2023-12-20 20 浏览
屯門真係有幾多好野食,今日黎到位於屯門建生嘅花月宮打邊爐,天氣轉涼食火鍋就真係岩晒啦。餐廳裝修高雅闊落,非常舒適,火鍋配料選擇多,各式各樣都有,而且質素都幾好。-我地清清地叫左芫茜皮蛋鍋,芫茜味非常濃郁,愛茜人士真係必點。而且因為係湯底比較清甜嘅原因,我地點嘅美國頂級手切封門柳嘅牛味更加特顯出嚟。封門柳睇落好鮮嫩,見到就好吸引,食落口好鮮娜香牛味,咬落都好軟嫩,無論口感定味道都係一等一 -另外我地仲點左風花雪月系列,分別係餃子拼盤同手打丸拼盤,擺盤非常精美,好有宮廷feel,真係好打卡able,無論餃子定手打丸都好新鮮,份量都吾細,每隻都成粒乒乓波甘大架-另外仲有叫左滑雞片同豬頸肉,雞肉係雞脾肉嚟,而且切得好薄身,食落相當滑嫩。豬頸肉彈牙,食落又有油脂感,質素都幾好,而且擺盤成朵花甘,非常靚。-
2023-12-18
  • 風花雪月餃子拼盤
2023-12-18 30 浏览
上次食過一試難忘,成日心思思去打邊爐,終於再約朋友去食杏汁豬肺湯鍋 $168無諗過杏汁加豬肺做湯底係咁鮮甜好味道,內裏有大量豬肺、豬手,剩係飲個湯都飲咗幾碗美國頂級手切封門柳 $238封門柳即係橫隔膜既肌肉,極濃郁牛味,油花細緻均勻,有肉質纖維,好味道手打墨魚滑 $98手打墨魚滑好彈牙爽口,份量仲好多,有兩大碗新鮮牛胸爽 $98看上去有油膩的感覺,但實際上這並不是脂肪,而是一種軟組織,入口卻是清甜間微微泛著牛油的香味,口感脆而爽口、帶點韌勁。自家制竹蔗茅根 $68
上次食過一試難忘,成日心思思去打邊爐,終於再約朋友去食

杏汁豬肺湯鍋 $168

美國頂級手切封門柳 $238

手打墨魚滑 $98
手打墨魚滑好彈牙爽口,份量仲好多,有兩大碗

新鮮牛胸爽 $98

自家制竹蔗茅根 $68

2023-12-18 17 浏览
踩入呢間餐廳,張張枱落足隔音罩,一坐落去,諗住對面嘅人講咩秘密都冇人知嘞!今次黎食咗幾樣好正嘅嘢,每樣都有咁滴嘅賣點!第一彈就係佢哋啲「手切頂級安格斯牛小排」,賣相啱晒打卡,放落去火鍋湯一𠴹下,嗰滑嫩嘅牛肉一啖入口,真係即刻融化,好入味,咬落去彈牙又多汁,正!再講吓「風花雪月餃子拼盤」,配湯嘅話真係啱晒,每款餃子食落去都有層次感,尤其係流沙黃金蝦丸,喺嘴裏個噴沙效果,好正喎!最後,「風花雪月手打丸拼盤」,呢個真係驚喜滿分!墨魚丸同流心芝士墨魚丸嘅鮮味同芝士嘅濃郁香氣撞埋一齊,咁配搭你話得唔得?又得👌🏻!總括嚟講,呢間屯門嘅火鍋餐廳真係價格同質量成正比,而家諗返起嗰啖牛肉同餃子,仲垂涎三尺咋。跟朋友或者家人一齊嚟,分分鐘要排隊喎!👍🤩🔥

