餐厅: 花楽 (北京道1號)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-10-25 686 浏览
呢排朋友介紹呢間餐廳,話環境靚、食物質素高,餐廳又面向中環海景,仲有live music聽,真係冇理由唔去試吓!🎶🍣 中華風燒賣壽司(4本)呢個燒賣壽司創意十足!首先燒賣份量啱啱好,一啖一粒。外層綠色嘅係米紙,燒賣裡面最底層壽司飯,配上吞拿魚蓉同蟹肉,層次感豐富,配埋少少wasabi更加提味,值得一試!🥗 輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬)平目魚邊燒得好香,唔會過火,魚肉嫩滑,有豐富魚油。🍋柚子醬嘅清新同松露嘅香味相得益彰,令成個沙律層次豐富,食完唔會覺得膩。🌿🍥 鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷呢個卷物口感幾有趣,鹽水紫菜帶少少鹹香,配埋芝士同三文魚蟹肉卷,味道濃郁但又唔會太重。🧀同埋卷物大大舊,大滿足!🍤 海老野菜天婦羅盛合天婦羅炸得夠脆,唔油膩,蝦肉大大隻好彈牙,另外秋葵、冬菇、茄子、南瓜、蕃薯都好新鮮。🍆配埋天婦羅醬汁,味道更加豐富。佢最底有個用麵條(?)整嘅天婦羅扇,好靚好有心思❤️🍛 日本燒牛肉石鍋飯石鍋飯上枱嘅時候仲聽到「滋滋聲」,牛肉燒得岩岩好,唔會太老,🍖配埋溫泉蛋,成個飯充滿牛肉味,鍾意食牛肉嘅必點!🍚🍢 大蔥雞肉串燒雞肉甜甜哋,入面嫩滑,唔會太乾。🌰大蔥鮮甜同雞肉配合得好好,
🍣 中華風燒賣壽司(4本)
🥗 輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬)
🍥 鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷
🍤 海老野菜天婦羅盛合
🍛 日本燒牛肉石鍋飯
🍢 大蔥雞肉串燒
雞肉甜甜哋,入面嫩滑,唔會太乾。🌰大蔥鮮甜同雞肉配合得好好,唔會過重味而搶味。
🍢 雞軟骨串燒
雞軟骨燒到外脆內彈,好有口感!🍗食落去又唔會覺得太油膩,呢個串燒真係啱晒鐘意有嚼勁嘅朋友!
一流嘅景 + 高質嘅音樂同食物!呢間餐廳值得推薦!
2024-10-16
2024-10-23 701 浏览
今日朋友帶我去咗一間尖沙咀北京道嘅日本餐廳,餐廳位置好方便,環境非常舒服,仲有個落地玻璃可以睇到維港成個夜景!原來餐廳最近每週唔同日子都有優惠,今日星期四單點壽司、刺身半價😍叫咗兩個刺身都好新鮮!深海池魚2切金目鯛2切仲有紫蘇花,可以同刺身一齊食,味道更加清新。另外都叫咗啲串燒送酒~雞軟骨 同 雞腎有鹽燒嘅味道,燒得啱啱好,雞軟骨好香脆,雞腎一啲都唔韌,好爽口。大蔥雞肉雖然係串燒,但係雞肉中間都仲好嫩滑juicy ,配合大蔥一齊食非常夾。黑豚肉紫蘇卷鍾意食紫蘇葉嘅朋友都可以試吓呢個黑豚肉串燒,原來紫蘇葉嘅香氣同黑豚肉嘅豬肉味都好襯。牛肉稻庭烏冬推介~ 湯底做得唔錯!好香濃嘅牛肉嘅鮮味同油香味,而且烏冬好煙靭。日本燒牛肉石鍋飯份量十足嘅燒牛肉石鍋飯,天氣涼咗少少,食充滿燒汁香味嘅牛肉 配合熱辣辣嘅石鍋飯好正。中華風燒賣壽司呢個幾有創意嘅壽司,外貌好似燒賣,但係食落去就係吞拿魚蓉壽司,連燒賣嘅外皮都食得,好得意。
今日朋友帶我去咗一間尖沙咀北京道嘅日本餐廳,餐廳位置好方便,環境非常舒服,仲有個落地玻璃可以睇到維港成個夜景!原來餐廳最近每週唔同日子都有優惠,今日星期四單點壽司刺身半價😍

叫咗兩個刺身都好新鮮!

