2022-08-09 379 浏览
這間在九龍灣地鐵站附近的咖啡店,經常排長龍,我們點了牛扒🥩作主菜,味道不錯,肉質香稔軟嫩,水準發揮正常,甜品亦是我很推介的菜式之一,當中的芝士慕絲蛋糕味道酸酸甜甜,開胃消滯
2022-08-07 505 浏览
每逢經過 Beans,都有好多人排隊食餐。Beans有好幾間分店,今次我們去九龍灣分店食晚餐。原來沒有得訂位,要在餐廳門口排隊等入去食 ,我們6時15到,差不多6時50才有位。只可以食到九十分鐘。黃金蟹🦀肉意粉,賣相都幾靚,肉質鮮味,超正。黑蒜鮑魚意粉:原本對黑蒜有啲抗拒,黑蒜味道甜,鮑魚調醬汁恰到好處,整體嚟講這個意粉係唔錯嘅。龍蝦汁意粉,大蝦肉質梅的,不新鮮。甜品法式蘋果酥:外脆內暖,配埋雪糕,賣相好靚,係唔錯嘅甜品,正。芒果梳打(少甜),賣相有啲似冬甩,配有紅豆和抹茶雪糕,甜度恰到好處不是超甜,芒果好creamy,正。香草梳乎厘,新鮮焗好,軟淋淋又唔係超甜,好味道。整體嚟講,甜品係唔錯嘅選擇,但是時間太短90分鐘好似好急,又唔可以訂位。

黃金蟹🦀肉意粉,賣相都幾靚,肉質鮮味,超正。

龍蝦汁意粉,大蝦肉質梅的,不新鮮。

香草梳乎厘,新鮮焗好,軟淋淋又唔係超甜,好味道。

2022-08-04
$227.5 (晚餐)
【Beans 荳子🫘🤤】大家成日話黃店荳子好食 一直都未試過 果日經過九龍灣就打算同屋企人一齊試下~*小食拼盤 $148有炸洋蔥🧅圈 肉醬炸薯條🍟 單骨雞翼 配埋醬酸酸甜甜 但份量較少 價錢上覺得唔抵 食完都未必覺得飽 *珍珠鐵觀音烏龍 🧋$19/$27感覺奶同茶分離 就算叫左少冰少甜 都好似係d冰融化落奶茶嘅口感 麻麻地*熱檸檬蜂蜜🍋🍯跟配送 $0好飲 溫度適中 蜂蜜嘅甜配埋檸檬 甜度適中 唔會感覺好漏*黑松露雜菌意大利飯 $118呢個真係要讚 好好食!雖然份量少左d 價錢有d心痛 但係黑松露配埋雜菌 真係好香 再配埋個飯 汁同水份收得岩岩好 唔會感覺好分離 有嚼勁 係我食過最好食嘅黑松露雜菌意大利飯!!*車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅🍕$98 酸酸甜甜 有濃郁嘅芝士味 會拉絲 適合喜歡車厘茄 又唔想有肉味或者煙肉火腿嘅朋友仔🤣* 72%黑朱古力慕斯 🍫$28呢個真係好好食!一啖咬落去 有好濃郁嘅朱古力味 又唔會覺得好苦 一路食落去 有朱古力榛子 好似有粒金莎係入面咁 有驚喜!📍 荳子 (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期P39A號舖(港鐵九龍灣站B出口 步行約6分鐘)
【Beans 荳子🫘🤤】

*小食拼盤 $148

*珍珠鐵觀音烏龍 🧋$19/$27

*熱檸檬蜂蜜🍋🍯跟配送 $0
好飲 溫度適中 蜂蜜嘅甜配埋檸檬 甜度適中 唔會感覺好漏

*黑松露雜菌意大利飯 $118

*車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅🍕$98

* 72%黑朱古力慕斯 🍫$28

📍 荳子 (九龍灣)
  • 檸檬蜂蜜
2022-08-05 238 浏览
荳子係附近行街行到攰,咁岩beans無人排隊就決定衝入去飲杯咖啡叫左杯 cafe latte ⭐️⭐️⭐️⭐️黑松露薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️甜品French apple flan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Creme brulee ⭐️⭐️⭐️⭐️
荳子

