2024-11-05 0 浏览
呢間日式咖喱旋風蛋包飯專門店真係滿滿和風,裝修走木系路線簡約又舒服主打蘭王蛋製作嘅旋風炒蛋,蛋香味十足仲好絲滑,包住用北海道七星夢美人米煮成飽滿又鬆軟嘅靚飯🤤 一流自家秘製日本咖哩有雪梨🍎蘋果🧅洋蔥、芹菜🍅蕃茄🥕甘筍🥔 薯仔多款蔬果入印度香料熬煮,係好典型嘅日本咖哩帶甘甜嘅風味~同滑溜溜嘅蛋,綿密嘅米飯相輔相乘肉類分別揀咗烤特上牛腰柳肉同埋鴨腿~牛腰柳肉雖 lean 但 keep 到嫩滑而肉味濃厚,如果可以揀生啲食應該更加啱 feel~鴨腿好有驚喜,用低溫慢燉到軟身,而外皮烤至微微脆皮~肥美鮮嫩又juicy連個富士山柚子梳打估唔到都有啲特色,清爽芳香的柚子味加埋🌸花花波波冰即刻係 upgrade 咗個感覺~

2024-11-02
2024-10-08 312 浏览
服務態度差舉到手軟都冇staff-嘢食貴又難食豬頸肉又唔掂三文魚皮成條膠咁牛排韌到咬到牙都甩都仲未咬得郁燒魷魚入面好似冇熟咁 凍嘅🫡-烚野菜=將配菜放埋一碟睇到我黑人問號
服務態度差
燒魷魚入面好似冇熟咁 凍嘅🫡
烚野菜=將配菜放埋一碟
睇到我黑人問號
2024-10-06 562 浏览
佢新開咗冇幾耐都想嚟試下啦~除咗女嘅侍應係服務幾好同埋佢個蓮藕係爽脆清甜之外,可以話真係一無是處。叫做一個蘋果燒汁煎牛舌飯轉烚菜,同埋一個忌廉蘑菇汁牛腰柳蛋包飯。個男侍應送啲菜上嚟開口講係乜嚟都唔制,就咁放喺中間,要問先講。蘋果燒汁味道合理,煎牛舌煙煙靭靭,忌廉蘑菇汁探熱無味,牛腰柳煙煙靭靭。係佢蓮藕幾好食。其實好地地啲菜幫手煎下佢 燒下佢 炒下佢都好丫係要清水烚咁健康。講健康我就唔嚟呢間度食啦……其他嘢冇試過,亦都唔會有興趣再試。三百幾蚊埋單,食落同中學年代去旺角cafe一模一樣。另外,個男侍應埋單又係無口,幾錢唔講,請你對一對單唔講,收你啲乜嘢唔講,好彩仲識講句多謝。
佢新開咗冇幾耐都想嚟試下啦~
除咗女嘅侍應係服務幾好
同埋佢個蓮藕係爽脆清甜之外,
可以話真係一無是處。

叫做一個蘋果燒汁煎牛舌飯轉烚菜,
同埋一個忌廉蘑菇汁牛腰柳蛋包飯。
個男侍應送啲菜上嚟開口講係乜嚟都唔制,
就咁放喺中間,要問先講。
蘋果燒汁味道合理,煎牛舌煙煙靭靭,
忌廉蘑菇汁探熱無味,牛腰柳煙煙靭靭。
係佢蓮藕幾好食。
其實好地地啲菜
幫手煎下佢 燒下佢 炒下佢都好丫
係要清水烚咁健康。
講健康我就唔嚟呢間度食啦……