深海池魚2切

金目鯛2切

仲有紫蘇花,可以同刺身一齊食,味道更加清新。

另外都叫咗啲串燒送酒~

雞軟骨 同 雞腎

大蔥雞肉

黑豚肉紫蘇卷

牛肉稻庭烏冬

日本燒牛肉石鍋飯

2024-10-17
Hana Raku Fantasy Afternoon Tea set — Balloon 花樂熱氣球。天空之森朋友推介這家位於尖沙咀北京道1號8樓的花樂日式料理餐廳,表示下午茶hightea好正,剛好公司出了獎金,專登請了下午來到此餐廳品嚐二人high tea下午茶,價錢並不太便宜( $588二人),但其精緻的賣相絕對值回票價。🌸 食物相當豐富,包括海膽、刺身(拖羅、油甘魚、甜蝦、三文魚);🌸 卷物有忌廉芝士鰻魚卷、雜錦魚生卷、巴馬火腿芝士卷;炸蟹鉗、鱈魚乾、吞拿魚蓉蟹肉餅、火炙粟米沙律等;🌸 甜品亦多姿多彩,包括櫻花玄餅、日式和菓子5款、日本蛋捲,芝士蛋糕及時令水果;🌸 加上自選花茶一壺,我們選了杏仁焦糖薰紅茶,配上樣樣都很精緻的美點,實在是大滿足啊!

2024-06-11
-花楽-📍尖沙咀.見到花楽一個星期七日各日都有唔同嘅優惠,早就已經bookmark咗,當日星期二的優惠係全日主餐牌都有八折。去到見到原來仲有清酒放題,$188已經可以有兩小時任飲清酒,非常吸引。.餐廳喺北京道1號8樓,望住維港嘅景色,加上簡約嘅裝修同昏暗嘅燈光,成個環境都好有氣氛。.手羽 ($38)雞翼燒到外皮金黃焦香,肉質細嫩,簡單用鹽調味已經很好食。.厚切牛舌 ($88)牛舌好厚身,香濃牛味,食落肉質好爽口彈牙。.中華風燒賣壽司 ($118)好特別嘅一個壽司,用薄薄的綠色燒賣皮包住壽司飯,再加上滿滿嘅蟹肉同蟹籽,賣相特別又好食。.茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 ($148)吞拿魚腩芝士卷上面放上茗荷和黑松露,賣相好高級而且味道好夾。壽司飯用左赤醋飯,令魚生味更突出。.法式香煎鵝肝 ($128)鵝肝都好厚身,外層煎到金黃香脆,咬落嫩滑,油脂豐盈,非常香濃嘅鵝肝味。配埋多士和黑醋,中和返油膩感,更帶出鵝肝嘅香氣。.西京銀鱈魚 ($188)用西京味噌醃香過的銀鱈魚帶有微甜鮮味,銀鱈魚魚油鮮香,令其肉質非常細滑。.
-花楽-
📍尖沙咀
手羽 ($38)
雞翼燒到外皮金黃焦香,肉質細嫩,簡單用鹽調味已經很好食。
厚切牛舌 ($88)
牛舌好厚身,香濃牛味,食落肉質好爽口彈牙。
中華風燒賣壽司 ($118)
茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 ($148)
法式香煎鵝肝 ($128)
西京銀鱈魚 ($188)
2024-10-19 793 浏览
餐廳位置北京道1號8樓,交通方便。北京道1號已經有幾間日本食肆,今晚就試吓裝修樸素,沒有日本風格的花樂。平日晚飯唔多人,仲可以用openrice app 訂座,有88折,裝修平民版,不著華,餐廳內播放音樂,坐在窗邊卡位梳化,睇住個靚view,聽🎧音樂, 進餐體驗特別愉快👍每晚廚司都有特別推介,大家可以留意👀一下。餐廳內有2小時,清酒🍶放題;用自助式點餐,如果想慶祝生日🎂,要另外通知waiter一聲。食物方面, 新鮮美味😋價錢亦算合理。
餐廳位置北京道1號8樓,交通方便。