係附近行街行到攰,咁岩beans無人排隊
就決定衝入去飲杯咖啡

叫左杯 cafe latte ⭐️⭐️⭐️⭐️

黑松露薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

甜品
French apple flan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Creme brulee ⭐️⭐️⭐️⭐️

• 黑松露醬薯條
2022-08-05 189 浏览
🧡🧡🧡Beans🧡🧡🧡🧡手撕豬仔骨漢堡 $128 🤩8/10個Burger 嚟到已經覺得佢好特別🤤因為佢嘅漢堡係有手撕肉組成,所以食落去冇平時一pat pat嘅感覺🤩反而食到一絲絲嘅肉質,而調味就偏向中式😋成個burger似fusion菜式,而隔離嘅薯條都炸到好脆🥳醃青瓜嘅酸中和咗Burger同薯條嘅油膩,食完成啲嘢都唔會覺得好漏👻🧡黃金蟹肉意大利粉 $118 🤩9/10意粉上面有個蟹蓋冚住,雖然只係一個空殼,但就成功令個意粉好打卡able啦😉蟹肉份量好多,對於鍾意食蟹嘅人絕對係福音🥳而意粉用咗忌廉嚟炒,令到意粉食落去有綿綿嘅口感,同好重嘅奶香🤤______________________________味道😋: 9/10環境👀: 8/10服務👨🏻‍🍳: 8/10抵食💰: 6/10九龍灣偉業街33號德福廣場1期P39A號舖Beans-九龍灣分店______________________________#food #foodshare #foodart #foodgasm #hkfoodie #foodiehk #foodstagram #foodphotography #instaf
🧡🧡🧡Beans🧡🧡🧡

服務👨🏻‍🍳: 8/10
抵食💰: 6/10

九龍灣偉業街33號德福廣場1期P39A號舖
Beans-九龍灣分店
#food #foodshare #foodart #foodgasm #hkfoodie #foodiehk #foodstagram #foodphotography #instafood #likeforlikes #follow #followback #hkfood #hkfoodblogger #hongkong #hkig #美食 #相機#九龍灣美食#九龍灣#淘大美食 #淘大 #淘大商場 #德福
#德福美食 #德福廣場
2022-08-02 175 浏览
Tried multiple times for takeaway menu. Had tried multiple dishes include salad, burger, spaghetti, cake and coffee.Cheese cake was unique and I love it. All other food are good. The taste of coffee was ok. They packed well for the takeaway menu. It was nice and organize.

✿ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $𝟏𝟏𝟔鐘意𝐭𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞香味既朋友一定會鐘意呢個意粉!!呢碟意粉同樣唔係話用料好上乘不過一黎到就聞到好香既松露香味個醬汁係偏𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲既 我自己就幾鐘意軟殼蟹都炸得好酥脆 係略嫌有少少油配菜仲有唔少菇 食落同松露意粉好夾(꒪˙꒳˙꒪ ) *゚⌖˚˖* 評分𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ˖*⌖˚◌ *゚👅美味值:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡ 💸性價比:♥♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡ 🤟🏻回頭率:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
✿ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $𝟏𝟏𝟔
鐘意𝐭𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞香味既朋友一定會鐘意呢個意粉!!
呢碟意粉同樣唔係話用料好上乘
不過一黎到就聞到好香既松露香味
個醬汁係偏𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲既 我自己就幾鐘意
軟殼蟹都炸得好酥脆 係略嫌有少少油
配菜仲有唔少菇 食落同松露意粉好夾(꒪˙꒳˙꒪ )

*゚⌖˚˖* 評分𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ˖*⌖˚◌ *゚
👅美味值:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
💸性價比:♥♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
🤟🏻回頭率:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
2022-08-02 333 浏览
今日忽然唔想煮早餐, 諗起都有一段時間冇去Beans食ADB,時間比較早應該唔洗排隊, 於是決定今日再去。一早去到果然唔洗排隊, 開開心心入坐。 但原來早上只有份量較細價錢較平嘅早餐, 想要食ADB要等到11:00,有點失望,亦唔明白明明係All Day Breakfast, 點解Breakfast 時間唔整嘅呢, 係咩邏輯😒今日兩人叫咗同樣嘅Egg Royale,唔夠喉再叫多份French Toast , 全都是Beans一般嘅水準。 不過我都係喜歡ADB多啲。

