2021-11-02 1553 浏览
平時都鍾意去太子區食飯,喜歡旺中帶靜🤣嘅環境,同埋仲要可以坐得舒服😌少少❤️第一次食呢間餐廳,主要原因係我哋行過去搵邊一間餐廳食嘅時候,有位職員喺門外好熱情咁樣介紹佢哋嘅嘢食俾我哋,咁我哋見到佢咁熱情就決定喺呢度食啦。佢嘅收費係按每一位人頭收費,都有幾個唔同嘅等級,好似三至四個選擇,唔記得再影餐牌😬我哋因為第一次食嘅關係就選擇咗最平嘅級數,原因係我哋打算會嗌其他小食。散叫炸魚皮👍🏻👍🏻👍🏻好好食😋完全滿分💯開始時一鍋米水跟餐有蝦非常新鮮不停跳蠔同魷魚就較為一般牛肉好好食😋一啲都唔韌

散叫

牛肉好好食😋一啲都唔韌

鮑魚
鮑魚
2021-03-10 1854 浏览
朋友聚會因為我想食海鮮,所以朋友搵咗呢一間粥底火鍋,我哋食最平嗰個套餐,所有海鮮都好新鮮,啲蝦上到枱都仲跳跳紮我哋食咗差唔多兩個幾鐘另外散叫咗一碟牛仲有炸魚皮,我覺得好值得一試, 因為真係好好味,連我平時唔太鍾意食魚皮嘅朋友都話好味👍🏻絕對值得一試
朋友聚會

我哋食咗差唔多兩個幾鐘
另外散叫咗一碟牛

絕對值得一試
今次係朋友介紹既粥底火鍋 我地有4個人 所以好好彩安排坐係vip房 雖然坐係房 但係店員經常入黎問我地有咩需要 唔知係咪vip房可能少人坐 略嫌櫈同檯有少少污穢 但係可以接受 我地要求熱水洗碗 店員幫我地全部餐具拎去洗 服務細心一流 到揀食物喇 佢本身可以單點同套餐 我地覺得套餐抵食d 所以就揀左套餐 套餐分別有3個 而最貴既套餐要早一日預訂 所以我地揀左中間價錢既套餐 全部食材都好新鮮 同埋洗得乾淨 聖子無沙 鮑魚刷到無黑邊 墨魚滑好彈牙 所有海鮮都係生猛既 當中貴妃蚌無貨 老闆好好人咁用鮑魚頂上 有人唔食牛肉 就用雞同魚代替 全部唔使加錢 另外我地再叫左魚皮 $48一份 不過唔知係咪新鮮炸起 食落係微暖同脆口 最後既粥底火鍋 係有店員入黎煮粥 再分碗上~我地對今次既海鮮粥底火鍋 讚口不絕 值得推薦^^
我地對今次既海鮮粥底火鍋
讚口不絕 值得推薦^^
2020-09-25
今日放工同朋友一行數人黎到呢度食粥底火鍋,起初以為係果啲九層海鮮塔,點知點完餐先知係打邊爐最後再落粥既,不過無計啦都落咗單。😝餐廳牆上有提示各類食品既烹調時間,叫咗 $288 蚊套餐,不過因為無龍躉既關係,所以老闆就用龍蝦頂替。首先上鮑魚,鮑魚大隻得嚟相當厚肉而且重係活生生係度郁超新鮮 👍🏻 蟹就按人頭計每人半隻,花甲同蜆無沙之剩亦好鮮甜,之後上既雞、蝦、元貝、聖子、龍蝦、貴妃蚌都相當精神 👍🏻 👍🏻 另外老闆娘重送咗帶子同菜比我地食真係好人 😘 整體嚟講衛生就普普通通啦 😂 不過講到服務同食物質素真係唔錯 👍🏻 包埋野飲每人都係 $320 蚊左右非常超值,呢間都算係一間唔錯既小店 ; 近來香港受到連串示威活動影響加上肺炎既侵襲,可謂對各行各業都雪上加霜,希望佢可以撐得住,加油。💪🏻 💪🏻

