餐厅: 紅橋
资讯:

2019-04-07 263 浏览
Smoked salmon croissant tea set, only 1/2 piece smoked salmon, $44, ridiculous 😖taste not really good
煙三文魚牛角包
2019-03-27 321 浏览
行開花墟男朋友推介呢間紅橋話性價比高!一於試下佢!D位幾舒適!唔會太迫$5x一個lunch 坐得舒服好少有啊☺️餐湯我地都簡咗西湯佢有中湯簡係粟米忌廉湯普普通通🤔所以都對正餐無乜期望點知錯啦!!!男朋友嗌咗個煙三文魚紫薯燴意大利飯一食又ok wo! 仲諗住個組合好怪點知紫薯好夾!!好味而我個個係黑松露蟹肉意粉好好味(賣相靚架!比我了散咗先記得影相😂😂😂)我好怕食黑松露因為出面落黑松露好多好多陣味好濃但佢岩岩好!!所以個汁真係好正!!!而意粉硬度亦岩岩好!唯獨是係蟹肉味唔濃不過$5x連餐湯,熱飲仲想點?呢個意粉$70都值!服務亦好我一定會再黎!食飯個陣見有熟客嗌海南雞飯我下次試試佢先呢間不得不推介!
行開花墟

男朋友嗌咗個煙三文魚紫薯燴意大利飯
一食
又ok wo!
仲諗住個組合好怪
點知紫薯好夾!!
好味

而我個個係黑松露蟹肉意粉
好好味

(賣相靚架!比我了散咗先記得影相😂😂😂)
我好怕食黑松露
因為出面落黑松露好多好多
陣味好濃
但佢岩岩好!!
所以個汁真係好正!!!
而意粉硬度亦岩岩好!
唯獨是係蟹肉味唔濃
不過$5x連餐湯,熱飲
仲想點?
呢個意粉$70都值!

服務亦好
我一定會再黎!
食飯個陣見有熟客嗌海南雞飯
我下次試試佢先

呢間不得不推介!
2019-03-27
同老公行完花墟,發現附近有一間叫紅橋嘅餐廳。中午時段,入面基本上都坐滿人,幸好都2位比到我地,見到餐牌58元一份蜜汁豬扒+蛋包飯,仲要買免收加一服務費,全場好多人都叫,肯定係人氣之選啦!仲叫左豚肉意粉,湯就叫左白湯和中湯各1。真係好抵食,塊豬扒都好大塊,白湯都好好飲,相對其他餐廳,係無咩味精,可惜奶茶同檸水唔夠熱,我見有經驗既客人都係後上。埋單係比現金唔收卡,我覺得都合理,下次行過會繼續幫襯,抵食推介
2019-03-23
  • 蜜糖豬扒配蛋包飯
2019-02-22 403 浏览
星期六,朋友介紹過黎食lunch, 餐廳都多位,黎到唔洗等,即入!有主餐牌, 有lunch set, 星期六都有lunch set, 當然揀番lunch set 啦!我地叫咗ABC餐,set餐包埋湯同嘢飲,是日餐湯粟米湯,正正常常咁!A 餐,意大利飯正正常常,有墨魚汁香味,但食得多會有小小漏,帆立貝好大粒,碟嘢黎到,個樣已經贏晒!B餐,一字骨落咗蜜糖,甜甜的,好惹味,蛋包飯有驚喜,入面d飯都有溝蛋漿,好味!C餐,好重松露酱味,蝦好大隻,好足料,中意松露嘅朋友可以試吓!總括黎講,好食又好抵,60蚊度食到咁好質素嘅嘢,值得一再幫襯!

