參加完活動要來醫肚, 叫左個午市套餐, 見新出左芫茜皮蛋湯底, 配白魚蛋同手打鯪魚球, 要番米線, 另外加左黑醋骨配熱央, 等左一陣送來, 飲啖熱湯先, 唔係幾似芫茜皮蛋的味道, 不過飲落幾清甜🤩亦唔肥, d皮蛋食落無那陣化學的味道😜再食米線, 唔會煮到過淋, 份量亦好足夠🥰 白魚蛋正正常常係爽, 手打鯪魚球都係新出, 食落彈牙亦食到少少陳皮味😍唔錯, 黑醋骨煮得入味好好食, 感覺有d似豬腳薑的味道, 整體唔錯👍食左唔會感覺太口渴, 有下次
2024-05-15
午餐
2024-01-31 555 浏览
從前食米線都唔洗諗,一定係另一間,可惜真心覺得越來越差,米線粗鞋,魚片頭又差咗,對於我嚟講,佢已經唔係我心目中想食米線第一時間諗起嘅鋪頭,反而米線陣係俾到驚喜我,蕃茄湯底有幾塊大大地嘅蕃茄肉,米線係我心目中滑溜溜的那種,腩肉可以薄d,淋d,入味d會更好,總結都係滿足嘅一餐讚一下員工安排入坐,我見好多個都係一個人食,未坐滿佢都唔會迫人地都唔識嘅人對坐,咁我都好識做,舒舒服服食半個鐘就走了

魯蛋腩肉蕃茄麻辣湯米線
魯蛋腩肉蕃茄麻辣湯米線
2024-01-08 364 浏览
🍜香濃擔擔湯:大汗豬扒米線每次黎米線陣都必食的擔擔米線,湯汁充滿芝麻、花生、酸菜等加入微微的辣味!豬扒炸得香脆,灑上多種香粉,香濃撲鼻,一口接一口,非常開胃!🥢蒜泥白肉(辣)+$28分量偏少,切得不夠薄身,未能好好入味,還是三哥好食啲!🌱熱青檸薏米水 +$13清新去濕氣,最適合食完酸辣食物飲!
🍜香濃擔擔湯:大汗豬扒米線

🥢蒜泥白肉(辣)+$28
分量偏少,切得不夠薄身,未能好好入味,還是三哥好食啲!

🌱熱青檸薏米水 +$13
清新去濕氣,最適合食完酸辣食物飲!
  • 香濃擔擔湯:大汗豬扒米線
2024-01-06 264 浏览
長沙湾廣場揾食, 上面有大家樂,super sandwich,一粥麵,米線陣。 試左米線陣個早餐, 都算幾多選擇 通粉,公仔麵,炸魚柳。 揀咗個普通嘅 雪菜肉絲米粉 牛油多士烚蛋早餐。份早餐係正常好味 (冇要求,熟既,暖熱)個牛油多士只有少許牛油,就問吓服務好熱血既扮主管樓面肥阿姐, 阿姐冇戴口罩,沖埋早餐嗰度, 大大聲問:有乜嘢問題呀? 爭你啲咩? 冇搽牛油嗎? ( 影唔到佢啲口水 多過浪花)之後隔離咗有兩張枱嘅人,都有問其他樓面 要牛油揸麵包,冇人再敢問果個扮主管肥阿姐總結: 食物質素份量係幾好㗎,係部分員工 衛生質素 態度惡劣
早餐
早餐
2023-12-15 237 浏览
琴日食咗重慶酸辣湯底米線,覺得味道ok。其中嘅黑醋豬軟骨真係唔錯豬軟骨煮得好軟好入味,啖啖都有豬軟骨嘅香味,加埋黑醋嘅酸辣湯底,幾好食。食落去,辣辣酸酸嘅味道好過癮,幾開胃。至於牛肉片就一般啦,冇乜特別之處。牛肉片質感普通,味道都算鮮美,但相對於黑醋豬軟骨,就略顯平淡啲。不過整體黎講,酸辣湯底米線係一道令人滿足嘅美食。黑醋豬軟骨好讚,牛肉片一般,湯底酸辣開胃。下次再試其他口味嘅米線

2023-12-15
2023-11-30 194 浏览
我去咗米線陣食嘢,想同大家分享下。我揀咗擔擔湯底嘅米線,再加咗腩肉同豬大腸。整體黎講,味道唔錯,但有啲細節略微有啲出入。擔擔湯底嘅味道真係唔錯,有一種微辣微麻嘅風味,好開胃。湯底都有啲濃郁嘅香料味道,令米線更加有層次感豬大腸嘅味道亦都不錯,煮得恰到好處,有嚼勁同鮮甜嘅口感不過就係腩肉度有啲問題,有啲酸味,唔知係咩原因,可能係煮嘅時候出咗啲差錯。味道唔太合我嘅口味,有啲影響整體食物嘅風味。店舖環境方面都唔錯,係以Melody主題為主嘅,懷舊又可愛,為用餐環境增添咗啲趣味。服務方面都中規中矩,冇特別嘅亮點,但都冇出錯。

