餐厅: 聆渢咖啡廳
资讯:

2018-09-11 2160 浏览
一家人遠遠地行下。轉咗2次車先到達黃金海岸, 今次好好彩, 係荃灣坐61M巴士入去, 唔洗半個鐘就到。入坐時己經12:35pm (11:30am開始入坐), 2個大1, 1個長者同1個BB。去到己經放好BB用餐具同BB櫈, 好貼心﹗第一次食自助午餐, 之前都係食晚餐, 為咗BB早瞓, 所以食午餐。 果然比晚上BBQ食物小很多, 得羊扒同燒牛肉。羊扒唔羶, 粉紅色淋淋地; 牛肉分別要半成同全熟, 竟然全熟仲濃味過半成熟﹗熱葷都係一盤, 咖哩雞, 咖哩雜菜, 跟白飯或薄餅, 鱸魚件, 咕嚕肉, 蝦球, 蝦蛟, 燒賣, 珍珠雞, 雞翼, 燒蝦, 等等。BBQ位仲有大大粒雲吞。主力梗係凍盤, 蝦, 蟹腳(比之前細咗好多), 翡翠螺, 青口及籃青口; 西湯係黑松露雜箘 - 唔太留, OK, 中湯係猴頭菇 - 好清甜。魚生, 有四款-三文魚, 吞拿魚,  八抓魚和讓有黃色魚春魚片, 因為餵人奶, 無我分。唯有食熟蝦壽司, 小卷。仲有小份量韓式泡菜豆腐, 元貝, 鳯爪, 同幾款沙律。甜品 - 比較小款, 得幾款小杯芒果款布甸同撻, 朱古力蛋糕, 芝士蛋糕, 三色糕,  雞蛋仔, 麵包布甸就無再ref

, 中湯係猴頭菇 - 好清甜

甜品 - 比較小款, 得幾款小杯芒果款布甸同撻, 朱古力蛋糕, 芝士蛋糕, 三色糕,  雞蛋仔, 麵包布甸就無再refill, 睇過無食到
。最後連哈根達雪糕都係得返3杯芒果味
。生果都可以, 有哈密瓜, 西瓜, 橙, 奇異果, 菠蘿同蘋果。
成人每位$338+10%, 用HSBC有75拆, 原來用OPENRICE COUPON, 老人家可以收小童價, 不過無用到。結帳$862.-

题外话/补充资料: 有雞蛋仔食都唔錯, 可惜無refill 雪糕, 加埋一齊食, 應該唔錯﹗ 唔知掂解, 無人收碟, 唯有自己搬去最近待應櫃 !
2018-09-08
2018-09-01 2550 浏览
好多年情食過兩次,隔咗咁多年,今次都係食晚餐,想唔到質素好咗咁多,食物種類好多款式,價錢亦合理,好滿意,唯一真係覺得地點好隔涉,到屯門轉的士就係最方便,當然揸車去都好多咪錶位 ( 閑日 ),今晚太多嘢食,我試咗五分一都無 😂但已好飽,各樣嘢食都好新鮮,值得再嚟
2018-08-11 3441 浏览
今天起床,突然間好想離開鬧市就同朋友開車直接去了黃金海岸,在沙灘游泳了半小時後,就去了黃金海岸酒店去食自助餐。又係一間有驚喜的餐廳,才能想到竟然會有outdoor barbecue ,平時去吃的自助餐都是完全indoor的。這一個餐廳除了有室內有很多選擇,户外也有很多有驚喜的食物。最後我們兩個人選擇了坐在戶外,對着泳池吃東西,別有一番風味。其實係咪平時很少會吃自助餐,因為覺得人太多,不過今次戶外食自助餐都真係我一次幾唔錯嘅聚餐
2018-06-27 6136 浏览
海鮮自助晚餐帶著小朋友食自助餐冷盤有長腳蟹﹑青口﹑蝦...另外每人會有半隻波士頓龍蝦﹗刺身有: 三文魚﹑吞拿魚﹑甜蝦﹑八爪魚...熱食的種類非常豐富﹗雪糕更加有齊MOVENPICK﹑HAAGEN DAZS﹑DREYERS杯裝雪糕任揀﹗🍦甜品都好多選擇﹗🍭🍬🍫🍿🍩🍮🍯小朋友最愛的朱古力噴泉🍫⛲️馬卡龍都好多味生果都有多款,任匀選擇!🍎🍌🍊🍓🍍🍇仲有室外燒烤區~原隻燒乳豬﹗香煎虎蝦真是好大隻﹗西京燒帆立貝!場外仲有小朋友最愛的小丑扭氣球🎈非常開心今次一行八人,用了openrice優惠券,有折,抵食好多。不過真係好多人,要排好耐隊
海鮮自助晚餐