2019-02-16
2019-02-18 295 浏览
是日星期六午餐,朋友住太子,建議試下哩間餐廳。佢係新餐廳來,裝修係型格工業風,坐落都舒服。整體來講,食物質素睇得出係有用心出品,CP值都高,一個set有湯有餐飲。哩d用心小店係值得支持既~蜜汁一字骨 伴蛋包飯 $58 一字骨上台熱辣辣,沾滿蜜糖,好好味^ - ^ 蛋包飯係有驚喜既,以為包住炒飯,原來入面既飯,都係有沾蛋漿,推薦~香煎帆立貝 伴墨魚汁燴意大利飯 $63攪下個飯,見到入面都幾多荀粒同菇片,都幾足料,味道就正常水平。黑松露忌廉汁野菌海蝦帶子燴意粉 $62黑松露味好出,又好足料,推薦俾喜歡松露既朋友。是日西餐湯——粟米忌廉湯加入lunch menu

蜜汁一字骨 伴蛋包飯 $58
一字骨上台熱辣辣,沾滿蜜糖,好好味^ - ^

香煎帆立貝 伴墨魚汁燴意大利飯 $63

黑松露忌廉汁野菌海蝦帶子燴意粉 $62
黑松露味好出,又好足料,推薦俾喜歡松露既朋友。

是日西餐湯——粟米忌廉湯

加入lunch menu
2019-02-17
  • 蜜糖一字骨  伴蛋包飯
2019-01-23 380 浏览
返星期六半日,和朋友一早約定來這間餐廳食飯。去到已過午飯時間還是要排隊。等了大概20分鐘就可以入座,可以即刻醫肚!3個人,見到咁多野食、忍唔住叫咗4個餐,3個下午茶,一個lunch!下午茶有單骨雞翼+芝心雞翼,配薯條!個意粉最好食,蛋包飯就不過不失啦,食物係幾好,但係座位略嫌偏細,人多容易撞到!
返星期六半日,和朋友一早約定來這間餐廳食飯。
3個人,見到咁多野食、忍唔住叫咗4個餐,
3個下午茶,一個lunch!

下午茶有單骨雞翼+芝心雞翼,配薯條!
個意粉最好食,蛋包飯就不過不失啦,
食物係幾好,但係座位略嫌偏細,人多容易撞到!
2019-01-14 301 浏览
這間餐廳已幫襯了多次,但是這次水準稍為下降。環境上這間餐廳是地方淺窄,但整體環境是乾淨的。椰香紅咖喱豬扒焗飯,咖喱味香濃,豬扒軟腍腍且厚身,而且飯底大大碟。女性們可能食唔曬。跟上中式餐湯,有很多配料,味道亦好。香煎雞胸伴蘑菇忌廉汁伴意大利飯,雞胸煎得見老了一點,而且冇乜雞肉味。忌廉汁非常香濃而且有蘑菇配上,忌廉汁是好味的。但意大利飯並沒有煮熟,應該是九成熟了,尚欠一成。意大利飯的確是難煮的,因為我在家裏也試過煮意大利飯。的確是要用上很多時間,如果你想煮得好食的話,一定要用心煮到啱啱好將啲米煮到熟透。少啲功力都唔得架。跟餐配上忌廉湯,但並不很熱,味道也很好。餐飲跟熱咖啡,多了一點奶但仍不失有咖啡香味。
餐飲跟熱咖啡,多了一點奶但仍不失有咖啡香味。
2019-01-13
午餐
2019-01-13 213 浏览
一有蛋包飯的餐廳,我就必點😋😋呢間餐廳蛋包飯包得好實架,可以用刀切黎食,好似蛋捲咁🥰🥰整得好靚。而蜜糖味豬肋骨都好正,好入味,旁邊又燒得好脆👍🏻👍🏻👍🏻餐湯有紫薯忌廉湯,好特別,但我覺得5夠濃味。🧡蜜糖豬肋骨配蛋包飯$88🧡配餐湯、小食、飲品
一有蛋包飯的餐廳,我就必點😋😋
餐湯有紫薯忌廉湯,好特別,但我覺得5夠濃味。
🧡蜜糖豬肋骨配蛋包飯$88
🧡配餐湯、小食、飲品
2019-01-11 222 浏览
上次吃不到紅橋,今次再和同事挑戰終於成功!喜歡他們的餐單每幾天就更換一次,每次都可以試新餐點,可惜上次想試一字骨雞翼卻等不到位。這是今次的menu,每樣都好吸引,一翻掙扎後選了A餐。餐湯有中湯和西湯可選,今天的中湯是小白菜豬骨湯,西湯是煙肉蘑菇忌廉湯。我吃意大利湯,當然配個西湯啦!《香煎雞胸柳伴蘑菇茸忌廉汁燴意大利飯》$63雞胸柳只有兩件,感覺有點少,最失望的是雞柳竟然完全不熱,而飯卻是熱辣辣的,估計是時間掌握不好,雞柳煎完而飯未煮好所致。肉質少許鞋口,但這是雞柳麻,所以也可接受,味道普通,沒有什麼調味。意大利飯則較為出色,如上面所說,上檯時熱辣辣,蘑菇忌廉汁味道和質感濃郁,有菇的香氣,裡頭還夾雜著洋蔥增加味道,飯粒亦煙韌帶口感。朋友點的《黑松露蟹肉野菌燴意粉》$58望落蟹肉十足,朋友說味道不錯,意粉也煮得則好,但有較多蟹殼。今次已經是第三次光顧紅橋了,之前兩次都不錯,只是今次的雞柳失準,下次再試試其他菜色吧!
上次吃不到紅橋,今次再和同事挑戰終於成功!