每晚廚司都有特別推介,大家可以留意👀一下。

食物方面, 新鮮美味😋價錢亦算合理。
鱈魚乾
300ml  清酒🍶
松九點刺身盛合
甲羅燒
花樂甜品
係周年紀念既日子,今次book左一間食風景又食好野既日式餐廳🥰靠近窗邊既位置,可以觀望到維港既夜景,景觀無敵🤩。  前菜刺身先黎一份三文魚刺身,不但只厚切,加上油脂分佈平均,入口既甘香👍🏻  海老野菜天婦羅盛合主打既海蝦天婦羅,既大隻又唔會炸到乾柴柴咁。再配上各款野菜,都係外面炸到香脆,同時又保持到野菜既爽口😋花樂六味真蠔由3款口味及烹調方法組合既蠔食,由清新既食到重味既。醬汁方面提供咗唔同嘅選擇,可以自己再進行配搭。蠔非常新鮮,口感飽滿,絕對滿足到鍾意食蠔嘅人😌茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷&燒賣壽司主要就點左兩款飯卷及創意壽司😂有別於出面日式餐廳既壽司,今次食到既係 材料同味道都好豐富嘅壽司,味道方面係夾到,而且令你覺得好新穎😋超有驚喜
前菜刺身
2024-10-08
庆祝纪念
纪念日
2024-10-13 797 浏览
在尖沙咀這間高級日本料理餐廳享受高級下午茶係個幾好既體驗。餐廳環境優雅,能夠俯瞰維多利亞港美景,讓人心曠神怡。高級下午茶套餐放在一個類似氣球的層架中,賣相非常漂亮,讓人忍不住拍照留念。這裡的每一道食物都有著精緻的造型和美妙的口感。時令海膽拖羅油甘魚甜蝦,海膽鮮甜濃郁,拖羅入口即化,油甘魚肉質細膩,甜蝦鮮嫩多汁巴馬火腿芝士卷,巴馬火腿鹹香與芝士的濃郁交織在一起,卷起來的造型增添了食感的層次。忌廉芝士鰻魚卷,鰻魚柔軟多汁,搭配忌廉芝士的滑順,讓人一口接一口停不下來。蟹肉最中餅,最中餅酥脆,內餡蟹肉鮮甜,與外皮形成了完美的對比。磯之雪雜錦魚生卷,各種新鮮的魚生和北海道昆布海藻卷在一起,口感豐富多變。咸點方面,三文魚鮮美柔滑,入口即化。日式炸蟹鉗,炸蟹鉗外脆內嫩,蟹肉鮮甜。鱈魚乾,鱈魚乾鹹香,口感有嚼勁。甜品方面,樱花水信玄餅,淡淡的櫻花香氣。日本和菓子,和菓子甜而不膩,細膩柔軟。日本蛋捲,蛋捲香甜鬆軟。芝士蛋糕,芝士蛋糕濃郁滑順。時令水果,新鮮的時令水果,清甜可口。

