2018-08-26 2127 浏览
好日唔出吓旺角,見佢點半開始下午茶,就試吓佢啦,點知等到兩點半都未有一個點心到,啲侍應服務態度好到呢,你問佢嘢仲喝返你轉頭,仲要講晒粗口!真係火都嚟,最後等到兩點九先走嚟話呢樣點心同果樣點心無無無,最後叫咗六個點心只上得兩款,重點係超難食,因為無點心,再叫個叉燒飯同牛腩米線,都係超難食,叉燒超凍,個飯硬到咬崩牙,牛腩又係超硬,食食吓仲要見到隔離檯有人食煙,食肆唔係嚴禁吸煙㗎咩?真係痴到一個點!咪使旨意再幫襯囉
2018-08-26
2017-09-04 3576 浏览
昨晚一行二人去食飯,本身因為幾鍾意佢地啲肥牛,所以又去幫襯佢地。諗住一直都有幫襯佢地,應該水準會有保證。點知今次就出事!首先係食物質素明顯下降,叫左三文魚刺身五件,但係每件好似手指尾咁嘅size、皇帝菜亦唔新鮮,爛嘅程度都好明顯。但係最令我感到噁心又火滾嘅事發生,就係叫左三碟肥牛,食到第三碟,一揭起好大隻曱甴,大過手指甲,我真係當堂嚇死,我內心係覺得咁大隻曱甴竟然從廚房到上台都無人發現到?我已經立即取消碟肥牛加反應俾侍應聽,但經理同侍應之後都係零反應兼無道歉!好似件事無發生過亦唔洗處理咁,基於食物衞生同處理態度,我唔會再去幫襯!

2017-08-31
2017-07-22 2116 浏览
今日成班波友踢完波又才搵地方聚腳。之前幾次為左滿足d老闆,去d貴到爆嘅火鍋,成班勒住勒住,今晚冇老闆,當然食番呢味,牛什煱味道無變,濃濃的小時候味道,但份量好似少左,其他火鍋料都不錯,牛肉幾靚,物有所值,招呼都係同樣親切的廣東話通俗用語,夠哂熱鬧,啤酒又抵飲。真係飲飽食醉之夜。

突然需要外出🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️。。。走到龍蛇混雜既上海街。。。既然來到就緊係tea tea☕️估吾到都吾錯👍 地踎得黎點心都好好食😍仲有坊間好少見嘅炸芋角。。。近年已經好少見。。而且一點半🕜已經係開始下午茶☕️更加抵食💰💰💰 @ 肥牛火鍋海鮮酒家

炸芋角
炸芋角
2017-06-29 3248 浏览
話說有位兄弟生日,大家約出來食返餐。這位麻甩兄弟,選了旺角區横街的火鍋店。佢話:上次<做野>路過,發現這家火鍋,所以想試試!真係唔知佢在這區做咩野囉!總之這晚大家又可以出來一起~烚~下~烚~下。今天是周一,平日晚上也差不多滿座,看來這家火鍋很受歡迎。  酸菜花生每碟十元   茶芥每位十元        無論如何都要溝返夠本。 下單後,大家來吹吹水,然後等待食物來到。大牛脊肉加配牛什鍋底,大約3百個大洋。上枱時,果然沒有讓大家失望。牛脊肉 - 大份 紅多白少,以肉質纖維為主,己經可以想像是肉味豐富。只要煮的時間控制得好,保証肉質嫩滑。 這塊就是失敗左的成品。再多夾几塊,烚多件。 牛什鍋底以牛腸&牛肺為主,內裡還有大大件白蘿蔔呢! 嚐過牛肉,大家都以鍋內牛什為目標了。豬心   好難得火鍋遇上豬心,豬心爽口,真是火鍋好配料。  午餐肉  自己特別喜歡在火鍋之時,來一份午餐肉。焯過後的午餐肉軟綿綿,口感滑溜,不用太大牙力。而且焯過後,午餐肉內裡充滿水份,其鹹度降低,讓人嚐完一塊又一塊。   蟹柳  原本不想要這款,可是生日果位係都要叫一碟蟹柳囉!   青菜  如此多肉類,一定要來一份青菜。 青
佢話:
上次<做野>路過,發現這家火鍋,所以想試試!

真係唔知佢在這區做咩野囉!

