康怡金記 真係唔好食 但都成日滿座 ,敏華選擇小 係為咗杯奶茶先去,最近好開心試咗紅豆, 早餐選擇多, 試咗幾樣都幾好食, 沙爹牛肉就普通, 下次想試埋佢啲麵包、 下午茶同晚餐, 見到網上評論佢哋啲服務員態度差, 但我 一路都係去食早餐 啲職員態度都好好喎, 唔通唔同更職員唔同?
康怡金記 真係唔好食 但都成日滿座 ,
敏華選擇小 係為咗杯奶茶先去,
2025-01-14 672 浏览
不理解为什么服务这么差!看是太古这的新店,一直想去试试但没机会。晚上十点四十多路过看他家还在开门并有面包在卖,想着这挺温暖,买两个面包当早餐,原以为会有一个良好的体验,没想到这么扫兴!当我们在门口站了几分钟研究清楚买哪个面包后,进门跟戴眼镜女收银员打招呼,她在低头点钱,爱答不理,闷声说她说在结账,我们想人家专注点钱不要打断人家,就等了一下她也没反应,不懂是不卖了还是等她一下的意思,默认她是友善的人可以正常交流,就多问一句是打烊了吗,还可以买面包吗?如果她回答打烊了,我们走了就好。但是她不说打烊了,而是摆着臭脸过来不停的念叨她在结账,只能收现金啊,并诘问“你们知道吗?”我说可以付现金啊,能买吗?她不回答,絮絮叨叨拿着夹子来就不停的催我们选面包,柜子里的面包跟价签名称都不相符,我们说一个名字她不耐烦说没有这个,只有xxx,让我们想好了再买。反复的带着教训的语气说话,太没礼貌了。一来二去我们也恼火,也呛了她几句。是不是不清醒?你或者说不卖,拒绝我们就好了,卖货又是这个差态度,是什么意思?我们又不是求着你买面包对吗?最后你还是要来卖货,找钱,给大家都增加了烦恼,出力不讨好不是吗?但我们最后还是

但我们最后还是随意买了2个面包,为记录下这个差体验做证明。
红豆菠萝包
2025-01-14
5 分钟 (外卖自取)
宵夜
2025-01-13 913 浏览
食神叉燒飯特別好味,叉燒特別好味,甜品麵包又好味,價錢合理,但有些男侍應態度黑人憎,常餐辛辣麵配豬扒有肉有蛋,如果可以好像翠河餐廳一樣開通宵那麼就完美了。或者淨係星期五星期六開通宵就好了。
2025-01-06 1528 浏览
新開嗰間紅豆冰室好唔掂囉!咁大間餐室,態度好惡,食物又麻麻地…都係自己攞尼激氣嘅!綱上已經有人話呢間唔掂,諗住去試吓點樣唔掂法啦,點知未食嘢就知點解唔得👎戶不會再幫襯
芝士鹹牛肉漢堡
2025-01-05
新開張已經食咗兩次,第一次食嘅時候openrice未有,所以將兩次食評夾埋一齊。呢間冰室唔需要等位,因為入面勁多位,同時間記住啲間係茶餐廳類,唔好期望有好特別嘅嘢食,雖然佢有好多唔同嘢食畀你揀,但係都係叫返啲茶餐廳會見到嘅嘢食會比較穩陣。焗菠蘿吉列豬扒飯,焗飯響茶餐廳入面其實最穩陣,味道都正常,份量都唔少。常餐沙嗲牛通,味道符合一般茶餐廳水準。晚餐通菜牛肉,牛肉份量都多,可能係因為即刻炒嘅緣故,通菜唔係話好入味,底部嘅通菜就有汁,味道唔會太鹹。腿蛋公仔麵,呢一個係單點食物,係細食人士嘅福音。太古冇乜茶餐廳嘅選擇之下,呢間會係其中一個選擇,所以keep住都有人食

常餐沙嗲牛通,味道符合一般茶餐廳水準。

腿蛋公仔麵,呢一個係單點食物,係細食人士嘅福音。

2088 浏览
2024-12-10 1760 浏览
見到新開張,貪新鮮試吓,入面都好大,唔使等好耐。不過應該都唔會有下次,就係普通冰室水準,價錢偏貴,樣樣食物都係普普通通。新開張,人手不足,唔好諗住有服務。英式全日特餐:有自己出爐新鮮面包,點解可以整到牛角包甘難食,腍啤啤。成個餐完全可以無跟沙律醬同埋茄汁,真係絕😓忍唔住出聲攞。魚柳好重梳打粉味😪豬扒辛辣面:豬扒薄又鞋,餐面凍冰冰每杯野飲要格外加$12,完全唔值,淡口到完全無味😪

豬扒辛辣面:豬扒薄又鞋,餐面凍冰冰

每杯野飲要格外加$12,完全唔值,淡口到完全無味😪

2024-12-06