2020-01-03 1454 浏览
本身以前很久都有想過來這一間餐廳,但印象中當時這間餐廳應該是吃辣東西的,現在已經裝修成為火鍋店。基本上一個套餐入邊,包羅萬有,每個款式都有,但是份量就是不太多,一向吃開放題的人們,不知會否不足夠。員工在廚房拿出爐具,以及角色各樣的其他食品。基本的潮州魚蛋、黑椒牛丸、鯪魚滑、泥鯭竟然可以換成龍躉,這麼難得?還有一碟牛肉、海鮮又有一碗蝦、生猛鮑魚、小蠔。牛肉看來鮮紅,卻脂肪欠奉,吃來較瘦,口感不大好黑椒牛丸味道還好,還算香濃的味道;鯪魚滑我不喜好,沒有試;潮州魚蛋,魚味有點兒腥香,而且都算彈牙;鮑魚的確非常生猛,鮑魚殼上邊的鮑魚還在活潑的郁動,煲完都有保留少許彈牙,味道帶甜香。蠔也不算太細小,煮完也沒有縮到細粒,味道還不錯。海蝦亦都非常生猛,放在碗子上面,之焗了一輪,牠才完全暈掉了,之後再放落爐中,好像比較合乎人道。蝦亦都味道不錯,煮完之後,殼裏邊的蝦肉亦都帶點甜香,味道相當不錯。因為之前吃的蒸海鮮,都是中間那塊版有點兒小孔,之後將蒸海鮮上邊的海鮮汁,流到下邊的飯或是粥內,因此,見到這一個火鍋裝置,如何弄粥呢?🤔但原來,員工見差不多吃完,她就會將一些爛飯,或者比較多水的米飯拿來,然之後將起

員工在廚房拿出爐具,以及角色各樣的其他食品。

基本的
牛肉看來鮮紅,卻脂肪欠奉,吃來較瘦,口感不大好

黑椒牛丸味道還好,還算香濃的味道;鯪魚滑我不喜好,沒有試;
潮州魚蛋,魚味有點兒腥香,而且都算彈牙;
味道帶甜香。

蠔也不算太細小,煮完也沒有縮到細粒,味道還不錯。

因為之前吃的

但原來,員工見差不多吃完,她就會將一些爛飯,或者比較多水的米飯拿來,然之後將起倒入湯之中,然之後用大匙羹搞弄,不久之後就會煮出粥來

而且還贈送
小碟油炸鬼,味道不錯,為這頓火鍋畫上句號。

但是這個套餐沒有包
任何飲料,而亦都不會放有任何水或茶,當然,任誰也知,餐飲其實最賺錢。

但餐廳收費還算公道,大支青島啤酒,只索價$10 。
2019-12-30 897 浏览
是日慶祝生日,即日訂枱都有位。叫了特惠版,價錢$198位。所點的食材包括鮑魚,蝦,生蠔,蟹,蜆,粟米,南瓜,蘿蔔...海鮮非常生鮮。當中蝦係甘跳,店員幫我地落蝦,蝦生猛到彈起,彈到少少水落我手到,好彩水溫唔高。店員服務通度都唔錯,會提醒每樣食材應該落幾耐,先食海鮮,再食肉,之後食粥。打完邊爐後,店員會先將火煱內的油整走,好貼心,之後會加粥膽,南瓜,蘿蔔再煮成粥,配以油炸鬼,好味。價錢中規中矩,會有下次。
。價錢中規中矩,會有下次。
2019-12-28
庆祝纪念
生日
2019-06-29 2476 浏览
非常新鮮 👍🏻 即撈即煮 🤤 服務態度良好👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻Book 枱前幾日keep 住WhatsApp 聯絡我(由於我地訂10個人)清楚講解收費 👍🏻👍🏻餐廳內貼住海鮮要煮幾耐就熟 剛剛好 就吾會煮過老😆👍🏻 $198 海鮮套餐 有鮑魚 超新鮮 鮮蝦 超生猛肥牛 生蠔黑椒牛丸 魚蛋 彈牙好味推介 炸魚皮 必食 即叫即炸 有小小辣同炸蒜 真係食完又想食食到最後 店員幫我地 將鍋底煮粥 相當不錯

Book 枱前幾日keep 住WhatsApp 聯絡我
(由於我地訂10個人)
清楚講解收費 👍🏻👍🏻

推介 炸魚皮 必食

即叫即炸 有小小辣同炸蒜 真係食完又想食

食到最後 店員幫我地 將鍋底煮粥 相當不錯

2019-04-29 2848 浏览
呢幾年開始興食粥底火鍋,我呢啲餓底就梗係唔會放過啦,粥底火鍋來講好食過三間,呢間係其中一間唔錯既選擇。先講講材料,有分特惠版同升級版,咁當然升級版嘅材料一定係比較貴啲啦,第一次食就試咗特惠版先。特惠版都包括左魚、蝦、蟹、蟶子等等嘅海鮮,雖然份量唔算多,但係勝在夠鮮味。而其他嘅材料例如丸類、雞同埋蔬菜都幾好食,每位$198(未計加一)呢個價錢黎講性價比都幾高。食到最後職員就會幫你擺南瓜同粥底,混合埋海鮮既精華就成為左海鮮粥,諗都諗到個粥有幾咁鮮味🤤🤤