總之這晚大家又可以出來一起~烚~下~烚~下。
今天是周一,平日晚上也差不多滿座,看來這家火鍋很受歡迎。
酸菜花生每碟十元
茶芥每位十元        無論如何都要溝返夠本。
下單後,大家來吹吹水,然後等待食物來到。
大牛脊肉加配牛什鍋底,大約3百個大洋。
上枱時,果然沒有讓大家失望。
牛脊肉 - 大
牛脊肉 - 大
牛脊肉
牛脊肉 - 大份
紅多白少,以肉質纖維為主,己經可以想像是肉味豐富。
只要煮的時間控制得好,保証肉質嫩滑。
這塊就是失敗左的成品。
再多夾几塊,烚多件。
牛肺
牛腸
牛什鍋底以牛腸&牛肺為主,內裡還有大大件白蘿蔔呢!
嚐過牛肉,大家都以鍋內牛什為目標了。
豬心
好難得火鍋遇上豬心,豬心爽口,真是火鍋好配料。
午餐肉
自己特別喜歡在火鍋之時,來一份午餐肉。
焯過後的午餐肉軟綿綿,口感滑溜,不用太大牙力。
蟹柳
蟹柳
原本不想要這款,可是生日果位係都要叫一碟蟹柳囉!
青菜
如此多肉類,一定要來一份青菜。
青島二送一
熱辣辣火鍋,來一個凍冰冰啤酒
汽水
飲啤酒,唔夠喉,追加汽水。
今晚平均每位210元,原本很合理。
但兄弟生日,即是要夾315,咁計法,係有點貴。
生日
2017-05-06 1931 浏览
龍蛇🐍混雜旺角後街 ,對於吾食牛既我。。最後還是叫了牛雜煲$148 free 1bot 啤酒🍺 湯底好濃🍲👅其他配料🍢🍡🍥也有水準👍配料細細碟,兩個人都可以慢慢試多幾樣,愛抽煙嘅人士必到
2017-05-05
2017-04-17 1105 浏览
食物和環境只能說不堪入目所謂的秘製牛雜煲,侍應放在我桌上的只是一碗完全結了冰的牛雜放在牛雜湯上,應該在廚房煲滾後才放在客人面前。環境絕對像酒吧或像K房,因為有些客人和員工在店內高聲猜拳叫囂,嚴重騷擾其他食客
食物和環境只能說不堪入目
2016-09-27 2136 浏览
朋友介紹下去呢間出名食牛什既火鍋店食飯一行4人叫左個牛什湯底配手牛嘩,湯底好夠味,好多料,係牛肉湯底手牛味道一般野食都算ok,但環境就太多人食煙,好似去左煙林甘,希望店家跟進下
朋友介紹下去呢間出名食牛什既火鍋店食飯

一行4人叫左個牛什湯底配手牛

嘩,湯底好夠味,好多料,係牛肉湯底

手牛味道一般

2016-09-13
宵夜
  • 牛什
2016-01-08 2681 浏览
一班波友踢完波, 找個地方聚一聚, 這間火鍋店, 啱哂我地, 因為夠哂麻甩, 地點方便, 又夠熱鬧, 啱哂一大班人, 打邊邊飲酒吹水, 這裡高貴斯文就唔洗來, 熱鬧地踎就啱哂 , 食物質素也不差, 招牌牛雜鍋 : 夠哂入味,味道似十X座的濃濃味道, 夠淋, 地道, 用料亦新鮮, 不似雪貨, 牛肉亦 ok, 其它火鍋料亦不差 , 熱鬧麻甩之選!!
牛雜鍋
, 食物質素也不差, 招牌牛雜鍋
, 熱鬧麻甩之選!!
2013-08-01 3434 浏览
在全港食肆禁煙多年的香港,竟然仲有食肆咁倡狂,超過一半的飯枱有人食煙!  昨晚朋友建議去這間火煱店打边爐,因剛裝修完,環境應會幾好!我8時半到場,坐至9時左右就開始聞到有煙味 ,到10時就間直離晒譜,被四面煙民包圍了 ! 忍了半個鐘,頂唔住,走先! (註: 我枱是沒有人在場吃煙的)  走時又再遇另一奇境!  樓梯滿佈煙頭 ,超核突!該店食物普通,價錢又不是特別便宜。在旺角區選擇多的是,不值一試或再試。

昨晚朋友建議去這間火煱店打边爐,因剛裝修完,環境應會幾好!
我8時半到場,坐至9時左右就開始聞到有煙味
,到10時就間直離晒譜,被四面煙民包圍了

走時又再遇另一奇境!  樓梯滿佈煙頭
,超核突!

