2022-08-04 776 浏览
食韓式炸雞多數都係嗰幾間,早排見到將軍澳有間新開嘅韓式餐廳,搵吓先知原來「紅雞」喺尖沙嘴已經開咗好幾年。既然未食過又去吓先。堂食:▪️半半炸雞 - 甜辣醬+秘製蒜香醬 $178▪️三款芝士年糕鍋 $178▪️草莓酸奶雪泥 $58▪️西瓜沙冰 $58外賣:▪️半半炸雞 - 原味 +秘製蒜香醬$168▪️海鮮蔥煎餅配鰹魚乾 $118-一係唔食,一食就試咗堂食同外賣。炸雞大約有12件,新鮮炸起,炸皮唔會太厚,Crispy卜卜脆,小心辣嘴。外皮沾有甜辣同蒜香醬,食多幾件會覺得少少膩。後來外賣叫咗原味配蒜香醬炸雞,啲醬真係多到可以蘸嚟食。想食啖啖肉炸雞可以加$10轉晒做無骨。 齋食炸雞好似單調咗啲,諗住叫多款小食/煎餅,不過當日海鮮煎餅咁啱賣晒,轉食芝士年糕鍋。年糕鍋面頭灑有芝士,入面有好幾款年糕,仲有魚糕、洋蔥、雞蛋、獅子狗等,料多份量大。(加埋炸雞,飽到上心口🫢)由於之前無食到海鮮蔥煎餅,叫外賣嗰日就食返。賣相就好似大阪燒,面頭有鰹魚碎。煎餅夾蔥當然合拍,再加少少魷魚🦑,香口。堂食嘅話叫半半炸雞加海鮮蔥煎餅絕對夠飽。夜晚餐廳環境比較昏暗,另有室外座位,好天喺戶外食嘅話都幾有氣氛。-

堂食:
▪️半半炸雞 - 甜辣醬+秘製蒜香醬 $178
▪️三款芝士年糕鍋 $178
▪️草莓酸奶雪泥 $58
▪️西瓜沙冰 $58

外賣:
▪️半半炸雞 - 原味 +秘製蒜香醬$168
▪️海鮮蔥煎餅配鰹魚乾 $118
半半炸雞(原味+秘製蒜香醬)

半半炸雞(甜辣醬+秘製蒜香醬)

想食啖啖肉炸雞可以加$10轉晒做無骨。

三款芝士年糕鍋

海鮮蔥煎餅
草莓酸奶雪泥(沙冰)

堂食嘅話叫半半炸雞加海鮮蔥煎餅絕對夠飽。

半半炸雞(原味+秘製蒜香醬)
半半炸雞(甜辣醬+秘製蒜香醬)
海鮮蔥煎餅
2022-07-28 178 浏览
最鍾意韓國野,偶然都會想食下炸雞香口野,今次同朋友試蜜糖味、蒜味炸雞,menu上炸雞有多款選擇,可以揀雙拼/單拼味道,有骨或無骨,有辣有唔辣,調味夠重,醬汁味道好夠,叫左冇骨所以好方便,啖啖肉好好食,份量又多,幾滿意!另外有海鮮煎餅,海鮮材料滿滿,蘸辣椒醬汁來吃,入口辛香,細嘗起來鮮香惹味,口感非常豐富!

2022-07-09 243 浏览
星期五傍晚在澳南尋找美食,最終選擇這間裝修時尚又具簡約韓風的「紅雞」。餐廳室內室外都放有座位,喜歡chill下的一群會坐在室外,享受新鮮空氣兼廣濶視野。愛冷氣的都被窗外開揚景色吸引到倚窗位置坐下。店內電視播放的韓國歌手MV,增添韓國食店色彩,令人畫面直飛首爾!幻想像韓劇中主角一邊喝啤酒一邊吃雞…..不嗜酒的我倆只能用「柚子梳打」代替。免收費開胃小食….醃製的白蘿蔔,甜酸適中兼脆口。很多菜式都想試,但二人食量有限,只能點其中兩款招牌菜:「海鮮辣炒年糕鍋」$198賣相欠奉,以為是半製成品!最後發現原來這是由一位第一天上班的新廚師操刀….上菜時忘記擺盤及放一隻雞蛋!韓籍主理人最後免了這道菜的費用,並表示歉意。鍋中有青口,魷魚,蝦,年糕。韓式魚扳及魚蛋份量十足,可惜魚肉成份少,咬落滿口粉。湯底並不濃郁,少辣口味迎合香港人。這個煱的材料質素很一般,令人聯想到老板緊拙的成本!半半炸雞 $168「半半炸雞」即每碟有兩種配搭,每種口味各一半。整碟份量是一隻雞。初次光顧,先試招牌菜「原味及甜辣醬炸雞」。雞肉外皮酥脆,肉質嫩滑,不油膩。原味雞味道正常。甜辣醬汁調校得比較稀,沒有黏稠感。甜辣比例雖然平衡,但