2022-07-28 252 浏览
Beans都有好幾間分店 但我就特別鍾意去九龍灣個間 有埋啲特別嘅台式野飲 而且都幾好飲 而野食方面 我就喜歡beans嘅甜品多啲 特別係caramel banana waffles 上面仲有好多配料 一齊好夾
2022.7.20 星期三 3:15pm這個時間都八九成滿座,不過都即時有位。內裡光線很好,環境乾淨舒服😌•••••••••••••••••LUNCH MENU| 黑松露軟殼蟹意粉 $86 | 🍝軟殼蟹有兩件,都算鬆軟和少脆。意粉分量正常,醬汁足夠,亦有不少菇,整體味道正常。Daily Special Cake +$28| 卷 • 山政小山園 |🍵以小山園抹茶做的卷蛋,忌廉有濃濃的抹茶味。蛋糕夠濕潤,不會太甜,有少許紅豆和啫喱,增加了口感。餐飲| 檸檬蜂蜜 +$0 |🍋較甜但很清新,少冰都夠凍。| 龍蝦湯 +$40 |🦞湯在茶壺內,職員可以幫手倒入已經有海鮮的碗內。龍蝦湯味都算濃,不過蝦、蜆肉、帆立貝,都很淡味,有沒有都不會影響。個人不喜歡日本豆苗,覺得那種草青味不太配龍蝦湯。AFTERNOON TEAHomemade cake $64| Just Mango |🥭芒果造型很可愛,芒果慕絲很柔軟幼滑,配搭青檸乳酪忌廉,有少許酸甜味。不過略嫌細件。「我想和你無所事事」飲品 -$8| 藍柑草莓乳酸奶 $34 |🍓漸變的粉紅粉藍色,顏色很美。如果不是用外賣杯,用玻璃杯會更適合打卡。味道好像用
2022.7.20 星期三 3:15pm

Daily Special Cake +$28
| 卷 • 山政小山園 |
餐飲
| 檸檬蜂蜜 +$0 |
🍋較甜但很清新,少冰都夠凍。
龍蝦湯
| 龍蝦湯 +$40 |
AFTERNOON TEA
Homemade cake $64
| Just Mango |
藍柑草莓乳酸奶
「我想和你無所事事」飲品 -$8
| 藍柑草莓乳酸奶 $34 |
🍓漸變的粉紅粉藍色,顏色很美。如果不是用外賣杯,用玻璃杯會更適合打卡。味道好像用水沖淡了的草莓乳酸,酸甜味不夠,草莓味都很淡。表面的小棉花糖很甜,但好像不太夾。

服務費 10%

•••••••••••••••••

最後發現好似Afternoon tea menu比單叫貴🤔Just  Mango單叫$42,藍柑草莓乳酸奶$42。當時qr code選了Afternoon tea menu下單,就貴了。那時完全沒有考慮這個問題,下次要問清楚😂

另外,這裡的店員服務不錯,反應很快😀
2022-07-20
$138.5 (下午茶)
Just Mango, 卷 • 山政小山園
卷 • 山政小山園
2022-07-24 323 浏览
平日夜晚6點幾去到唔洗等位~座位都幾舒服,同其他枱有啲距離朋友嗌咗香蕉芒果沙冰,好飲!上面嘅cream好邪惡我就飲檸檬蜂蜜,係凍嘅,一嚟到我以為係熱,因為平時熱先會咁細杯但係飲落好舒服青咖喱軟殼蟹意大利飯:好食!啲飯辣辣地好開胃隻軟殼蟹仲炸得好好味!原隻波士頓龍蝦. 牛油軟包. 薯條. 龍蝦湯(小):龍蝦包真係充滿龍蝦肉,麵包都整得好軟熟一開始仲諗緊細細杯係咩嚟,睇返menu先知係龍蝦湯都幾好飲以前試過外賣意粉,但係食完冇咩印象,我諗正正常常掛不過今次嘅嘢食真係唔錯食完出到嚟見好多人排緊隊
平日夜晚6點幾去到唔洗等位~座位都幾舒服,同其他枱有啲距離

