今天跟朋友重遊舊地,粉嶺中心,無意中發現這一間烤肉店,見門口乾淨企理,地方地方闊落,即管一試,點了一個二人套餐食物相當豐富,勁多款式,羊、豬、牛、雞、魷魚、粟米、翠瓜、秋葵等等,十分多元化。雖然我不知道每件肉的正確名稱,基本上件件都十分新鮮好味。那件羊扒更加喜出望外,十分juicy, 鬆軟有肉味,一般烤肉店好少提供羊扒連骨,這個羊扒絕對有驚喜,皆因食物實在太豐足,唔係我一定會再單點羊扒。還有一個蟹蓋,有蟹膏,雞蛋及魚子,伴上紫菜飯不得了⋯⋯停不了口👍🏻😆飲品也相當豐富,比較特別的有紫貝天葵,不甜消滯!最後另一個驚喜,就是雪櫃的生菜杯,生菜完整一棵放在膠杯來,本來諗住生菜沒有什麼味道⋯⋯點知爽甜鬆脆配上烤肉,簡直一流,驚喜中的驚喜,讚!

2023-03-22
2023-03-25 67 浏览
今日同媽咪外出覓食, 見到呢間米紙燒肉門口好靚意啊, 決定試下佢餐廳好大, 墻邊仲有好多手繪畫, 似同附近學校合作嘅學生畫作?我地今日就揀左食268嘅放題, 兩人食到超飽, 質素都好好呀一坐低就攞左野飲先, 生菜都係雪櫃任拎我地就揀左玄米綠茶, 甜甜地主要都係玄米茶嘅味, 好fresh 配燒肉岩岩好一坐低就上左冷盤先個人鐘意食海蜇沙律, 媽咪就鐘意食個冷烏冬呢個和牛入口即融, 件件都爆汁 (大母指)牛肉所有部位都齊晒, 最鐘意牛仔骨同牛肋條 厚切五花腩切到一口大小, 好特別啊 唔洗剪就食得, 好食雞肉除左雞翼全部都係雞脾肉, 一啲都唔鞋啊羊架慢慢燒, 香味出晒黎啊, 不過驚蘇嘅朋友就可能唔ok啦,海鮮方面有青口同扇貝魷魚多春魚三文魚, 平時燒多春魚好易燒焦, 米子就冇問題, 爐好用 超級推介呢個蟹膏, 每一啖都係蟹膏, 一啖蟹膏一啖飯, 正栗米同小甜薯都好好食

一坐低就攞左野飲先, 生菜都係雪櫃任拎

一坐低就上左冷盤先
個人鐘意食海蜇沙律, 媽咪就鐘意食個冷烏冬

呢個和牛入口即融, 件件都爆汁 (大母指)

牛肉所有部位都齊晒, 最鐘意牛仔骨同牛肋條

厚切五花腩切到一口大小, 好特別啊 唔洗剪就食得, 好食

雞肉除左雞翼全部都係雞脾肉, 一啲都唔鞋啊

超級推介呢個蟹膏, 每一啖都係蟹膏, 一啖蟹膏一啖飯, 正

栗米同小甜薯都好好食

2023-03-22 78 浏览
米子燒肉家 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖粉嶺中心 最近翻新咗之後,多咗好多店舖 食店選擇多元化 對於上水友 粉嶺友尼講係一大好消息氛圍舒適,燈光會暗少少 簡潔而現代化的設計,讓人感到非常放鬆店內的員工專業和友善,為你介紹不同的食材和燒烤技巧。唔識燒唔緊要,佢地都樂意為你燒烤,讓你可以輕鬆享受美食米子家燒肉嘅菜單好豐富,有唔同種類嘅牛肉、豬肉同埋海鮮,好軟嫩既和牛,每啖都係肉汁四溢,好滋味!明火網燒 每一個爐都有一個抽風系統好好火 易熟 如果食肥肉小心 好搶火 一唔覺意 隨時有表演睇盡量保證大家冇甘大陣油煙味 當然好難做到完全冇個人認為9成都抽到 食左兩個鐘 我同朋友都唔覺身上冇油煙味
米子燒肉家
粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖

粉嶺中心 最近翻新咗之後,多咗好多店舖 食店
選擇多元化 對於上水友 粉嶺友尼講係一大好消息

明火網燒 每一個爐都有一個抽風系統
盡量保證大家冇甘大陣油煙味 當然好難做到完全冇
個人認為9成都抽到 食左兩個鐘 我同朋友都唔覺身上冇油煙味

🌟朋友上次食過米子燒肉放題,已經好推薦🌟餐廳抽風系統好,就算室內燒肉都唔會成浸燒肉味🌟環境乾淨,枱面企理整潔,地下唔會癡立立🌟放題限時120分鐘,有分兩個價位,分別係$398同埋$268🌟就近糧尾又想食好啲, 所以揀咗$268放題🌟選擇都好多😋牛肉有上等厚切牛舌,Prime牛腹肉,肩胛牛肉眼,牛板腱,美國牛脊肉,牛仔骨,角切,特上牛柳,鮮鮮滑牛(壶漬)同牛五花肉👍🏻推薦牛仔骨,同牛五花肉,仲有厚切牛舌👍🏻牛肉質素好,新鮮,冇雪藏味👍🏻點菜份量足,上菜快,唔會漏單😋豚肉包咗伊比利亞豚肉條,韓式辣味豬腩片岩鹽豬腩片同美國梅肉👍🏻連豬肉都選擇好夠👍🏻推薦韓式辣味豬腩片同埋伊比利亞豚肉條👍🏻呢個價位嘅燒肉放題,都做到有質素嘅豚肉,😋雞肉有韓式芝士雞腿肉,岩鹽日本雞頸肉,辣味噌雞腿肉,辣味噌日本雞頸肉,同雞翼👍🏻燒雞翼,絕對係我嘅最愛👍🏻佢仲有芝士,可以做拉絲芝士雞肉,多一個選擇嘅換口味🦑估唔到仲可以海鮮任叫,包括青口,三文魚鮎,魷魚同多春魚🥬蔬菜方面,就有翠玉瓜,牛油金菇,秋葵,雞髀菇,菠蘿,粟米,日本甜番薯🍠🌟飲品係自助攞,除咗汽水啤酒之外,仲有冷泡日式茶飲🌟作為飯桶食燒肉,又點可以冇飯落肚
🌟朋友上次食過米子燒肉放題,已經好推薦

🌟餐廳抽風系統好,就算室內燒肉都唔會成浸燒肉味

🌟環境乾淨,枱面企理整潔,地下唔會癡立立

🌟就近糧尾又想食好啲, 所以揀咗$268放題

🌟選擇都好多

😋牛肉有上等厚切牛舌,Prime牛腹肉

👍🏻推薦牛仔骨,同牛五花肉,仲有厚切牛舌
👍🏻牛肉質素好,新鮮,冇雪藏味
👍🏻點菜份量足,上菜快,唔會漏單

😋豚肉包咗伊比利亞豚肉條,韓式辣味豬腩片
岩鹽豬腩片同美國梅肉

👍🏻連豬肉都選擇好夠
👍🏻推薦韓式辣味豬腩片同埋伊比利亞豚肉條
👍🏻呢個價位嘅燒肉放題,都做到有質素嘅豚肉,

😋雞肉有韓式芝士雞腿肉,岩鹽日本雞頸肉
,辣味噌雞腿肉,辣味噌日本雞頸肉,同雞翼

👍🏻燒雞翼,絕對係我嘅最愛
👍🏻佢仲有芝士,可以做拉絲芝士雞肉,多一個選擇嘅換口味

🦑估唔到仲可以海鮮任叫,包括青口,三文魚鮎,魷魚同多春魚

🌟飲品係自助攞,除咗汽水啤酒之外,仲有冷泡日式茶飲

🌟作為飯桶食燒肉,又點可以冇飯落肚,所以最後都係加點咗玉子飯🤣

2023-03-16 107 浏览
今日返屋企既時候無意中見到新開左一間燒肉店,價錢都好吸引,最平$48就有100g 燒肉可以食😍,跟餐仲有湯小菜同埋白飯,都配有三款醬料。餐廳環境都算乾淨,鋪面都好大,除咗燒肉,都仲有好多唔同燒肉飯可以食不過我今晚就想食多D, 所以直接食放題$248 ,睇吓咩料先😎好多唔同位置既肉肉澳洲穀飼M3牛肋條,澳洲草飼M2牛頸脊,同埋澳洲草飼封門柳、牛舌、牛仔骨、牛腹肉等等我就最鍾意係牛肋條🥳,佢嘅牛味同油脂咁係最重嘅,同埋都好Juice同爆汁🤩。仲有豬、雞、海鮮、蔬菜等等就連芝士都有,要嚟卷肉食真係邪惡又好味🤤飲品多選擇,啤酒都可任飲CP值高👍🏻