2023-12-18 858 浏览
係朋友口中得知花月宮除左食點心,晚市仲有打邊爐,而且有好多特式湯底,我同豬先生冇湯水人仕最愛周圍飲湯。餐廳在2/F一入門口,窗邊見到不少猫猫陶瓷偶, 很可愛。坐底已經會擺上9宮格既調味盤,自己調味,最推介佢個沙茶醬,超惹味~🔸黑松露野菌鍋成個銅煲上枱超有氣派,目測起碼有6-7款菌類係湯,有杏包菇、秀珍菇、鮮冬菇、白花菇、黑木耳、靈芝菇片等,而黑松露真係帶起哂成個湯頭既香味~🔸珊瑚蚌質感爽脆彈牙,嚼勁十足!不含膽固醇、脂肪、滋陰補腎、營養價值高。🔸美國頂級手切封門柳每隻牛只有一條,肉味濃又有甜味,輕輕燙下好嫩口🔸滑雞片雞肉又薄又嫩,廚師好刀工。 既能縮短燙熟時間,又維持到口感。🔸流沙黃金蝦丸(4粒) 蝦丸鮮味彈牙,新鮮即製,係蝦丸的中間包左一小粒咸蛋王,新穎有創意。🔸野菌黑松露餃餃子真材實料,粒粒都漲卜卜,肉既比例比例高,但係黑松露既香氣好足。🔸田園拼盤有多款唔同得蔬菜,擺盤靚仔。有唐萵、超甜玉米、紅毛生菜、油麥菜、羽衣甘藍、唐生茶、蕃茄仔。全部都處理洗好,乾淨新鮮爽脆~總體而言,打邊爐,食材新鮮,而且湯底好好味,下次會再來試下其他湯底,例如魚頭湯底,冬蔭公湯底等

🔸黑松露野菌鍋

🔸珊瑚蚌

🔸美國頂級手切封門柳
每隻牛只有一條,肉味濃又有甜味,輕輕燙下好嫩口

🔸滑雞片

🔸流沙黃金蝦丸(4粒)

🔸野菌黑松露餃

🔸田園拼盤

今次我地去左屯門食飯,呢個地方真係比較少黎,都係因為有野做先會黎呢度,今個冬天雖然熱,我都照瘋狂邊爐,今次都唔例外,繼續打邊爐🤣我地有一張卡位坐,枱面有調味架同紙巾,又要撐下有紙巾既餐廳啦🫶🏻花月宮特色鮑魚雞煲($298)呢個雞煲份量有一隻雞咁多,2個人隻係超多,鮑魚都有4隻,我諗佢都係預4位既份量黎,個雞煲炒得好香☺️芝士竹輪卷($58)呢個真係好少見火鍋店有得食,一碟有6粒咁多,入面芝士爆出黎超正,食既時候小心辣咀‼️牛骨濃汁牛丸($68)個牛丸心入面真係多汁,感覺似潮汕牛丸,食落彈牙自家製脆炸響鈴($58)佢地既響鈴卷雖然唔係即炸,但係食落都好鬆脆風花雪月餃子拼盤($168)呢個拼盤係包含6款餃而成既,對選擇有困難既朋友真係必點,分別有爽口鮮蝦雲吞,鳳城水餃,重慶辣子雞肉餃,野菌黑松露餃,特色蛋餃,韮菜餃,每款都各有特色,其中重慶辣子雞肉餃比較特別,食落好似麻辣火鍋既味道金菇($38)皇帝菜($48)熟我就知又係叫菜時間,呢度蔬菜種類都多,我叫既金菇同皇帝菜份量都唔少,而且新鮮🥬我見樓下banner 19:30出離座有78折優惠,而openrice就book 20:45後入座有78折

花月宮特色鮑魚雞煲($298)

芝士竹輪卷($58)

牛骨濃汁牛丸($68)
個牛丸心入面真係多汁,感覺似潮汕牛丸,食落彈牙

自家製脆炸響鈴($58)
佢地既響鈴卷雖然唔係即炸,但係食落都好鬆脆

風花雪月餃子拼盤($168)

金菇($38)皇帝菜($48)