愛冷氣的都被窗外開揚景色吸引到倚窗位置坐下。

柚子梳打

免收費開胃小食….醃製的白蘿蔔,甜酸適中兼脆口。

很多菜式都想試,但二人食量有限,只能點其中兩款招牌菜:

「海鮮辣炒年糕鍋」$198

半半炸雞 $168

初次光顧,先試招牌菜「原味及甜辣醬炸雞」。

雞肉外皮酥脆,肉質嫩滑,不油膩。原味雞味道正常。

甜辣醬汁調校得比較稀,沒有黏稠感。甜辣比例雖然平衡,但味道欠辛香的韓式風味。

餐廳氣氛的確很chill, 吸引不少年輕人光顧。

服務態度還可以,店內氣氛好…..但食物質素很一般,價錢不算經濟,位置又隔涉⋯。相信要在另一次機緣巧合才會再光顧。
2022-06-17
2022-07-01 256 浏览
✨無骨蜂蜜檸檬醬炸雞 $188份量超級多 蜜糖甜到啱啱好 炸粉唔會太多 檸檬酸度自己調節✨香脆黃金盤 $88份量又係勁多 4個人share都食唔晒當中包括魚餅 炸蝦 紫菜粉絲卷 個人覺得唔錯 配埋秘製醬汁✨卡邦尼炒年糕 $98呢個忌廉味唔會太重 年糕煙煙韌韌 仲有煙肉同洋蔥做配料 🥰✨海鮮蔥煎餅 $118粉唔會太厚 又係好好食 配備魷魚 鰹魚乾 個醬又係好香口可惜食到一半開始好飽 好彩最後都清得晒✨鐵板蜜糖牛油煎魷魚 $148之前食過再encore 勁中意個香蒜 一粒粒配埋原隻魷魚😍✨乳酪燒酒 $108✨Somersby with peach $88想帶埋狗仔記住提早訂枱坐outdoor嘆海景/內園唯一要注意係人手唔係好夠 等候時間長 😥推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

✨無骨蜂蜜檸檬醬炸雞 $188

✨Somersby with peach $88

想帶埋狗仔記住提早訂枱坐outdoor嘆海景/內園
唯一要注意係人手唔係好夠 等候時間長 😥

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳發現小強,有悄悄地通知店員,但無處理 餐廳遍暗,但都算好氣氛,不是太多人,坐得舒適, 雞好好食!皮好脆!叫左無骨雞,應該係雞胸關係,有啲位置會少少「鞋」味道都好好
餐廳發現小強,有悄悄地通知店員,但無處理

味道都好好
2022-06-30
TKO最近大受歡迎的一個商場自從韓國超市開左之後人流就愈黎愈多搞到平時唔太食韓國菜既我都想食下炸雞年糕kimchi咁𝐇𝐚𝐥𝐟 𝐇𝐚𝐥𝐟 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 ($𝟏𝟔𝟖)原味+秘製蒜香我特別鍾意食蒜香🧄炸雞上面仲淋滿左甜甜嘅蜜糖汁比較上黎原味普通一點每種味道都有成5-6件雞𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐢𝐧 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 ($𝟗𝟖)螺絲粉好彈牙忌廉汁都好香濃主要用冬菇唔係蘑菇如果用蘑菇相信更好味!𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐊𝐢𝐦𝐜𝐡𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 ($𝟏𝟎𝟖)好味!不過芝士同泡菜唔算多不過韓式薄餅本來就係好好味𝐒𝐭𝐢𝐫-𝐟𝐫𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐢𝐧 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞 ($𝟖𝟖)🌶🌶年糕有咬口不過對我嚟講算辣但menu就無加🌶店員話只係甜辣不過我都頂唔順入面有魚餅同魚蛋我都唔敢食太多啦總結:秘製蒜香 🧄必試鍾意garlic嘅購友唔好錯過呀~💛
TKO最近大受歡迎的一個商場
自從韓國超市開左之後
人流就愈黎愈多
搞到平時唔太食韓國菜既我
都想食下炸雞年糕kimchi咁