好多唔同位置既肉肉

仲有豬、雞、海鮮、蔬菜等等
就連芝士都有,要嚟卷肉食真係邪惡又好味🤤
飲品多選擇,啤酒都可任飲
CP值高👍🏻
之前經過呢間「米子燒肉家」見到門外好多人等位,同埋呢度嘅燒烤爐係用發熱管,唔會有煙,搞到成身燒烤味,所以上星期約埋老公嚟試吓放題!我哋點咗 $268放題,可以任飲任食120分鐘,呢個set 嘅食物選擇好多,特別係牛同豚肉!推介必點「牛十品」,肉質軟,牛香味濃,而且好多款都達Prime 級別,包括:牛腹肉、肩胛牛肉眼、美國牛脊肉,配埋燒肉汁食,好惹味!仲有雞肉、豚肉、海鮮盛盒,真係好豐富!韓式豬腩片辣辣地燒到又脆又軟,好惹味,用又爽又新鮮嘅生菜🥬包著食,口感更有層次,好味!仲有燒日本甜蕃薯🍠和翠玉瓜都好正!日本甜蕃薯配埋牛油燒,入口帶牛油咸香味,咬落去係甜甜嘅蕃薯味,外皮燒到脆脆地,真係好好味!將翠玉瓜燒至9成熟,再加芝士燒溶,又係好好味,芝士腔必試!飲品係任飲嘅,除咗一般紙包及罐裝飲品,仲有冷泡茶。📍粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖

仲有雞肉、豚肉、海鮮盛盒,真係好豐富!

仲有燒日本甜蕃薯🍠和翠玉瓜都好正!

將翠玉瓜燒至9成熟,再加芝士燒溶,又係好好味,芝士腔必試!

飲品係任飲嘅,除咗一般紙包及罐裝飲品,仲有冷泡茶。

📍粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖
2023-03-09
  • 牛十品
自從我妹搬入粉嶺,我便很常於粉嶺出没,這次與她共進晚餐,為了我們的一晚放縱,於是去了粉嶺中心的米子燒肉家,這是每一晚都見到人山人海的燒肉店。放題餐選擇好豐富,我們選擇放題$268/位的燒肉放題餐,雞牛豬和海鮮都有齊。飲品任飲,又有飯,一定夠飽喔。要介紹一下:牛十品:肩胛牛肉眼、牛板腱、牛頸脊、牛舌、特上牛柳、滑牛、牛五花、Prime系列牛腹肉、牛仔骨、角切記得,燒牛要留意時間地燒,太久就不太好味喔。入口即溶真的非常美味。除了送飯一流,牛脂香口齒夾留香。加上一次過可以品嚐十品,滿足。雞五品:韓式芝士雞腿肉、辣味噌雞腿肉、岩鹽手羽、岩鹽日本雞頸肉、辣味噌日本雞頸肉雞肉豚肉盛盒配芝士一起燒,我對芝士的喜愛感不太高,但熱溶後點蔬菜食很不錯。雞肉滑嫩,韓式有少少辣更開胃。海鮮四品:魷魚、多春魚、青口、三文魚、鮮貝海鮮方面真心無得輸,我特別喜歡青口和三文魚,燒香後魚皮都很脆。豬四品:豚肉條、韓式辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、美國梅肉豬四品在這裡就給其他的比下去了,呵呵,但依然香口美味,最重要是燒上來多餘的油都滴到盤下,令這裡的豬吃下去都不會有錯惡感。蔬菜盤:金姑、秋葵、翠肉瓜、雞髀菇、粟米特別一提:蟹膏

要介紹一下:

記得,燒牛要留意時間地燒,太久就不太好味喔。

海鮮四品:魷魚、多春魚、青口、三文魚、鮮貝

豬四品:豚肉條、韓式辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、美國梅肉

蔬菜盤:金姑、秋葵、翠肉瓜、雞髀菇、粟米

特別一提:蟹膏滿滿的甲羅燒!!必吃的!!

第一次正式吃~混著飯吃更好味!!

