芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
2024-05-05 26 浏览
🍱餐廳資料:芝加哥串燒酒場🏫地址:中環榮華里 12-14 號榮華大廈B座地下L及M號舖☎️電話: 97777532哥哥由加拿大回來探我哋,梗係要帶佢去蘭桂坊威下啦😃朋友推介呢間,一行到上去就見到大大個招牌,好容易搵,呢度果然係蘭桂坊高質串燒店,沒有令我哋失望,等我又分享吓我自己最愛的幾款美食:~極品即燒乳豬$68 有兩件,燒乳應該係即叫即燒的,所以皮特別的脆口,肉質軟腍,調味適宜,口感佳😋~鹽燒豬頸肉$19一串,抵食之選,皆因肉質彈牙,配上適量的鹽,真的十分惹味😄~蒲燒原條鰻魚珍珠飯$118有這麼多份量的鰻魚真係抵到冇朋友,其實鰻魚係多到睇唔到啲飯🤣,而且鰻魚外層燒得很香口,肉質柔軟,配以珍珠米飯一齊食十分匹配,飯的份量四個人一人一啲啱啱好😍~鹽燒牛舌心$33一串,一串有三件,燒得很香口,有獨特的牛舌質感,香口惹味,送啤酒一流👍~金菇牛肉卷廚師燒烤的時間剛剛好,金菇不會過乾,配搭香濃的牛肉,口感細膩,值得一試😊~招牌無骨白鱔串魚皮烤得脆口,啖啖肉真係冇骨的,肉質鮮嫩,調味適中,爽口彈牙,哥哥的至愛❤️~燒汁牛仔骨 一份三件,燒得香口又唔乾,有炭燒香味,廚師燒烤的時間剛剛好,肉質嫩滑好味道😋
🍱餐廳資料:芝加哥串燒酒場

~金菇牛肉卷

~招牌無骨白鱔串

~燒汁牛仔骨

~芝士年糕$28
上檯熱騰騰的,煙靭綿密的年糕配搭濃郁的芝士我一向最鍾意食,呢個甜品能為呢餐美味的晚餐畫上一個完美的句號🥰

總括而言,呢度食材新鮮質素高,環境夠chill,很有氣氛,喺度飲杯啤酒,食吓串燒美食,絕對係減壓及嘆美食嘅高級活動,值得推介!

呢度真係好適合同朋友聚會,飲杯🍷食🍢😋 中環呢間喺蘭桂坊超方便~呢度嘅串燒比較濃味惹味~叫到成枱都係串燒都好平,性價比好高!以下係特別好食嘅,超級推薦:⭐️ 蔥燒半殻扇貝2隻 +轉香蒜芝士 $60 幾抵食嘅蔥燒半殻扇貝好大隻,鮮甜多汁,仲加埋燒香嘅香蒜芝士✨⭐️ 招牌茄子 (人氣之選) $42呢度嘅人氣之選都係必點!燒到香噴噴嘅茄子調味勁香濃,結合蔥蒜清新嘅味蕾刺激,咬落去茄子軟綿綿好正🤤⭐️ 燒雞泡魚乾(人氣之選)$58燒雞泡魚乾係佐酒佳品~燒到絕香又唔韌嘅口感👍🏻少少鹹香幾鮮味⭐️ 招牌無骨白鱔串 $58無骨白鱔經過精心處理,燒烤後皮脆肉嫩,配上蔥花食好夾~⭐️ 安格斯牛板腱珍珠飯 $88太喜歡呢度嘅牛!叫埋個大碗嘅安格斯牛板腱珍珠飯,係一道受歡迎嘅主菜,肉質嫩滑多汁,加埋珍珠飯同佢嘅特製醬汁,味道絕對一流!⭐️ 照燒牛舌心 $33⭐️ 一口和牛串(人氣之選) $29嫩嫩嘅牛舌心同和牛經過炙燒,肉質鮮美,一啲都唔韌😝⭐️ 鹽燒雞皮串 $16超抵食嘅燒雞皮超級香脆!好味到會食上癮🤫 加上惹味嘅鹽燒,實在太過癮!⭐️ 鹽燒多春魚 3條 $32⭐️ 牛油果豚肉燒$28⭐️ 日式中華沙律 $28⭐️ 自家製和牛棒