𝐇𝐚𝐥𝐟 𝐇𝐚𝐥𝐟 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 ($𝟏𝟔𝟖)
原味+秘製蒜香
我特別鍾意食蒜香🧄炸雞
上面仲淋滿左甜甜嘅蜜糖汁
比較上黎原味普通一點
每種味道都有成5-6件雞

螺絲粉好彈牙
忌廉汁都好香濃
主要用冬菇唔係蘑菇
如果用蘑菇相信更好味!

好味!不過芝士同泡菜唔算多

我都唔敢食太多啦

總結:秘製蒜香 🧄必試
鍾意garlic嘅購友唔好錯過呀~💛
2022-06-09 1222 浏览
兩個星期前第一次食韓式烤雞,今晚終於去食韓式炸雞。究竟這一種在韓國非常流行的韓國風味美式小吃,由「來自星星的你」這一齣韓國電視劇集在香港所引發的潮流,是否真的非常美味?屋企附近有幾間韓式炸雞店,其中一間甚至是真真正正來自韓國的名牌連鎖炸雞店。不過,刻意揀了這間「紅雞」,因為最近屋企。唔知道韓國的炸雞店是否都是這種美式酒吧餐廳裝修風格?如果電視上播放的並非韓國女團組合 music video,會以為身處美式酒吧餐廳。餐牌上有多款口味韓式炸雞,同電視上見到的韓式炸雞一樣,分別在於配搭不同醬汁。可以選擇一整份炸雞(全隻)及半隻炸雞配薯條。大部份客人都會揀半半炸雞,即是雙拼口味,每款各半隻。食韓式炸雞,加上背景的強勁節拍韓國女團跳舞音樂,當然要飲一樽韓國啤酒!同上次食韓式烤雞一樣,同樣奉上免費開胃漬物小吃酸蘿蔔。今次這碟酸蘿蔔酸鹹味道平衡,保留了蘿蔔的清甜,加上入口爽脆,幾好食。半半炸雞(原味、秘製蒜香醬)($168)的兩種口味其實都是沾滿脆麵粉的炸雞,只不過後者在炸雞表面淋上蒜香醬汁。所有韓式炸雞都會預先醃製入味,當然,每間炸雞店的醃料配方並不相同。除了自家秘製醃料之外,每間炸雞店也有獨家醬