我見樓下banner 19:30出離座有78折優惠,而openrice就book 20:45後入座有78折優惠,優惠時段都幾廣,不過我就唔岩時間,正價照食左,呢餐都食得滿意😁
2023-12-13
2023-12-13 47 浏览
平日休息就約埋媽媽去飲下茶、食個包😆帶阿媽試下屋企附近既酒樓,估唔到佢咁好味🤤燒賣大大粒,仲要好夠熱,咬落好爽口,因為佢好附蝦,同時啲肉又好附汁,好好味。入面仲有啲冬菇,好香🤤蝦餃依個係比燒賣更大粒,入面超附多蝦,佢仲要唔係蝦仔,係大蝦🦐,真係不得了。流沙奶皇包一望就俾佢嘅外表吸引咗,黑色嘅外表加埋少少金色真係好貴氣,而且佢入邊真係漏心唔係間間都可以做到呢個效果,而且仲要好好食👍🏻👍🏻XO炒蘿蔔糕佢份量比我想像中多,一嚿嚿依好易入口,佢係可以食到有一嚿嚿嘅蘿蔔粒,證明佢真係好足料,而且佢個XO味真係好正!係會愈食愈想食😋牛肉球依然不得不讚嘅佢既點心都係好大舊,食牛肉球,我最鍾意就係食佢底下嘅枝竹,佢唔係平時嗰啲爛爛地既,而係平時用嚟打邊爐用既支竹,超正!牛肉球亦都好夠味,加埋喼汁真係好正😋排骨飯上面嘅材料都好豐富,啲飯有埋啲肉味,成件事好正!又大碗,好飽肚😆鹹水角佢嘅鹹水角同平時喺街食嘅嗰啲餡料好唔同,係新鮮啲,同唔會有啲奇怪味。而佢真係炸得好好,佢似係用左花生油炸,炸得好香,好脆,同唔會有油億味🤤佢成間店地方好大、好靚,唔會坐得好辛苦,可以慢慢食,慢慢嘆茶🫖☺️

燒賣

蝦餃

流沙奶皇包

XO炒蘿蔔糕

牛肉球

排骨飯

鹹水角

2023-12-13 31 浏览
以前成日係健生同朋友食飯 而家附近開左好多新店今次揀其中一間黎試下一盅兩件 可以飲下茶傾下計慢慢食餐廳環境都幾大 門面好精緻入到去裝修都好靚 好典雅 座位都好闊落 坐得都好舒服點心選擇都唔少 不過飲茶梗係揀自己鍾意嘅黎食嫁喇🤭✨鮮蝦炸雲吞炸到脆卜卜 配埋甜酸醬 細個係茶樓最鍾意叫✨花月宮蝦餃皇勁大粒 平時出面酒樓既蝦餃都冇咁大粒蝦餃皮好軟糯 入面有兩隻大蝦入口好滿足✨流沙奶黃包黑色既外皮 一摵開係流心金沙醬 好正✨鳳爪排骨飯而家好多酒樓都好少蒸飯嗌 但呢個又係由細到大都會去酒樓嗌黎食排骨份量都好多 啖啖肉 豉油都唔會好鹹 唔錯✨龍井呢度食物質素都唔錯 價錢唔算貴 同朋友黎食既話夠晒闊落 都係唔錯選擇
以前成日係健生同朋友食飯 而家附近開左好多新店