以下係特別好食嘅,超級推薦:
⭐️ 蔥燒半殻扇貝2隻 +轉香蒜芝士 $60

⭐️ 招牌茄子 (人氣之選) $42

⭐️ 燒雞泡魚乾(人氣之選)$58

⭐️ 招牌無骨白鱔串 $58
無骨白鱔經過精心處理,燒烤後皮脆肉嫩,配上蔥花食好夾~

⭐️ 安格斯牛板腱珍珠飯 $88

⭐️ 照燒牛舌心 $33

⭐️ 一口和牛串(人氣之選) $29
嫩嫩嘅牛舌心同和牛經過炙燒,肉質鮮美,一啲都唔韌😝

⭐️ 鹽燒雞皮串 $16

⭐️ 芝士年糕 $32
⭐️ 玉子燒 $38
⭐️ 粟米燒 $18

💰HKD 310 p.p for Dinner

📍 芝加哥串燒酒場 (中環)
中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
燒雞泡魚乾
燒明太子多士
鹽燒雞皮串
安格斯牛板腱珍珠飯
原本過黎中環係想食另一間餐廳既, 點知太多人, 小編就去左另一間, 呢間係蘭桂芳果邊既串燒店, 意想唔到既係總有live showe添🍻 蜜汁燒黑豚肉 $46黑豚肉燒得岩岩好, 雖然外皮有少少燶邊, 但內面既肉質好好食, 配埋蜜糖幾特別🍻 芝士黑松露玉子 $58呢個玉子小編有少少失望, 玉子上面塊芝士未燒熔, 食既時候未做到拉絲既感覺🍻 鹽燒燒白鱔串 $58白鱔好厚肉, 咬落好juice🍻 原隻魷魚串 $28魷魚串又大又抵食🍻 燒三文魚鰭 $28魚鰭燒完之後D魚油出晒黎, 好岩配酒🍻 燒新疆羊臉肉串 $24羊臉肉唔係日日都有得食, 小編都係第一次見, 所以叫黎試下, 質感好嫩口🍻 鹽燒牛舌心 $33牛舌夠爽口既🍻 Royal Hawaiian $89小編點呢個cocktail 推薦酒量麻麻既女生飲, 幾容易入口🍻 Chicago Logo Bear $99~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 芝加哥串燒酒場Chicago Bar And Restaurant地址:中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

🍻 蜜汁燒黑豚肉 $46
🍻 芝士黑松露玉子 $58
🍻 鹽燒燒白鱔串 $58
白鱔好厚肉, 咬落好juice

🍻 原隻魷魚串 $28
魷魚串又大又抵食

🍻 燒三文魚鰭 $28
魚鰭燒完之後D魚油出晒黎, 好岩配酒

🍻 燒新疆羊臉肉串 $24
質感好嫩口
🍻 鹽燒牛舌心 $33
牛舌夠爽口既
🍻 Royal Hawaiian $89
🍻 Chicago Logo Bear $99
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

地址:中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
2024-05-01 1251 浏览
芝加哥串燒酒場 中環店地址:中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖電話: 97777532明天放假,弟妹又有空,約埋一齊去位於蘭桂坊的芝加哥串燒酒場,放鬆下,感受下熱鬧的氣氛,飲杯凍啤酒,食下串燒,好好慰勞自己,盡情享受!⭐️極品即燒乳豬串肉質鮮美,外皮脆卜卜,唔會太乾身,外脆內嫩,絕不肥膩,十分惹味。⭐️招牌無骨白鱔串白鱔肉質鮮嫩,經過炭火燒烤後,外表會變得微焦,內部依然保持著鮮嫩的口感,味道很濃郁,使人一試難忘。⭐️鹽燒牛舌芯選用牛舌最軟腍的舌芯位置,外層焦香,內裏粉嫩,入口充滿彈性,爽口彈牙,油香四溢,配酒一流!⭐️燒廣島蠔 廣島蠔肉質肥美新鮮,再加上香蔥和蒜蓉的調味,鮮味更加突出,每一口都是滿滿的滿足感。⭐️燒汁牛仔骨有三大件,牛仔骨經過燒烤後,表面呈現出金黃色的外皮,內部肉質鮮嫩多汁,令人食指大動。⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯鰻魚超大條,經過烤製,皮脆肉嫩,加上特製蒲燒醬汁與珍珠米飯,配合一起,口感豐富,妹妹讚不絕口。餐廳裝修十分型格又時尚,設有室外同室內座位,環境舒適,食物選擇多,串燒火喉十足,調味適中,啤酒買一送一,價錢合理,非常適合一大班朋友飲酒暢聚!
芝加哥串燒酒場 中環店
⭐️燒廣島蠔
⭐️燒汁牛仔骨
⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯

