2024-08-01 112 浏览
位於西環西營盤皇后大道西395號地舖的米蔥動 (Keep Eat Simple),主打性價比高平民台灣菜。餐廳堂食的位置約有十個,採用手機掃描二維碼下單。。店內正在播放廣東歌(剛巧在播放C Allstar的慢歌),感覺悠閑舒適。小店女職員感覺有禮又親切。餐廳提供幾款套餐,比單點主食和飲品更為化算。下單後約十分鐘,食物便陸續來到了。小店也提供一款不包飲品的特價牛肉丼。汁燒和風牛肉溫泉蛋飯 - $78(Japanese Soft-boiled Egg and Beef with Rice )主食的賣相頗為精緻,牛肉有四大片,頗為厚肉,而且滷得入味。上桌前,廚師特意用火槍,略燒表面,頗為特別。這款主食採用了珍珠米,飯的口感軟糯,而且份量充足,男士也夠飽。其他配菜還包括有溫泉蛋、珍珠奶綠 - $24Bubble Green Tea (Green Tea with Pearl)(少甜、茶濃)點單時,有不同選項給食客選擇。筆者則點了「少甜」和「茶濃」。綠茶和奶的比例平均,能嚐到清新的綠茶香。飲品冰量適中,能保持飲品冰凍,但冰塊又不會過多。小食:鹽酥花枝丸 - $38(Salted Crispy C

餐廳堂食的位置約有十個,採用手機掃描二維碼下單。

汁燒和風牛肉溫泉蛋飯 - $78

珍珠奶綠 - $24
(少甜、茶濃)

飲品冰量適中,能保持飲品冰凍,但冰塊又不會過多。

小食:鹽酥花枝丸 - $38
(Salted Crispy Cuttlefish Ball)

花枝丸即點即炸,新鮮又香脆。一份花枝丸小食有六粒,適合二至三人分享。花枝丸表面還撒了少許椒鹽,令小食的味道更為豐富。

溏心皮蛋凍豆腐 - $48
(Preserved Egg with Tofu)

這款小食用了整磚凍豆腐,也是適合兩至三人享用。 肉鬆味道鹹鹹香香,份量充足。豆腐吃至尾段,仍然有肉鬆作配菜。

溏心皮蛋約有六件,與凍豆腐、肉鬆同吃,一樂也。

餐廳也提供學生優惠。
2024-07-20
  • 鹽酥花枝丸
台灣菜係我好鍾意食嘅Comfort Food🇹🇼簡單但好有溫暖嘅感覺🩷 今日嚟到呢間新開嘅小店規模比較少主要做街坊生意😋 但係菜式平凡得來有種用心既誠意❤️份量豐富CP值好高🥹⭐️ 人氣特濃台式牛肉麵 🍜一飲嘅紅燒湯底濃郁但係唔油膩🔥調味嘅平衡啱啱好🫶🏻牛筋同牛腱非常之入味但係唔好太多脂肪🐮 仲有滿滿既既紅蘿蔔白蘿蔔同埋酸菜🥬食到豐富既蔬菜好感動🤗⭐️ 鹽酥雞肉燥飯 🍗即炸既鹽酥雞好香口又Juicy🐔配上肥瘦相間嘅肉燥充滿油香🥓配飯岩岩好🫰🏻⭐️ 糖心皮蛋凍豆腐 🍳糖心嘅皮蛋充滿鹹香好滋味🥚 配上滑捋捋嘅凍豆腐🤍用醬油膏同埋肉鬆調味好有台灣風味🥩⭐️ 胡椒湯浸蘿蔔 🥕呢道又係必食嘅特色菜🩶米白色嘅胡椒湯調味恰到好處🌶️ 飲落順口又暖胃😋 配上紅蘿蔔同埋白蘿蔔好健康養生🥹⭐️ 炭燒烏龍茶 🍵⭐️ 冬瓜茶 🥒冬瓜茶入口清甜好有台式嘅古早味🏮烏龍茶茶茶香夠濃郁又有碳香