同朋友黎食既話夠晒闊落 都係唔錯選擇
午餐
  • 花月宮蝦餃皇
2023-12-13 75 浏览
我哋今次又返返嚟呢間 #屯門 靚靚火鍋舖🔥。呢度嘅選擇好多😆,而且肉嘅質素都好好🥩。我哋亦都好鍾意呢度嘅環境🏯,特別係抽風系統做得好好💨,食完都唔怕一浸味,餐廳連細節位都有考慮到🌟。而醬芥每人$18💰。🥘特色沙嗲鍋($108)湯底真係好濃郁、好惹味😋,沙嗲嘅花生香味好出🥜,而且仲有少少辣味調味🌶️,好吸引。湯底本身仲有鴨血🦆、蜂巢豆腐做配料,兩樣嘢都吸收晒湯底🥘嘅濃郁香味,食嘅時候熱辣辣♨️又爆汁,好正!🌊鮮甜桂花蚌($128)桂花蚌烚完出嚟好鮮嫩🌼,而且口感滑捋捋🫦,又夠爽口、夠脆口。🐄牛將軍拼盤($188)拼盤包括牛胸爽、牛舌、同埋黑柏葉😍。牛胸爽口感好得意,好軟、好香👅,好適合配埋其他牛肉一啖食🥓,超級滿足。牛舌烚完出嚟好彈牙🐮,而且牛肉味都好香。黑柏葉烚到捲起咗就啱啱好💕,有咬口、唔錯。🐮一口牛柳粒($108)牛柳粒裏面好有肉汁💦,而且唔會韌,用料真係幾好👍🏻。一啖食落去,好有牛肉味同埋牛脂感😛。🥬娃娃菜($38)真係充分突顯到湯底嘅濃郁♨️,娃娃菜索晒湯底嘅香味同埋肉味🥘,忍唔住係咁食呀。🍜稻庭烏冬($28)最後一定要嗌烏冬做結尾😆。烏冬又滑又有咬口🤤,配埋湯底嘅濃郁香味,撈埋啲蒜

🥘特色沙嗲鍋($108)

🌊鮮甜桂花蚌($128)

🐄牛將軍拼盤($188)

🐮一口牛柳粒($108)

🥬娃娃菜($38)

🍜稻庭烏冬($28)
最後一定要嗌烏冬做結尾😆。烏冬又滑又有咬口🤤,配埋湯底嘅濃郁香味,撈埋啲蒜蓉醬料🧄,濃郁嘅味道撈埋一齊,好正😝。
2023-12-12
2023-12-08 43 浏览
🎈餐廳門面企理、高雅。🎈餐廳卡位闊落,空間感大,坐得舒服。🎈餐廳專人奉上調味料,可調配屬於自己獨一無二風味的醬料。✨藥膳花雕花膠醉雞鍋藥膳醉雞鍋結合藥膳的營養價值和花雕酒的香氣,配合淮山、紅棗、黨參等藥材,滋補養顏。雞肉鮮嫩多汁,花膠口感滑嫩,味道醇厚,回味無窮。✨酥炸魷魚鬚經過酥炸處理後,魷魚鬚外脆內嫩,加上准鹽吃起來鮮香可口。✨美國頂級手切封門柳封門柳肉經過手工切割處理,保留了肉質的原汁原味,每一口都充滿了濃鬱的肉香。肉質鮮嫩,口感極佳。✨韭菜餃餃子皮薄厚度適中,口感爽滑,韭菜的香氣與餡料的鮮味完美融合。✨手打鮮蝦丸這道手打鮮蝦丸的彈牙口感令人驚艷,丸子中的鮮蝦鮮甜彈嫩,入口即化,
🎈餐廳門面企理、高雅。
🎈餐廳卡位闊落,空間感大,坐得舒服。
🎈餐廳專人奉上調味料,可調配屬於自己獨一無二風味的醬料。
✨藥膳花雕花膠醉雞鍋
✨酥炸魷魚鬚
經過酥炸處理後,魷魚鬚外脆內嫩,加上准鹽吃起來鮮香可口。
✨美國頂級手切封門柳
✨韭菜餃