题外话/补充资料: 若各食友想去幫襯,最好著d唔要嘅衫褲同帶個唔想要嘅手袋去;事關食完餐飯,啲衫褲鞋襪同手袋都渗滿煙味,掉得。
2013-07-30
  • 二手煙
2012-07-30 2566 浏览
上星期六晚, 隔離海鮮老細話同個兄弟慶祝生日, 叫埋呢邊艇家, 一行10人,梗係去去開o個間旺角肥牛啦, 直頭係我地飯堂!一去到就直上3樓, 原因係2樓係斯文人坐, 3 樓至係我地地頭!10人只叫四眼哥仔開一個98蚊牛雜煲就攪掂, 點解?個牛雜鍋其實都有2串牛雜咁多, 不過我地班麻甩佬跟本唔會食!老細賣海鮮, 梗係唔食出邊野啦! 早自備哂鮑魚仔, 生中蝦, 大泥鯭, 魚滑...等各一大袋,跟住頂多叫碟牛肉, 炸魚皮, 除左跟煲送o既3支大陸啤, 之後就大量叫啤酒妹d 藍妹啦!我地又隊啤又玩牌, 情勢勁high, 真係拆到鎮天,連隔離d客都幫下手將就下, 快快埋單讓路!當然另一個重大原因係3樓係全香港食店唯一吞雲吐霧都唔會有人話你,跟本好多人都係咁, 你知啦, 艇家佬都係煙不雜手, d 亞姐哥仔都見怪不怪, 其他客都好多係咁啦! 又邊有人敢出聲!最後埋單都唔使500大元, 全部都係d 茶芥酒水加一,當然少不免整多二, 300俾d 哥哥姐姐, 唔係以後邊有咁好招呼同自由俾你盡興呀!
梗係去去開o個間旺角肥牛啦, 直頭係我地飯堂!

10人只叫四眼哥仔開一個98蚊牛雜煲就攪掂, 點解?

老細賣海鮮, 梗係唔食出邊野啦!
跟住頂多叫碟牛肉, 炸魚皮, 除左跟煲送o既3支大陸啤,
之後就大量叫啤酒妹d 藍妹啦!

我地又隊啤又玩牌, 情勢勁high, 真係拆到鎮天,
連隔離d客都幫下手將就下, 快快埋單讓路!

跟本好多人都係咁, 你知啦, 艇家佬都係煙不雜手,

最後埋單都唔使500大元, 全部都係d 茶芥酒水加一,
當然少不免整多二, 300俾d 哥哥姐姐,
唔係以後邊有咁好招呼同自由俾你盡興呀!
大家情緒高漲, 吞雲吐霧!
10個人叫一個牛雜鍋就夠!
亞四眼哥仔同其他亞姐服務超好, 自由度超高!
2012-07-28
生日
大家情緒高漲, 吞雲吐霧!
10個人叫一個牛雜鍋就夠!
亞四眼哥仔同其他亞姐服務超好, 自由度超高!
2011-04-10 1446 浏览
星期日五個人午膳,見此店沒甚麼點心合心水,而又有個只需$145,的午市套餐,內容包括三菜一湯,有近四十款小菜的選擇,便試一試.三個小菜選了:薑蔥魚腩煲,西蘭花炒鴕肉,及西芹腰果炒肉片,小菜不太大碟,廚師功夫幾好,味道不錯;湯選了:南北杏雙葉豬肺湯 - 材料幾多,勝在飲完不口渴.再加四個點心:蝦餃,雞扎,鵪鶉蛋燒賣,咖哩魷魚,點心似是行貨,不突出,亦不太難食.連茶錢及五個白飯,埋單$275.可以接受!
星期日五個人午膳,見此店沒甚麼點心合心水,
而又有個只需$145,的午市套餐,
內容包括三菜一湯,有近四十款小菜的選擇,便試一試.

三個小菜選了:
薑蔥魚腩煲,西蘭花炒鴕肉,及西芹腰果炒肉片,
小菜不太大碟,廚師功夫幾好,味道不錯;
湯選了:南北杏雙葉豬肺湯 - 材料幾多,勝在飲完不口渴.

再加四個點心:
蝦餃,雞扎,鵪鶉蛋燒賣,咖哩魷魚,
點心似是行貨,不突出,亦不太難食.

連茶錢及五個白飯,埋單$275.可以接受!
2010-04-25 1071 浏览
星期日family day,諗住搵下有咩食,見到尋日報紙賣廣告,咁就去試下啦一去到環境唔方便,都搵左一陣先見到好啦入到去,樓面冇人,自己行入去搵位,大佬呀,依家飲茶咩,自己搵位,咁不如唔好整張枱係門口坐低左,見張枱布中間穿左幾個窿,仲有D係燒穿既,已經算啦點個一拎起隻碟,有D類似鵝腸既物體跌左落黎杯同碗都勁污糟,咁叫個女人開茶洗野啦,叫左之後成個字都唔黎,就再問佢你唔係唔記得左呀,佢竟然仲笑笑口話係呀,唔記得左呀....嘩!有冇搞錯,一D唔好意思都冇之後嗌野食,有個肥阿叔落單,又話今日冇返龍蝦,6個人唔比叫1隻雞,優惠就只可以選一樣,真係咩都唔叫得lor,佢報紙完全冇寫清楚比佢呃左入去,仲要呢個阿叔講個時態度勁唔掂,好似我地阻住佢咁我地嗌左個肥牛小炒,黎左之後問另一個阿叔話唔係有肥牛既咩,佢之前勁惡話名黎之嘛,我即刻O左咀,原來係講緊佢鋪頭個名"肥牛"小炒....但佢完全係冇quote到任何字到埋單一開始開茶個女人黑面過黎,仲要多謝都冇句呢間野服務差,街生環境差,食物又差,真係你請我都唔會再去!!!

