2009-10-27
黎到元朗 sort by 笑臉,呢間甜品屋就係第一頁出現。雖然食元大榮華捧住個胃走,但點都要試試期待的綿綿冰。雖然門外有多張大檯誇張得連環擺晒其他鋪頭出面的位置,但都有條小人龍在門口。好彩甜品 turnover 快,可以好快就到我地逼入去細細的鋪頭。呢度 d 冰較糖百府平,d 配料亦都多花款,但 size 都係一樣。要了哈密瓜味的冰底加青蘋果醬,加 mango 星星 jelly,愛玉凍、加黑珍珠。明明門口說沒人做色素,但我的哈密瓜味道很假,有點偏甜,完全不是用生果做出黎的,跟糖百府很不同。早知叫番朱古力比較 safe。配料的黑珍珠有一粒係生的?mango jelly and 愛玉凍的份量好少,完全無青蘋果醬既味。友人要了 7 彩珍珠豆腐花,幾大碗顏色都好吸引,但友人食完唔舒服喎。我都係覺得糖百府 d 綿花冰好味 d,起碼 d 味真 d。
雖然食元大榮華捧住個胃走,但點都要試試期待的綿綿冰。
我都係覺得糖百府 d 綿花冰好味 d,起碼 d 味真 d。