咸點方面,三文魚鮮美柔滑,入口即化。
日式炸蟹鉗,炸蟹鉗外脆內嫩,蟹肉鮮甜。
鱈魚乾,鱈魚乾鹹香,口感有嚼勁。

甜品方面,樱花水信玄餅,淡淡的櫻花香氣。
日本和菓子,和菓子甜而不膩,細膩柔軟。
日本蛋捲,蛋捲香甜鬆軟。
芝士蛋糕,芝士蛋糕濃郁滑順。
時令水果,新鮮的時令水果,清甜可口。
2024-10-10 701 浏览
朋友係尖沙咀返工,佢話想食日本野,上網search到附近有呢間餐廳,就去咗食。餐廳可以望到維港海景,仲有駐場歌手現場唱歌,氣氛非常好。中華風燒賣壽司好有創意嘅菜式,將燒賣同壽司crossover, 賣相好靚,食落仲好夾,綠色嘅燒賣皮都食得,有驚喜!香蔥吞拿魚腩蓉薄脆呢個小食都唔錯,吞拿魚腩好新鮮,薄脆有整熱,咬落去好脆。魷魚一夜干魷魚煮得啱啱好,食落好有彈性,用嚟送酒一流。花樂彩虹卷彩虹卷擺碟好靚,用咗三種魚生,包括三文魚、油甘魚、吞拿魚,全部都好新鮮,手卷包得夠實,表面有魚子,中間有芝士,食落幾有質感。日本燒牛肉石鍋飯石鍋飯嘅燒牛肉份量好多,加埋洋蔥流心蛋汁同少量飯焦食,令人滿足。花樂甜品甜品擺碟好靚,非常適合打卡,綠茶味雪糕非常香濃,紅豆布丁好滑,充滿奶香,樹葉上唔同口味嘅和果子好有咬口,唔會太甜,蛋糕亦都唔錯,伴碟嘅提子同士多啤梨清甜可口,整體色香味俱全。餐廳有靚景,又有音樂聽,食物用心製作,食完令人心花怒放。

香蔥吞拿魚腩蓉薄脆
呢個小食都唔錯,吞拿魚腩好新鮮,薄脆有整熱,咬落去好脆。

魷魚一夜干
魷魚煮得啱啱好,食落好有彈性,用嚟送酒一流。

花樂彩虹卷

日本燒牛肉石鍋飯

花樂甜品

餐廳有靚景,又有音樂聽,食物用心製作,食完令人心花怒放。
2024-10-08 502 浏览
這次的用餐體驗,讓我感受到海鮮與肉類的完美結合。首先,松蟹炒飯色澤誘人,米飯粒粒分明,搭配新鮮的松蟹肉,鮮甜的味道在口中綻放,讓人一口接一口,令人回味無窮。接下來是三文魚卷,外皮酥脆,內餡則是新鮮的三文魚和酪梨,口感層次分明,既有海鮮的鮮味,又有果肉的滑順,為整體增加了清新的感覺。這道菜不僅是味覺的享受,視覺上也讓人感到愉悅。三文魚腩的口感極為細膩,油脂豐富,入口即化,搭配特製醬汁,讓人感受到濃郁的鮮香。豚肉串燒則是另一番風味,肉質鮮嫩,醃製得當,燒烤的香氣讓人忍不住想再點一串,配上微焦的外皮,口感更是絕佳。最後,秋葵串燒在這一頓中增添了一抹清新,脆嫩的口感和淡淡的鮮甜,與其他重口味的菜品形成了完美的平衡。整體而言,每一道菜品都展現了主廚的用心,讓人不僅滿足了味蕾,還感受到食材的原汁原味,是一次難忘的美食之旅。

