2021-05-21
今天特別想吃台灣菜,屯門這家老媽拌麵開業也有一段時間,心想這麼久也沒吃過,不如今天的晚餐就簡簡單單食個麵吧。.👉蔥油嫰雞拌麵($62)蔥油嫰雞香噴噴的,配上嫰滑多汁的🐥雞肉,味道不俗;但對於我呢啲重口味嘅朋友仔黎講蔥油唔夠多,多啲相信更加香更加好食,而家呢個份量就相對健康清淡,其實都好事嚟。.👉鮮奶抹茶(套餐加配:$28)奶味唔重🌪同抹茶香融合得不錯,凍嘅鮮奶抹茶不漏滯,可以中和拌面嘅油膩感。.👉私房花雕雞拌麵(粗麵,加麵)($78)見到餐牌這道拌麵隔離有一個like圖片,睇嚟喺舖頭嘅一個招牌菜,就試一試佢,食物嚟到嘅時候真係超級香😍,香到我諗隔離枱都聞到,呢一款嘅雞肉同蔥油拌麵嗰種🐥雞肉唔同,切開一粒粒,食起上黎蔥油嫰雞會比較嫰滑好吃。佢有蒜頭、粟米芯、杞子等材料,加上私房花雕汁,濃郁飄香,粗麵口感煙韌,與幼麵相比各有特色,另外加麵是不用加錢的,岩哂大胃王🤗👍
👉蔥油嫰雞拌麵($62)
👉鮮奶抹茶(套餐加配:$28)
👉私房花雕雞拌麵(粗麵,加麵)($78)