帶著小朋友食自助餐

冷盤有長腳蟹﹑青口﹑蝦...另外每人會有半隻波士頓龍蝦﹗
🍦

甜品都好多選擇﹗🍭🍬🍫🍿🍩🍮🍯
小朋友最愛的朱古力噴泉🍫⛲️馬卡龍都好多味

生果都有多款,任匀選擇!🍎🍌🍊🍓🍍🍇

場外仲有小朋友最愛的小丑扭氣球🎈非常開心

今次一行八人,
用了openrice優惠券,有折,抵食好多。
不過真係好多人,要排好耐隊
2018-06-16
父亲节
優惠券
  • 甜品
2018-06-26 4304 浏览
聆楓咖啡亭係我至愛嘅自助餐地方,我貪佢食物樣式夠多,無論中西日,樣樣都有啱你食嘅,仲有職場嘅燒烤食品例如燒乳豬,燒雞翼,燒羊架,講得出嘅都有,同時亦有煲仔翅,黃牛漢堡,海鮮粥等等嘅特別食物,當然仲有好多隻刺身同壽司啦 !以佢嘅甜品款式亦都好多,一張長枱都放唔晒,亦都有必備嘅朱古力噴泉,唔同口味嘅芝士,同埋生果。仲有唔同嘅海鮮,例如長腳蟹,青口,熟蝦,海鮮其實真係多到食唔晒,替補亦都好快,每次都有食到飽飽。
聆楓咖啡亭係我至愛嘅自助餐地方,我貪佢食物樣式夠多,無論中西日,樣樣都有啱你食嘅,仲有職場嘅燒烤食品例如燒乳豬,燒雞翼,燒羊架,講得出嘅都有,同時亦有煲仔翅,黃牛漢堡,海鮮粥等等嘅特別食物,當然仲有好多隻刺身壽司啦 !以佢嘅甜品款式亦都好多,一張長枱都放唔晒,亦都有必備嘅朱古力噴泉,唔同口味嘅芝士,同埋生果。仲有唔同嘅海鮮,例如長腳蟹,青口,熟蝦,海鮮其實真係多到食唔晒,替補亦都好快,每次都有食到飽飽。
2018-06-21 3788 浏览
端午節入去黃金海岸游泳順便去洒店食下午茶buffet ,冷盆蝦大隻,青囗一般,好多精美甜品ok ,生果新鮮,煙三文治配芝士一流,仲有太多熱盆,(牛仔骨,炒飯,什菜等等),,點心,不同種類salad ,雞湯未有味精,串燒不錯,仲有多種味道hagaaz及牛奶公司雪糕任揀,外園仲有即叫即做紅豆pancake ,為一不好是沒有寫食物名在旁。其實幾抵食,268加一,滙豐credit card 仲有七五折,環境舒服,食完行出公園吹風看海景遊艇一流。
2018-06-18
父亲节
  • Buffet
2018-06-06 4229 浏览
呢日補祝紀念日又來到黃金海岸既聆風咖啡廳食自助餐,, 我問過男朋友點解每次都來呢度, 佢話喜歡呢度環境, 我心諗無心思咋, 我個人就覺得呢度麻麻地, 價錢又唔平, 幾次都係坐樓上, 要行一趟樓梯去攞嘢食, 我覺得好唔方便, 佢就話咁行下有助消化, 可以食多D。記得有次坐室外, 攞嘢食方便好多, 但依家咁既天氣咁熱米搞。坐抵無耐,員工就畀咗兩張酒券卡畀我哋去換酒飲,嘩,我唔識欣賞,好難飲,冷盤蟹腳, 大蝦, 翡翠螺, 青口兩款,我最鍾意蟹腳好鮮,今次最好食,唔會太咸。即燒乳豬,呢個師傅好細心,知大家怕肥,將中間肥膏片起,只有香脆外皮同裡面保留肉汁肉,超抵贊👍鵝肝再加刈包,這配搭感覺怪怪,鵝肝太細件也是一般,可能唔夠熱的原因。甜點沒什麼特色,可食可唔食最後雪糕,我最鍾意movenpick既panna cotta 特別香滑既奶味,另外兩款即時被比下去。

