2019-07-07 95 浏览
🥤手剝鮮荔枝白露茉莉茶(💲40)夏日炎炎,飲番杯凍飲先正,夏日限定做到七月中,飲落去好解渴,好大杯,飲極都飲唔完,廚房真係一粒粒荔枝逐粒逐粒剝,一杯大概有五至六粒,打碎佢然後加上白露茉莉茶,價錢就有少少貴,不過荔枝味好出,同茶味好夾。—

🥤手剝鮮荔枝白露茉莉茶(💲40)
2019-06-30 55 浏览
夏日炎炎最好就係買杯消暑飲品黎紓解下喇。茶狼嘅飲品一直都捧開場,所以黎到德福見佢有期間限定,當然都唔會錯過!今次決定買沙冰黎飲,沙冰都有很多不同款式的水果選擇,有芒果、西瓜、荔枝等。當我仲猶豫緊揀西瓜定荔枝時,見到荔枝只係6-7月限定,最後就揀了荔枝喇。飲沙冰我最怕太多冰,驚飲到成口都係冰,落單時問店員能否少冰?店員回答可以,少冰的話茶的比例會多返d,咁完全無問題。等左一陣就有野飲了,荔枝沙冰有好香好清新嘅荔枝味,沙冰亦好有果甜味,飲得出係好新鮮,並唔似一般嘅茶類飲品飲完一杯,已經想再黎一杯了!下次一於要試埋西瓜沙冰先得!
夏日炎炎最好就係買杯消暑飲品黎紓解下喇。
店員回答可以,少冰的話茶的比例會多返d,咁完全無問題。

飲完一杯,已經想再黎一杯了!
下次一於要試埋西瓜沙冰先得!
荔枝沙冰
荔枝沙冰
2019-06-26 93 浏览
茶狼嘅分店唔算多,原來在德福有一間。見到就毫不猶豫的走去買杯手搖黎飲了。飲品嘅選擇有好多,花多繚亂之下揀選左一杯簡單飲品~水果茶。這是我第一次飲茶狼,感覺很不錯茶不會太甜,淡淡地的幾清新,飲完仲有水果食,正呀
茶狼嘅分店唔算多,原來在德福有一間。
見到就毫不猶豫的走去買杯手搖黎飲了。
飲品嘅選擇有好多,花多繚亂之下揀選左一杯簡單飲品~水果茶。
這是我第一次飲茶狼,感覺很不錯

茶不會太甜,淡淡地的幾清新,飲完仲有水果食,正呀
水果茶
2019-06-17 93 浏览
其實係好飲。不過貴,買飲品個位全部放晒餐牌,吸引人買,係取餐(拎飲品個位)先見到學生第二杯半價牌 好蠱惑 有心叫人買 吸引人買就張學生第二半價牌放係當眼位置買飲品個個位啦。
其實係好飲。
外卖自取
2019-06-04 136 浏览
早一陣子茶狼有優惠,水果茶可以買一送一。天氣這麼熱,最好就是飲杯冰冰的水果茶來解渴! 水果份量十分足,不會有假假的糖水味,茶味又夠清新,真的十分解渴! 喝完還可以用店舖提供的叉子拮生果吃,非常不錯!
周圍都係台式飲品店,唔通真係間間都咁好飲今日試左公司附近開左有一陣子既台式飲品店,諗住買杯黑糖珍珠鮮奶解下渴,臨俾錢時收銀哥哥推介我轉飲沖繩黑糖珍珠鮮奶烏龍茶$32,味道係比普通黑糖更加甜味香濃,珍珠粒粒都好Q彈煙韌真係可以值得一試
周圍都係台式飲品店,唔通真係間間都咁好飲
真係可以值得一試
2019-05-09
2019-05-23 194 浏览
經過九龍灣德福廣場,都不其然走到茶狼買飲品。天氣很熱,要一瞬間解熱,唯有飲杯冰涼的水果茶。水果茶感覺比較健康,罪惡感減半。🍴芒果百露茉莉奶蓋茶($42)芒果味道突出👍🏻,飲品有芒果味道之餘🥭,又帶少許茶味🍵,甜度感覺自然。沙冰的質感,十分清爽。更好的是有不少芒果果肉,不錯👍🏻,消暑一流。真不蓋為全店Top1之選。輪候時間合理,大約五至八分鐘左右,相當有效率。旁邊還有坐位,給客人歇息片刻。

