2019-01-07 150 浏览
今天經過德福,看見茶狼在這裏開了分店。門口放了不同新系列的飲品。珠珠茶系列,有特別的甘蔗青茶,也有現在很出名的黑糖鮮奶烏龍茶。今個星期的新品,有南瓜鮮奶紅茶,這個也很吸引。紫薯系列顏色非常吸引,紫色配上白色的組合,現在天氣凍,可以選擇熱的。👍我們分別叫了紫薯奶烏龍奶蓋茶,珠珠菊花白露茉莉和熱薑紅柚白露茉莉。茉莉茶非常甘香,再配上珍珠非常好飲。🤗紫薯的份量也不少,底部也是紫薯蓉,下次可以再叫。😍

今個星期的新品,有南瓜鮮奶紅茶,這個也很吸引。

茉莉茶非常甘香,再配上珍珠非常好飲。🤗
紫薯的份量也不少,底部也是紫薯蓉,下次可以再叫。😍
2019-01-07
2018-12-28 150 浏览
尋日經過九龍灣,見茶狼無咩人排,走去試下呢間相對較貴嘅珍奶鋪。嗌左杯珍珠奶茶同芝士奶蓋茉莉花茶珍珠奶茶就嗌左正常甜度,但系飲落口都系好大陣糖漿味,下次要嗌少甜了至於芝士奶蓋茉莉花茶 茶底好香 芝士奶蓋都幾大陣芝士嘅滑同鹹香味講番店鋪裝修 完全係一個呃like同埋打卡嘅好地方 鋪頭入面牆身有幾隻狼 配埋雲石同埋光效 真係好靚影相影得好靚

嗌左杯珍珠奶茶同芝士奶蓋茉莉花茶

鋪頭入面牆身有幾隻狼
配埋雲石同埋光效 真係好靚
影相影得好靚
2018-12-09 163 浏览
早幾日來訪, 一杯紅柚白露茉莉茶給予我極大的驚喜之後, 今日再來。原本諗住試新野 ~ 檸檬四季春, 少甜少冰!🍋怎料出事了。如果沒有期待就不會失望吧。這次真的是期望越大失望越大了。只能說驚喜不再了。這杯檸檬四季春真的普通得不能再普通了。連茶記普通一杯凍檸茶🍋也比它好喝吧。不過, 它有一整個檸檬及一片青檸, 十分足料的, 也飲得出一粒粒的檸檬 🍋肉。我相信下次選擇飲品的時候真係要參考網友資料 ....只能說自己選擇不正確, 下次還會再來的。

原本諗住試新野 ~ 檸檬四季春, 少甜少冰!🍋

只能說驚喜不再了。

我相信下次選擇飲品的時候真係要參考網友資料 ....

只能說自己選擇不正確, 下次還會再來的。

外卖自取
2018-12-04 105 浏览
昨天放工去左德福, 經過茶狼, 見沒有人龍, 又有點口渴, 就試下啦。不同的茶店紛紛來港開分店, 爭一席位。茶狼亦一樣, 同之處在於它不是過江龍, 而是本地品牌, 反而令我更感興趣!水果茶是五花八門的, 但有選擇困難症的我就有點愁了, 哈哈。終於揀到了 ~紅柚白露茉莉茶, 少甜少冰。嘩!!! 好清新, 想大叫 so refreshing, 真係好好飲。杯有很多片西柚, 也有西柚粒粒, 且茶味不澀, 少甜少冰剛剛好。很喜愛它的狼 logo, 好 cute 啊。雖然索價 $36 一杯, 不算便宜, 但品質對得住價錢呀! 還會回來與狼一聚的, 哈哈。

終於揀到了 ~
紅柚白露茉莉茶, 少甜少冰。

很喜愛它的狼 logo, 好 cute 啊。

2018-11-30 136 浏览
同東喜茶的爆檸四季春完全係兩樣嘢,就連賞茶的翡翠檸檬都好飲過佢,呢杯嘢飲落似VLT檸檬茶,味道好甜好澀,飲唔出有檸檬味,就算自己篤完檸檬都係冇乜檸檬味,賣$34 個人認為唔值呢個價