2024-10-06 616 浏览
✨普通嘅hightea都係以甜點為主,但呢度嘅High tea真係令人大開眼界🌸✨我哋被安排坐窗口位,對出可以望到維港景同文化中心,如果係夜景一定好靚🎇✨下午茶嘅主角係一個熱氣球型嘅金屬架,入面分四層,有樹葉同花做裝飾,唔怪得叫日式花園下午茶啦🌸✨鹹點:兩片厚切三文魚刺身🍣;吉列炸蠔外脆內軟🦪,點埋黑松露沙律醬非常香口;鱈魚乾香脆可口,點沙律醬配少少甜平衡番。✨熱氣球有四層:第一層:巴馬火腿芝士卷:鹹香十足;第二層:磯之雪雜錦魚生卷、忌廉芝士鰻魚卷;第三層:拖羅、油甘魚、甜蝦,全部都係厚切,又色澤鮮明,油脂平均細膩;甜蝦鮮甜爽口。第四層:時令海膽、火灸粟米沙律🥗、吞拿魚蓉蟹肉最中餅。海膽鮮甜無比,入口即溶;蟹肉配吞拿魚蓉味道出色、口感十足👍🏼✨甜點分三層🧁🍈:有櫻花水信玄餅、日本和果子、日本蛋卷、芝士蛋糕、時令水果。櫻花水信玄餅晶瑩剔透,入邊藏有一朵櫻花,賣相已經令人嘩然,落埋黑糖醬品嚐,令人感覺去咗日本一樣。✨餐飲:我唔飲得酒叫咗可樂🥤、朋友叫咗梅酒🥃,襯返晒成個日式花園下午茶。下午茶已經咁出色,夜晚嚟一定冇得輸。如果係夜晚望出維港,景色一定好靚,搵機會再同朋友夜晚再黎食過先。

✨鹹點:

✨熱氣球有四層:
第一層:巴馬火腿芝士卷:鹹香十足;
第二層:磯之雪雜錦魚生卷、忌廉芝士鰻魚卷;

✨甜點分三層🧁🍈:

✨餐飲:

2024-10-04
庆祝纪念
生日
  • 日式花園下午茶
2024-10-04 547 浏览
黃金周真係人多車多,今日仲要約左個朋友係尖沙咀食野,難搞。好在有提前預約,如果唔係又唔知要等幾耐。今日約左黎食日本野,聽講環境唔錯,可以睇到靚靚既維港景色!花樂六味真蠔打卡一流,成個菜色襯托得好靚!分別有柚子日本蠔、三杯酢啫喱蠔,依兩款係刺身食法,口感好滑好creamy!芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔面頭有巨量既配料,焗得岩岩好,味道好好!天婦羅炸蠔、岩鹽蠔係炸蠔食法,炸衣出奇地薄而香脆,肉汁鎖左係入面,好正!黑豚肉稱庭鳥冬都好抵食!鳥冬面頭有大量既豚肉片,有足夠既油脂,令到你食落好滿足。而鳥冬煮得唔錯,係彈牙既質感,成個鳥冬先賣129,好抵食!我地亦都叫左幾串串燒送酒,大蔥雞肉串燒,上菜已加左少少醬汁,令到味道唔會單調,大蔥又為佢增加左甜味,層次唔錯!免治雞肉軟骨棒(付月見汁), 軟骨棒食落脆脆地,口感一流加上有月見汁,蛋汁令佢更滑更juicy同場亦都試左幾款壽司,都非常新鮮。要提既係佢地用既壽司飯比較特別,唔係白飯黎,而刺身非常新鮮,三文魚腩更加係厚得誇張!依加星期四黎依仲有半價優惠,抵到爆!最後要介紹下佢地好有特色既中華風燒賣壽司!外貌係飲燒賣但佢其實係壽司黎,餡料有吞拿魚蓉,蟹肉蟹籽,非常