• 串燒
芝加哥串燒酒場(中環)🥃🥃當講起串燒🍢,我即刻諗起蘭桂芳呢間酒吧。呢間人氣本地酒吧串燒非常出名,最適合放工約埋朋友品味一下串燒同啤一啤。🦢烤鵝肝串:這道菜既鵝肝質地豐腴,外層烤至微微焦脆,內裡仍保持著滑嫩,搭配上師傅特製的醬汁,每一啖都係極致既享受。🐠烤鰻魚串:鰻魚既皮烤得酥脆,肉質鮮嫩多汁,咁獨特既鹽烤滋味,完美咁提升咗鰻魚既風味。🐟烤多春魚串:多春魚本身帶有淡淡既咸味,經過炭火既烘烤後,魚春變得更加鮮美。🦪烤蠔:新鮮既蠔肉在炭火燻烤下,保留咗大海既鮮甜,加上一點點既蔥蒜提味,令人回味無窮。🦑烤魷魚:魷魚既彈性十足,烤制後外皮帶點焦香,內裡卻是嫩滑,配上一點辣椒粉,既刺激又美味。👅烤牛舌:牛舌厚度切得恰到好處,烤至外焦內嫩,每一片都散發著肉香和炭火熏香。🍗鹽烤雞翼:雞翼經過鹽烤,皮膚變得酥脆,肉質鮮嫩,簡單調味凸顯雞肉原味。🐔烤雞皮:雞皮烤至金黃酥脆,是下酒既絕佳小菜,輕輕一咬,滿口香氣四溢。🐷烤大腸串:大腸經過烤制,外皮酥脆,內裡軟嫩,帶有一絲絲煙燻味,非常適合喜愛重口味食客。🐮烤牛骨髓:牛骨髓烤至表面微焦,裡面髓質融化,滑順如奶油,是一種奢華味覺體驗。🦐生蝦剌身:新鮮生蝦肉質鮮甜
芝加哥串燒酒場(中環)🥃🥃

🦐生蝦剌身:新鮮生蝦肉質鮮甜彈牙,搭配特製醬料,清爽而不失豐富層次感。

🐄烤牛腸:牛腸烤制要求高,呢度既牛腸做得恰到好處,外酥內嫩,嚼勁十足,是烤串中一股清流。

🐓烤雞肉串:雞肉串保持了肉質多汁,烤制過程中香料滲透進每一塊肉裡,吃起來既香又不膩。

🍢🍢咁樣既烤串盛宴,不只味覺上讓人滿足,更係視覺和嗅覺雙重享受。每一串都有獨特之處,值得細細品嚐。🤤🤤
我哋呢啲夜鬼👻👻每年正日生日🎂前一晚都會諗吓去邊度過12點慶生🎉無意中發現蘭桂坊呢間芝加哥串燒酒場幾啱食又開得夜,一於Try Try😊一坐低即刻點番兩杯cocktail Chill Chill先✌️✌️Rainbow🌈 多層次色彩令我印象深刻,仲有我鍾意嘅菠蘿和椰果,酸酸甜甜,好好飲😍 而Blue Lagoon則如同名字一樣,帶來了一抹蔚藍的清新,感覺冰爽🩵🩵串燒系列🍡🍢🌟蔥燒半殼扇貝 - 鮮甜與炭火的香氣完美結合,扇貝肉厚,多蒜多蔥,超正!🌟原隻魷魚 - 保留了魷魚的彈牙與鮮美,簡單的烤制方式凸顯了食材本身的高質感🌟香蒜蔥花廣島蠔 - 無疑是今晚的主角,廣島蠔的肥美與香蒜的濃郁交織出難以忘懷的滋味🌟香蔥燒蟶子王 - 蟶子王獨特的口感和蔥香好夾,讓人一試難忘💚💚🌟荔枝豚肉卷 - 將豚肉的鮮嫩與荔枝的甜蜜巧妙結合,荔枝軟綿綿,豚肉熱辣辣,每一口都是驚喜🌟車厘茄雞髀肉 - 燒過的車厘茄特別好食 ,鹹香的雞髀肉好滑🌟招牌雞皮墨魚滑卷 - 好巨型😆雞皮的酥脆與墨魚滑的柔滑形成鮮明對比🌟最後忍唔住點埋蔬果類串燒🥒翠玉瓜 - 青脆爽口🌟鳳梨燒🍍作結尾以其獨特的熱帶風味,為整個晚餐增添了一抹甜蜜💕原

