2024-07-04 43 浏览
終於輪到KFC推出$50/6件雞的優惠👏🍽️簡直係窮文恩物🎁呢個價錢對得住佢嘅份量和質素,完全冇投訴😀大家都趁住,仲有優惠就去KFC啦🤩📋食後感:食物攞到返屋企仲暖,可以即時加餸🍽️外皮雖然沒有鬆脆感,但沒有咁熱氣💢不會讓口腔內有不適感覺炸雞有辣🌶️🥵和不辣,我們揀咗一半一半。大人食辣,小朋友食不辣。味道還不錯,好像在食零食的點心麵🍜整體來說,以快餐嚟講,頂得住肚又有飽足感,算係唔錯👍
終於輪到KFC推出$50/6件雞的優惠👏🍽️
簡直係窮文恩物🎁呢個價錢對得住佢嘅份量和質素,完全冇投訴😀
大家都趁住,仲有優惠就去KFC啦🤩
📋食後感:
食物攞到返屋企仲暖,可以即時加餸🍽️
外皮雖然沒有鬆脆感,但沒有咁熱氣💢不會讓口腔內有不適感覺
味道還不錯,好像在食零食的點心麵🍜
整體來說,以快餐嚟講,頂得住肚又有飽足感,算係唔錯👍
炸雞
题外话/补充资料: 優惠做到7月10號,加$5仲可以嘆到粗薯條配卡真辣粉🌶️
2024-07-04
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
優惠券
炸雞
2024-09-08 32 浏览
天水圍嘅天瑞KFC,呢度嘅炸雞真係唔錯,我都試過幾次!份量啱啱啱啱啱啱啱好,唔會太多太少,啱晒食一餐。KFC嘅炸雞啊,啲皮脆啲肉嫩,啲香味啲香脆度啲鹹度啱啱啱啱啱啱啱啱好,真係好開心!天瑞KFC喺天水圍嘅位置都幾方便,好多人都鍾意嚟食,特別係啲學生同埋一家大細一齊嚟嘅時候。如果你鍾意炸雞嘅話,天瑞KFC係一個唔錯嘅選擇,份量適中,啲味道又好,值得一試!無論係晏晝食定夜晚宵夜,都啱啱啱啱啱啱啱啱好!係咪你都係KFC忠實粉絲呀?哈哈!食完之後,可能仲會想再嚟一次呢!絕對值得推介!
2024-06-26 29 浏览
唔知食咩晚餐好,諗起好耐冇來KFC吃雞,一於同朋友一人一個餐!不約而同咁叫咗狂惹香燒雞嘅套餐!來KFC,識食一定係食狂野香燒雞~狂惹香燒雞餐💰HK$48呢個餐有狂惹香燒雞x2件、粟米杯同埋百事可樂!今次略嫌狂惹香燒雞比較乾身,冇之前食咁juicy!粟米味道普普通通,但係感覺上冇咁熱氣~狂惹香燒雞滋味盒💰HK$58朋友叫嘅呢個餐就有狂惹香燒雞x2件、巴辣香雞翼x2、經典葡撻、辣汁蘑菇飯同埋百事可樂!巴辣香雞翼好香脆,可惜唔夠熱!經典葡撻同埋辣汁蘑菇飯都係一如既往嘅正~