✨手打鮮蝦丸
2023-12-06 34 浏览
呢個天氣最啱就係打邊爐啦!今日就同家人黎到珀御呢間宮廷風火鍋店打邊爐🤩而家晚上7:30前埋單仲有78折優惠,非常抵食!火鍋湯底我就揀咗沙嗲,味道夠濃郁,基本上唔使再點豉油火鍋配料已經好夠味!正式開始打邊爐,我就落咗烏冬、芝士腸、豬頸肉同日本花豬豚卷😳 豬豚卷肉質嫩滑,推薦! 之後,就叫幾款小菜share 食,款款都即叫即製:咕嚕肉、椒鹽魷魚同脆豆腐😛各有特式,未食晒已經好飽🤣 有機會會再試下其他野食

2023-11-30 52 浏览
天氣凍咗,最岩打邊爐今日近近哋嚟樓下打邊爐,湯底選擇好多,我哋揀咗:✔️白肉豆腐鍋,湯底好濃厚既豆香味,食咗兩碗🤭豆腐吸晒的湯汁,所以基本上全部湯料我哋都清晒,先落料🔵 羊肉、封門柳、鱔片、芝士響鈴卷😍😍芝士響鈴卷👏👏👏💥💥💥超級無敵驚喜,必食,相信應該即炸,我直接就咁食🥳🥳🥳鱔片好新鮮,鮮甜👍👍環境方便,的位好寬落,基本上都係卡位,好岩朋友聚會傾計價錢方面,只可以講一花錢一分貨😝
天氣凍咗,最岩打邊爐
今日近近哋嚟樓下打邊爐,湯底選擇好多,我哋揀咗:

✔️白肉豆腐鍋,湯底好濃厚既豆香味,食咗兩碗🤭
豆腐吸晒的湯汁,所以基本上全部湯料我哋都清晒,先落料

🔵 羊肉、封門柳、鱔片、芝士響鈴卷

😍😍芝士響鈴卷👏👏👏
💥💥💥超級無敵驚喜,必食,相信應該即炸,我直接就咁食🥳🥳🥳

鱔片好新鮮,鮮甜👍👍

環境方便,的位好寬落,基本上都係卡位,好岩朋友聚會傾計

價錢方面,只可以講一花錢一分貨😝

• 自家製脆炸響鈴
2023-11-27 796 浏览
入冬最佳節目當然係打邊爐啦 🤣🤣 每個冬天都要肥幾磅😅😅今日同中學同學敘舊鍾意慢慢坐 唔限時book咗花月宮地方較大 服務好木系宮廷設計 感覺高雅打邊爐為主,還有小菜呢lunch仲可以有茶飲,幾多元化🥰花月宮特色鮑魚雞鍋~~份量超級多 四隻鮑魚兩個人食 確實有點大份量😝😝非常有驚喜,食得出食材高質雞肉嫩滑,有雞味!雞骨還是脆的,非常惹味簡單加上洋蔥芫荽 已經香噴噴,醬汁不多更加突出食材嘅鮮味用上鮮鮑魚,火候控制得剛剛好,爽彈鮮甜,食材新鮮真係加曬分😬配上白飯超級滿足😋門口已經見到佢哋自家魚缸,竟然有最愛嘅鮮甜日本北寄貝/隻 $68一上枱 絕對對得住價錢,手掌般大小日本空運非常厚身鮮甜至極😍😍日本北海道花豚豬腩 $148非常有肉香,入口已經食得出與眾不同🥳雜菌拼盤乜都有簡單直接 吸晒湯底嘅鮮味雞煲份量實在太多🤣🤣 建議三四個人先好叫7:30離座仲有七八折添,星期日食個early dinner 😬
入冬最佳節目當然係打邊爐啦 🤣🤣 每個冬天都要肥幾磅😅😅