半半炸雞(原味、秘製蒜香醬)($168)的兩種口味其實都是沾滿脆麵粉的炸雞,只不過後者在炸雞表面淋上蒜香醬汁。所有韓式炸雞都會預先醃製入味,當然,每間炸雞店的醃料配方並不相同。除了自家秘製醃料之外,每間炸雞店也有獨家醬汁配方。
半半炸雞(原味、秘製蒜香醬)
原味炸雞炸得夠香口,雞皮脆卜卜;咬下去雞肉又夠多汁嫩滑。只是略嫌稍為乾身了少許,覺得韓式烤雞較好吃;不過,仍然較「KFC」的炸雞好吃得多。秘製蒜香醬汁炸雞多了一重濃郁蒜香味道,但雞肉的醃料配方同原味炸雞一樣。
原味炸雞
秘製蒜香醬汁炸雞
秘製蜂蜜檸檬醬汁炸雞配薯條($128)的醬汁份量沒有蒜香醬汁炸雞那麼多,反而來得味道清新,與炸雞的香口更加平衡,沒有掩蓋了雞肉味道。
秘製蜂蜜檸檬醬汁炸雞配薯條
唔知是否因為「紅雞」只是居港韓國人開設的韓式炸雞店,無論醃料配方、炸雞技巧、以至醬汁調味,都未去到專業水準,整體味道只是一般而已。下次要去一間真正來自韓國的炸雞專門店食多一次!
2022-05-28
2022-05-14 468 浏览
🥢秘製醬汁古韓式炸雞👉🏻除左炸雞之外 如果唔想食咁熱氣感 可以點呢款炸雞 同係韓國好鍾意食嘅某牌炸雞質感相似👉🏻雞肉有口感得黎又juicy 炸皮好薄身痴哂薄薄一層汁係上面👉🏻韓式炸雞最鍾意嘅味就係呢款醬油味 無論鹹度 甜度 香味 都很剛好👉🏻份量其實都唔細 如果想試多款味 起碼要有3個人黎食🥢涼拌辣汁螺肉配冷麵👉🏻首先幾辣 唔食得辣會食唔到呢款冷麵👉🏻食到小-中辣程度嘅我會覺得係辣得黎好好味👉🏻冷麵三大束 大大粒螺肉食極都仲有 👉🏻辣汁絆左青瓜/洋蔥/魷魚絲 口感豐富👉🏻呢款真係無3個人食 會食唔哂🍺BAGA Terra with honey lemon👉🏻食炸雞就是要配啤酒 但中意飲甜啲嘅溝啤酒👉🏻岩哂怕酒苦澀味但又鍾意佢有啲麥香味嘅朋友🥛原味酸奶雪泥👉🏻係我中意嘅希臘乳酪味*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*自從再之前有次食過外賣Red Chicken之後就好想試下堂食炸雞因為真係同係韓國食到嘅味道同質素好似同埋見到環境都唔錯連播歌都係播緊我個個年代好紅嘅韓團歌成件事真係好青春又好韓🙊🙊如果好想念韓國炸雞 要黎食Red Chicken
🥢秘製醬汁古韓式炸雞

成件事真係好青春又好韓🙊🙊

如果好想念韓國炸雞
要黎食Red Chicken了
2022-05-08 325 浏览
第一次幫親紅雞係去佢地尖沙咀本店食過一次佢地既香蔥炸雞後我就念念不忘佢地既炸雞香脆有多肉汁既炸雞食過好多其他韓國炸雞,我始終覺得紅雞係最好食今日一行 6人來到韓藉店員好好地安排了戶外既位置比我地然後我地分別點了檸蜜味及蒜香醬油味炸雞2 款炸雞都皮脆肉汁多味道一如以往的好但個人覺得檸蜜味真係會令人越食越開胃同炸雞係超夾既味道蒜香醬油個款我就食唔出有咩蒜香味及醬油味如果人小又只能叫一款既話,我會推薦檸蜜味及原味加香蔥另外不得不提,將軍澳分店既韓藉員工都非常細心久不久會去看下戶外坐既食客有咩需要
第一次幫親紅雞係去佢地尖沙咀本店
食過好多其他韓國炸雞,我始終覺得紅雞係最好食

今日一行 6人來到
韓藉店員好好地安排了戶外既位置比我地
然後我地分別點了檸蜜味及蒜香醬油味炸雞
2 款炸雞都皮脆肉汁多味道一如以往的好
但個人覺得檸蜜味真係會令人越食越開胃同炸雞係超夾既味道
蒜香醬油個款我就食唔出有咩蒜香味及醬油味
如果人小又只能叫一款既話,我會推薦檸蜜味及原味加香蔥
另外不得不提,將軍澳分店既韓藉員工都非常細心