餐單都包飯及冷盤:海蜇沙律、豆腐沙律、櫻花蝦香蔥飯、紫菜飯

特別推介海蜇沙律,我們加了一碗,好好味,易入口又爽口。

一開始餐廳很快便會每樣一碟地放到枱上,但基本上都不用加,太夠吃了!

最後要讚一讚店員的服務,我會給滿分!!很會照顧每枱客人!!也會主動服務客人,GOOD~

米子燒肉家(粉嶺)
網址: https://s.openrice.com/QrbS0qqqB00~uCqvTAw
地址: 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖
2023-03-14
2023-03-15 95 浏览
#cassiegofanling-燒肉店近年真係多咗好多唔同分店,有一人定食套餐,都有放題選擇。北區屬於無乜美食選擇嘅地區,都有幾間燒肉店加入咗。今次試吓位於粉嶺火車站附近嘅粉嶺中心 - 米子燒肉店。晚市嚟食都好多人,7pm已經全場坐爆。🥓-今次瘦編試吓燒肉放題 正價時段$268/位,放題套餐有約40款選擇,肉類選擇有好多,有齊牛肉、豚肉、雞肉,仲有配上海鮮盛盒同野菜盛盒,沙律、飯、冷烏冬,選擇有咁多,唔會食到厭。上菜全部肉質同海鮮都好新鮮,每枱仲會有一份甲羅燒,蟹膏送飯一流!🦀️-場內設置自助飲品區比大家選擇飲品,依個位都係有驚喜,啤酒居然唔洗加錢就有得任飲。另外仲有三款手沖茶,包括菊花普洱、玄米綠菜同洛神花茶,餐廳好有心思,待應服務都好好,上菜同收碟速度好快手。👍🏿-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 米子燒肉家 (粉嶺)📍 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖-
#cassiegofanling
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 米子燒肉家 (粉嶺)
📍 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖
2023-03-14
  • 甲羅燒
2023-03-10 109 浏览
今晚見到放題燒肉唔使等位,唔使諗馬上入去幫襯。之前佢新開果陣都試過,今次之前佢新開果陣都試過,隔左幾個月,睇下有冇驚喜先。照舊有定食同放題兩款。身為放題關注組會長嘅我,當然選擇放題$268/位。以平日黎講都算熱鬧,可以話係坐滿人。鋪頭張枱算大張,兩個人都俾四人枱兩個爐,好闊落,好多位置俾人放食物打卡。鋪頭係抵贊唔會話要搭枱。頭輪乜都叫啲黎試吓,牛肉雞肉海鮮蔬菜同飯。鋪頭又真係上足俾我哋,仲要速度好快。咁大陣象打卡一流。餐牌1號:牛十品,推介嘅有牛舌、牛仔骨、牛板腱。肉味香濃、唔會鞋口、耐燒唔會燶,好食。雞肉豚肉盛盒會配埋芝士一齊燒,見到有人就放肉落芝士鍋到一齊燒,我就比較喜歡熱溶後點黎食。雞肉推介韓式版貪佢有少少辣味。海鮮有帶子、青口、三文魚,多春魚,魷魚。放題黎講算中上級,起馬冇雪味,唔係仲溶緊雪拎出黎俾你。青口帶子都可以ENCORE.野菜,有我自己最喜歡食嘅日本紫蕃薯,佢會加少少牛油響底到入味之餘唔會濃,推介之選。兩個爐同一時間燒緊係依間先做到,勁。食物份量真係有點誇張多,大家要就住黎叫,免做大嘥鬼。