⭐️ 人氣特濃台式牛肉麵 🍜

鹽酥雞肉燥飯
糖心皮蛋凍豆腐
炭燒烏龍茶
2024-07-29 226 浏览
週末遊完電車河,去到石塘咀附近覓食,見到間玩食字(咪衝動)的本地小店,即時懷住好奇心態一探究竟。柚子汁温泉蛋火炙三文魚鰭飯三文魚鰭炸得金黃酥脆,肉質嫩滑帶魚油香 ,份量十足,柚子汁,酸酸地微辣,超鮮甜兼開胃!人氣特濃台式牛肉麵台灣牛肉麵可以說是台灣的國民美食,麵中包括兩款主要食材,牛鍵肉同牛腩。牛鍵肉質富含膠質、帶筋、口味香濃、嚼感十足,牛腩入口彈,嫩鮮嫩多汁,大口滿足,麵空心彈麵Q彈,湯底帶有濃濃清香。穀飼豬扒清湯米線穀飼豬採用天然穀餵飼,生產出的豬扒保留了豬肉的鮮味,肉質細嫩柔軟和多汁,脂肪含量比一般豬少,油脂分佈在肉扒外圍,甘香美味, 天然健康,入口啖啖肉,相當yummy!
柚子汁温泉蛋火炙三文魚鰭飯
穀飼豬扒清湯米線

2024-07-22 128 浏览
.住咗西環咁多年成日都覺得附近已經冇乜嘢嘢食已經食到好悶🥲早幾日俾我發現到一間唔顯眼嘅台灣餐廳,我真係好鍾意食台灣菜😋飲珍珠奶茶🧋店主係一對夫婦👩‍❤️‍👨佢哋嘅出品都好用心製作💯用嘅材料好新鮮‼️而且味道都好出色,希望大家可以多啲去試🉐✨必點人氣特濃台式牛肉麵🐮老實講,呢一碗真係好大碗👍🏻我完全食唔晒😆亦都好足料而唔係兩三舊牛肉咗簡單..每一嚿都好大舊🙌🏻白蘿蔔上晒色,肉眼可見已經好入味好淋👍🏻湯底方面勁香濃而唔重鹹味麵條都幾吸汁,粗身所以比較飽😋最後都食唔晒‼️豆都讚好食👍🏻溫泉蛋🥚牛肉丼 豆哥必點‼️個飯同吉野家好似,但當然肉質爭好遠👍🏻同樣好足料勁多牛❤️而且非常有牛味‼️加埋溫泉蛋撈飯一流😋味道方面冇咩驚喜同突出‼️但勝在夠大份、夠多料‼️重點係勁平,呢款丼外賣只係$35✨必點‼️蒜香醬油凍螺🐚醬油同蒜好入味又唔鹹👍🏻加上凍咗囉,真係好好味勁鮮甜🙌🏻好fresh珍珠奶茶🧋當然唔少得我一定會嗌嘅珍珠奶茶🧋超香嘅茶味重👍🏻珍珠唔會好腍超煙靭勁有咬感💯@keep.eat_simple📍 米蔥動 (西環)西環西營盤皇后大道西395號地舖#台灣菜 #牛肉麵 #珍珠奶茶 #foodie #育兒親子樂

✨必點人氣特濃台式牛肉麵🐮

溫泉蛋🥚牛肉丼

✨必點‼️蒜香醬油凍螺🐚

珍珠奶茶🧋

@keep.eat_simple
📍 米蔥動 (西環)

2024-07-21 119 浏览
今日收工行咗去西環個邊, 見到間小店食台灣嘢, 咁就同朋友行咗入行試先呢間餐廳係用QR code 落單, QR code落單嘅方式好方便,攞起手機一掃就得,唔洗排隊等侍應過嚟我同朋友各自嗌咗個主食 share 食, 再嗌咗薯條同嘢飲, 我哋等咗一陣,食物就送上嚟喇🍚汁燒和風牛肉溫泉蛋飯牛肉好軟熟,汁都調得啱啱好,配上滑溜嘅溫泉蛋,真係好滋味🍜殼飼豬扒酸辣米線豬扒炸得好脆,米線吸滿咗酸辣湯嘅味道,酸酸辣辣,好開胃🍟黑松露醬薯條薯條外脆內軟,黑松露醬嘅香味好濃郁,配上薯條一齊食真係一流總括嚟講,今次嘅晚餐體驗真係好好,食物質素高,而且用QR code落單嘅方式都好方便。下次如果行過西環,可以黎試下呀📍米蔥動西環西營盤皇后大道西395號地舖