串燒系列🍡🍢

🌟最後忍唔住點埋蔬果類串燒🥒
翠玉瓜 - 青脆爽口

原來蘭桂坊都有性價比咁高嘅串燒酒吧🍻
店員服務亦都好好,提早10分鐘拎定個蛋糕🎂出嚟俾我哋影吓相,拆吓禮物💝仲好主動幫我地影合照,等我可以準時搭正12點許願✨✨嘻嘻😁

📍芝加哥串燒酒場
  • 荔枝豚肉卷
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 蔥燒半殼扇貝
2024-04-26 27 浏览
星期六日當然要和朋友去喝一杯,不過只是喝酒就太單調了,所以這次我們叫了很多串燒。🔅燒雞泡魚乾最喜歡這個了,難怪是人氣之選,真的燒得很好吃!🔅黑松露烤蝦多士蝦多士很不錯,即使不點醬也很好吃。🔅招牌茄子燒食串燒一定要點茄子,不過要趁熱吃。🔅粟米燒超香牛油味,咸咸甜甜很惹味,必點!🔅蔥燒半殼扇貝價錢不貴,55蚊便有2隻,而且燒得很不錯。🔅黑糖雞脾肉串真的會吃到黑糖味,甜甜的,比平時吃的燒雞腿肉更鮮甜。其實我們還叫了其他嘢食,而且叫的cocktail 超適合打卡,喜歡喝酒的話,這家選擇真的很多。

🔅燒雞泡魚乾
最喜歡這個了,難怪是人氣之選,真的燒得很好吃!

🔅黑松露烤蝦多士
蝦多士很不錯,即使不點醬也很好吃。

🔅招牌茄子燒
食串燒一定要點茄子,不過要趁熱吃。

🔅粟米燒
超香牛油味,咸咸甜甜很惹味,必點!

🔅蔥燒半殼扇貝
價錢不貴,55蚊便有2隻,而且燒得很不錯。

🔅黑糖雞脾肉串
真的會吃到黑糖味,甜甜的,比平時吃的燒雞腿肉更鮮甜。

2024-04-26 42 浏览
辛辛苦苦返咗五日工weekend 當然要去蘭桂坊!飲酒食嘢 chill下今次嚟到呢間芝加哥串燒酒場,又可以飲酒又可以食串燒,一次滿足兩個願望!最正星期一至日,每日都有一款買一送一的啤酒~ 我哋叫咗海量串燒同埋啤酒~ 認真,這裏的食物質素唔似一般酒吧級數,是比一般的高!肉有肉味,海鮮有海鮮味,不會因為要配合酒精而降低質素或者把味道調鹹,想跟朋友聚聚舊也可考慮這兒了! 飲飲下酒再食啲串燒就係最完美嘅配搭感我哋叫咗燒菠蘿、牛骨髓、雞翼、茄子、韭菜、牛舌、五花南、甲羅燒、芝士扇貝、金菇肥牛等等,臨尾再encore 3 款我地最愛 - 韮菜、招牌雞皮墨魚滑卷、流心芝士牛肉漢堡,食到好飽又可以繼續飲嘢。另外有三款串燒都覺得有特式的:「燒乳豬串」:乳豬肉串細嫩多汁,外皮烤至金黃酥脆,入口即化。將乳豬製成串燒實在是第一次見,卻是我覺得所有串燒之最好食的。「燒新疆羊臉肉串」:羊臉肉肉質鮮嫩多汁,能感受到羊肉的鮮味嫩滑。「蒲燒鰻魚串」:鰻魚搭配上蒲燒醬的烤製,每一口都食得出濃郁的炭燒香氣,肉質細緻。大家嚟飲酒記住都試吓佢啲串燒,選擇多而且好味!交通路線:中環站 D2出口,步行8-10分鐘,走到蘭桂坊榮華裡
辛辛苦苦返咗五日工
weekend 當然要去蘭桂坊!

另外有三款串燒都覺得有特式的:

大家嚟飲酒記住都試吓佢啲串燒,選擇多而且好味!