久不久會去看下戶外坐既食客有咩需要
蒜香醬油炸雞
檸蜜炸雞
蒜香醬油炸雞
檸蜜炸雞
2022-05-04 257 浏览
可能地点有些遠離地鉄站,平日中午只有幾枱客,比較清靜。餐廳有露台位,對出是閒置的草地,可以看到海,看到橋,陽光好的日子環境是舒適的。叫左香辣五花肉腩辣椒醬忌廉扭扭粉,五花腩入味帶辣,忌廉清甜易入口,如怕辣就撈入忌廉中,不會給蓋了五花肉的味,正合我的意。另叫了一隻雞,帶骨,原味+甜辣醬,雞頗嫩滑,內裏有些肉汁,炸粉份量剛好,吃得鬆脆。酸辣醬不太辣,甜酸味多些,頗開胃。今天天氣冷,所以沒有叫飲品,下次再來試炸雞啤酒。閒日有7折,算抵食。
可能地点有些遠離地鉄站,平日中午只有幾枱客,比較清靜。
今天天氣冷,所以沒有叫飲品,下次再來試炸雞啤酒。
閒日有7折,算抵食。
  • 香辣五花腩辣椒醬忌廉扭扭粉
2022-04-30 261 浏览
假日同家人搵韓國菜發現係轉角商場有一間唔多人既韓國菜坐低試吓食,有驚喜侍應有韓國人,環境舒服,望住將軍澳大橋場內不停播韓團音樂個年糕部隊鍋,辣到適中,有三種唔同嘅年糕,特別好食係紫薯味嘅年糕!炸雞叫咗甜辣醬同蒜味,炸雞皮脆多汁!桃味米酒都好好係將軍澳韓國菜,第一次食到錦地道!!!!!!!
假日同家人搵韓國菜
發現係轉角商場有一間唔多人既韓國菜
坐低試吓食,有驚喜
侍應有韓國人,環境舒服,望住將軍澳大橋
場內不停播韓團音樂

炸雞叫咗甜辣醬同蒜味,炸雞皮脆多汁!
桃味米酒都好好

係將軍澳韓國菜,第一次食到錦地道!!!!!!!
疫情下,沒有晚市堂食,堂食既人唔多,呢間餐廳,真係韓國人做招呼,韓國人老闆,環境開陽,有海景,露台海景台,⭐⭐最重要係有7折⭐⭐一行二人, 入坐後,自助水吧,感覺乾淨點了:柚子沙冰$58🍹唔太甜,勁多柚子,呢個沙冰推介👍半半炸雞🍗🐔 (原味+必製蒜香醬) $168每樣味道一半,呢個真係好貼心💝,可能好多朋友仔去食炸雞嘅時候,都好想樣樣試下,呢個安排十分好,望住海景🏖️食炸雞🐔🍗,真係好chill! 🤗炸雞簡值還原韓國味道,肉汁juicy, 炸雞熱辣辣🍗,每個部位都有少少,雞槌,雞上髀,雞胸肉,正! 不概係係韓國人開!佢另外有個服務,如果係懶人就啱曬,加$10可選無骨炸雞!五花腩拉麵$88🍜呢個五花肉,不得了,入口即溶,湯底有點辛辣麵,另加入冬菇🍄,甘筍絲🥕,洋蔥🧅, 京蔥, 少少難,好醒胃!

入坐後,自助水吧,感覺乾淨

點了:柚子沙冰$58🍹
唔太甜,勁多柚子,呢個沙冰推介👍

半半炸雞🍗🐔 (原味+必製蒜香醬) $168

五花腩拉麵$88🍜

2022-02-27
2022-02-16 451 浏览
黎到將軍澳想食韓國嘢,於是搵到間紅雞,就入去試吓佢。入到去個環境都好舒服,而且個view都幾靚。食韓國嘢叫個炸雞就必須㗎啦,叫咗個炸雞沙律同埋秘製醬汁古韓式烤雞。先講個沙律,佢配左個酸既醬汁,食落好開胃,幾好味,而且有啲雞肉唔係一味淨食菜。然後佢個秘製醬汁古韓式烤雞個味道幾特別,由於佢係烤雞嘅關係,唔係炸雞,所以識落冇咁熱氣。總括黎講,兩人輕食,大慨三百蚊,行完街過黎食下野,打下卡,影下相都可以一試既。
2022-02-12
2022-02-15 370 浏览
Red Chicken 上次幫襯完,覺得TKO終於有間似樣嘅韓國料理餐廳,反正呢排一家人都 WFH,中午放飯可以再去一次,除咗上次提過有七折優惠外,自己亦想試吓其他食品,及睇吓餐廳喺最近淡市情況下能否保持水準,又可當係幫食市打氣💪中午時間入到去,眼見只有一枱客,疫情下對飲食業打擊真大😥坐低先叫左兩樣嘢,半半炸雞及三色年糕芝士鍋😗🔻半半炸雞(香辣醬➕秘制蒜香醬)香辣醬上次食評有提過,因為野味所以今次再食就唔多講,至於個蒜香醬,個人覺得蒜香味唔夠出,而且個醬略嫌過濕,如果做到香辣醬一樣只係鎖住喺每件雞上,蒜香味重啲就更好,而肉質方面跟上一樣,非常嫩👍🔻三款年糕芝士鍋呢個鍋跟爐一齊上,要煮熱啲年糕及芝士黎食,裡面有泡菜、一隻雞蛋、魚糕、三款年糕(正常白色糕冇餡;正常白色糕加芝士餡;紫色糕加芝士餡)。湯底唔錯,酸甜味混合得好適中,白色年糕係大家平時食開果啲,但個紫色年糕口感較軟,似芋圓果類野,整體來講好食嘅,但呢個材料量黎講賣$178,覺得有點貴,加多些少年糕魚糕等會更高性價比🤔🔻秘制蜂蜜檸檬醬汁炸雞呢個醬汁其實就係我哋食開西檸雞嘅味道,做得OK好味嘅,但唔會有新鮮感覺,炸雞肉質鮮嫩無比,同樣

