2023-07-30 602 浏览
行过见开左无几耐, 就试下啦,买外卖,行去收银处落单, 叫左个牛腩捞面,一行埋去个收银员揼低头, 要叫先抬头,落完单比张飞我,我就企埋一边等,收银员之后又即刻耷低头, 好忙咁, 企咗10分钟左右,发觉有啲唔对路,点解牛腩捞面应该好快就整好,点解好似冇乜声气咁?咁就行埋去问个耷低头嘅收银员,佢先话俾我听,原来喺另外𠮶边攞,咁点解唔一早落完单话俾我听要过另一边攞 , 使唔使一落完单就即刻耷低返个头,收银位其实唔应该成日耷低头,疑似玩电话,关于钱银嘅嘢应该要打醒十二分精神,同埋落完单叫个客过隔离攞有几因难,一间食肆做得好唔好,除咗出品好之外,服务亦都好紧要, 你睇对面荳子就知,饮食业咁大竞争,做得唔好,转眼就俾人淘汰!
牛腩捞