甜點沒什麼特色,可食可唔食
2018-05-21
$596.6 (晚餐)
纪念日
2018-05-27 3244 浏览
如果你兩個人比一千蚊食一餐自助餐,你可以去第二度。這裡的食物質素和種類都非常差。魚生一早切好,感覺不衛生。熱食類都不夠熱。甜品除了哈根達斯雪糕好吃,其他都不及格。真的非常失望!
午餐
信用卡優惠
除左難食冇野可以可以形容 第一次食自助餐食到唔想拎野食熟食冇一樣野好食 環境強力見議唔好坐出面一食凍海鮮會有好多好多好多烏蠅陪你食個鵝肝凍既 仲要係唔令既 ⋯。 真係好鬼失望 成晚完全唔知自己食緊咩⋯除咗個燒乳豬入得口其他真係不敢恭維⋯⋯
除左難食冇野可以可以形容
第一次食自助餐食到唔想拎野食
熟食冇一樣野好食

環境強力見議唔好坐出面
一食凍海鮮會有好多好多好多烏蠅陪你食

個鵝肝凍既 仲要係唔令既 ⋯。

真係好鬼失望 成晚完全唔知自己食緊咩⋯

除咗個燒乳豬入得口其他真係不敢恭維⋯⋯
2018-05-19 2395 浏览
呀公呀婆既味覺有時堅係好難理解,我完全唔明白點解好地地既黑松露咁香咁正,佢地話似石油氣味... 真係唔知應該要話佢地有創意好呀定話佢地味覺特殊 🤔 終於!終於!佢地今晚同我講「啊!原來黑松露都唔係好似石油氣味!」 😼每次Hong Kong Gold Coast Hotel 香港黃金海岸酒店聆渢咖啡廳有新主題自助餐,我地都會黎試試,一來住得好近好方便,二來黃金海岸既自助餐永無甩拖,所以今次主題好正得兩大最愛「鵝肝!」同「黑松露!」😍點呀?好難唔黎囉!今晚呢個「鵝肝黑松露盛宴」自助晚餐終於改變了呀公呀婆對黑松露既觀感,一連串黑松露dishes,「黑松露醃三文魚」、「黑松露蒸蛋配蟹肉及黑魚子」、「黑松露海鮮龍蝦凍批」、「炸黑松露芝士汁意大利飯球」、「黑松露蝦多士」、「焗黑松露薯茸田螺撻」、「黑松露帕爾瑪火腿薄餅」、「焗三文魚玫瑰配淡黑松露忌廉汁」... 公公一邊食一邊講「開始明你點解咁鐘意黑松露陣味啦,又真係幾香呀下!」😏我本人比較高貴😆唔係好鐘意連住食咩回到本,但今次都請容許我講呢個「香煎帆立貝配黑松露牛油汁」同「香煎鵝肝多士配蘋果茸」真係好回本,原隻帆立貝煎至略帶金黃色後,配上黑松露牛油

我本人比較高貴😆唔係好鐘意連住食咩回到本,但今次都請容許我講呢個「香煎帆立貝配黑松露牛油汁」同「香煎鵝肝多士配蘋果茸」真係好回本,原隻帆立貝煎至略帶金黃色後,配上黑松露牛油汁,嘩!聽完都明我點解話咁回本啦🤪

另一推介就係呢款創意十足既「香煎鵝肝、帕爾瑪火腿及豬頸肉刈包」,以傳統刈包為藍本,將滷肉、酸菜、花生粉等改為鵝肝、帕爾瑪火腿及豬頸肉,堅有創意又幾好食。不過我就最鐘意都係鵝肝放上香脆的多士上,配酸酸甜甜既蘋果茸,always my favourite 😍

P.S.每位成人顧客亦可獲贈指定紅酒或白酒乙杯,提升用餐體驗。透過網上預訂系統訂座及繳付全數,更可享高達7折優惠。
2018-03-29 4657 浏览
長者有小童價好抵,食物種類不過不失,但海鮮好新鮮好好味。一家大細啱哂,會再次來食晏。食完仲可以去出去花園影下相,睇下風景,隔離泳池戶設施外玩下水,行去海灘都係幾分鐘。好方便。