以平日黎講都算熱鬧,可以話係坐滿人。

咁大陣象打卡一流。

兩個爐同一時間燒緊係依間先做到,勁。
食物份量真係有點誇張多,大家要就住黎叫,免做大嘥鬼。
2023-03-09
  • 牛舌
  • 牛仔骨
  • 青口
2023-03-08 95 浏览
隨著口罩令解除,加上天氣回暖,係時候又要周圍去順便搵好嘢食。今次去完大東北行山,咁肚餓,就一於試吓呢間咁高評價嘅燒肉店,叫翻個放題食。去到都有幾多食客,相信都冇乜伏!放題餐d選擇都好豐富,雞牛豬海鮮都有齊雞五品: 韓式芝士雞腿肉、辣味噌雞腿肉、岩鹽手羽、岩鹽日本雞頸肉、辣味噌日本雞頸肉牛十品: 牛舌、特上牛柳、滑牛、牛五花、Prime系列嘅牛腹肉、肩胛牛肉眼、牛板腱、牛頸脊、牛仔骨、角切豬四品: 豚肉條、韓式辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、美國梅肉海鮮四品: 魷魚、多春魚、青口、三文魚食咁多肉類,緊係要食翻啲蔬菜: 秋葵、翠肉瓜、雞髀菇、粟米如果覺得未夠飽,或者想加d澱粉,餐單都有飯及冷盤,包保一定飽: 海蜇沙律、豆腐沙律、櫻花蝦香蔥飯、溫泉蛋飯放題餐可以任飲店入面嘅飲品,有茶類,甚至啤酒。我哋揸車人士,緊係揀無酒精啤酒過下癮!

去到都有幾多食客,相信都冇乜伏!

放題餐d選擇都好豐富,雞牛豬海鮮都有齊

豬四品: 豚肉條、韓式辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、美國梅肉

海鮮四品: 魷魚、多春魚、青口、三文魚

食咁多肉類,緊係要食翻啲蔬菜: 秋葵、翠肉瓜、雞髀菇、粟米

放題餐可以任飲店入面嘅飲品,有茶類,甚至啤酒。
我哋揸車人士,緊係揀無酒精啤酒過下癮!
2023-03-05 1412 浏览
奶油包難得一次「遠行」去新界北行山行完之後見時間已經唔早就食個早Dinner朋友就推介我試試係粉嶺中心既米子燒肉家一嚟叫做近火車站食完返屋企都唔會太夜米子燒肉家聽個名就知道佢係食燒肉環境係幾舒服既同隔離枱唔算好貼坐得幾舒服今次奶油包同朋友就揀左$398既放題set因為想食好D用呢個價錢任食120分鐘而D肉仲要唔係平價肉而係A4日本和牛點講都係抵啦唔講咁多睇下D肉既水準就知道冇講假野日本A4熊本和牛肉眼日本A4熊本和牛肩胛美國SRF極黑和牛三角肉澳洲M5和牛肩胛堅係好食但理所當然梗係和牛最好食啦之後就有個牛十品:包括上等牛舌、Prime牛腹肉、Prime肩胛牛肉眼、Prime牛板腱、Prime牛頸脊、Prime牛仔骨、Prime角切、特上牛柳、鮮滑牛仔、牛五花肉唔使講咁多好食就已經形容左睇完牛之後就睇下個羊架平時其他燒肉店好少會提供羊架但呢度會...滿足奶油包鍾意食羊再嚟個雞肉盛盒:入面有韓式芝士雞腿肉、辣味噌雞腿肉、岩鹽手羽、岩鹽日本雞頸肉、辣味噌日本雞頸肉本身已經好食既野加上溶左既芝士拉絲芝士配雞極好味除左肉之外仲有好新鮮既菜菜唔怕食太多肉而太油膩仲有一樣好特別既野就係甲羅燒撈啲蟹膏
奶油包難得一次「遠行」去新界北行山
但都係飲茶岩解膩
呢餐真心值俾$398
1K
2023-03-04 111 浏览
呢間米子燒肉轉左做放題之前食單點我覺得都ok嘅如果啲肉嘅質素keep到放題真係幾爽晚市放題分兩個餐A平替版&B高階版見到B餐有甲羅燒任食就一於揀B😍食完我嘅comment係B其實CP值好高無論係靚和牛海鮮,都係任點任食冇欺場以QR code落單,上菜速度快個爐乾淨,熱力平均同埋要讚下佢嘅抽風,食完冇一頭煙當晚食其實都爆場,食足兩個鐘食完出嚟啲衫冇痴到油煙味!勁喎!整體好滿意!絕對有下次!比大家睇吓肉類嘅質素參考一下A餐牛,質素不俗b餐限定牛豬其實都唔錯生菜包住食正!有芝士!韓燒風味!肉類以外食物飲品櫃係自取形式一般罐裝飲品紙包飲品都幾齊,啤酒都係任飲!仲有冷泡茶,估唔到種類都幾多一至五b餐價位係$398大人/$258小童非繁忙時段$368大人/$218小童星期五六日及公眾假期+$20120分鐘任食任飲,收加一
呢間米子燒肉轉左做放題
之前食單點我覺得都ok嘅
如果啲肉嘅質素keep到放題真係幾爽
晚市放題分兩個餐A平替版&B高階版
見到B餐有甲羅燒任食就一於揀B😍

食完我嘅comment係B其實CP值好高
無論係靚和牛海鮮,都係任點任食冇欺場
以QR code落單,上菜速度快
個爐乾淨,熱力平均
同埋要讚下佢嘅抽風,食完冇一頭煙
當晚食其實都爆場,食足兩個鐘
食完出嚟啲衫冇痴到油煙味!勁喎!
整體好滿意!絕對有下次!

