2024-10-21
山西刀削麵食得多,韓國刀削麵真係未試過。早排老婆話想食韓國好西,即刻上網search見到呢間全港第一家自家製韓國刀削麵,我諗應該適合鍾意試新嘢嘅佢。雖然地理位置唔算方便,但食完真係覺得嚟得好值得。 首先,server態度好好,全程超好笑容,又會介紹有咩好食啱食。中間有客人話想去洗手間,高佬哥哥即刻拎紙巾俾佢,好impressed。 跟住講吓食物- ✦ 花蛤刀削麵 HKD78 ✦ 花蛤足料而有鮮味,完全冇沙。刀削麵煙韌彈牙。湯底鮮甜。份量係非常大碗,作為男人都食唔晒。 ✦ 豆汁冷麵 HKD78 ✦ 豆汁濃厚。就咁飲甜甜哋、有豆渣、好飽滿。加少少鹽掛埋落個麵度,口味特別,咸甜交融幾合襯。 ✦ 雙拼餃子 HKD58 ✦ 超 級 巨 型,餃子拳頭咁大隻,皮薄、餡又靚又多。雙拼有大泡菜餃子同大豬肉餃子兩種。泡菜款辣辣哋好惹味,而豬肉款就行鮮味、爆肉汁路線。
跟住講吓食物-
✦ 花蛤刀削麵 HKD78 ✦