中午時間入到去,眼見只有一枱客,疫情下對飲食業打擊真大😥

坐低先叫左兩樣嘢,半半炸雞及三色年糕芝士鍋😗

🔻半半炸雞(香辣醬➕秘制蒜香醬)
半半炸雞(香辣醬➕秘制蒜香醬)

🔻三款年糕芝士鍋
三款年糕芝士鍋

🔻秘制蜂蜜檸檬醬汁炸雞
秘制蜂蜜檸檬醬汁炸雞
呢個醬汁其實就係我哋食開西檸雞嘅味道,做得OK好味嘅,但唔會有新鮮感覺,炸雞肉質鮮嫩無比,同樣$178,食隻雞好似抵食過剛才個芝士鍋,不過又好難講嘅,都要食下其他唔同野冇咁單調嘛😅

第二次光顧,炸雞的確好食,泡菜鍋湯底亦唔錯,要食韓國嘢,Red Chicken 都係一個選擇👍
2022-02-15
半半炸雞(香辣醬➕秘制蒜香醬)
秘制蜂蜜檸檬醬汁炸雞
2022-02-05 211 浏览
我哋一家四口,都係喜歡到處找尋好食嘅嘢,無論乜嘢菜式都可以,上次喺TKO試過一間中伏嘅韓式食店後,今次喺海天晉商場,終於遇上一間由韓國人主理嘅餐廳,結果係點,繼續睇落去👌店舖喺商場2/F,地方唔細,仲有戶外坐位享有無敵海景,喺一間坐得幾舒服嘅餐廳,今日天氣唔錯,我哋當然選擇坐戶外喇😍🔻韓式泡菜煎餅試韓菜,我通常喜歡叫啲最基本嘅菜式,泡菜煎餅係其中一款,單睇外表我心想已經覺得對辦,鮮紅色好有泡菜味道,再夾起落碟時,覺得餅身好軟,食落口外皮薄脆內軟,泡菜味好香,中間夾雜住洋蔥,辣椒味亦恰到好處,好好食嘅一個煎餅😋🔻韓式炒年糕炒年糕其實好簡單,最重要係個醬油、辣椒醬、辣椒粉同糖嘅比例做好,坦白講呢個炒年糕嘅醬胆好啱我口味,唔會死辣帶少許甜,個醬汁直接飲都冇問題,超正👍🔻半半炸雞(原味➕香辣)原味炸雞好香脆可口,連雞胸肉都好嫩好滑;香辣個醬亦好出色,甜辣剛好👍🔻秘制醬汁古韓式炸雞呢款炸雞有別於之前果款,佢冇用一層炸粉塗喺面上炸,相反生炸後配醬油黎食,味道可以的,但如果用雞胸肉黎做比較,呢款覺得 over 左少少,個人比較鍾意食之前原味炸雞多啲,食炸雞有層脆皮喺面總會覺得開心及好味啲😅食完埋單時

🔻韓式泡菜煎餅

🔻韓式炒年糕
韓式炒年糕

🔻半半炸雞(原味➕香辣)

🔻秘制醬汁古韓式炸雞
半半炸雞(原味➕香辣)

食完埋單時竟然發現驚喜,可能係新開張關係,每日12:00-18:00有 Happy Hour 七折優惠,記住唔係只係飲料,而係全單七折,真係意外驚喜🎉👍
韓式泡菜煎餅
秘制醬汁古韓式炸雞