豬大腸嘅味道亦都不錯,煮得恰到好處,有嚼勁同鮮甜嘅口感

2023-10-15 275 浏览
水汪汪的一張相,同餐牌天大之別,衰過車仔麵,同譚仔過橋同一個價錢呢個簡直係垃圾,未見過牛丸細粒過陳皮魚旦,都唔知邊度入貨返嚟。佢烹調方法一定係先餸後湯或先湯後餸,一定冇一齊煮過,因為啲餸係凍㗎,車仔麵都唔會咁整發啦,可以單嘢係衰過車仔麵,都唔知點解會咁多人食。冇辦法,因為我前兩日先至分別食完三哥同譚仔過橋。米線陣簡直係地獄。送餐嗰啲次次都送錯位,英文字母都唔識睇,口頭點餐嗰啲次次都錯單,我已經好醒唔信裏面嗰啲人,點知今次係最難食嗰次。
2023-08-20 342 浏览
話說上回因為米線陣沒有六人枱而被迫轉往同層另一食肆,今次兩個人終於可以食了!米線是香港其中一項大熱食品,但吃來吃去,不是清湯就是麻辣,吃多了難免想求變。這回在米線陣吃了的麵條加大汗豬扒,相對喜出望外,有所驚喜。冷麵撈撈除冷麵外,尚有雞絲、萵荀絲、蟹柳、溏心蛋、花生、蒜蓉等等配料,陣容強勁。冷麵汁是麻辣汁,混入麵條後即時令整碗撈麵醒神起來!而跟餐的大汗豬扒可說是鎮店小食,豬扒厚切,外皮炸得酥脆,以蒜香椒香的風沙底襯托,香辣惹味。大汗豬扒最好再大汗些!「辛鮮」麻酸辣湯魚片烏冬可是另一驚喜,湯底顏色溫和,但辣度不低,酸香和辣香層次豐富,湯底厚而不會過重,味道叫人欲罷不能,很難想像烏冬和酸辣湯可以如此的匹配!魚片約有五六塊,亦算嫩滑,反正沒雪味沒腥味已經過關。配料就包括大量酸菜、辣椒、芽菜以及微量芫茜,竟然令致整碗烏冬越食越開胃!米線陣已被列入必定翻吃之選!

冷麵撈撈 + 大汗豬扒

「辛鮮」麻酸辣湯魚片烏冬 + 大汗豬扒

米線陣已被列入必定翻吃之選!
午餐
冷麵撈撈 + 大汗豬扒
「辛鮮」麻酸辣湯魚片烏冬 + 大汗豬扒
  • 「辛鮮」麻酸辣湯魚片烏冬+大汗豬扒
  • 冷麵撈撈+大汗豬扒
2023-08-10 230 浏览
平時唔會點寫食評,但真係要俾讚,我20:30左右入去食,食到佢地last order埋單,全程態度都好好,唔係淨係一個員工,係見到個4個都好。食物就普通,但我會因為服務再黎食。
食物就普通,但我會因為服務再黎食。
今日同朋友來米線陣醫肚,見新出既豆腐串鹽酥雞擔擔米線超吸引,決定一試!擔擔湯底十分香濃,豬骨濃湯加入花生醬、肉燥、香辛料、榨菜和花生碎,濃郁惹味!風琴豆腐串好有口感,吸收了擔擔湯底的精華,一咬開便會在嘴中爆湯,很有層次!鹽酥雞外皮香脆,雞肉鮮嫩!加$25仲可以配埋香蒜茄子同雙檸可口可樂! 特別欣賞另加既茄子小食,茄子配上蒜蓉和特調醬料,微辣惹味!朋友崇尚低碳飯食,所以另外加左幾個小食share!口水汁豆干,個口水汁一流,超香口,不會太辣但又好入味!大汗豬扒,大大件,啖啖肉!肉質爽嫩,炸得香口!很新鮮的嫩綠唐生菜,加配$20一大碟,健康人士必點!日式溏心蛋,流心甘甜,很濕潤!

朋友崇尚低碳飯食,所以另外加左幾個小食share!
口水汁豆干,個口水汁一流,超香口,不會太辣但又好入味!

大汗豬扒,大大件,啖啖肉!肉質爽嫩,炸得香口!

很新鮮的嫩綠唐生菜,加配$20一大碟,健康人士必點!

日式溏心蛋,流心甘甜,很濕潤!

呢兩日又凍又落雨,食碗熱辣辣嘅米線就啱晒啦! 每次想食 #米線,我都會諗起米線陣!最近佢地仲新捱出左風琴豆腐串X風味鹽酥雞 香濃擔擔湯米線,當然要去食啦!🍜風琴豆腐串X風味鹽酥雞.香濃擔擔湯米線 $58呢碗米線份量十足,香濃擔擔湯底用上豬骨熬製濃湯,再加入花生醬、惹味肉燥、秘方香辛料、榨菜和花生碎,令每一啖湯都濃郁惹味。米線彈牙掛湯,食晒成碗大滿足😍🐓配料有季節限定推出的鹽酥雞,好貼心分開碟上,鹽酥雞炸至外皮酥脆,鷄肉鮮嫩juicy,口感豐富!🥢除左鹽酥雞仲有風琴豆腐串,吸晒香濃擔擔湯底的精華,一咬開在嘴中爆湯,超級惹味!🍆小食 ~ 香蒜茄子 微微酥炸的茄子,配上蒜蓉和醬料,蒜香味濃,少少辣,愈食愈開胃!🥤雙檸可口可樂食辣野點少得一杯可口可樂,加入檸檬及青檸,雙重清爽感,解辣解膩一流。可口可樂仲可以揀無糖版架😉

🍜風琴豆腐串X風味鹽酥雞.香濃擔擔湯米線 $58

🍆小食 ~ 香蒜茄子

🥤雙檸可口可樂

2022-12-19 472 浏览
如相啲醬多到睇唔到令人難以接受呢份係擔擔面,一撈咩都搵唔到收銀姐姐話:係呀,得幾粒肉碎既醬呢個唔知係呢間店特色定咩講咁多都未夠字數,唔知講咩好,大家睇相啦,可能我要求高,已經唔影隔離白色米線
如相
啲醬多到睇唔到
令人難以接受呢份係擔擔面,一撈咩都搵唔到
收銀姐姐話:係呀,得幾粒肉碎既醬
呢個唔知係呢間店特色定咩
擔擔面