這是今次的menu,每樣都好吸引,一翻掙扎後選了A餐。

《香煎雞胸柳伴蘑菇茸忌廉汁燴意大利飯》$63
香煎雞胸柳伴蘑菇茸忌廉汁燴意大利飯

朋友點的《黑松露蟹肉野菌燴意粉》$58
黑松露蟹肉野菌燴意粉

香煎雞胸柳伴蘑菇茸忌廉汁燴意大利飯
黑松露蟹肉野菌燴意粉
2018-12-31 221 浏览
朋友見呢間下午茶多選擇,咁黎呢間。其實呢間無論lunch定dinner我都黎過。見其他人叫類似好吸引,一齊叫。個三文魚牛角包,其實可配沙律或薯條,不過唔想食凍嘢,所以叫薯條,點知佢話今日得薯角,唔駛講啦,薯角咪仲好食過薯條我朋友細食都食左好多囉。尤其個肉醬意粉,平時見朋友食得好少,一開始話食唔晒分比大家,結果....食晒嘅,所以唔駛講好唔好食啦掛!唯一地方細,無地方衫放袋嘅,要放後面,如坐中間就唔太理想,好在我地坐邊好D。都,明白“香港士地問題”,可以考慮加勾枱下面,好似方便少少。
見其他人叫類似好吸引,一齊叫。

煙三文魚牛角包配薯角

蝦多士配沙律
肉醬意粉
吞拿魚牛角包配薯角
2018-11-24 443 浏览
是日經過太子搵食,朋友介紹話食過呢間餐廳幾抵食,行過見到咁岩有位,咁就試試佢!我地2個女仔,叫左3樣野~雞胸柳什菜沙律~ $50左右份量正常,雞胸柳係偏乾,但煎得香脆得黎又唔油既,佢係配胡麻汁,食落都幾清爽~白酒蜆肉炒意粉~ $55白酒味無乜,但意粉煮得岩岩好,夠彈牙同埋炒得幾乾身!蜆肉都算新鮮,味道唔算太濃,唔會覺得好重味精,抵讚!南瓜帶子意大利飯~ $80左右一直覺得意大利飯會好「漏」,但呢個又唔會喎! 南瓜汁有微微甜味,唔算好creamy,食落去就幾順口,唔會食幾啖就覺得膩,飯係偏硬身,但我個人係鐘意食硬身有咬口既飯,所以都岩我食! 總括黎講,呢個價錢既西餐黎講,野食都算中上,唯一不足就係坐得好逼,台貼台,繁榮時間想有個位擺下袋都無可能,適合快食既朋友,如果想坐低好好傾下計就唔得lu~

