2020-09-12
店鋪:經典古早味蛋糕 (深水埗)地址:深水埗福榮街126號地舖對上一次買古早味蛋糕,食咗少少就比人食晒😭,搞到我對佢哋念念不忘🙈,今次行開深水埗去咗呢間開左接近半年嘅經典古早味蛋糕買返幾個嚟食😎佢地只此一家,全部蛋糕都係用北海道特選3.6牛乳去整🥛,擁有本地自家工場,係正店鋪入面旁邊,整完就會即刻拎出黎鋪面賣,保證新鮮出爐♨️,而佢哋嘅主打係流心系列蛋糕今次揀咗原味($50)、流心朱古力($65)同埋肉鬆味($65),佢哋嘅蛋糕可以買半件👍🏼,就算一個人都唔怕食唔晒啦👦🏻經典嘅蛋糕比我以往食過嘅較為鬆軟😋,特別講吓流心朱古力古早味蛋糕🍰,買咗返屋企放入雪櫃,拎出嚟叮返1分鐘,仲保持到流心同新鮮出爐嘅口感,而且蛋糕嘅濕度依然足夠😍,食落口唔會好乾,仲真點食到3.6牛乳嘅濃香味道店員仲特別介紹佢哋嘅流心芝士蛋糕,係用咗幾款芝士去製成,無論面頭定係中間都充滿芝士🧀,可惜屋企人唔太鍾意食所以就冇試到,鍾意芝士嘅人不妨食完話俾我知好唔好食啊😆
地址:深水埗福榮街126號地舖
今次揀咗 原味($50)、 流心朱古力($65) 同埋肉鬆味($65),佢哋嘅蛋糕可以買半件👍🏼,就算一個人都唔怕食唔晒啦👦🏻