朋友嗌咗香蕉芒果沙冰,好飲!上面嘅cream好邪惡

香蕉芒果沙冰

但係飲落好舒服

青咖喱軟殼蟹意大利飯:好食!啲飯辣辣地好開胃
隻軟殼蟹仲炸得好好味!
青咖喱軟殼蟹意大利飯

一開始仲諗緊細細杯係咩嚟,睇返menu先知係龍蝦湯
都幾好飲
原隻波士頓龍蝦. 牛油軟包. 薯條. 龍蝦湯(小)

以前試過外賣意粉,但係食完冇咩印象,我諗正正常常掛
不過今次嘅嘢食真係唔錯
食完出到嚟見好多人排緊隊
香蕉芒果沙冰
青咖喱軟殼蟹意大利飯
原隻波士頓龍蝦. 牛油軟包. 薯條. 龍蝦湯(小)
2022-07-22 257 浏览
好似去左快餐店的感覺,點餐先坐低,要快,因為無乜野揀,而且佢係一路熱住,賣相一般。。。咖啡真心好失望,一大清早當然想飲杯咖啡醒神下,點知好似飲奶咁,真係無乜咖啡味...🤦🏻‍♀️😅呢份早餐$73元,我一心諗住cafe好合理的$丫!佢有龍脷柳,但得咸味,其他野無乜好評價,茄汁豆,蕃茄,沙律菜。。。一心以為係cafe咁架嘛😅🥺🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅👅💵:$73

一心以為係cafe咁架嘛😅🥺

🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅
💵:$73
2022-07-19 215 浏览
經過開就順便入嚟嘆杯嘢飲同甜品啦👍🏻👍🏻焦糖燉蛋💕好滑!仲用咗真嘅雲尼拿去整!面嘅焦糖好脆好香!唔會過甜啱啱好!💕隔離有個叫瑪德蓮蛋糕,幾香抺茶味👍🏻有啲紅豆喺面,都幾夾👍🏻我仲叫咗一杯水果紅茶加寒天晶球,第一次waiter 漏咗比寒天晶球比我,佢地都好好服務態度!慢慢整番比我👍🏻個嘢飲唔會太甜,好香百香果味!又有西柚同荔枝👍🏻又好大杯!夠晒爽!之前都食過已經覺得不錯!第二次都仲係表示得好好!加晒分啊!
經過開就順便入嚟嘆杯嘢飲同甜品啦👍🏻👍🏻

焦糖燉蛋💕

之前都食過已經覺得不錯!第二次都仲係表示得好好!加晒分啊!
2022-07-17 548 浏览
終於試到Beans好開心🥳 🦀黃金蟹肉意大利粉($118)鹹蛋黃蟹肉醬汁香濃,蟹肉都唔少,意粉乾硬適中,甜酥皮條亦香脆,好好味😋大力推介!👍🏽晚市時段好多甜品都賣哂☹️ 點咗🍵🧇Green Tea Waffles($72) 一上枱就聞到蜂蜜窩夫好香,配料好豐富,食哂兩塊窩夫都仲有好多配料🤣 🍕千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($108)餅底鬆厚香脆,中間多醬汁同配料,但邊位醬汁不多,略為乾身主食加$28 配黑松露醬薯條,薯條新鮮炸起,十分香脆,黑松露醬亦好味,值得一試😋
終於試到Beans好開心🥳

Green Tea Waffles
黑松露醬薯條
  • 黃金蟹肉意粉
2022-07-16 236 浏览
叫左個黑松露軟殼蟹意粉,味道較淡,冇黑松露味,好似食緊白烚意粉,唔係誇張,真係得個外觀係可以。平時去其他餐廳/樓上cafe,差唔多或者平過呢個價錢,但好食過呢間,真係唔明點解可以咁多人排隊,一直都好想試,本來以為好好食,食過先發現咁唔點,真係唔應該抱咁大期望…. (唔知係咁啱個廚師整得唔好定點,但食過呢一次之後都唔會再幫襯……..上餐都等左15mins,杯凍檸蜜就等左勁耐都冇黎,最尾係吹佢先肯黎….

黑松露軟殼蟹意粉
2022-07-16