交通路線:中環站 D2出口,步行8-10分鐘,走到蘭桂坊榮華裡,定位到榮華大廈B座
2024-04-26 28 浏览
有室內同室外嘅座位,環境闊落!呢度嘅野食同飲品都好高質!👉🏻Wednesday $115,先有個bubble,打卡一流!呢款係GRAPE FRUIT+HONEY+LIME+SODA WATER,入口清新酸甜,加上蜂蜜青檸調和,令人愉悅!👉🏻Old Fashion $128EYE WHISKY+SUGER+WATER+ANGOSTURA BITTERS+HONEY,酒味濃烈,醇厚!👉🏻招牌雞皮墨魚滑卷 $33大大件,由雞皮包住墨魚滑,可以點蜜糖一齊食,脆嫩又帶有鮮味!👉🏻燒肉鬆小貝吐司 $19點煉奶一齊食,鋪左肉鬆小貝,多士酥脆,味道好香!👉🏻降火龜苓膏燒 $13好特別,龜苓膏苦中帶甜,甜中帶苦!👉🏻泰式生蝦刺身 $68共七件,夠鮮嫩,配酸辣醬汁,帶有泰式風味!👉🏻安格斯牛板腱珍珠飯 $88牛板腱肉質軟嫩,珍珠飯帶有糯米香氣,個醬汁亦好夾!👉🏻蜜汁燒黑豚肉 $42大大份,蜜味,微微焦香!👉🏻蔥燒半殼扇貝 $55扇貝好肥厚,非常鮮美!牛類串燒揀左牛頸脊、椒鹽極品肥牛,都好惹味!豬類串燒揀左牛油果豚肉燒、荔枝豚肉卷,兩款配搭都好特別,口感豐富!鳥類串燒揀左日本博多雞心串,肉質爽彈!
有室內同室外嘅座位,環境闊落!呢度嘅野食同飲品都好高質!

👉🏻Wednesday $115,

👉🏻Old Fashion $128

👉🏻招牌雞皮墨魚滑卷 $33

👉🏻燒肉鬆小貝吐司 $19
點煉奶一齊食,鋪左肉鬆小貝,多士酥脆,味道好香!

👉🏻降火龜苓膏燒 $13
好特別,龜苓膏苦中帶甜,甜中帶苦!

👉🏻泰式生蝦刺身 $68
共七件,夠鮮嫩,配酸辣醬汁,帶有泰式風味!

👉🏻安格斯牛板腱珍珠飯 $88
牛板腱肉質軟嫩,珍珠飯帶有糯米香氣,個醬汁亦好夾!

👉🏻蜜汁燒黑豚肉 $42
大大份,蜜味,微微焦香!

👉🏻蔥燒半殼扇貝 $55
扇貝好肥厚,非常鮮美!

牛類串燒揀左牛頸脊、椒鹽極品肥牛,都好惹味!

鳥類串燒揀左日本博多雞心串,肉質爽彈!
2024-04-25 14 浏览
今晚同我最愛嘅老公date night 🌙 接完老公放工之後🩷 呢一間新嘅串燒酒場 晚上氣氛好好呀 人流好多 今晚就同老公嚟放鬆一下🩷飲下酒 食下串燒 傾下偈咁 餐牌上面嘅嘢食 種類好多有海鮮 肉類 蔬菜 而且非常高質👍🍸飲品點咗配串燒最啱嘅 Samuel Adams 76啤酒 一杯Saint Louic, France 紅酒 一路飲一路品嚐串燒🍡鹽燒燒白鱔串啖啖肉好香口 魚皮燒到好脆 🍡 炭燒左口魚飯魚肉燒到好香 魚皮好脆 啖啖肉🍡極品即燒乳豬 實屬佳作啖啖肉 個皮燒到好脆 啲肉好juicy 好有驚喜🍡香蔥燒聖子王係我最鍾意食嘅菜式 蟶子淡淡肉 配上好香嘅香蔥好正🍡燒土匪雞翼 燒到好香 仲係單骨嘅 非常容易食 🍡鹽燒銀雪魚 啖啖肉無骨 好耐冇食 其他菜式都燒得好出色 飲住啤酒 食串燒再傾下計真係 好放鬆relax 週圍氣氛都好好 非常盡興

🍸飲品點咗配串燒最啱嘅 Samuel Adams 76啤酒

🍡燒土匪雞翼
燒到好香 仲係單骨嘅 非常容易食

🍡鹽燒銀雪魚
啖啖肉無骨 好耐冇食

收工出蘭桂芳Happy Hour,沿著斜路上有好多間酒吧+餐廳 睇到我地花多眼亂,突然見到呢間個招牌”Chicago”好搶眼門口放左串燒Menu,就咁睇已經有過百款可以揀環境音樂令人好relax舒服,今晚就揀呢度,啤酒做緊買一送一優惠,不過是夜同閨蜜談談心 都係點cocktail開心D兩杯都係果汁味 紅色的就西柚味濃 藍色的就微微酸而好香椰子味,口感都偏fresh 甜甜的帶少少酒味 好易入口🍹Sea Breeze $118Vodka, Cranberry, Juice, Grapefruit puree🥥Blue Hawaiian $128Coconut, Rum, Blue Curacao, Pineapple Juice揀揀下串燒 唔覺意揀左10幾款,食物質素唔錯,有幾款個印象特別深刻...拉絲水牛芝士條 $58每一件都脆卜卜,咬開有長長拉絲,Mozzarella式Creamy口感 香滑又唔會太濃烈既味道 必點香蒜蔥花廣島蠔 / 轉芝士燒 $32蠔鮮嫩多汁 大大隻啖啖肉,除左Classic蒜蔥 仲可以免費轉芝士放面燒牛油果豚肉燒 $28第一次試配牛油果,比起配搭車厘茄或者荔枝 除了