🍚汁燒和風牛肉溫泉蛋飯
牛肉好軟熟,汁都調得啱啱好,配上滑溜嘅溫泉蛋,真係好滋味

🍜殼飼豬扒酸辣米線
豬扒炸得好脆,米線吸滿咗酸辣湯嘅味道,酸酸辣辣,好開胃

🍟黑松露醬薯條
薯條外脆內軟,黑松露醬嘅香味好濃郁,配上薯條一齊食真係一流

📍米蔥動
2024-07-18 143 浏览
今次黎試下位於西環西營盤皇后大道西嘅餐廳,店舖好簡約整潔,客人都坐滿曬。我地今次叫左鹽酥雞溫泉蛋牛肉丼飯、人氣特濃台式牛肉麵、鹽酥雞肉燥飯呢三款主食👍🏻唔夠食仲可以多飯添架❗️呢幾款主食都係推介要食嘅😋我自己就比較鍾意食鹽酥雞溫泉蛋牛肉丼飯🍲,除左啲鹽酥雞好酥脆之外,牛肉份量都好多🥹,呢間勁有良心,好好食😋。而人氣特濃台式牛肉麵可以睇到牛肉份量都好多,好淋唔硬👍🏻一碗兩個人分都得啊👍🏻飲品方面分別嗌左蜂蜜百香果蜜🍯、菠蘿青檸蜜🍍同黑糖珍珠鮮奶茶🧋,每一杯都係即叫即整,而且味道都好鮮甜。當然唔少得小食啦,我都嗌左酥炸海南雞翼🐔、鹽酥花枝丸,呢兩款都勁好食❗️去食嘅話一定要試下,真係冇得頂😋❗️
2024-07-16 88 浏览
好耐冇去台灣喇,有啲掛住台式牛肉麵同肉燥飯添!今次嚟到石塘咀附近,試咗呢間台式飯店,雖然店舖好細,但係就係我哋食嘅嗰一個鐘裏邊,都坐得好滿!我哋主要叫咗兩個湯麵,我自己就試咗人氣特濃店式牛肉湯麵,果然個湯底好濃郁,你問我台唔台式,我真係唔記得,我覺得整體應該有少少創新嘅,蘿蔔都入味,但係白蘿蔔有啲苦!我自己幾鍾意個面嘅,有口感!牛肉還好,唔係好入味,亦都有啲乾!我朋友試嘅蕃茄濃湯,正常發揮,不過佢嘅牛肉就比我嘅軟腍!

我哋主要叫咗兩個湯麵,
我朋友試嘅蕃茄濃湯,正常發揮,不過佢嘅牛肉就比我嘅軟腍!
2024-07-15 86 浏览
西營盤其實都幾好好野食, 有人返屋企前周圍行下,發現呢間唔太起眼嘅小店,原來佢地賣嘅係台灣菜。舖位雖然細,但感覺好溫暖,好有家嘅感覺。呢度得店主同佢太太兩個人打理,睇到佢哋忙個不停⋯⋯唔會因為咁而令到上菜嘅速度減慢。【蔥油穀飼豬扒飯🍖 + 熱檸水🍋】我專登order呢個飲比我囡囡,因為佢好鍾意食蔥油撈飯🤣加埋豬扒係佢風佛。呢度碗飯好大碗,抵食。蔥油好香 ,佢地嘅豬扒皮脆多汁又厚又大舊,好正,下次再嚟我要自己食一碗😂【汁燒和風牛肉溫泉蛋飯🥚+ 黑糖珍珠鮮奶茶🧋】呢個係期間限定,所以一定要試下。牛肉入口即化、肉汁豐富,溫泉蛋撈飯加上醬汁,真係可以食得晒成碗飯。【胡椒湯浸蘿蔔🍲】好香濃嘅胡椒味,忍唔住飲左大半碗,蘿蔔好甜無渣👍🏻

