2017-12-11
開左咁耐都未試過嚟呢度飲茶, 今日行過, 見到個POSTER幾吸引, 就入去食一試愛上飲茶人多先抵食, 一籠點心3至4件, 冇返3,4個人食, 真係食唔多幾多樣野茶茶居好貼心咁, 推出左自選午餐!! 啱哂我呢種獨食/2人,又中意飲茶GE人幫襯!!!SET LUNCH有3樣野揀, 唔同配搭GE點心(4件唔同食, 不重覆!!) 三大款選一, 飯或粉選一, 仲有2款菜選一真係豐富又健康!!!我地叫左2個餐, 分別係1. 蝦餃,牛燒賣, 叉燒酥, 蝦多士, 南瓜芋頭飯, 菜心2. 燒賣,菠菜餃, 蘿蔔糕, 沙律角, 排骨蒸河粉, 芥蘭因為我只食1, 2就唔評論啦蝦餃足料, 皮少厚但整體夠甜, 唔落汁都好味叉燒酥正啊!! 皮酥餡香, 餡料啱啱好, 唔多唔少唔會"漏"蝦多士大大隻蝦, 賣相好睇, 食落夠脆牛燒賣就普通D, 味道偏淡, 同埋落左芫茜...芋頭南瓜飯, 一嚟到就香噴噴! 個南瓜香味簡直係噴薄而出! 芋頭夠鬆! 因為南瓜味甜, 令成個飯都偏甜飯係糙米飯, 加上一碟菜心, 簡直係超級健康!!有營好選擇!!!至於餐2., 朋友話個粉就麻麻, 其他都幾好兩個人飲茶都可以食咁多款野食, 又點心又
一試愛上
真係豐富又健康!!! 我地叫左2個餐, 分別係
因為我只食1, 2就唔評論啦
蝦餃足料, 皮少厚但整體夠甜, 唔落汁都好味
蝦多士大大隻蝦, 賣相好睇, 食落夠脆
牛燒賣就普通D, 味道偏淡, 同埋落左芫茜...
因為南瓜味甜, 令成個飯都偏甜
飯係糙米飯, 加上一碟菜心, 簡直係超級健康!!
有營好選擇!!!
至於餐2., 朋友話個粉就麻麻, 其他都幾好
兩個人飲茶都可以食咁多款野食, 又點心又飯又菜, 都係$78! 真係好抵!!
啱哂我呢D貪心的小狗~
埋單大約$100一個人, 太古城嚟講算係差唔多了~~
值得一食再食!!