2019-07-06 141 浏览
平時經過銅鑼灣嘅老虎堂,都見到好多人響度排隊,今日屯門呢間竟然得二三個人,即刻去買返杯試下。Order左杯”波霸厚鮮奶”,冰嘅份量同埋甜度都冇得選擇,不過佢既甜度做得剛剛好,有香香既黑糖味,珍珠都好多,$30黎講,我覺得都算抵,推介!👍🏻
2K
2019-07-06 98 浏览
假日 , 到 屯門 - V City商埸 行街購物 , 知道 shopping mall 內有 "老虎堂" , 當然會行去購買一杯 黑糖虎紋波霸厚奶 嘆一嘆 ~虎式黑糖 炮製的 虎虎生風厚鮮奶/含奶霜 $30 : 外觀儀表堂堂 , 雖然對這些 "虎紋" 並不陌生 , 但仍覺是帶點霸氣 ; 這杯飲料的特點在於以鮮奶取代奶精,有更香醇味道,一杯有齊大粒的黑糖波霸及小粒的黑糖珍珠 ; 味道富有黑糖的甜蜜之餘 , 亦帶有濃厚的奶味 , 兩者差不多近乎黃金比例 , 就是好喝 ~P.S. 飲用前記得上下搖晃15下喔!本篇完 ~
假日 , 到 屯門 - V City商埸 行街購物 ,

P.S. 飲用前記得上下搖晃15下喔!

本篇完 ~
2019-06-30 76 浏览
今晚係vcity食完晚飯好想買野飲解下渴夏天太熱了飲幾多水都唔夠咁岩vcity有老虎堂本身我係唔飲奶既所以有奶既飲品就唔會試了我就叫左波霸醇紅茶 $22波霸即係大珍珠😍職員細心問需要少冰少甜?我第一次飲就試下佢原本既味先果然佢d珍珠好有黑糖味本人覺得黑糖非常甜如果下次再買我要叫少甜太甜好似飲緊糖水咁出面飲珍珠好少飲到有好重既黑糖味覺得老虎堂出名都係因為黑糖珍珠所以呢杯我覺得都幾好只係稍甜左少少😊
今晚係vcity食完晚飯
好想買野飲解下渴
夏天太熱了飲幾多水都唔夠
咁岩vcity有老虎堂

本身我係唔飲奶既
所以有奶既飲品就唔會試了
我就叫左波霸醇紅茶 $22
波霸即係大珍珠😍
職員細心問需要少冰少甜?
我第一次飲就試下佢原本既味先

覺得老虎堂出名都係因為黑糖珍珠
所以呢杯我覺得都幾好
只係稍甜左少少😊

2019-06-15 77 浏览
第一次試老虎堂,好多人買但出餐速度好快 等咗唔洗3分鐘就拎到,令人意想不到嘅係個虎紋 超靚!!!!!!果然係老虎堂!!!雖然冇得少冰少甜 但真係有原因 員工好有禮貌 就算第一次買 佢地都好有禮貌咁介紹翻招牌飲品(好有禮貌好有笑容。見到入面舖頭好是正好乾淨 員工們都好有活力 係值得一試!!
  • 波霸厚鮮奶
台式珍奶系列入面呢款黑糖波霸厚鮮奶可以為表表姐,小妹特別鍾愛黑糖系列,不過唔係間間都可以做到令我有一試再試既衝動,有d會煮到珍珠過晒龍,珍珠變到一舊舊,甜味變成苦澀,口感異常難受嘔心!路過等網購交收見到屯門開左老虎糖就入去買黎試試,睇下有無係台灣飲既咁正,可能時間比較早,排隊人龍尚可接受,杯奶一到手,當然第一時間先審視下以黑糖構圖成虎紋而命名既外觀,是否名符其實,果然紋理隨著冰塊擺動出不同形態,一個字「妙」!攞上手就知道珍珠係新鮮煮,因為仲係暖既!然後搖幾下再插入飲管,大大啖啜一口,剛剛好既焦糖味混合鮮奶,加埋Q彈珍珠,簡直係絕配!其實都無咩可以批評,唯一要評既係…如果可以大杯d就好喇(伸利:太好味我一口氣就飲完!感覺好似太細杯😋😋)
2019-06-14
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
今日仔仔放學早D……接左後就行下屯門V City,天氣太熱想買D野飲下……之前聽好多朋友介紹有間老虎堂好多人排隊買,我同亞仔一人買一杯試下,有招牌波霸厚鮮奶、虎虎生風有大細珍珠,出飲餐時店面D職員靚仔哥哥,好有禮貌溫馨提示我們飲食時要搖動十五下奶茶、好有耐心講解、我就按照步驟來做下,真係覺得D味道……好有鮮奶味夠濃滑、黑糖果甜度夠好味……唔怕太甜、波霸大珍珠好大粒、好彈牙、小粒珍珠粒粒分明………………所以值得推介比大家試試……
……所以值得推介比大家試試……