今日同中學同學敘舊鍾意慢慢坐 唔限時
book咗花月宮地方較大 服務好

木系宮廷設計 感覺高雅
打邊爐為主,還有小菜呢lunch仲可以有茶飲,幾多元化🥰

非常有驚喜,食得出食材高質
雞肉嫩滑,有雞味!雞骨還是脆的,非常惹味
簡單加上洋蔥芫荽 已經香噴噴,醬汁不多更加突出食材嘅鮮味

配上白飯超級滿足😋

門口已經見到佢哋自家魚缸
,竟然有最愛嘅鮮甜日本北寄貝/隻 $68

日本北海道花豚豬腩 $148
非常有肉香,入口已經食得出與眾不同🥳

雜菌拼盤
乜都有簡單直接 吸晒湯底嘅鮮味

雞煲份量實在太多🤣🤣
建議三四個人先好叫
2023-11-27 34 浏览
轉左工之後真係好懶得出旺角九龍😂 天氣轉涼邊爐癮起,想打番個有啲質素既火鍋🍲今次黎到係屯門珀御既花月宮,環境夠曬闊落,同朋友打番個舒服邊爐先🫶🏻🔅湯底-黑松露野菌+四川麻辣鍋 · $168簡左黑松露野菌同四川麻辣鍋🤓黑松露香氣深厚,充滿曬唔同種類既野菌😛而四川麻辣就夠曬辛辣同麻,增加刺激感🔅自家製脆炸響鈴 ·$58浸入湯底一秒,豆皮夠厚,吸收左湯汁,外層軟淋而內裏保持香脆🫶🏻唔會成舊淋曬🔅爽脆珊瑚蚌🪸· $108要珊瑚蚌口感爽脆,煮既時間唔好太長🙈新鮮既橙色,食慾大開🙈🔅美國頂級手切封門柳 · $238切得均勻厚度均一🫶🏻放左落麻辣湯底煮,仍然冇cover左佢既牛味😛保持原有的嫩度同鮮味。🔅皇帝菜 · $48皇帝菜絕對係邊爐首選😛佢既味道比其他蔬菜濃郁,吸收左湯底後,味道更加豐富😋🔅自家竹庶茅根(渣) · $68打邊爐咁熱氣,飲番杯竹庶茅根下火先😋夠曬凍同清新😋大約一人可以飲到2杯左右🔅醬芥 · $18/1有唔同配料,例如蒜、辣椒等等☝🏻而我既secret recipe 就係海量蔥同荽茜,再加小小炸蒜同豉油🙈夾落啲肉食,世界級好食!

🔅湯底-黑松露野菌+四川麻辣鍋 · $168

🔅自家製脆炸響鈴 ·$58

🔅爽脆珊瑚蚌🪸· $108
要珊瑚蚌口感爽脆,煮既時間唔好太長🙈新鮮既橙色,食慾大開🙈

🔅美國頂級手切封門柳 · $238

🔅皇帝菜 · $48

🔅自家竹庶茅根(渣) · $68

🔅醬芥 · $18/1
2023-11-24 30 浏览
呢日陪媽媽覆診後 媽媽想去飲茶食點心 上次同朋友去過屯門附近呢間「花月宮」食晚市海鮮火鍋 餐廳食物質素很好 座位舒適所以今次再訪呢間食店 食店午市有點心供應餐廳装潢走中式路線 氣派又典雅 🔸 花月宮蝦餃皇 ($35)蝦餃係食店招牌菜 蝦餃都好大隻外皮唔會太厚 加上餡料飽滿 蝦肉非常多 彈牙爽滑 鮮甜美味🔸 香煎蘿蔔糕 ($28)蘿蔔糕一碟三件厚厚的煎得香口 食落每啖都有粒粒白蘿蔔🔸 鮮蝦炸云吞 ($26)炸雲吞炸得金黃色的 咬落脆卜卜很鬆化裡面包有厚肉蝦仁 食得滋味🔸 鳳爪排骨飯 ($33)原碗蒸起的鳳爪排骨飯 原汁原味飯粒軟綿又香🔸 茗茶每位($8)
呢日陪媽媽覆診後 媽媽想去飲茶食點心
上次同朋友去過屯門附近呢間「花月宮」
食晚市海鮮火鍋 餐廳食物質素很好 座位舒適
所以今次再訪呢間食店 食店午市有點心供應
餐廳装潢走中式路線 氣派又典雅