比大家睇吓肉類嘅質素參考一下

A餐牛,質素不俗

b餐限定牛

豬其實都唔錯

生菜包住食正!

有芝士!韓燒風味!

肉類以外食物

飲品櫃係自取形式
一般罐裝飲品紙包飲品都幾齊,啤酒都係任飲!
仲有冷泡茶,估唔到種類都幾多

一至五b餐價位係$398大人/$258小童
非繁忙時段$368大人/$218小童
星期五六日及公眾假期+$20
120分鐘任食任飲,收加一
2023-03-01 106 浏览
120分鐘任食高質A4和牛&海鮮❣️生日食好D~睇中左間平日都高人氣既燒肉店🔥我哋揀咗A4日本和牛放題,和牛級數嘅有四款,日本A4熊本和牛肉眼、日本A4熊本和牛肩胛、美國SRF極黑和牛三角肉&澳洲M5和牛肩胛~Prime等級數牛都有10款揀👍🏻A4和牛脂肪多,每邊輕輕燒,和牛香氣撲鼻而來,入口即溶加上濃郁牛味同肉汁!食完一塊會繼續想食下一塊🤤另外Prime牛、豚肉、雞肉、羊肉及海鮮都新鮮無雪味,絕對唔係求其交貨比人😏最驚喜係有甲羅燒任食😎好鐘意食甲羅燒,平時都會撈飯食,但宜家任食可以直接食多幾隻🤪120分鐘任食和牛任飲酒🍻~環境舒服可以慢慢食傾下計,真係幾開心🥳呢度上菜唔會漏單,職員都好勤力同Nice❣️另外仲有好多款套餐可以選擇,最平嘅燒肉套餐$48已經食到!難怪咁多人幫襯😎
120分鐘任食高質A4和牛&海鮮❣️

2023-02-25
2023-02-28 70 浏览
今日約埋好友一齊去粉嶺中心食燒肉,餐廳有燒肉定食,亦有放題 (有2款放題選擇),我地揀咗$268放題餐,120分鐘任飲任食,有豬牛雞海鮮都可以食齊,可以食到好飽。通常去食燒烤,我都好怕D衫會吸晒油煙味,但竟然入到餐廳,完全聞唔到燒烤味。原來餐廳分有電子爐及明火爐,我地坐中間枱,就係用電子爐,如果去食,建議揀明火爐枱,烤肉會燒得較香。我地每款肉都叫咗嚟試,個人覺得牛肉質素唔錯,有油花,啱晒鍾意食牛既可以不停翻叫。牛:厚切上等牛舌、牛腹肉、肩胛牛肉眼、牛板腱、美國牛脊肉、牛仔骨、角切、特上牛柳、鮮滑牛(壺漬)、牛五花肉豬:伊比利亞豚肉條、韓式辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、美國梅肉豬肉肥瘦剛剛好,但因為係薄切,所以小心控制燒烤,好易燒燶。雞肉:韓式芝士雞腿肉、辣味噌雞腿肉、岩鹽手羽、岩鹽日本雞頸肉、辣味噌日本雞頸肉雞肉有驚喜,肉質嫩滑彈牙,配埋溶岩芝士就係最佳配搭。海鮮:青口、三文魚鮎、多春魚、魷魚蔬菜:翠玉瓜、牛油金菇、雞髀菇、秋葵、粟米豆腐野菜沙律、海蜇野菜沙律,呢兩款冷盤好好食,海蜇係海蜇頭,好爽脆。胡麻稻庭冷烏冬、櫻花蝦香蔥飯,白飯配烤肉一流。櫻花大根湯,清清地,味噌味唔重,幾好飲。無糖洛
今日約埋好友一齊去粉嶺中心食燒肉,
餐廳有燒肉定食,亦有放題 (有2款放題選擇),
我地揀咗$268放題餐,120分鐘任飲任食,
有豬牛雞海鮮都可以食齊,可以食到好飽。
通常去食燒烤,我都好怕D衫會吸晒油煙味,
但竟然入到餐廳,完全聞唔到燒烤味。
原來餐廳分有電子爐及明火爐,我地坐中間枱,就係用電子爐,
如果去食,建議揀明火爐枱,烤肉會燒得較香。