2018-02-13 6134 浏览
今日係我地男朋友既紀念日,所以我地就特登去到平時都比較少去既屯門..黎到黃金海岸酒店食自助餐。呢到既環境真係好靚,如果住下層仲可以對住個海景用餐。可惜因為過節關係..實在係好full..我地只應夠全喺上一層,其實坐上一層環境都唔係差..只係拎食物就比較辛苦..因為大部分既食飯都喺下層拎既。呢間自助餐餐廳食物種類都幾好,但刺生就較少,對中意食日本野既人黎講可能就唔多選擇喇。而且佢有個特別之處..當晚侍應話我地知有兩個不同時段都會有一啲不同既食物,例如7點會有green salad, 8點就有另一啲特別口味既意粉。對於中意食熟食既我真係完全冇得挑剔。仲有幾張不同銀行既信用卡都有85折。$5xx一位都算抵食!

仲有幾張不同銀行既信用卡都有85折。$5xx一位都算抵食!
2018-01-31 5334 浏览
嘩哈哈,公司請食飯吖仲要食自助餐,我咁大食緊係仆到去其實呢間餐廳我好耐之前同老公黎過,所以感覺好懷念,因為個陣仲係拍拖嘅,記憶中D野食係不過不失嘅,不過當年我同老公食晚餐,今日黎係食Lunch,所以睇下有冇失水準先😊環境仍然係好有心思佈置,而且食物種類都幾多,頭盆我推介D蝦係非常新鮮,都算係爽口有鮮味👍🏻熱食都係Okay的,不過有一排係外面燒烤的牛排真係可以不試,香味十足很吸引但........味道是淡的一點牛味也沒有,十非奇怪😅我推介兩個湯也十分不錯,不論西式磨菇湯或是中式嚮螺湯都好好飲甜品都非常多款,係好睇,但味道都可以嘅
嘩哈哈,公司請食飯吖

仲要食自助餐,我咁大食緊係仆到去

甜品都非常多款,係好睇,但味道都可以嘅

2017-12-15
午餐
2018-01-12 4919 浏览
琴日朋友生日同佢去食左個lunch buffet慶祝刺身有八爪魚、三文魚、吞拿魚、希靈魚,三文魚都幾肥美🍣最多人食海鮮(蝦、蟹腳、螺、青口),但有啲有沙熱食好普通......唔特別講喇室外仲有西冷同燒蝦都幾正🤤同埋佢地有幾種汁泰式酸辣汁配蝦好好食啲甜品都好靚同幾好食,可惜係雪糕得芝麻、紅豆味整體而言,值得一吃但天氣好坐室外或者靠窗應該仲正☀️
琴日朋友生日同佢去食左個lunch buffet慶祝
刺身有八爪魚、三文魚、吞拿魚、希靈魚,三文魚都幾肥美🍣
最多人食海鮮(蝦、蟹腳、螺、青口),但有啲有沙
熱食好普通......唔特別講喇
室外仲有西冷同燒蝦都幾正🤤
同埋佢地有幾種汁
泰式酸辣汁配蝦好好食
甜品都好靚同幾好食,可惜係雪糕得芝麻、紅豆味

整體而言,值得一吃

但天氣好坐室外或者靠窗應該仲正☀️
2018-01-11
生日
2017-12-07 3859 浏览
有多款沙律菜,味道不錯!燕窩雞絲粥,非常推介,廚師豪不吝嗇給了很多燕窩。右圖是魚肚羹,見住廚師用猛火煮,寒冷天氣下享用,份外好味!必食!雪糕有這兩款,算是很不錯了!Movenpick 朱古力味最好味!還有應節甜品。由於只顧住食,其他的菜式也忘記拍下。一般刺身也有幾款選擇,包括:三文魚、八爪魚,吞拿魚等。另外,泰式木瓜絲及泰式鳳爪非常入味,很值得試試!湯水有兩款,包括:人蔘湯、羅宋湯。人蔘湯很香濃,很補!戶外有燒菠蘿、燒腸、燒羊架、燒鴨、燕窩粥、魚肚羹、天婦羅,飲品可以飲汽水及啤酒。整體來說,這餐廳很值得推薦!
有多款沙律菜,味道不錯!
燕窩雞絲粥,非常推介,廚師豪不吝嗇給了很多燕窩。
還有應節甜品

• 燕窩雞絲粥