2022-07-08
我第一次寫評論,真心唔明呢間野點解咁多人幫襯。我第一次買 企係度等緊佢比豆漿豆花同炸豆腐,隔離有個女人拎起舊野問個呀姐幾錢,佢答「自己識睇啦,我唔會再答呢d問題」個女人當堂嬲到走左。咁佢唔係串我,我本身都無咩野。咁佢整完個豆花比我,就劈咗係前面個紙皮兜到暗示我自己拎,我一拎起個豆花係45度傾斜,我又兩手都渣住野,佢望住都無諗過幫手,仲bear我覺得我阻住後面,然後我唯有用一隻手慢慢整返好佢打直拎起。最嬲既係,我比左錢買埋3舊炸豆腐,佢唔記得都算,我問佢先幫我整,整好果陣佢拎起想比我我兩隻手都拎緊野仲拎緊部電話,諗住收返部電話落褲袋先接佢袋豆腐,然後我手機都未放落袋(一秒都無)佢就「dxx,你自己拎」(就將袋豆腐劈去另一邊個紙皮盒)我自己拎。真係心諗使唔使呀。返到屋企都仲成肚氣,想飲啖豆漿下下火又成浸燶味,我就真係唔識欣賞喇,呢間垃圾,我一定唔會再幫襯。