2023-12-20
屯門真係有幾多好野食,今日黎到位於屯門建生嘅花月宮打邊爐,天氣轉涼食火鍋就真係岩晒啦。餐廳裝修高雅闊落,非常舒適,火鍋配料選擇多,各式各樣都有,而且質素都幾好。-我地清清地叫左芫茜皮蛋鍋,芫茜味非常濃郁,愛茜人士真係必點。而且因為係湯底比較清甜嘅原因,我地點嘅美國頂級手切封門柳嘅牛味更加特顯出嚟。封門柳睇落好鮮嫩,見到就好吸引,食落口好鮮娜香牛味,咬落都好軟嫩,無論口感定味道都係一等一 -另外我地仲點左風花雪月系列,分別係餃子拼盤同手打丸拼盤,擺盤非常精美,好有宮廷feel,真係好打卡able,無論餃子定手打丸都好新鮮,份量都吾細,每隻都成粒乒乓波甘大架-另外仲有叫左滑雞片同豬頸肉,雞肉係雞脾肉嚟,而且切得好薄身,食落相當滑嫩。豬頸肉彈牙,食落又有油脂感,質素都幾好,而且擺盤成朵花甘,非常靚。-