【蔥油穀飼豬扒飯🍖 + 熱檸水🍋】

呢度碗飯好大碗,抵食。

【汁燒和風牛肉溫泉蛋飯🥚+ 黑糖珍珠鮮奶茶🧋】

呢個係期間限定,所以一定要試下。

【胡椒湯浸蘿蔔🍲】

好香濃嘅胡椒味,忍唔住飲左大半碗,蘿蔔好甜無渣👍🏻
陪住媽咪去西營盤同埋上環買海味雜貨,出發之前喺石塘咀搵食。比起連鎖餐廳,我和媽咪都鍾意幫襯本地小店。落車之後,用 Google Map 搜尋附近嘅餐廳,見到呢間台式餐廳 Keep Eat Simple 米蔥動有 4 分以上,價錢又合理,就即刻行去試吓啦!我哋一人點咗一份主食同埋一杯台式飲品。人氣特濃台式牛肉麵 ($78) 🍜嘩!超大碗而且非常足料!🤩人氣牛肉麵真係名不虛傳,包含牛腩和牛腱兩個部位,牛腩每一件都非常厚肉,炆得軟淋,咬落去滿口肉香,牛腱份量都唔少,筋肉分明,肉質軟腍,吸滿湯底精華;紅燒湯頭以多種辛香炒料炒製,香味四溢,令人食慾大增。配菜有白蘿白、紅蘿蔔同酸菜,蘿蔔超好食!粗麵條煙韌且掛湯強~口感彈牙,每一啖都充滿滿足感。炭燒烏龍珍珠奶茶 (套餐加$15) 🧋餐廳非常貼心,點選台式飲料嘅時候,設有多款選項選擇,媽咪揀咗少冰少甜,甜度非常適合媽咪嘅口味,比較清淡~烏龍茶香配上珍珠嘅煙韌口感,炎炎夏日飲一杯真係非常消暑。胡椒牛腩蘿蔔湯 ($68) 🍲鍾意湯嘅媽咪一入到店鋪就睇圖點餐😂😂😂雖然都係牛腩和蘿蔔嘅配搭,不過和牛肉麵係完全唔同,湯底非常爽口清甜,牛腩肉質入味腍滑,而且厚切
我哋一人點咗一份主食同埋一杯台式飲品。
人氣特濃台式牛肉麵 ($78) 🍜
嘩!超大碗而且非常足料!🤩

炭燒烏龍珍珠奶茶 (套餐加$15) 🧋
炭燒烏龍珍珠奶茶

胡椒牛腩蘿蔔湯 ($68) 🍲
人氣特濃台式牛肉麵
鍾意湯嘅媽咪一入到店鋪就睇圖點餐😂😂😂雖然都係牛腩和蘿蔔嘅配搭,不過和牛肉麵係完全唔同,湯底非常爽口清甜,牛腩肉質入味腍滑,而且厚切白蘿蔔花足心思炆煮,吸收哂湯嘅精華!媽咪飲完之後讚不絕口,話係佢近期飲過最好味嘅牛腩蘿蔔湯。

珍珠鮮奶茶 ($28) 🧋
因為媽咪點嘅牛腩蘿蔔湯屬於小食,所以另一杯台式飲品,就沒有套餐優惠價,不過價錢都非常合理。媽咪選擇咗走甜,鮮奶茶非常清新,炎炎夏日飲非常解暑,而且珍珠煮得剛剛好,Q彈~每一啖都令人回味無窮。
呢間 Keep Eat Simple 米蔥動真係一間非常值得推介嘅小店,食物質素相當之高,而且價錢合理,份量又多!用餐時都有唔少街坊買外賣拎走,不過餐廳位置唔算多,Peak hour時段會需要等位!

餐廳資訊
Keep Eat Simple 米蔥動
地址: 港鐵香港大學站 B1 出口, 步行約4分鐘
營業時間: 星期一至六 12:00 - 21:00 (星期日休息)
2024-07-06
炭燒烏龍珍珠奶茶
2024-07-11 105 浏览
小店係值得多啲支持,就例如呢一間米蔥動!店主係一對夫婦,佢哋嘅出品都好用心製作,用嘅材料絕不馬虎,而且味道都好出色,希望大家可以多啲去試。醬油穀飼豬扒撈米線米線係用醬油口味,每一條都好上色,調味啱啱好,而豬扒好酥脆,肥瘦均勻,食得出唔係出邊用粉拿過冇晒口感嗰一種。話梅凍豬手味道偏向醉豬手再加少少話梅粉喺面頭,膠質豐富,豬手清潔得好乾淨,如果話梅味再重一啲,酸酸地會更加開胃!鹽酥花枝丸小食嚟講份量都算多,有六粒,每一粒都炸外脆內軟,而且係第一次食咁多墨魚粒粒嘅花枝丸,超足料!胡椒湯浸蘿蔔一上枱俾個份量嚇親,白蘿蔔嘅份量超多,適合兩至三個人share食,蘿蔔一啲渣都冇,仲有幾片紅蘿蔔,重點係個胡椒湯十分濃郁,超級暖胃,如果呢個湯底可以配上米線,一定會好多人鍾意!鮮橙綠茶揀咗一杯解膩又酸酸甜甜嘅飲品,而且唔會太甜,夏天飲完好透心涼!仲有好多台式飲品,下次要再試吓其他嘢食同飲品!