狂惹香燒雞餐💰HK$48

狂惹香燒雞滋味盒💰HK$58

等候时间
10 分钟 (堂食)
肯德基KFC📍天水圍天瑞路77號天澤商場2樓213A號舖今年我決定咗唔出國,除咗想儲吓啲假期之外,就係想多啲留港消費,刺激經濟。但見着身邊人去旅行,都難免有心郁郁嘅,就快到夏天,多數人都會選擇去泰國呢啲東南亞國家感受吓當地氣氛,食吓當地美食。雖然無得親身飛去泰國食好西,但好彩KFC推出期間限定嘅泰式口味新品,等我喺香港都可以感受到泰式風情嘅魅力! 💰$56A2泰式紅咖喱脆雞豐盛套餐 🐓呢個套餐包含2件泰式紅咖喱脆雞、1件香辣脆雞、1客菜絲沙律、1隻葡撻同一杯飲品。不過佢嘅選擇都好人性化嘅,菜絲沙律可以轉換成唔同嘅小食,而飲品亦都可以追加特飲。泰式紅咖喱脆雞 🍗泰國咖喱主要有三大類:黃、紅同青,以黃咖喱味道最為溫和,青咖喱味道最為辛辣。今次KFC嘅呢款紅咖喱口味,以紅咖哩醬汁調製脆皮炸雞,再加上椰漿中和辛香料嘅濃烈氣味,令每一啖滑嫩多汁嘅炸雞肉煮帶有淡淡椰香嘅咖哩味,果然係正宗泰式紅咖哩口味。泰式紅咖喱脆雞嘅外皮散發住香濃嘅香料味,帶點香辣滋味,整體辣度比青咖哩稍低,炸雞裏裏外外都充滿着醬汁同咖喱粉嘅香味,微辛微甜,呢種口味真係非常過癮!泰式紅咖喱脆雞翼 🍗 (套餐 +$15加配)至
肯德基KFC
📍天水圍天瑞路77號天澤商場2樓213A號舖

[價錢 Price] 💰$56
A2泰式紅咖喱脆雞豐盛套餐 🐓

泰式紅咖喱脆雞 🍗

泰式紅咖喱脆雞翼 🍗 (套餐 +$15加配)
至於雞翼就更加惹味,脆皮香辣可口,內裏充滿肉汁,得兩隻差啲唔夠分!

格格脆薯塊 🥧 (套餐 +$5追加)
難得可以用$5咁優惠嘅價錢追加格格脆薯塊,我哋梗係叫返盒!真係好耐無食過KFC嘅格格脆薯塊喇,我覺得佢嘅口感比以前進步,除咗每塊都大大塊之外,裏面嘅薯量好足,外皮亦都炸得非常酥脆,唔需要點任何調味醬汁都好好食!

柑桔檸檬茶Cup Cup 🍹 (套餐 +$8升級)
食「泰國菜」又點可以唔叫返杯特飲?我哋加咗$8升級汽水做柑桔檸檬茶Cup Cup,佢以新鮮柑桔配檸檬茶做base,再加上七喜,飲落特別清爽,特別解膩。酸酸甜甜,搭配微辛脆雞一齊食,成個組合簡直無得輸!
2023-07-14 167 浏览
今日收工特登去食kfc因為太耐冇食所以就即刻去咗然後見到有會員價錢88元,因為原價係149元9件鷄,而家做特價所以即刻決定食呢個,本身張單係食燒雞和家鄉雞,最屘嚟到嘅係家鄉雞同埋辣脆雞,本來想換返燒雞但係冇換到直接畀多五件燒雞讚👍👍佢嘅味道同以前一樣都係正常唔會太差我最鍾意嘅係佢嘅燒雞,蜜糖燒雞味道比較濃幾甜家鄉跟住就都係正常但係放得有啲耐冇咁脆新款嗰個吹雞就太重皮但係就都係硬嘅都係推薦食家鄉雞同埋燒雞下次都會再次光顧
佢嘅味道同以前一樣都係正常唔會太差
我最鍾意嘅係佢嘅燒雞,蜜糖燒雞味道比較濃幾甜
家鄉跟住就都係正常但係放得有啲耐冇咁脆
新款嗰個吹雞就太重皮但係就都係硬嘅
都係推薦食家鄉雞同埋燒雞下次都會再次光顧