門口放左串燒Menu,就咁睇已經有過百款可以揀

🍹Sea Breeze $118

🥥Blue Hawaiian $128

拉絲水牛芝士條 $58
拉絲水牛芝士條

香蒜蔥花廣島蠔 / 轉芝士燒 $32
香蒜蔥花廣島蠔

牛油果豚肉燒 $28
第一次試配牛油果,比起配搭車厘茄或者荔枝 除了清新更多添了一份軟滑感,入口好似加左厚醬咁香滑,豚肉面掃左少少燒汁 微微甜甜的 配搭幾好
牛油果豚肉燒

椒鹽薄燒白鱔 $28
外層香脆 加少少鹽提鮮 咸鮮肥美,有少少魚鰭在邊邊位 可以直接咬碎一齊食

魔鬼魚翅乾 $63
表面烤得夠香夠乾身,肉質比雞泡魚乾來得厚肉鬆化,最愛在咀嚼時會慢慢滲出鮮甜

雞皮餃子 $26
鹽燒牛舌芯 $33
阿波美雞肝串 $25
日本博多雞心串 $26
孜然燒羊腩 $26
一口和牛串 $29
燒豬大腸 $26

*可選: 不辣/ BB辣/ 小辣/ 中辣/ 大辣,揀左BB辣

*現場燈光音樂 氣氛好好 gethering一流

*QR code落單,cocktail有圖睇 可以揀覺得靚靚既cocktail
2024-04-24
拉絲水牛芝士條
香蒜蔥花廣島蠔
牛油果豚肉燒
  • 魔鬼魚翅干
2024-04-24 19 浏览
‼️推介大家試‼️✨招牌雞皮墨魚滑💰33📝串燒全部即叫即燒,熱辣辣,呢串墨魚滑外層包左塊脆身雞皮內裏有彈牙嘅墨魚滑✨燒廣島蠔💰32 @1📝廣島蠔鮮甜飽滿,蔥蒜調味好香口✨原隻魷魚串💰28📝呢度有大大隻魷魚幼仲燒得好彈牙,帶少少辣,幾開胃✨鹽燒牛舌心💰33📝牛舌心彈牙嫩滑✨極品即燒乳豬 💰68📝第一次串燒有乳豬,香脆嫩滑juicy有油香味💫評分: 7.3/10📝蘭桂芳嘅串燒店,餐廳門口都有啲枱幾chill,鍾意食串燒飲嘢呢度選擇真心多,蔬菜揀咗原條蒜香茄子🍆,2個人share 份量好多,好大條,落咗好多蒜蓉、孜然粉同蔥粒,好惹味,燒娃娃菜同韮菜都好香口,價錢幾抵食,嘢食價錢都好抵食,食得好豐富!仲叫咗以下嘢食: 燒汁牛仔骨💰48汁燒白鱔 💰40 燒豬大腸💰 26一口和牛串 💰 29安格斯牛肉蘆筍串 💰 38鹽燒豬頸肉💰 19明太子玉子燒💰 58鹽燒多春魚 💰 32蒲燒鰻魚串 💰 29烤魷魚 💰 20燒羊架 💰 43招牌茄子燒💰 421664 💰 83芝加哥串燒酒場📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖(中環🚇D出口行4分鐘就到)其他分店📍太和📍元朗❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴 ,會想試吓佢

‼️推介大家試‼️

✨招牌雞皮墨魚滑💰33

✨燒廣島蠔💰32 @1
📝廣島蠔鮮甜飽滿,蔥蒜調味好香口

✨原隻魷魚串💰28
📝呢度有大大隻魷魚幼仲燒得好彈牙,帶少少辣,幾開胃

✨鹽燒牛舌心💰33
📝牛舌心彈牙嫩滑

✨極品即燒乳豬 💰68
📝第一次串燒有乳豬,香脆嫩滑juicy有油香味

💫評分: 7.3/10

招牌茄子燒💰 42
1664 💰 83

芝加哥串燒酒場
📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
(中環🚇D出口行4分鐘就到)

其他分店📍太和📍元朗

❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴 ,會想試吓佢每日唔同嘅買一送一啤酒!今次飲1664 draft beer配draft已經好幸福!