芒果百露茉莉奶蓋茶
🍴芒果百露茉莉奶蓋茶($42)
$42 (其他)
2019-05-20 124 浏览
茶飲有誰不愛呢? 茶有多種款式/功效甜的茶飲我不太喜歡~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~飲茶就要飲茶的原味道 細味一杯茶🍵冷泡茶近期大行期道 開了很多店鋪~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~·四季春茶 HKD$24有茶包分隔茶葉 可避免飲到茶葉這款茶飲顏色不太濃 比較淡色一點飲起來茶味帶小小甘香 不會苦🤭~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~不用飲太貴的茶葉 還未去到茗茶階段~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
茶飲有誰不愛呢? 茶有多種款式/功效
這款茶飲顏色不太濃 比較淡色一點
飲起來茶味帶小小甘香 不會苦🤭

不用飲太貴的茶葉 還未去到茗茶階段[笑哭]

2019-05-13 123 浏览
"茶狼" 經常經過, 但次次都擦身而過, 今日總於可以幫襯啦, 正當諗緊處處都係奶蓋,奶蓋, 又係奶蓋既時候, 竟然比我發現新口味,  雖然都係奶蓋, 但係椰子味新野緊係又要試試啦~店員介紹配梔子花就較為清新,配白露茉莉花就較為香濃,我選了後者!喜好椰子既你,真係要試試,奶蓋極之濃郁椰子味,齋飲就有啲漏,混埋茉莉花茶極之配合,仲有清新嘅感覺…………推介!
 雖然都係奶蓋, 但係椰子味
新野緊係又要試試啦~
2019-05-13
3 分钟 (外卖自取)
2019-05-04 114 浏览
於九龍灣等朋友的時候,經過茶狼見到有不少人在排隊,喜歡飲士多啤梨奶蓋的我,看見茶狼亦有提供,當然買番本試下我比較喜歡飲熱飲的,所以點了士多啤梨白露茉莉奶蓋(少甜)很快,只等了一會兒,就可以拿了溫度暖暖的,剛好能入口甜味不錯但是果肉不夠多奶蓋鹹味適中,如果奶蓋加多點就perfect了茶底濃郁旁邊亦有座位提供,坐得比較舒服十分適合等待朋友重點是,斜對面有商場提供的免費手機充電位置推介買一本飲品後,行過旁邊义個電

於九龍灣等朋友的時候,經過茶狼
我比較喜歡飲熱飲的,所以點了士多啤梨白露茉莉奶蓋(少甜)
很快,只等了一會兒,就可以拿了
溫度暖暖的,剛好能入口
甜味不錯但是果肉不夠多
奶蓋鹹味適中,如果奶蓋加多點就perfect了
茶底濃郁

旁邊亦有座位提供,坐得比較舒服
十分適合等待朋友
重點是,斜對面有商場提供的免費手機充電位置
推介買一本飲品後,行過旁邊义個電
2019-04-22 115 浏览
茶狼的出品是否好似佢個名一樣,茶中之狼一樣出色呢?用甘蔗汁加珍珠的配合非常罕見,雖然蔗汁不及中環大聲公,其實如果要有這樣的出品應先研究一下蔗汁特色,雖有創意及新意,而且是暖暖的,但珍珠質素麻麻有待改善,原來好像是美X開的,大集團質素都是麻麻地,只有清潔方面是使人安心,如有得選擇可選其他,不過這些化學野,飲少D會好D, 這些產品都是比較多糖。味道: 蔗汁有點酸好差環境: 等候時間唔長衛生: 令人放心服務: 不過不失抵食: 都唔太抵
茶狼的出品是否好似佢個名一樣,茶中之狼一樣出色呢?