虎虎生風
虎虎生風
2019-06-08 55 浏览
平時都好中意飲奶類飲品既我,見vcity開左間專賣黑糖鮮奶既鋪,就專程走左去試下第一次試唔知飲咩好,店員都好好人同我推薦翻老虎堂招牌波霸厚鮮奶。杯野由落單都出餐都只系幾分鐘,好有效率。杯鮮奶飲落都好好味,鮮奶味道濃郁,搭上黑糖甜味令味道層次增加,而且表面仲有一層奶霜可以令口感變得更滑雖然冰同糖固定左冇得揀,但將杯野搖均勻之後飲落去整體上味道都適中唔會太甜。日後一定會再黎買到時可以考慮試埋佢哋既茶同埋咖啡

日後一定會再黎買
到時可以考慮試埋佢哋既茶同埋咖啡
  • 波霸厚鮮奶
2019-05-30 65 浏览
今日經過老虎堂,見仲咁早,又無人排隊,所以就去買杯波霸厚鮮奶飲,但店員好親切咁推介早前推出嘅拿鐵波霸,而之前經過見多人排隊就無買,點知第二日諗住去買時,又斷左貨,真失望~今日終於都返返貨,即刻買杯黎試飲下! 拿鐵咖啡味好濃郁,可以比美其他連鎖咖啡店,加埋黑糖波霸,好有口感,波霸粒粒分明,唔似有d店煮到痴埋一舊,啜都啜唔到,very good~! 店員服務都好好又有笑容,感覺良好,而且好快手就沖左杯出黎!
今日終於都返返貨,即刻買杯黎試飲下!

店員服務都好好又有笑容,感覺良好,而且好快手就沖左杯出黎!
琴日同女女行開屯門見到老虎堂,女女話佢好多朋友都鐘意買黎打卡,咁我地就試下,我地排左差唔多10分鐘就買到,服務員推介佢地招牌波霸(大珠),我自己就鐘意食大珠,因為有咬口啲,但女女又想試下細珠喎,個服務員話細珠大概係西米咁細粒,我地本來諗住買兩杯,但又驚飲唔曬,服務員講我先知原來有一杯叫虎虎生風厚鮮奶(大小珠都有的),成個落單過程個服務員都好耐心咁解釋(因為第一次買唔識,搞到我都唔係幾好意思😋),落左單之後幾分鐘就有得拎野飲啦,不枉我地咁期待,真係好飲的,估唔到佢細珠都一樣咁彈牙,黑糖味濃,最緊要係佢地既奶唔係用奶精👍🏻😍
  • 虎虎生風厚鮮奶
2019-05-29 49 浏览
成日放學經過v city老虎堂都好多人排隊 我又想試好耐😖 今日終於可以比我買到杯波霸厚鮮奶試下啦😍😍 價錢方面💰30蚊一杯都算正常 飲落奶味濃🥛 黑糖味突出🤤 珍珠煙韌易咬爛😲 十分滿意👍🏿👍🏿 十分推薦👍🏿👍🏿
2019-05-29 78 浏览
行過屯門VCITY,原來老虎堂係依度都有分店。見又唔係特別多人排隊,我地都買番杯黎試下先。我叫左凍黑糖珍珠厚鮮奶($30),朋友叫左凍虎虎生風厚鮮奶,都係30蚊飲落不會過甜,鮮奶用上明治4.3特濃牛奶,夠哂香濃。珍珠夠Q彈有咬口而不會過硬。另外我欣賞佢會係飲品表面灑上少少黑糖,吾會淨係得黑糖的死甜~甜度剛好,另外喜歡老虎堂用黑糖&鮮奶撞出黎既紋路相當吸睛,打卡效果一流。要挑剔既話,唯一係太多冰,好快令到成杯野味道淡左,如果可以既話最好叫佢少冰。
行過屯門VCITY,原來老虎堂係依度都有分店。
見又唔係特別多人排隊,我地都買番杯黎試下先。