#芝加哥串燒酒場 #中環美食 #太和美食 #太和 #元朗 #香港美食 #串燒 #串燒店 #串燒🍢 #followforfollow #foodieblog #instadaily #hkfoodblog #foodiehk #居酒屋 #居酒屋🏮 #居酒屋メニュー #居酒屋料理 #酒吧 #料理 #barhk #barhongkong #串燒店 #小店 #元朗美食 #中環
忙左成個禮拜 星期五夜晚決定約朋友一齊去chill下慰勞下自己😋芝加哥串燒酒場位於蘭桂坊 地點方便 室內同室外都有座位 全部好闊落 氣氛100分 好啱約晒成班friend一齊飲下酒 吹下水🍺🔸Chicago Logo Beer今日揀咗Chicago Logo Beer 呢款啤酒好 適合女仔飲 帶少少甜味 除咗麥香仲有菠蘿香氣🔹炸大八爪魚足啱啱炸起的八爪魚鬚 外表香脆 食落好香口 配埋泰式甜酸醬 送酒一流👍🔸白松露薯條薯條真係送酒必備 薯條金黃酥脆 點上白松露醬別有一番風味 見到幾乎每檯客人都有嗌 👍🔹蒲燒鰻魚串/ 招牌無骨白鱔串/招牌雞皮墨魚滑卷 無骨白鱔串有驚喜 魚皮燒得好香 無骨啖啖肉 都係第一次見到有招牌雞皮墨魚滑卷 雞皮抱住墨魚滑 估唔到都幾夾🔸 一口和牛串/ 黑毛豬腩串/ 鹽燒豬頸肉/燒汁牛仔骨鹽燒豬頸肉好好味 好香口肉汁豐富 大大份燒汁牛仔骨 有成8舊 味道亦唔差🔹招牌茄子燒/ 安格斯牛肉露筍串/培根車厘茄卷/ 燒土匪雞翼食串燒必叫燒茄子🍆燒完嘅茄子配上蒜蓉孜然 好惹味 安格斯牛肉露筍串同🥓培根車厘茄卷都有驚喜 土匪雞翼雞皮香脆 熱辣辣 值得一試👍🏻

🔸Chicago Logo Beer

🔹炸大八爪魚足

🔸白松露薯條

🔹蒲燒鰻魚串/ 招牌無骨白鱔串/招牌雞皮墨魚滑卷

🔸 一口和牛串/ 黑毛豬腩串/ 鹽燒豬頸肉/燒汁牛仔骨

芝加哥串燒酒場.中環好CHILL級好少去老蘭的我,這次陪訪港友人一於去happy hour chill下好在這是周五,開心可以小酌一杯而飲酒不能沒有燒物與小食於是大家選了去芝加哥串燒酒場芝加哥串燒酒場環境幾好個場夠大,易搵而且又好有氣氛我中意佢係地鋪,店員火辣親切,我係女仔都好心動呀飲酒都好正,每日都有買一送一的啤酒優惠真係好抵!我地幾個女仔,就飲店員推介的特色Cocktail朋友要了黑啤,香氣幾濃不只有麥芽香,還有少少焦糖、朱克力甜味而我Happy Hour 飲Happy Hour果香十足,我地又加少少啤酒混合果香中帶醇厚,唔錯!重點係邊飲邊食,可以滿足吹水飯聚的心思此店有過百款海鮮、豬牛羊雞嘅串燒選擇實在好豐富全qrcode下單,即點即製,所以一上台就好香噴噴炸厚切薯片:比較厚身,香脆可口黑松露烤蝦多士:勁好食!唔油又夠脆,連蝦殼一起食都冇問題加醬食又有另一種風味!正!起司和牛串:夠芝士香味,和牛香氣保持得唔錯鹽燒雞翼:就是中意乾身的脆卜卜口感,這雞翼燒的很好安格斯牛肉蔥串:主角一定係大蔥,甜中帶辣,送酒好正椒鹽日本黑豚:有質素,豚肉的香氣與肉汁都好充足!炭燒鴨胸:正常水準,炭燒味
芝加哥串燒酒場.中環好CHILL級

好少去老蘭的我,這次陪訪港友人
一於去happy hour chill下
好在這是周五,開心可以小酌一杯
而飲酒不能沒有燒物與小食
於是大家選了去芝加哥串燒酒場

芝加哥串燒酒場環境幾好
個場夠大,易搵而且又好有氣氛
我中意佢係地鋪,
店員火辣親切,我係女仔都好心動呀
飲酒都好正,每日都有買一送一的啤酒優惠
真係好抵!
我地幾個女仔,就飲店員推介的特色Cocktail
朋友要了黑啤,香氣幾濃
不只有麥芽香,還有少少焦糖、朱克力甜味
而我Happy Hour 飲Happy Hour
果香十足,我地又加少少啤酒混合
果香中帶醇厚,唔錯!