其他嘢冇試過,亦都唔會有興趣再試。
三百幾蚊埋單,
食落同中學年代去旺角cafe一模一樣。

另外,個男侍應埋單又係無口,
幾錢唔講,請你對一對單唔講,
收你啲乜嘢唔講,
好彩仲識講句多謝。
2024-10-06
2024-10-04 446 浏览
態度惡劣,懶散,全程黑面,成間鋪頭得幾枱客,大把位,係都要安排D夾喺中間D位,問佢地可唔可以坐卡位,侍應話全部訂左,話全部6點幾7點黎,真的無言,咁嘅市道,仍然咁嘅服務態度,最終不愉快的坐低,然後員工好隨手咁掉低餐牌,話只有60分鐘用餐,真係忍晤到,直接走人,員工係代表餐廳門面,質素唔好嘅員工係直接拆招牌,好趕客,好差,真的好差
2024-08-31 1329 浏览
同大家一起食返飯離開雞胸飯一個月見到米炊係太古開左就一起去試下(之前尖沙咀食左一次是okay的),幸運地今日無好多人排隊,一分鐘就入左去🥹🍳大家都點左蛋包飯比較驚訝既係呢度可以揀飯同汁的我點左蘋果燒汁同16穀米,汁另上但同事食左我個飯而另外同街點左晦咖喱雞排蛋包飯都好豐富佢地仲跟左唔同色既蔬菜豐富左個畫面Lunch 飲品都係免費(特別飲品半價)份量算大而且雞蛋都係旋轉得上好靚,牛肉佢地選左牛腰柳,相對無咁油同肥。,而且佢地有六款醬汁可揀同埋肉類都有好多種,牛豬魚雞海鮮都有,好岩唔同口味既人。一定借食第三次hahahaha😎
同大家一起食返飯離開雞胸飯一個月
比較驚訝既係呢度可以揀飯同汁的
我點左蘋果燒汁同16穀米,汁另上但同事食左我個飯
而另外同街點左晦咖喱雞排蛋包飯都好豐富
佢地仲跟左唔同色既蔬菜豐富左個畫面
Lunch 飲品都係免費(特別飲品半價)
一定借食第三次hahahaha😎
2024-08-30
2024-08-29 1546 浏览
原先落去其他拉麵食但要等位;誤打誤撞落咗唻呢間開咗約一星期嘅店試試,裝修都算舒服(客人隔距適中),Receiption帶位都有笑容及有講解⋯ Ordered分別: 牛舌蛋16穀米加大 (牛Overcooked)豚蛋白飯 (小韌)A4和牛柳蛋16穀米 (唻咗白飯及Overcooked)漢堡排蛋白飯. (Overcooked) 上菜時間每碟相隔約5-7分鐘;上餐飲都分開咗⋯ 12:30分入場、13:20分就會有人過唻幫你埋單!(但入場時無提到 - 同入場時同一個人)其中加大嗰位同事只係加咗餸(多咗幾粒菜但貴多$28未計加一)總結: 唔會再唻(嘢食係主要因素)明白中午做到7成都算係咁但食物質素最多得5成⋯ 不過最後有員工跑出門幫我哋執返張工作證都算好窩心☺️
原先落去其他拉麵食但要等位;
誤打誤撞落咗唻呢間開咗約一星期嘅店試試,
裝修都算舒服(客人隔距適中),
Receiption帶位都有笑容及有講解⋯

Ordered分別:
牛舌蛋16穀米加大 (牛Overcooked)
豚蛋白飯 (小韌)
A4和牛柳蛋16穀米 (唻咗白飯及Overcooked)
漢堡排蛋白飯. (Overcooked)

上菜時間每碟相隔約5-7分鐘;
上餐飲都分開咗⋯
12:30分入場、13:20分就會有人過唻幫你埋單!
(但入場時無提到 - 同入場時同一個人)

總結:
唔會再唻(嘢食係主要因素)
明白中午做到7成都算係咁但食物質素最多得5成⋯

不過最後有員工跑出門幫我哋執返張工作證都算好窩心☺️
和牛
牛舌
2024-08-29
2024-08-18 1329 浏览
18/8(日)晚上用膳,本人與先生7:30已入座及下單,先生的食物7:45來了,我的食物等了很久仍未到,大約7:55詢問店員,才發現沒有替本人下單,店員才跟立刻替本人落單,其後食物一直很久也沒有來,直至差唔多8:30,本人唯有結單離去及對此店服務十分失望😠😠