我地2個女仔,叫左3樣野~

雞胸柳什菜沙律~ $50左右

白酒蜆肉炒意粉~ $55

南瓜帶子意大利飯~ $80左右

2018-11-23
2018-11-18 308 浏览
有時返工前只得半個鐘時間,就只好快快趣趣在附近揀間餐廳醫肚就算,呢日都唔例外,選擇左紅橋,今日點左海南雞飯餐,有個前湯,可以揀中湯或西湯,我就鍾意揀中湯飲,好足料,又夠濃味。海南雞飯個飯好正,成碗飯黃色,仲有d薑味,而d雞都算幾滑,點上少少醬料,暫時佢係我食過咁多間海南雞飯來講,最好食的一間。
2018-11-14 315 浏览
一行入花園街就眼花撩亂唔知食乜好,大概係選擇太多吧,最近我地發現左間餐廳,一唔知想食乜就會自動行入去...套餐主要由前菜,餐湯,主菜和餐飲!!我哋order了一個黑松露海蝦帶子意粉,呢個意粉質素不錯,可以媲美一般西餐廳,意粉的份量不少,都係新鮮煮出來的...配料的份量也以充! 值得一讚另外我地都試了海南雞飯,意想不到的係,味道竟和泰式餐廳的都接近雞腿嫩滑,配合埋油飯,飽肚之選!!另一讚係餐廳的服務生不錯,由於我朋友係素食者,餐廳都會推介菜式

雞腿嫩滑,配合埋油飯,飽肚之選!!

好耐之前已經食咗第一次記得係有水準嘅所以每次去旺角或者花墟度例行公事通常我哋都會食西餐大部份都係食扒每次都要等位嘅因為空間有限不過通常都等一陣間已經有位上菜快乾淨俐落今日經過就食呢啲真係唔錯紫薯忌廉湯好美麗意大利飯焗海鮮飯兩杯都係凍檸茶(完全唔掂嘅凍檸茶)希望有待改善啦!食物質素好值得推薦!
好耐之前已經食咗第一次記得係有水準嘅

今日經過就食呢啲真係唔錯

紫薯忌廉湯好美麗

意大利飯

焗海鮮飯

兩杯都係凍檸茶(完全唔掂嘅凍檸茶)希望有待改善啦!

食物質素好

值得推薦!

2018-10-17
2018-11-02 264 浏览
蜜糖雞脾仔伴蛋包飯 ($58 包餐湯及一杯熱飲)唔記得叫咩名既意粉 ($58包餐湯及一杯熱飲)其實呢度真係好抵食,同埋服務態度幾好 (但座位唔多,兩個黎就要平排坐咁搭枱)呢間野每三四日就轉一次menu,所以你知我食左咩都無用但menu總會有蛋包飯,只係換左配菜姐~蛋包飯整得幾靚,飯仲要唔係白飯,係炒飯蜜糖雞脾仔好食既,但蜜糖淋得太多,搞到好甜,蛋包飯都避唔開,hi到蜜糖既位都好甜意粉味道岩岩好,唔會話太重味/無味餐湯係高質既,唔係好似水咁既湯呢間野係性價比高,仲要全日都唔洗加一 (奴性太重,加一好似係應份咁)係太子唔知食咩,就去啦,因為係抵食又好味
蜜糖雞脾仔伴蛋包飯 ($58 包餐湯及一杯熱飲)
唔記得叫咩名既意粉 ($58包餐湯及一杯熱飲)
呢間野每三四日就轉一次menu,所以你知我食左咩都無用
但menu總會有蛋包飯,只係換左配菜姐~
蛋包飯整得幾靚,飯仲要唔係白飯,係炒飯
意粉味道岩岩好,唔會話太重味/無味
餐湯係高質既,唔係好似水咁既湯
係太子唔知食咩,就去啦,因為係抵食又好味
2018-10-27
  • 蜜糖雞脾仔伴蛋包飯