最後要介紹下佢地好有特色既中華風燒賣壽司!外貌係飲燒賣但佢其實係壽司黎,餡料有吞拿魚蓉,蟹肉蟹籽,非常足料!依個真係好有特色既fusion,值得一試!
2024-10-02 414 浏览
🦀🥗蟹子沙律大份,口感清爽,蟹子可以多返少少。🥑🦀牛油果軟殼蟹反卷炸軟殼蟹有點乾身,飯也有點乾硬,但合起來整體味道是不錯的。🥩🥘燒牛肉石鍋飯飯有點太油,但牛油味又奶香得很,洋蔥很多很入味。🐷🍜豚肉烏冬湯底勁濃鰹魚&味碄,是稻庭烏冬的口感,彈牙好吃。⏺️串揚鵝肝沾上粉層的炸法,鵝肝厚一點比例會更好。⏺️炸海膽第一次吃炸海膽,厚厚的海膽用紫菜包住,再沾上天婦羅粉,海膽炸成微溫;雖說不上極鮮甜,但味道極濃厚。⏺️串燒雞翼、雞腎、雞心、紫蘇豚肉雞腎最多汁好食,送酒一流;紫蘇豚肉很特別,喜歡紫蘇葉的不要錯過。
🦀🥗蟹子沙律
大份,口感清爽,蟹子可以多返少少。
🥑🦀牛油果軟殼蟹反卷
炸軟殼蟹有點乾身,飯也有點乾硬,但合起來整體味道是不錯的。
🥩🥘燒牛肉石鍋飯
飯有點太油,但牛油味又奶香得很,洋蔥很多很入味。
🐷🍜豚肉烏冬
湯底勁濃鰹魚&味碄,是稻庭烏冬的口感,彈牙好吃。
⏺️串揚鵝肝
沾上粉層的炸法,鵝肝厚一點比例會更好。
⏺️炸海膽
⏺️串燒雞翼、雞腎、雞心、紫蘇豚肉
2024-09-30
2024-09-27 463 浏览
首先係日本迷你甜薯,甜到入心,每粒係放入口大小,炸皮香脆。😋再嚟就係茄子,茄子炸得外層金黃酥脆,而內層保持咗茄子特有嘅軟糯同甘香,食落去有種入口即化嘅感覺。🍆之後試咗手羽,鹽燒得恰到好處,外皮燒得香脆,肉質嫩滑juicy,咬落去啖啖肉汁。🍗我都好鍾意佢地嘅免治雞肉軟骨棒,用雞肉同軟骨搓成嘅肉棒,加埋一隻生蛋黃,拌埋一齊食,味道非常豐富。🥢嚟到魷魚一夜干,肉質更加彈牙有嚼勁,烤過之後香氣四溢,好啱配酒飲。🦑安格斯牛肋,係肉食者嘅最愛,煮得嫩而唔韌,啱啱好嘅油脂令到肉質特別香滑,每一啖都充滿肉香。🥩最印象深刻就係中華風燒賣壽司,好有創意,味道上有中日混搭嘅驚喜,非常特別。🍣三文魚腩脂肪豐富,魚油融喺口中,肉質嫩滑,入口即化。🐟朋友點左黑松露吞拿魚腩芝士卷,吞拿魚腩鮮味十足,加埋黑松露嘅濃郁香氣和芝士嘅滑溜。🧀最後,三蟹天婦羅係蟹迷必食,外脆內嫩,蟹肉鮮甜,外面嘅天婦羅炸衣薄而脆。🦀

三文魚腩脂肪豐富,魚油融喺口中,肉質嫩滑,入口即化。🐟

2024-09-27 466 浏览
花樂日本料理 尖沙咀位於尖沙咀的花樂日本料理,坐落於近海港城的位置,餐廳內的海景令人心曠神怡。這裡的環境優雅,充滿了日式風情,讓人一進門就感受到濃厚的和風氛圍。最近,我在此享用了多道精緻的料理,讓我對這家餐廳的印象格外深刻。#### 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷這道菜的呈現非常精美,色彩鮮艷,讓人一見就食慾大增。吞拿魚腩的鮮美與奶香濃郁的芝士互相交融,搭配上黑松露的獨特香氣,讓人一口接一口。茗荷的清香與脆口感則為整道菜增添了清新感,讓人不會感到油膩。這道卷的口感層次豐富,實在是開胃的絕佳選擇。#### 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯接下來是松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯,剛端上桌時,熱氣騰騰的香氣撲鼻而來,令人垂涎欲滴。石鍋的底部微微焦脆,飯粒吸收了蟹肉與海膽的鮮香,口感極為豐富。松葉蟹的肉質鮮嫩,海膽的滑腻與香氣交織在一起,讓人感受到海洋的味道。這道菜不僅味道出色,擺盤也相當精緻,讓整個用餐過程充滿了視覺與味覺的享受。#### 花樂彩虹卷接著,我試了花樂彩虹卷,這道卷的色彩斑斕,讓人忍不住拍照。內含的吞拿魚、三文魚和芒果各具特色,鮮魚的口感與水果的甜美相得益彰,給人一種清新又愉悅的感覺。這道菜的口感
花樂日本料理 尖沙咀

