2021-08-21
葡匯咪走雞葡國餐廳 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道118-130號美麗華廣場二期1樓167號舖招牌燒春雞 $198本身諗住係原隻燒春雞~上枱嗰陣佢已經切開咗~相對來講食用比較方便!食落十分驚喜,雞肉完全唔老唔嚡!肉質仍然保持超嫩滑~而且真係食雞有雞味!唔係誇張~唔講真係以為自己食新鮮雞😳雞肉調味唔會過鹹!傳統海鹽烤沙甸魚 (兩條) $78沙甸魚比想像中細條🙈 魚肉鹹鮮~幾開胃!傳統馬介休球 (四粒) $65炸馬介休球食落微微鱈魚味~唔會係單一炸薯仔球!本來睇過網上別人食評比較多負面,諗住叫嚟試一試過下口癮就算,點知又覺得幾好食喎!😆白酒燉啤梨 $65外型好睇啱晒打卡!食落亦唔差!用酥皮包住啤梨烤焗~配上酸忌廉~酸酸甜甜~即使用酥皮配上忌廉,亦冇油膩感~朋友鐘意脆口酥皮~我反而專登‘mok’ d酥皮沾滿忌廉嚟食🙈聽落小小邪惡,但食落都算係一個比較清新嘅總結~唯一不足嘅係,未能食出酒精味道🙈
尖沙咀彌敦道118-130號美麗華廣場二期1樓167號舖
招牌燒春雞 $198
食落十分驚喜,雞肉完全唔老唔嚡!
傳統海鹽烤沙甸魚 (兩條) $78
沙甸魚比想像中細條🙈 魚肉鹹鮮~幾開胃!
傳統馬介休球 (四粒) $65
白酒燉啤梨 $65
外型好睇啱晒打卡!
食落亦唔差!用酥皮包住啤梨烤焗~配上酸忌廉~酸酸甜甜~
唯一不足嘅係,未能食出酒精味道🙈