2008-06-29 5 浏览
跟親愛的和如如去銅鑼灣食tea, 到了金百利看看在花園餐廳門外看見下午茶餐都幾多選擇, 就入去一試!本來坐卡位, 不過冷氣太凍了之後轉了另一邊坐, 但有張台竟然係用大牌檔個D木台!如如點了蜆肉炒拉面(約$40), 親愛的點了咖哩牛腩飯(約$40)兩個餐都跟飲品, 湯真係唔得, 蜆肉炒拉面份量不少不過味道很一般, 而且很油, 跟出面茶餐廳食到的一樣, 沒有驚喜下次食tea還是回“東京”比較好 =P
跟親愛的和如如去銅鑼灣食tea, 到了金百利看看

在花園餐廳門外看見下午茶餐都幾多選擇, 就入去一試!

本來坐卡位, 不過冷氣太凍了

之後轉了另一邊坐, 但有張台竟然係用大牌檔個D木台!

兩個餐都跟飲品, 湯真係唔得, 蜆肉炒拉面份量不少

下次食tea還是回“東京”比較好 =P
2008-06-28 15 浏览
the food here is the same in the past 30 years"soy sauce steak" - old HK stylebut the price goes up every year100 for dinner simply does not worthdon;t need to tryunless u have not tried old HK style

don;t need to try
2008-05-14 14 浏览
以前間中都會同朋友去下花園餐廳食,覺得d扒餐都ok,又夠飽。隔左好耐,昨晚同朋友補祝生日,四個女仔選了這間花園試一試。可能時間尚早,六點幾,無咩人食,我地有卡位坐。點了四個T骨扒餐,忌廉湯先上,同豆粉水無咩分別。個餐飽細左,小小的,都ok,免得浪費吧。到上扒,一個侍應手拎晒四個鐵板停在我身旁,佢唔驚,我驚d lor~ 其他人(應該經理)見到即刻話叫佢分開拎呀嘛,便走過來幫忙放低,但係我同朋友仔已經被d熱汁彈親塊面同隻眼(我們已經拿了紙巾擋,可是他根本不是由低位放進枱內,而係hold住在我們頭上再放落枱,這根本是避不了的。)總覺得個份量少左,因為我地四個女仔都食得晒兼唔夠飽。不過件扒都ok既~到落餐飲,唔知點解個女侍應唔寫字,要我地repeat左五六次先記得(佢每次重覆都錯)。我點凍奶茶,超甜,連杯飲品都越來越"求其"。下次都係去返第二間。

隔左好耐,昨晚同朋友補祝生日,四個女仔選了這間花園試一試。
可能時間尚早,六點幾,無咩人食,我地有卡位坐。
點了四個T骨扒餐,忌廉湯先上,同豆粉水無咩分別。
個餐飽細左,小小的,都ok,免得浪費吧。

總覺得個份量少左,因為我地四個女仔都食得晒兼唔夠飽。
不過件扒都ok既~

我點凍奶茶,超甜,連杯飲品都越來越"求其"。

下次都係去返第二間。
(非会员)
4月29号晚本人跟朋友到銅鑼灣金百利花園餐廳晚餐, 該經理帶本人到的枱己經相當夾窄, 由於本人大肚,但該經理都好像看不見, 但基於我地認為大肚吾系大哂,不過覺得那經理不是太識招呼客人. 後來本人看見有一卡位剛埋單, 本人和朋友要求轉枱. 但該人立即从不禮貌及粗惡的語氣話要等卡位就行出去等,你坐系度系吾會安排卡位比你地既)當時餐廳裡面有好多空位同出面冇人等位. 咁我地話冇人等緊點解我地吾轉得枱呢. 佢話個個都系咁要等行出去等. 跟住我地唸住行出去等,佢就話啱啱有人黎要比人地先, 我地話有冇攪錯, 佢話系咁架,我地話果個人一出lift行入黎就有卡位, 佢重覆話要等就行出去等, 咁...我地話吾食la, 佢話隨便你地所位.咁既服務態度簡直差勁,重要吾系年紀細又系餐廳經理點會請咁既人架!?點管下屬呀!? 真糸好怒呀!
2008年3月14日中午,我太太同仔女去銅鑼灣花園餐廳食晏,佢地搵到個位,因為個位好凍,又見到隔籬有卡位埋單,而舖頭出面又無人等位,於是要求轉位,當時待應生話可以。殊不知個着西裝經理,惡死能登咁要佢地出門口等。我太太好無奈去門口等佢地安排,個惡經理重話佢地吾好阻住個門口,咁嘅服務態度,問大家想吾想幫襯!
2008年3月14日中午,我太太同仔女去銅鑼灣花園餐\廳食晏,佢\地搵到個位,因為個位好凍,又見到隔籬有卡位埋單,而舖頭出面又無人等位,於是要求轉位,當時待應生話可以。殊不知個着西裝經理,惡死能登咁要佢\地出門口等。我太太好無奈去門口等佢\地安排,個惡經理重話佢\地吾好阻住個門口,咁嘅服務態度,問大家想吾想幫襯!