醬油穀飼豬扒撈米線

鹽酥花枝丸

鮮橙綠茶
【佛心小店🔥 隱世不起眼🔍 CP值高、足料台灣料理✨】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 西營盤真係好多美食🩵 今次嚟到呢間唔起眼嘅小店,座位少,但好滿場🙌🏻 相信都係街坊心水之選🙂‍↕️ 座位闊落,都幾好坐;上菜速度一般,始終小店經營,每道菜都用心即做🫶🏻;食物質素高,還原到台灣滋味,而且價錢合理,個人認為CP值偏高✨🌟 〈推薦〉人氣特濃台式牛肉麵|$78大大碗‼️ 超足料‼️ 有兩款牛肉:半筋半肉、肉質軟腍、極入味✨ 牛味濃郁,牛魔王必試😈;另一款油脂比較豐富,一咬牛油香喺口腔四溢!同樣腍身入味✨ 配料方面都唔輸蝕,白蘿蔔上晒色,肉眼可見嘅入味😍 好淋、無渣✨ 湯底方便香濃而唔重鹹味🙌🏻 好味到全部湯飲晒👅 當晚都冇特別口渴,所以幾肯定無添加味精🙂‍↕️👍🏻 麵條都幾吸汁,粗身比較飽肚,最後都食唔晒,所以份量真係好佛心😂🍚 溫泉蛋牛肉丼|$60同樣好足料🔥 超多牛🔥 溫泉蛋嘅加持,整體濕潤度提升🆙 撈飯一流👅 味道方面冇咩驚喜同突出,就係經典嘅味道,但勝在夠大份、夠多料,CP值不輸連鎖店✨ 另外一提,呢款丼外賣單點價無記錯只係$35🙌🏻 住附近嘅街坊唔好錯過✨🥢 溏心皮蛋凍豆腐
【佛心小店🔥 隱世不起眼🔍 CP值高、足料台灣料理✨】

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○

———

🌟 〈推薦〉人氣特濃台式牛肉麵|$78

🍚 溫泉蛋牛肉丼|$60

🥢 溏心皮蛋凍豆腐|$48
炎炎夏日梗係要追加份冰鎮小食❄️ 溏心皮蛋+肉鬆+豆腐,呢個鹹香組合、仲要夠晒凍嚟講,真係一個字:爽☃️❤️

🧊 冬瓜茶|$15 (套餐價)
喜歡佢可以揀少甜🩵 清涼解渴,微甜飲落0負擔✨

🧊 蜂蜜綠茶|$15 (套餐價)
無添加糖份,完完全全就係蜂蜜嘅香甜🍯 同樣飲落0負擔、健康又消暑🩵
2024-07-06 97 浏览
🔎 //西營盤的小店台灣菜 //|👾鹽酥雞溫泉蛋牛肉丼 $78鹽酥雞份量係多到痴哂線👻食極都仲有 炸得夠脆身岩岩好再灑上椒鹽好惹味😙外面有好多都係炸完就算唔會隔油又唔會再額外調味👾牛肉份量都好多啊…….個汁唔係甜甜地嗰種配埋溫泉蛋就剛剛好🥰🥰👣涼拌青瓜 $38夏天食呢啲涼拌菜冇得輸🤣簡直係透心涼 呢到做到!試過有啲係比熱既🥲🥲咁點叫涼拌菜先!個人認為如果加返少少辣就正🥳店家就係做酸酸地等你開胃啲🤣🤣🔱花枝丸酸辣米線 $52湯底幾有驚喜酸酸辣辣好開胃😍😍佢唔係外面嗰啲酸辣相信店家酸係靠酸菜既味而辣係有小小佢既胡椒湯再加上少少辣油 酸辣十分平均🥳所以我飲下飲下就飲哂啲湯如果食唔到辣既朋友仔都可以食我叫咗少米線但份量都幾多下🥳而且好掛湯😛😛花枝丸好大粒好彈牙~跟餐飲品有唔同嘅台式飲品👻❣️ 仙草凍鮮奶茶 +$18估唔到佢飲品都唔錯茶底幾濃奶既比例剛剛好仙草係似涼粉嗰種硬身少少多份咬口最緊要唔係好甜😛整體cp值超高,對我黎講除咗地理位置係遠少少之外,無野可以挑剔🤣不過佢係幾近地鐵站的🥰🥰食物質素相當之高,喺香港好難搵到一間好食嘅台灣菜而價錢又合理。呢度絕對做到,而且份量多!!😙
🔎
//西營盤的小店台灣菜 //