2023-07-14 45 浏览
最近見一d茶餐廳社交平台group推介KFC 早餐,今日特登黎試下,叫左一份家鄉雞、鬆餅、炒蛋、腸仔黎試下。食物整體都正正常常,鬆餅係唔錯,家鄉雞質素比lunch/dinner差少少但都可接受。
2023-07-14
2023-03-28 90 浏览
今日食個快餐 所以就揀咗KFC肯德基見到佢有個新出期間限定韓式蒜香系列好似好正,所以就試吓啦 因為我本身好鍾意食狂野燒香雞 我叫咗一個餐,然之後加咗兩件韓式蒜香巴辣香雞翼 一次過滿足左兩個願望 又可以食狂野燒香雞又可以食韓式蒜香巴辣香雞翼 韓式蒜香巴辣香雞翼 外賣拎到返屋企個皮仲脆卜卜的 雞翼辣味來講就唔係好太辣 醬汁方面 好惹味 真係韓國嗰種 唔會話辣到噴火 帶有少少甜 都唔錯的 可惜期間限定好快就冇 另外仲食咗個葡撻 葡撻就唔使特別介紹啦一如既往好!
今日食個快餐 所以就揀咗KFC肯德基
見到佢有個新出期間限定韓式蒜香系列

好似好正,所以就試吓啦 因為我本身好鍾意食狂野燒香雞
我叫咗一個餐,然之後加咗兩件韓式蒜香巴辣香雞翼

另外仲食咗個葡撻 葡撻就唔使特別介紹啦
一如既往好!
外卖自取
2022-01-11 154 浏览
好耐冇食KFC。今日午餐叫咗M3餐(雞2件,薯格,可樂)雞嘅醃料唔均勻,烤得過火、太咸了,雞腿🍗好細舊。可能因為雞太細隻就比咗好多薯格我。數一數都有14舊薯格。薯格好新鮮鹹鹹地點茄汁一流。食完成個餐飽過食麥記。
好耐冇食KFC。今日午餐叫咗M3餐(雞2件,薯格,可樂)
2022-01-11
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
優惠券
2021-01-16 234 浏览
Snack Box 就是茶餐,下午茶時間才有,幸好星期六日都有這個優惠$23有個迷你飯、雞髀、蛋撻及汽水,味道正正常常,it’s a good deal 排隊人不多,等了大約5分鐘就有不允許堂食,連吃雞氣氛也不多
排隊人不多,等了大約5分鐘就有
不允許堂食,連吃雞氣氛也不多
2020-10-06 143 浏览
中午諗唔到去邊度食好,又趕時間,食完要衝走去做野,最緊要快,經過KFC見到好似有新野咁就行去望下先啦。見到Kit Kat同KFC合作,「脆脆朱古力葡撻」😍😍諗都唔諗就衝入去,就叫左個經典巨盒,個飯冇得加大,D雞就轉番辣味。一拎個時,E.....都冇睇到完來仲送排Kit Kat滿滿既薯格,好味,熱d就再好食D2件雞都係咁脆,但都係再熱番d好食D辣汁蘑菇飯,我次次黎KFC一定叫既飯小小辣吊味,冇乜胃口都開番胃重點黎la,脆脆朱古力葡撻,面頭有小小朱古力脆,入面有朱古力醬,真係好好味,好想單叫多一個食🤤
中午諗唔到去邊度食好,又趕時間,
食完要衝走去做野,最緊要快,
經過KFC見到好似有新野咁就行去望下先啦。

見到Kit Kat同KFC合作,
「脆脆朱古力葡撻」😍😍
諗都唔諗就衝入去,
就叫左個經典巨盒,個飯冇得加大,
D雞就轉番辣味。

一拎個時,E.....都冇睇到完來仲送排Kit Kat

滿滿既薯格,好味,熱d就再好食D

2件雞都係咁脆,但都係再熱番d好食D

辣汁蘑菇飯,我次次黎KFC一定叫既飯
小小辣吊味,冇乜胃口都開番胃

重點黎la,脆脆朱古力葡撻,
面頭有小小朱古力脆,入面有朱古力醬,
真係好好味,好想單叫多一個食🤤

2020-09-18 125 浏览
一向鍾意食鹹蛋黃既野,之前KFC出過呢個鹹蛋黃金系列炸雞,覺得好好食,今次再出又來食下先。個兩件鹹蛋黃金脆雞好邪惡呀,勁厚勁脆既鷄皮上係痴滿鹹蛋黃蓉同鹹蛋黃醬,個鹹蛋黃味好勁,勁濃郁唔係講笑,D甘邪惡既野就耿係唔健康,D蛋黃油好多呀,肥死系列來。仲有流沙新地,比想像中細兜,但勁多鹹蛋黃醬,成兜野都係黃色呀,個雪糕好甜,D鹹蛋黃醬好流沙,小小鹹甘又無怪渦,真係几好味。另外仲食左普通餐,薯格淋左唔好食,香辣脆雞就相反,即刻炸出來好熱,葡撻好甜正啊,唔少得好好味既蘑菇飯,記得要叫多汁!