2007-12-13 12 浏览
以前呢度, 有扒又有焗飯, 都有幾多款式幾好味ga. 但近年, 想要個焗飯都同扒差唔多價錢, 唔係咁抵lor. 所以最終都係叫番扒餐.鑊仔牛柳$81鑊仔牛柳鐵板上, 五成熟, 黑椒汁, 都幾大件, 幾淋, 血水又唔多, 牛肉味都濃, 唔錯, 品質算係咁! 唯一係味精太重lor, 飲完杯餐飲都仲覺口渴!環境都係比較舊, 地方幾污糟. 服務過快.

鑊仔牛柳$81

環境都係比較舊, 地方幾污糟. 服務過快.
2007-10-18 11 浏览
16/10/2007晚同個朋友想食扖~但我得一個鐘頭都無便要上堂~因呢道唔洗等位所以黎食我叫左個海陸空餐~朋友叫左個鑊仔牛柳餐~跟餐紅湯尚算ok~麵包用mirco wave叮過好乾我之前食海陸空餐都無咁難食~今次真係大跌眼鏡~個炭燒肉眼扖over heat左又苦有鞋又韌,好難食隻大蝦無味都唔緊要~點知又係食到炭ga苦味~乳鴿就好好多~味道ok啦~炸得幾脆口,不過無咩肉食沙津就ok啦~都幾大碟~係薯仔水果沙津我朋友個鑊仔牛柳就唔錯~不過我朋友叫7成熟點知得5成份量ok~質素麻麻埋單要成$180~唔值~咁ga質價錢總之食金鳳啦
16/10/2007晚

我叫左個海陸空餐~朋友叫左個鑊仔牛柳餐~
跟餐紅湯尚算ok~麵包用mirco wave叮過好乾

我之前食海陸空餐都無咁難食~今次真係大跌眼鏡~
個炭燒肉眼扖over heat左又苦有鞋又韌,好難食
隻大蝦無味都唔緊要~點知又係食到炭ga苦味~
乳鴿就好好多~味道ok啦~炸得幾脆口,不過無咩肉食
沙津就ok啦~都幾大碟~係薯仔水果沙津