👾鹽酥雞溫泉蛋牛肉丼 $78

鹽酥雞份量係多到痴哂線👻
食極都仲有 炸得夠脆身岩岩好
再灑上椒鹽好惹味😙
外面有好多都係炸完就算
唔會隔油又唔會再額外調味👾
牛肉份量都好多啊…….
個汁唔係甜甜地嗰種
配埋溫泉蛋就剛剛好🥰🥰

👣涼拌青瓜 $38

夏天食呢啲涼拌菜冇得輸🤣
簡直係透心涼 呢到做到!
試過有啲係比熱既🥲🥲
咁點叫涼拌菜先!
個人認為如果加返少少辣就正🥳

所以我飲下飲下就飲哂啲湯
如果食唔到辣既朋友仔都可以食
我叫咗少米線但份量都幾多下🥳
而且好掛湯😛😛
花枝丸好大粒好彈牙~

跟餐飲品有唔同嘅台式飲品👻

❣️ 仙草凍鮮奶茶 +$18
估唔到佢飲品都唔錯
茶底幾濃
奶既比例剛剛好
仙草係似涼粉嗰種
硬身少少多份咬口
最緊要唔係好甜😛

呢度絕對做到,而且份量多!!😙

2024-07-03
2024-03-28 351 浏览
📍 米蔥動 (西環)西環西營盤皇后大道西395號地舖🐔鹽酥雞滷肉飯$58 (少飯)學生免費附送飲料🥤(珍珠奶綠)· 無糖 少冰 少珍珠鹽酥雞份量超超超多!!差啲食唔曬🤰🏼每一粒都炸得到位,食落仲保持脆口🤩🤩擺耐咗都唔會好腍滷肉係偏肥,油膩比較重😗鍾意食重口味人士可以一試😌但係攞嚟送飯一流😻嗌咗小飯但係都好似食極都仲有?🍸珍珠奶綠珍珠煙靭油咬口 冇浸糖水(減糖人士可以一試)餐廳位置唔算好多 多人嘅時候可能要等位 建議大家早少少去食環境 🍃🍃🍃食物🍡🍡🍡🍡🍡 性價比💰💰💰💰💰 推薦🌈🌈🌈🌈🌈 回頭🙋🏽‍♀️
📍 米蔥動 (西環)
西環西營盤皇后大道西395號地舖

🐔鹽酥雞滷肉飯$58 (少飯)
學生免費附送飲料🥤(珍珠奶綠)
· 無糖 少冰 少珍珠
鹽酥雞份量超超超多!!差啲食唔曬🤰🏼
每一粒都炸得到位,食落仲保持脆口🤩🤩
擺耐咗都唔會好腍
滷肉係偏肥,油膩比較重😗
鍾意食重口味人士可以一試😌
但係攞嚟送飯一流😻嗌咗小飯但係都好似食極都仲有?

🍸珍珠奶綠
珍珠煙靭油咬口 冇浸糖水(減糖人士可以一試)

餐廳位置唔算好多 多人嘅時候可能要等位 建議大家早少少去食
回頭🙋🏽‍♀️
2024-03-28
  • 鹽酥雞滷肉飯
2023-09-17 666 浏览
平靚正嘅一餐。仲有要記得點蠔油時蔬,會有滷肉汁。雖然菜單跟相比炮台山九份飽有點不一樣,但論單品質素絕對比九份飽好。Excellent dinner with competitive price range. Salmon Fin Half Boiled Egg Don was very yummy. Lettuce with oyster sauce was covering with Taiwanese style braised pork sauce. Definitely a better choice when comparing to Jiu Fen Full at Fortress Hill

三文魚鰭温泉蛋飯    Salmon  Fin         With  Half  Boiled  Egg  Rice
2023-09-16
  • 三文魚鰭温泉蛋飯
2023-09-08 406 浏览
[三文魚鰭溫泉蛋飯 $58]非常滿意!三文魚烤得好香,好送飯。味精少、唔重鹽,表現到食材原味。竟然無加一,價錢超值!.珍珠奶茶就麻麻,茶味重,奶味不足。學生優惠送就OK,正常情況加$15就不了。
[三文魚鰭溫泉蛋飯 $58]

珍珠奶茶就麻麻,茶味重,奶味不足。
學生優惠送就OK,正常情況加$15就不了。
2023-09-05