2019-05-28
等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-05-29 63 浏览
今日又經過老虎堂😍一直想試埋佢地個細珍珠,但又實在唔想放棄波霸喎,咁點算好呢?😅再睇睇餐牌上原來有一款叫虎虎生風厚鮮奶,有波霸都有珍珠可以一次滿足兩個願望啊!立即點左一杯黎飲,店員依然一樣咁有禮貌貼心提示要搖15下先飲,搖完第一時間立即飲啦!真有驚喜估唔到珍珠咁細粒竟然都好有質感,一樣好QQ,粒粒分明冇一舊舊,黑糖味同奶味都一樣咁出色下次來一次淨細珠先屯門店真係keep到水準黑糖珍奶黎講,我始終都比較喜歡老虎堂既波霸質感,試過其他有啲店既珍珠,有店既珍珠質感好似擦子膠咁
再睇睇餐牌上原來有一款叫虎虎生風厚鮮奶,有波霸都有珍珠
下次來一次淨細珠先
屯門店真係keep到水準
虎虎生風厚鮮奶
虎虎生風厚鮮奶
2019-05-29 35 浏览
今日行街經過老虎堂見冇乜人排隊就行過去買啦😆上次飲完老虎堂個招牌覺得幾好飲今次就想試下個虎虎生風啦我問個收銀員虎虎生風係咩跟住佢就好細心咁同我講虎虎生風係大細珍珠都有既咁我見個名咁特別又有大細珍珠係入面就即刻想試下係咩口感啦🤪今次好快就攞到杯野飲見啲店員做野都好快手值得讚下👍🏻一攞到杯野飲我即刻試左啖大細珍珠飲落去既口感好有趣又有少少特別唔錯🤤果然老虎堂啲質素都唔差得去邊👏🏻之後我一定會經常飲老虎堂🥰
2019-05-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 虎虎生風厚鮮奶
2019-05-28 41 浏览
今日試左老虎堂嘅招牌波霸厚鮮奶,首先價錢方面,30蚊一杯,對比Starbucks 同Pacific 嘅野飮比,已經係平,杯方面,有虎紋,打卡一流。之後到味道方面,好香黑糖味,奶味又足,物超所值👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-05-27 41 浏览
今次終於都試到大名鼎鼎嘅老虎堂😊😊😊果然佢真係唔係浪得虛名😋😍,飲完真心會想再飲多杯黑糖波霸厚鮮奶不過由於呢杯係全糖,所以我個人覺得佢稍微有啲偏甜😂😂😂😂但呢樣並唔係太大問題最緊要嘅係佢嘅奶味真心好重,再加上飲之前搖晃15下,令到暖暖嘅黑糖能夠同鮮奶混合😍,所以雖然佢比較偏甜但佢嘅奶味依然都好重👍,口感好順滑🤤🤤飲落每一啖基本上都飲到濃濃嘅奶味同黑糖嘅炭燒味再加上佢啲波霸珍珠夠大得黎又好Q彈,仲有濃濃嘅黑糖味😍成杯黑糖珍珠鮮奶,真心好好飲啊 0

黑糖波霸厚鮮奶