我朋友個鑊仔牛柳就唔錯~不過我朋友叫7成熟點知得5成

份量ok~質素麻麻

埋單要成$180~唔值~咁ga質價錢總之食金鳳啦
2007-09-23 11 浏览
因為時時也吃扒王,但未試過花園,因此便一試。這裡最好的是不用等位~不是太多人,可能在銅鑼灣太多選擇了吧。來到吃牛扒的地方,當然一試的便是牛扒了。我們兩個人叫了兩個餐,一個是海陸空(蝦,乳鴒,牛),一個是西泠扒。味道ok啊,份量更是超值:扒餐有成尺長加成寸半厚的牛扒,味道比扒王相若,但都是扒王好吃點。海陸空而又有隻巨蝦(但肉仍有點粉),牛扒就簿點,味道更比扒餐差得遠。服務不錯啊,一舉手便有應(可能人不多吧)。不錯的一餐~
因為時時也吃扒王,但未試過花園,因此便一試。
來到吃牛扒的地方,當然一試的便是牛扒了。
味道ok啊,份量更是超值:
服務不錯啊,一舉手便有應(可能人不多吧)。
不錯的一餐~
2007-08-25 20 浏览
雞扒拚大蝦,最穩陣唔會難食,仲有個另加既沙律,好細碟...
雞扒拚大蝦,最穩陣唔會難食,仲有個另加既沙律,好細碟...
2007-06-28 29 浏览
樓上的ana sushi.食不成.....食左樓下的花園餐廳,佢食雜扒....我食羊....佢的雜扒有好多野wor...不過黑椒汁好辣....我的羊...未食過咁難食的....3舊野咁.真係.....= =好彩有田螺補返數.6隻,大小好參差呀...........不過都不錯....好難得食唔哂野食。
樓上的ana sushi.食不成.....

食左樓下的花園餐廳,

佢食雜扒....

我食羊....

佢的雜扒有好多野wor...不過黑椒汁好辣....

我的羊...未食過咁難食的....

3舊野咁.真係.....= =

好彩有田螺補返數.

6隻,大小好參差呀...........

不過都不錯....

好難得食唔哂野食。
(非会员)
2007-05-21 4 浏览
星期六夜晚七點幾上去食,都要等位,但係都係等左五分鍾,算快。叫左個焗墨魚仔天使麵,都唔係天使麵o黎o既。有啲比人欺騙o既感覺,但係都好味。我男朋友食左個八成熟o既西冷牛扒,都唔錯。焗薯蓉就成陣味,失敗。不過總括o黎講,都唔差。冇趕客。
2006-06-11 18 浏览
今日再一次幫襯花園餐\廳~ 差唔多6點半入席, 自己點了一個西冷牛扒, 而女朋友點了一個蒜蓉雞扒. 平時吃4成的我今次改吃7成. 先來一個羅宋湯跟餐\包, 我覺得ok, 但女朋友覺得太甜, 可以帶一點酸跟辣. 我飲完湯後, 有個侍應站在我後面, 好像等我女朋友完成, 我覺得唔係咁好, 好似催促我女朋友飲完, 一齊拎走. 最後我女朋友亦因為此而沒有再飲羅宋湯.然後扒到, 時間都ok, 唔駛等太耐. 食慣4成始終唔慣食7成, 覺得有少少\"鞋\"~ 我女朋友的雞扒亦ok~又有一段小插曲, 坐我隔離的是一對外藉人仕(其中一個懂廣東話, 但當然唔係流利), 落單時見到侍應有少少應付唔到, 果然落錯單. 要求換的時候, 那個經理說\"得~ 冇問題~ 小事o者~ 好簡單~ 你出聲就得o架啦\". 我心諗, 第一句你唔係應該講\"唔好意思\" 或者要道歉?整體來講食物ok, 服務真係可以改善, 好似開始有服務下滑的現象.

2006-01-12 29 浏览
今時今日咁既服務態度....令到我一坐在那個很迫的位....諗左10秒....就一聲不發.....離開.....那個WAITER近乎趕客的服務態度....真的令我確認了以後都不會到此餐廳....
今時今日咁既服務態度....
令到我一坐在那個很迫的位....
諗左10秒....就一聲不發.....
離開.....
那個WAITER近乎趕客的服務態度....
真的令我確認了以後都不會到此餐廳....
2005-09-12 16 浏览
8/9 (Thu)Dinner同舊同事食個晚飯,目標已經鎖定0係金百利,行到去樓下,都末諗到食邊間...是但揀0左間明明想入,望下隔離係「花園」,起碼之前幫襯過∼都係急彎轉軑...每人order0左個鐵板餐,事實上係無咩好講,因為俾幾廿蚊唔好妄想食到D咩好0野∼唯一好笑0既係佢個餐包,表面上係牛角包(個樣實在似層層),搣開又變返平民餐包...如果下次想成功欺騙群眾,建議加多兩錢肉緊吧∼哈哈哈∼
8/9 (Thu)Dinner