檸檬四季春

2018-11-22 183 浏览
今日等老婆收工過來一起去睇戲,無無聊聊等待的時候,發現這裡開了一間新的臺式飲品店,最近不同類型的飲品店可謂成行成市,這家店用”豺狼”做標誌,店名互相配合叫”茶狼”,都相當有心思。雖然這裡沒有我平常愛喝的珍珠奶茶,它主要售賣的是以健康為主的茶類飲品,今次我選了這家的”凍甘庶青茶”,入口有甘庶的清甜外,還有陣陣青茶的香氣,很難用言語形容,但我一定會再光顧。沒想到老婆到來後試了一口,她也嚷著要一杯,她點了一杯像紅火龍果顔色的飲品,這樣古怪還是只有她才會喜歡。

2018-11-22 132 浏览
2018年11月11日。晴。九龍灣。好迷戀「期間期定」呢四個字嘅人,通常都係勇敢嘅,因為無論推出嘅係咩,見到呢四個字就會雙眼發光,一定要試!呢場賭博有輸有贏,上次桃贏咗,今次嘅蜜瓜就…見到呢個牌,點可以唔嗌杯試下呢?價錢依然係$45,都係覺得過高日本蜜瓜奶蓋茶,$45等嘅時候見枱面有一兩杯擺耐咗無人攞,會出現果水分離嘅沉澱現象有啲得人驚排隊嘅人唔多,等5分鐘左右就攞到杯嘢啦影完相打卡即飲唔……雖然見住有擺蜜瓜落去打,但蜜瓜味好淡有啲似蜜瓜汁溝水嘅感覺蜜瓜味一啲都唔實在,將奶蓋攪勻都無補於事好辛苦咁飲晒杯嘢,全靠最尾嘅奶蓋令我開心返少少
2018年11月11日。晴。九龍灣。
呢場賭博有輸有贏,上次桃贏咗,今次嘅蜜瓜就…

見到呢個牌,點可以唔嗌杯試下呢?
價錢依然係$45,都係覺得過高
日本蜜瓜奶蓋茶

日本蜜瓜奶蓋茶,$45
有啲得人驚
排隊嘅人唔多,等5分鐘左右就攞到杯嘢啦
影完相打卡即飲
唔……
雖然見住有擺蜜瓜落去打,但蜜瓜味好淡
有啲似蜜瓜汁溝水嘅感覺
蜜瓜味一啲都唔實在,將奶蓋攪勻都無補於事
好辛苦咁飲晒杯嘢,全靠最尾嘅奶蓋令我開心返少少
2018-11-11
2018-11-08 176 浏览
甘蔗奶蓋$32 成杯野已經好吸引,第一啖芝士味咸咸地好滑好香。已經不停咁飲啲芝士!因為第一次飲,唔知叫咩糖份好,結果叫正常。但甘蔗汁太過甜,好似飲緊糖水...下次會選擇半糖!
甘蔗奶蓋$32

2018-11-07 109 浏览
喜茶實在太好飲啦,但香港仲未有分店,又無可能成日北上去飲,想飲唯有去試下其他店,止止喜茶癮!之前聽朋友講狼茶嘅芝士桃茶好好飲,咁岩九龍灣開左間,一心諗住去試,點知已經無晒,可能係季節限定啦!!唔緊要啦,唯有試其他啦,最後點左芝士芒果!可能芒果唔係當造啦,芒果酸酸地!但芝士奶蓋都ok嘅! 係錯嘅時間買水果飲品,係有啲失望!下次試返茶底可能會好啲!不過狼茶有位俾客人坐低飲,入面嘅裝修都幾得意,打卡一流呀!!

2018-10-14 284 浏览
正常甜度,茶味很濃郁。🍵芝士奶蓋又鹹又甜,非常香,但味道不算濃郁,搭配四季茶顯得有些單調,但飲落口感不錯。👍👍性價比不算高。P. S. 最後飲個啖奶蓋真係一流!!