一去到環境唔方便,都搵左一陣先見到

坐低左,見張枱布中間穿左幾個窿,仲有D係燒穿既,已經算啦
點個一拎起隻碟,有D類似鵝腸既物體跌左落黎

到埋單一開始開茶個女人黑面過黎,仲要多謝都冇句

2010-04-25
2010-03-29 905 浏览
招牌秘汁牛雜鍋:見到報紙講到好好味咁,點知叫左黎到個鍋係未溶雪。        個鍋中間就一舊牛什咁上        牛大腸咬極都唔咬唔開……        成個湯都唔好飲,d牛什又唔夠味!手打魚滑:根本就係d鯪魚肉加麵粉!仲衰過街邊買!牛脊肉:最好味都係呢一個!    但係比個waiter加湯攪到淋左落去,    成個變得唔生唔熟……總結:環境唔掂、食物唔掂、服務更加唔掂!
        個鍋中間就一舊牛什咁上

牛大腸咬極都唔咬唔開……
        成個湯都唔好飲,d牛什又唔夠味!

手打魚滑:根本就係d鯪魚肉加麵粉!仲衰過街邊買!

牛脊肉:最好味都係呢一個!
    但係比個waiter加湯攪到淋左落去,
    成個變得唔生唔熟……

總結:環境唔掂、食物唔掂、服務更加唔掂!
2010-03-28
呢幾年我都一直幫襯呢間火鍋店,皆因呢間火鍋店不單止湯底特別,而且所賣o既海鮮同火鍋料都比較新鮮!除o左有一般的火鍋湯底:鴛鴦鍋/芫茜皮蛋/甘粟茅根竹蔗/豬骨湯底/花雕醉雞鍋等等湯底外,仲有d比較特別o既湯底有:牛雜鍋/芝士鍋/羅宋湯底/鯊魚骨湯底等等!*極力推介係超級鮮甜o既龍蝦鍋, 價錢大約3, 4百蚊~(*龍蝦肉用來做刺身 & 龍蝦頭用來做湯底~超級鮮甜味美呀!)招牌海鮮就梗係$8./兩o既象紱蚌(*非浸水),超級鮮甜美味, 食過就知同平時o果d好唔同!另外極力推介o既火鍋料有:招牌(*牛脊肉)手切肥牛/鮮甜帶子片/貴花蚌/珊瑚蚌/新鮮海班片/超爽鱔片/黃沙豬潤/美國桶蠔/手打蝦,墨魚丸 or 滑 etc....大家有機會可以一試呀! ^^
呢幾年我都一直幫襯呢間火鍋店,
皆因呢間火鍋店不單止湯底特別,
而且所賣o既海鮮同火鍋料都比較新鮮!

除o左有一般的火鍋湯底:

仲有d比較特別o既湯底有:
牛雜鍋/芝士鍋/羅宋湯底/鯊魚骨湯底等等!
*極力推介係超級鮮甜o既龍蝦鍋, 價錢大約3, 4百蚊~

招牌海鮮就梗係$8./兩o既象紱蚌(*非浸水),
超級鮮甜美味,
食過就知同平時o果d好唔同!

另外極力推介o既火鍋料有:

大家有機會可以一試呀! ^^
鯊魚骨湯底味濃, 正!
招牌手切(*牛脊肉)肥牛$128./碟(大), 牛肉味好濃, 好鮮甜又唔 un!
象紱蚌超級鮮甜美味, 食過就知同平時浸水o果d好唔同!
黃沙豬潤~唔 un 好味道!!
超爽口彈牙鱔片~新鮮好味!
新鮮海班片好鮮甜!
2009-12-24
纪念日
鯊魚骨湯底味濃, 正!
象紱蚌超級鮮甜美味, 食過就知同平時浸水o果d好唔同!
黃沙豬潤~唔 un 好味道!!
超爽口彈牙鱔片~新鮮好味!
新鮮海班片好鮮甜!
  • 象紱蚌
  • 手切牛脊肉肥牛