2019-01-23
媽媽叫咗黑糖紅棗薑母茶。(冇影相)好大片姜!!同杯一樣咁大,好足料.不過甜到爛牙,我嗰杯已經好甜,媽媽嗰杯更甚佢話唔想浪費,想飲哂佢,但甜到好似飲糖漿咁,好辛苦,飲唔到落去!!.配搭來講欣賞佢幾有創意,奶蓋面加咗啲好辣嘅辣椒粉,chok喉嘅程度。冬瓜茶過甜,珍珠特別好咬口。.由頭飲到落尾都好辣,就算想避開淨係飲個底都好辣,奶蓋已經完全起唔到作用😅😅😅😅成杯野就係飲到好甜同埋好辣。.同埋諗到嘅就係唔想再返嚟飲第二杯。雖然環境真係坐得幾舒服,但試一次夠了。.總結:佢嘅配搭係好有創意同埋係夾嘅,但係啲比例好唔啱,好多嘢都太重手,味道失衡。由於味道真係太頂唔順,所以我哋臨走都好有禮貌地同門口個姐姐講聲可以輕手啲。.其實簡單回應一句:會反映番,就可以了。但係個員工係駁嘴咁樣,話自己嗰啲冇問題,係咁樣的,黑糖係甜㗎啦。而且一副愛理不理嘅態度,客人講緊嘢嗰陣隻眼望住天花板,唔想聽咁樣,感覺唔係好尊重。.尤其新開張,我覺得就算你唔會真係改/做咩action,都要比客人感受到有心。
媽媽叫咗黑糖紅棗薑母茶。(冇影相)
好大片姜!!同杯一樣咁大,好足料
不過甜到爛牙,我嗰杯已經好甜,媽媽嗰杯更甚
雪絨川味珍珠冬瓜茶
成杯野就係飲到好甜同埋好辣。
同埋諗到嘅就係唔想再返嚟飲第二杯。
雖然環境真係坐得幾舒服,但試一次夠了。
其實簡單回應一句:會反映番,就可以了。