性價比不算高。

P. S. 最後飲個啖奶蓋真係一流!!

四季春奶蓋
2018-10-13 170 浏览
是日係九龍灣食完tea☕周圍行街既時候,見到有間飲品鋪🍹,而家香港愈來愈多呢類型既飲料,搞到我有時都分唔清楚😅,但茶狼🐺應該係我暫時未試過既,所以就同友人各買左一杯黎試下(再加上見到冇咩人排隊,因為我覺得唔值得為1杯野飲等上30-60分鐘,即使好好飲都係咁話)門口設計得幾靚,感覺幾舒服,旁邊仲有d比你坐既小地方,可以飲完先走,但因為是日星期日所以都比較多人😂不過原來係落單小人排,等拎飲品都等左15-20分鐘,但已經買左,所以都冇所謂,照等啦我叫既係白露茉莉水果茶,茉莉茶底好清好香,好適合岩岩食完tea既我,水果略嫌似裝飾冇咩味道,同埋偏大舊,會有時飲飲下卡到飲管飲唔到茶。總結:如果唔洗點等同埋就茶味黎講,味道係唔錯既,但就唔太似水果茶,但都值得去試既

不過原來係落單小人排

,但都值得去試既
2018-10-07
20 分钟 (外卖自取)
2018-10-09 217 浏览
星期一下午,經過九龍灣德福.竟然開左。。。茶狼{之前去銅鑼灣希慎已經想試,點知佢搬遷左}今日係平日,完全唔洗排隊即刻要試一下!我同店員講~想飲芝士奶蓋茶類店員就向我推介左top 2 既沏香烏龍 佢話茶個味道清香DTop2-沏香烏龍奶蓋茶 $30.無乜人~手機飲先我覺得奶蓋芝士味 濃厚度剛剛好茶味亦如店員講咁 好清呢個奶蓋比喜茶差些少~但好飲過奈雪之茶~未行到地鐵站已經瞬間飲曬!Wonderful Monday
星期一下午,經過九龍灣德福.
竟然開左。。。茶狼

{之前去銅鑼灣希慎已經想試,點知佢搬遷左}
今日係平日,完全唔洗排隊即刻要試一下!
我同店員講~想飲芝士奶蓋茶類
店員就向我推介左top 2 既沏香烏龍
佢話茶個味道清香D

Top2-沏香烏龍奶蓋茶 $30.
無乜人~手機飲先

我覺得奶蓋芝士味 濃厚度剛剛好

茶味亦如店員講咁 好清

呢個奶蓋比喜茶差些少~但好飲過奈雪之茶~
未行到地鐵站已經瞬間飲曬!
Wonderful Monday

2018-10-08
  • 沏香烏龍奶蓋茶
2018-10-08 146 浏览
知道呢間係專飲水果茶,但係因為當日都真係有d飽,所以無簡到果d咁大杯。簡左佢top 2 果個芝士奶蓋烏龍茶。芝士奶蓋之前在澳洲都飲唔少,因為果邊真係好多,好似7仔咁,梗有一間係左近。果邊好多大陸人開,所以都幾好飲。返到黎香港之後,發現香港興黑糖珍奶多d,比較少有芝士奶蓋飲。所以今次見到就想試下。top 2 真係有原因既!我覺得係我在香港飲過最好飲既芝士奶蓋茶!真係好好飲而且當日係星期六,但係都唔洗等好耐。呢個又係另一個好重要既因素。

2018-10-06
10 分钟 (外卖自取)
2018-10-01 184 浏览
芝芝桃桃☝🏻之前已經知道德福開左茶狼見到佢地全部都係茶烏龍茶 茉莉茶 四季春都有由於個人不太好茶類所以打消左買既念頭但係離遠見到一大盤芝士係芝士!芝士!芝士!重要既野要講三次🤣即刻課金芝芝桃桃但比想像中一般桃味淡茶味重芝士味不濃不太推介
芝芝桃桃

芝芝桃桃☝🏻
之前已經知道德福開左茶狼
見到佢地全部都係茶
烏龍茶 茉莉茶 四季春都有
由於個人不太好茶類
所以打消左買既念頭
但係離遠見到一大盤芝士
係芝士!芝士!芝士!
重要既野要講三次🤣
芝士味不濃
不太推介

2018-09-26
2018-09-27 198 浏览
茶狼最近係德福開左分店,周末經過終於等到無咩人排隊就買杯試下味。見到menu上嘅水果四季春係呢度招牌top 1, 就要呢杯!一拎上手其實覺得有點圖片只供參考嘅想法,水果量都唔知有無3分1。杯水果茶要拌得好勻先感受到一點點果味!如果$36嘅價錢,相信無下次了。

杯水果茶要拌得好勻先感受到一點點果味!

如果$36嘅價錢,相信無下次了。
2018-09-22
外卖自取