2019-08-30
放題引起,所以收工去左旺角食放題,今日閒日都係咁多人,上到起已經好多人排緊隊,但又唔係等左好耐,十五分鐘就可以入座了。一開波當然係嗌個刺身醒下神先啦,因為我地兩個人,唔敢嗌太多,每樣五六塊咁啦。佢嘅種類唔算特別多,但啲魚刺身都新鮮嘅。最後我地食左兩兜刺身。熱食方面我覺得佢啲燒身係做得比較出色,好似鹽燒雞翼同燒大蝦我係覺得最正。因為其實我覺得雞翼好難燒,一個唔小心就會燒乾左,但佢呢度唔會,而且調味岩岩好,加埋檸檬汁係正嘅。另外佢啲天婦羅都唔錯,唔會太厚粉,炸到好鬆脆👍🏼而佢啲蝦都好新鮮,隻隻都大大隻,而且係爽嘅彈牙嘅,最重要係唔痴殼,所以我一個人都食左十隻🤣。佢個燒羊架都唔錯,大大件又唔會太肥,燒到岩岩好,夠軟腍。佢有個咖哩炒蟹,啲蟹都鮮嘅,因為啲肉都仲係一梳梳,只係個咖哩汁濃左啲同咸左啲,蓋過晒啲鮮味,如果個咖哩汁係淡返啲就好啦。甜品飲品佢除左出面自助外,有三款特飲係要剔紙仔嘅,我見佢有清酒梅酒同啤酒任飲,好吸引,但因為聽日返工唯有乖乖地飲下特飲。佢個蜜桃梳打都幾好飲嘅,唔會太甜。另外佢仲有個熱嘅紅棗茶都好飲,好足料。最後雪糕係每人限一杯,我嗌左個紅豆,男朋友嗌左個焦糖,就係咁,放肆嘅
佢個燒羊架都唔錯,大大件又唔會太肥,燒到岩岩好,夠軟腍。
最後雪糕係每人限一杯,我嗌左個紅豆,男朋友嗌左個焦糖,就係咁,放肆嘅晚餐完美落幕。