2019-03-12 2134 浏览
D 伙記又串又無禮貌, 舖頭仔細到不得了, D 野食好一般, 我都唔明佢點解可以 mark 到個價咁高, 多人推介真係未必係好事, 真係呢一世都唔會再幫襯 (之前未搬黎太子, 個名已經好臭, "熟" 客都唔要就搬左黎太子, 一 D 改善都無, 快 D 執左佢好過啦)
2019-02-14
庆祝纪念
情人节
2019-02-04 2601 浏览
平時好鍾意食海鮮🦞今日選擇咗食海鮮粥底火鍋。一行六人,俾咗間房仔我哋,由6點食到8:15,人均$225,唔知算唔算叫抵食😂啲海鮮勁新鮮, 啲鮑魚、蝦🦐仲識郁!勁驚佢彈起😂最後就係食粥底,可能個店員整得太多水,所以個粥唔夠鮮味,不過覺得都幾好食☺️不過呢間野好盞鬼,佢有一個推介嘅食嘅嘢指引,有海鮮落落火鍋嘅次序,同埋要整幾多分鐘。咁我哋悠哉悠哉咁樣跟住佢嘅次序去做,慢慢食慢慢嘆,點知係唔夠時間㗎!最後瘋狂將啲野到晒落去個火鍋度,都係遲左幾個字交枱,好彩店主好好人,冇話我哋👍
啲海鮮勁新鮮, 啲鮑魚、蝦🦐仲識郁!勁驚佢彈起😂

2019-02-02
2019-02-01 1558 浏览
天氣凍就會好想打邊爐,特登過去佐敦搵佢地食粥底火鍋先發現佢搬左,好鬼sad不過呢間粥底火鍋真係好鬼抵食,呢個價錢呢個新鮮程度真係好吸引,啲魚蝦蟹上碟嘅時候仲郁緊架🦐🦐好新鮮!佢個魚皮真係我食過最好食,仲係暖架!推介而每次上去佢地都會預岩份量俾你,永遠唔會浪費,你又食到剛剛飽人均200左右,又食到新鮮火鍋!很不錯
人均200左右,又食到新鮮火鍋!很不錯
  • 魚皮 🐟
2019-01-18 1316 浏览
海鮮全餐因為朋友喜歡食海鮮,特地同朋友來食食物上的很快,侍應態度很好,笑容滿面。生蠔鮑魚聖子蟹等海鮮全部都好新鮮,朋友唔食魚,我幫佢食晒,真的很新鮮。海鮮真的很新鮮,但係粥底差小小,無咩蟹味🤔🤔 不過仲有南瓜🎃用來煲粥,令到個粥有濃郁的南瓜味,呢度加左分
海鮮全餐
因為朋友喜歡食海鮮,特地同朋友來食

2019-01-03 1022 浏览
今日睇到依間野就諗住去試下,食材新鮮,服務態度又好😍環境還不錯👍可以再食,野食速度快,份量絕對足夠,如果你地係大食小小可以建議叫大份一啲,因為已經好飽(已經我女人唔食得關係)
2019-01-02
2018-12-03 1941 浏览
Good for gathering, convenient place for all locations to come. Fresh seafood, included crab, abalone, shrimp, fish,etc. Good service, and comfort place. Most important not expensive. We have a gathering on Saturday, booking is simple and fast. We all enjoyed our night very much. Will come again for sure.
2018-12-01
2018-11-28 2106 浏览
食材新鮮抵讚,服務週到有禮。 有三種餐價錢唔貴由198至到400蚊唔使 。 太子這個新店比舊佐敦店環境好,較舊尖沙咀店位置優勝,店內將裝修 中日式格局 有特色。 座位寬敞,枱面夠大放食物。不過走廊出入位就比較窄。 海鮮清洗乾淨冇沙,蟹身也刷得光净。 特別推介是 炸魚皮, 一定要食 超香脆可口 。 海蝦 大大隻 紮紮跳 , 鮑魚轉彎再轉彎, 貝殼類之外仲有鮮魚一尾 (這是一般海鮮火鍋少有的 )雞件滑溜。 要留意就是至尊給那個餐需要一日前預。價錢經濟實惠 已經可以食到新鮮海鮮 ,值得回味 推介。
2018-11-28
  • 升級版288