2011-08-23
一早就打定電話去book(佢無問我張券既number),坐低之後,伙記就立即拿餐牌俾我同屋企人。我地揀左魚腩同炒豬雜,首先上個湯,份量都幾多,仲要裡面有隻雞腳同埋雞腎,唔錯。之後就上2個餸,雖然唔算大碟,但味道中上,份量夠我地2個人。食完飯後,佢就幫我地也執台同埋自動送上番薯糖水,呢餐就畫上完滿既句號。或者有d人好好奇,團購既份量同正價既有無差別,就呢間黎講,好肯定係無分別既,因為我坐果張台既左鄰右里都有叫魚腩,但佢地唔係用券既,但個份量就差唔多,所以呢間真係良心小菜館,就算無券都可以去試下呢d外省菜。P.S食完野隔左幾個鐘都唔覺得口渴,應該無咩味精,大家可以放心食。仲有d伙記好好禮貌,絕無因為我地用團購券而ignore我地,反而好關顧tim,我地走果時仲要講句「多謝晒」,嘩劉華精神又出來了。