牛:
厚切上等牛舌、牛腹肉、肩胛牛肉眼、牛板腱、美國牛脊肉、
牛仔骨、角切、特上牛柳、鮮滑牛(壺漬)、牛五花肉
豬:伊比利亞豚肉條、韓式辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、美國梅肉
豬肉肥瘦剛剛好,但因為係薄切,所以小心控制燒烤,好易燒燶。
雞肉有驚喜,肉質嫩滑彈牙,配埋溶岩芝士就係最佳配搭。
海鮮:青口、三文魚鮎、多春魚、魷魚
蔬菜:翠玉瓜、牛油金菇、雞髀菇、秋葵、粟米
胡麻稻庭冷烏冬、櫻花蝦香蔥飯,白飯配烤肉一流。
櫻花大根湯,清清地,味噌味唔重,幾好飲。
無糖洛神花荼、限定白桃烏龍茶係我首選飲品,健康又解膩。
呢間店成日都有人排👯‍♀️👯‍♂️,母親大人都食過話唔錯~原來呢度都有任食,一於嚟睇下有咩燒肉食先🔥~今日食嘅係268嘅放題餐,佢無論嘢飲嘢食,任部都任食🤪!飲品方面可以自己喺雪櫃拎❄,一般嘅汽水🥤,紙包飲品都有🧃~亦有自家製飲品,我飲咗焙茶🍵~母親大人飲咗洛神花,酸酸咁甜,食燒肉解下滯都好~嘢食方面,我個人非常鍾意佢嘅前菜海蜇沙律🥗,爽脆嘅開胃前菜~而啲肉類有勁多款式,淨係牛都有十款🐮~我最愛都係牛舌👅,另外Prime角切都肉厚有牛香~豬肉🐷同雞肉🐔選擇都多~豬腩片仲有跟埋泡菜上,泡唔太辣🌶而偏酸,夾埋肥膩嘅豬肉好適合~雞肉類都好滑,最愛燒雞翼!海鮮有扇貝,青口呢啲🦪~最正有甲羅燒🦀,撈埋啲蟹膏落飯食🍚,真係甘香四溢~蔬菜類選擇都多,有雞髀菇🍄,秋葵,金菇之類~仲有一兜芝士🧀,融咗佢撈埋金菇食超正!呢度任食選擇多,每樣食一件其實已經飽咗,因為佢仲有飯🙈~但總體肉嘅質素都唔錯,相信佢其他單點肉類嘅餐都幾好🥩,難怪咁多人排~
呢間店成日都有人排👯‍♀️👯‍♂️,母親大人都食過話唔錯~
原來呢度都有任食,一於嚟睇下有咩燒肉食先🔥~

今日食嘅係268嘅放題餐,佢無論嘢飲嘢食,任部都任食🤪!
飲品方面可以自己喺雪櫃拎❄,一般嘅汽水🥤,紙包飲品都有🧃~

亦有自家製飲品,我飲咗焙茶🍵~
母親大人飲咗洛神花,酸酸咁甜,食燒肉解下滯都好~

沙律

而啲肉類有勁多款式,淨係牛都有十款🐮~
牛肉

我最愛都係牛舌👅,另外Prime角切都肉厚有牛香~
牛肉

豬肉🐷同雞肉🐔選擇都多~
羊架

豬肉

雞肉類都好滑,最愛燒雞翼!
雞肉

海鮮有扇貝,青口呢啲🦪~
海鮮

最正有甲羅燒🦀,撈埋啲蟹膏落飯食🍚,真係甘香四溢~
甲羅燒

蔬菜類選擇都多,有雞髀菇🍄,秋葵,金菇之類~
蔬菜

仲有一兜芝士🧀,融咗佢撈埋金菇食超正!
芝士金菇

呢度任食選擇多,每樣食一件其實已經飽咗,因為佢仲有飯🙈~
醬料
燒肉