2017-05-08
見黎間都好出名,所以就確定試下黎到的午餐<<羅漢齋麵>> 個麵真係唔錯, 啲汁雖然一早已經淋咗上去, 我哋都唔係一嚟到就即刻食, 但係啲麵仲係好脆卜卜, 唔會林曬, 同埋啲料都好足, 有好多唔同嘅菇類, 通菜, 仲有秋葵, 個芡汁都ok, 整體上非常滿意,所有嘢都好夾, 喜歡! 推薦!<<瑞士 汁炒牛肉河粉>> 非常ok! 料都幾足, 牛肉好多, 河粉都炒得唔錯, 幾多汁 ,好香口, 但唯一我覺得少咗嘅 係鑊氣, 可能 佢唔係乾炒牛河, 唔應該要求佢有鑊氣, 但個人認為 如果有返少少鑊氣, 成碟嘢會更好味, 但其實呢碟都已經非常唔錯, 推介! 因為有個外國朋友嚟咗, 所以都推薦佢試下香港嘅奶茶, 佢話幾鍾意! 好香! 我都試咗少少, 味道同我想像中嘅差唔多, 非常濃郁嘅香港奶茶。最後都叫咗個 <<紅油炒手>>, 都唔錯,料都幾足夠,有少少麻辣味,幾香口, size啱啱好, 但因為食過更好食嘅, 所以 感覺佢哋仲有進步空間, 但其實以一間香港餐廳嚟講都算做得唔錯, 唔可以要求佢做到好似上海餐
最後都叫咗個 <<紅油炒手>>, 都唔錯,料都幾足夠,有少少麻辣味,幾香口, size啱啱好, 但因為食過更好食嘅, 所以 感覺佢哋仲有進步空間, 但其實以一間香港餐廳嚟講都算做得唔錯, 唔可以要求佢做到好似上海餐廳咁。
整體非常滿意, 因為每一樣食物都做到水準中上, 價錢適中 ,下次會再嚟! 推介大家嚟試下!