2020-07-12
2020-01-27 174 浏览
好耐無寫食評,新春期間咁得閒又寫下啦,最近kfc畀老麥個麥炸雞㩒住嚟打,見佢咁慘咁我就幫襯下佢啦,其實kfc轉型後用年輕有型嘅上校做宣傳,又有上次勁搞笑嘅母親節廣告,已經贏返唔少客,但無奈作為一間快餐店佢又真係唔夠快,買野到出餐下下都等咁耐,耐得黎啲雞又炸定好耐,真係點解呢?叫左份上校盛盒,39蚊有三件雞同一杯汽水,價錢真係超平,人地老麥四十幾蚊先得兩件雞,不過有薯條咁囉,講返kfc啲雞,好好彩我呢份巴辣雞唔係太辣太鹹,仲新鮮炸起不久,個皮脆啲雞肉仲有汁,難得咁好食,不過呢,一個人食三件雞真係幾漏,下次都係食返兩件雞算喇。除左炸雞餐,桶飯餐都係常叫嘅,但佢最近無左蘑菇飯加雞粒果個餐,變左鴛鴦汁飯無左雞粒,黎kfc無食炸雞梗係差啲,咁就改叫蘑菇飯加炸雞扒,好似係33蚊?價錢黎講都係平嘅,但個桶細左,變相加價……塊炸雞扒乾左啲,今次預唔到佢新出爐,無計。唔要求高其實都幾好味吖,進步左可以唔要汽水改綠茶,冬天真係唔想飲汽水㗎嘛。

2020-01-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-04-06 697 浏览
星期日唔駛返工,訓到晏一晏,訓醒都已經中午時分,之後落街醫肚,但唔知點解今日心血來潮,好想食炸雞,好在商場有間KFC, 咁就岩晒個胃勒可能午飯時間關係,已經好多人,好在呢間有自助點餐機,點完餐就搵個角落位坐住等。等左一陣拎得勒,成個餐都好豐富,真係一個人食都好夠,滿足了個胃,好滿足。

2019-03-17
2019-02-16 106 浏览
買早餐,買肚氣!知道剛開的新店,就去試下,我一向KFC 印象不錯,有禮貌,有質素,價錢大眾化。但今日用了15分鐘買餐,用報紙coupons 買,看著打機,只有十幾歲的新手職員,打錯機資料,打了數次都錯,身旁的嬸嬸同事都不懂,不幫忙,最終要經理出馬!!取食物,幸好我有查看,亂七八糟,錯亂八出,漏這錯那。最後要半小時才能離開此餐廳!!食物質素,還可以,但比較凍,可能餐廳都不多人光顧!服務如此-特別-,以後,我不敢再去。
買早餐,買肚氣!
取食物,幸好我有查看,亂七八糟,錯亂八出,漏這錯那。
最後要半小時才能離開此餐廳!!
食物質素,還可以,但比較凍,可能餐廳都不多人光顧!
服務如此-特別-,以後,我不敢再去
2019-02-16
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
$25 (早餐)
2019-01-06 79 浏览
商場終於開了新食店,雖然不是甚麼好特色的新店,但肯德基肯定是大人小朋友都喜愛的。早餐時段只去到11:00,之前來到已過了早餐時段,所以呢日假期,我們一家特別早起來食個早餐。餐廳可以自助購買落單,方便及省時,這是一大進步👍🏻不過唔知係就放呢啲自助機定點,我就嫌鋪頭啲位窄左,同埋迫左啲🤪早餐有不同的套餐選擇,肯德基最出名是食雞,我也點了一個雞扒套餐,食物質素都保持水準👍🏻套餐配上通粉及飲品,食了整份早餐,感覺很滿足🤗