🔸 花月宮蝦餃皇 ($35)
蝦餃係食店招牌菜 蝦餃都好大隻
外皮唔會太厚 加上餡料飽滿
蝦肉非常多 彈牙爽滑 鮮甜美味

🔸 香煎蘿蔔糕 ($28)
蘿蔔糕一碟三件厚厚的
煎得香口 食落每啖都有粒粒白蘿蔔

🔸 鮮蝦炸云吞 ($26)
炸雲吞炸得金黃色的 咬落脆卜卜很鬆化
裡面包有厚肉蝦仁 食得滋味

🔸 鳳爪排骨飯 ($33)
原碗蒸起的鳳爪排骨飯 原汁原味

飯粒軟綿又香

🔸 茗茶每位($8)
2023-11-21
早餐
🍽️ 花月宮 📍屯門良德街8號珀御1樓101號舖-今日喺屯門附近搵食😎😎見到一間呢排好熱門嘅火鍋餐廳!一於試吓佢啦😍😍😍💫花月宮特色四格鍋($268 )咩味都想試吓嘅我就最啱叫呢個特式四格鍋🥳🥳四川麻辣鍋香辣又惹味!藥膳花雕花膠醉雞鍋好足料!大大片花膠仲有好多舊滑捋捋嘅雞肉❤️❤️黑松露野菌鍋鮮味十足😙😙加菜一流👍🏻👍🏻蕃茄濃湯海鮮鍋酸甜濃郁!越食越開胃🥰🥰四個湯底都好正啊!💫牛將軍拼盤( $188 )份量好多!拼盤有新鮮牛胸爽、新鮮牛柏葉同埋牛舌👍🏻👍🏻一次過滿足晒三個願望呀!當中最鍾意薄切嘅牛舌,爽口彈牙!估唔到原來打邊爐都唔錯喎😍😍😍💫田園拼盤( $68 )拼盤性價比高!大盤之餘,種類都多🫶🏻🫶🏻包括有生菜、娃娃菜、油麥菜、粟米、羽衣甘藍、茼蒿、蕃茄仔同埋雲耳👍🏻👍🏻樣樣都好新鮮呀❤️❤️其中我最鍾意嘅就係茼蒿,超鮮甜😋😋😋💫重慶辣子雞肉餃( $58 )最鍾意佢嘅麻辣味!香濃又惹味😙😙😙而且雞肉嘅份量好多!每一隻餃子都好飽滿好足料!❤️❤️❤️💫手打三色滑( $138)🤍墨魚滑好彈牙!墨魚味好濃烈🥳🥳🥳放落麻辣湯底真係不得了🫶🏻🫶🏻🫶🏻🧡鮮蝦滑入邊有粒粒蝦肉嘅口感,而且爽彈鮮甜😍😍💙干貝滑好好咬
🍽️ 花月宮
📍屯門良德街8號珀御1樓101號舖

💫花月宮特色四格鍋($268 )

💫牛將軍拼盤( $188 )

💫田園拼盤( $68 )

💫重慶辣子雞肉餃( $58 )

💫手打三色滑( $138)
🤍墨魚滑好彈牙!墨魚味好濃烈🥳🥳🥳放落麻辣湯底真係不得了🫶🏻🫶🏻🫶🏻🧡鮮蝦滑入邊有粒粒蝦肉嘅口感,而且爽彈鮮甜😍😍💙干貝滑好好咬口😋😋三隻都好高質呀!

🌟餐廳有三個包廂,其中一間有埋卡拉OK添😚😚😚啱晒一大班朋友聚會啊!

🌟員工好主動!keep住一直默默留意我哋嘅需要,係適當嘅時候會主動加水、收碟👍🏻👍🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻so sweet!

🌟餐廳空間都幾寬敞,坐得好舒服🤩🤩

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TuenMun #屯門 #屯門好去處 #屯門美食 #屯門美食地圖 #屯門必食 #花月宮