#### 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷

#### 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯

#### 花樂彩虹卷

接著,我試了花樂彩虹卷,這道卷的色彩斑斕,讓人忍不住拍照。內含的吞拿魚、三文魚和芒果各具特色,鮮魚的口感與水果的甜美相得益彰,給人一種清新又愉悅的感覺。這道菜的口感層次非常豐富,讓人每一口都能感受到不同的風味,特別適合喜歡日式料理的食客。

#### 昆布鮑魚
鮑魚的鮮嫩與昆布的清香相融合,讓整道菜的味道更加鮮明。鮑魚經過精心的烹調,保留了原汁原味,咬下去彈牙而富有嚼勁,每一口都讓人陶醉其中。這道菜簡單卻不失為一道高雅的美食,展現了廚師的高超技藝。

#### 中華風燒賣壽司(4本)

最後,我嘗試了中華風燒賣壽司。這道創新的料理將傳統的燒賣與壽司結合在一起,內餡包含吞拿魚蓉、蟹肉和蟹籽,口感獨特。每一口都充滿了海鮮的鮮味。這道菜既有中式的傳統,又融合了日式的細膩,令人耳目一新。

### 總結

總的來說,花樂日本料理在尖沙咀的表現令人印象深刻。從茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷到松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯,每一道菜都展現了廚師的用心與創意。加上餐廳的優雅環境及美麗海景,讓這裡成為了聚會與慶祝的理想場所。如果你在尖沙咀,不妨來這裡享受一頓精緻的日式料理,定會讓你的味蕾獲得驚喜。
2024-09-23 452 浏览
海景靚view日本餐廳今日晚餐嚟咗尖沙咀呢間無敵海景嘅餐廳食日本嘢餐廳裝修好有feel,就算閒日夜晚嚟海景位都已經坐滿晒,所以如果想食飯有靚view都係要早啲book位中華風燒賣壽司Menu見到呢個壽司覺得好特別就叫嚟食吓上菜嗰時有特別解釋,包住壽司嘅係綠色豆皮,所以可以直接食壽司內餡係澎湃吞拿魚蓉上菜係用一個蒸籠上,而且中間有放玫瑰花,擺盤好靚所以影相打卡好好睇松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯呢個飯嘅海膽同蟹膏都十分新鮮攪拌後味道10分配搭蟹膏同蟹肉都食到佢個字鮮甜嘅味道撈埋石頭鍋飯,熱熱地出奇地好match茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷由於朋友好鍾意食黑松露,然後頭先嘅吞拿魚食到十分之新鮮,所以就叫多咗一個茗河黑松露吞拿魚腩芝士卷茗荷原來係日本生薑初頭以為有芝士個卷會好膩,點知食到滿滿嘅日本豆苗味道好清新好Fresh,都Taste到黑松露嘅味道安格斯牛肉鍋呢個鍋絕對係大滿足除咗有安格斯牛肉之外,仲上咗一大籃野菜份量超級多,野菜包括有娃娃菜、豆腐、金菇、蘿蔔、紅菜頭、萵筍,仲有日本火鍋特有嘅葛切粉絲
海景靚view日本餐廳

今日晚餐嚟咗尖沙咀呢間無敵海景嘅餐廳食日本嘢

Menu見到呢個壽司覺得好特別就叫嚟食吓
上菜嗰時有特別解釋,包住壽司嘅係綠色豆皮,所以可以直接食
壽司內餡係澎湃吞拿魚蓉

松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
呢個飯嘅海膽同蟹膏都十分新鮮

茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷
茗荷原來係日本生薑

安格斯牛肉鍋
呢個鍋絕對係大滿足
除咗有安格斯牛肉之外,仲上咗一大籃野菜

• 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