味道: 蔗汁有點酸好差
環境: 等候時間唔長
衛生: 令人放心
服務: 不過不失
抵食: 都唔太抵
外卖自取
下午茶
2019-04-21 109 浏览
成日經過茶狼都好想試,今日終於比佢嘅復活節限定飲料吸引到。開心果、奶蓋、朱古力、碳焙烏龍茶,每樣都係我嘅飛佛,但唔知溝埋一齊又點呢?今日無乜人,唔駛等好耐就有啦。飲第一啖係分得出奶蓋、朱古力同烏龍茶,每樣都好好味,但就好似溝唔埋咁🤣🤣反而開心果味唔係好出,不過個烏龍茶底係出色嘅,下次再試其他味先👍🏻
成日經過茶狼都好想試,今日終於比佢嘅復活節限定飲料吸引到。

2019-04-14 138 浏览
在網上看過不少關於「茶狼」的評價,大多是正面的,一直都躍躍欲試。但價格方面實在有點貴,今日終於決定大灑金錢買了一杯來暢飲一下。「茶狼」除了飲品,也有蛋糕出售。店內設有數張桌椅,也可以當作一個嘆下午茶的地方。餐目選擇眾多,千揀萬選下,點來了這一杯鮮藍莓士多啤梨奶蓋白露茉莉茶(名字也是挺長的。)。42元的飲品,基本上等同一頓午飯了。以前曾在其他茶飲店喝過芝士奶蓋配草莓的飲品,但感覺草莓味道不夠突出。但這杯藍莓士多啤梨奶蓋有點令筆者喜出望外。莓味非重濃郁,每一口帶著微酸和藍莓籽。奶蓋咸香挺身,但份量有點少。飲品是沙冰形式,莓果味道較重,未能嚐到茉莉茶味。

鮮藍莓士多啤梨奶蓋白露茉莉茶

(名字也是挺長的。)。42元的飲品,基本上等同一頓午飯了

。莓味非重濃郁
,每一口帶著微酸和藍莓籽。

奶蓋咸香挺身,但份量有點少。

飲品是沙冰形式,莓果味道較重,未能嚐到茉莉茶味。
2019-04-13
2019-04-03 99 浏览
今日係APM行街,經過見到茶狼好多人排隊,我地又買返杯試一試先本身好中意食紫薯,再加上比佢張靚靚poster吸引咗,決定試一試茶狼既「紫薯鮮奶碳培烏龍奶蓋茶」。星期六晏晝5點幾,付款既人龍都有十幾個人,比完錢,再等多10分鐘終於拎到兩杯飲品,假期買杯野飲都唔易啊,狼茶太受歡迎熱紫薯奶蓋茶真身同poster有d出入,不過奶味香濃,杯底多紫薯,每啖都食到紫薯蓉唔錯唔錯~個奶蓋夠「流」,我幾中意hahaa 不過$35杯,定價略嫌偏貴,間中飲下就好了~朋友點既係熱烏龍奶蓋茶,偷飲咗幾啖。試過紫薯個杯,再試呢杯,覺得烏龍茶好清,再mix埋濃郁既奶蓋一齊飲,呢個帶清新茶香既奶味好正啊!如果再比我encore,我絕對會揀烏龍奶蓋茶,價錢仲要平過紫薯個杯少少呢

唔錯唔錯~個奶蓋夠「流」,我幾中意hahaa
不過$35杯,定價略嫌偏貴,間中飲下就好了~

2019-03-23
20 分钟 (外卖自取)
2019-03-21 78 浏览
早兩天去了觀塘APM,沒想到茶狼原來在這裏開了店。之前多次經過灣仔店,都剛好吃飽了,所以沒有機會嘗試。 點了這個新推出的富士山蘋果口味,有清新的感覺,加上冰沙有口感,又不會過甜 (70%),整體味道剛剛好。