重點係邊飲邊食,可以滿足吹水飯聚的心思
此店有過百款海鮮、豬牛羊雞嘅串燒
選擇實在好豐富
全qrcode下單,即點即製,所以一上台就好香噴噴

炸厚切薯片:比較厚身,香脆可口
黑松露烤蝦多士:勁好食!唔油又夠脆,連蝦殼一起食都冇問題
加醬食又有另一種風味!正!

起司和牛串:夠芝士香味,和牛香氣保持得唔錯
鹽燒雞翼:就是中意乾身的脆卜卜口感,這雞翼燒的很好
安格斯牛肉蔥串:主角一定係大蔥,甜中帶辣,送酒好正

椒鹽日本黑豚:有質素,豚肉的香氣與肉汁都好充足!

炭燒鴨胸:正常水準,炭燒味最是突出!
鹽燒雞皮:細細粒,又脆口,容易食呀!

阿波美雞肝串:好特別的,全熟型口感,都是送酒神器!
鹽燒牛舌心:爽口彈牙,非常好的酒酒朋友

香蔥燒蟶子王:必點!最好食係呢款!鮮甜美味,多汁肉爽!香口非常!
香蒜燒鮮鮑魚:新鮮的鮑魚配上香蒜燒,點會唔好食!

芝士大虎蝦:虎蝦是新鮮的,食到鮮甜香氣,芝士又夠足料,我覺得因為食材新鮮,就咁鹽燒都已經好食!
極品即燒乳豬:一定要點!串燒的主角!皮香脆,肉多汁,油香四射,脂肪爽口,極有質素的!

芝加哥串燒酒場 中環店
中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖

#芝加哥串燒酒場 #steak #蘭桂芳
#happyhour #funny #yummy
#hongkong
#串燒  #cafe #juicy
#pub #酒吧

#wine #coffee
#food #foodporn #instafood #amazing
#sweet #fresh #tasty #delish #eating
#foodpic #相機先食 #eat
#hungry #foodgasm
#好味 #love #follow4follow
#tbt #happy
2024-04-19 22 浏览
收工happy hour, 呢個酒場真係好relex, 其實唔係第一次來, 有酒飲又有得食, 餐牌上種類繁多, 海鮮, 和牛, 鵝肝, 炸物樣樣都好值得試, 店員仲好有禮貌,值得推介.-Kirin Ichiban Frozen Beer 原味 $91.0 必試, 啤酒上面有一層飛雪冰, 好透心涼, 配串燒一流-Two Vines, US 白酒78.0白酒帶有果香及酸酸的味道,非常適合冷凍後飲用- 招牌無骨白鱔串58.0果然招牌, 皮脆肉嫩, 魚肉夠厚身, 彈牙又多汁, 無泥味, 十分鮮甜-鹽燒豬頸肉 $19.0人氣之選, 微微焦香的豬頸肉. 油脂均匀, , 咬落去好爽口好juicy-纸鷂雞皮19.0必食, -真係好似纸鷂, 好大塊, 燒得好乾身, 好脆口-燒羊架 $43.0分5成/7成/全熟, 真是好細心及照顧不同口感的需要羊架肥瘦均勻, 肉味豐富,肉汁帶甜,口感柔嫩-香蒜蔥花廣島蠔 $32.0蒜香味濃, 廣島蠔十分肥美, 脹卜卜, 好有蠔味

必試, 啤酒上面有一層飛雪冰, 好透心涼, 配串燒一流

-Two Vines, US 白酒78.0
白酒帶有果香及酸酸的味道,非常適合冷凍後飲用

- 招牌無骨白鱔串58.0

-鹽燒豬頸肉 $19.0

-纸鷂雞皮19.0
必食, -真係好似纸鷂, 好大塊, 燒得好乾身, 好脆口

-燒羊架 $43.0
分5成/7成/全熟, 真是好細心及照顧不同口感的需要
羊架肥瘦均勻, 肉味豐富,肉汁帶甜,口感柔嫩

-香蒜蔥花廣島蠔 $32.0
蒜香味濃, 廣島蠔十分肥美, 脹卜卜, 好有蠔味