2017-09-01 1706 浏览
老公不在家,家中沒有飯開,預定食外賣,在家樓下有PHD,不用考慮,非它莫屬。PHD價錢比Pizza Hut平,是食Pizza首選。 食物選了兩個一人餐,點選迷你辣肉腸批及汽水,另加2件脆香雞下脾。🍕🍗都是即叫即做,新鮮熱辣。Pizza配料恰當,不多不少,厚度不厚不薄,食完整個已飽了;但為食嘅我們,加$30買了二件炸雞,炸雞肉質嫩滑,外層酥脆,飽都要食完整件。PHD除了Pizza,還有其他食物可供選擇,最近新增不少特色飲品,為外賣增添色彩!個人評分食物 B環境 C服務 C

🍕🍗都是即叫即做,新鮮熱辣。Pizza配料恰當,不多不少,厚度不厚不薄,食完整個已飽了;但為食嘅我們,加$30買了二件炸雞炸雞肉質嫩滑,外層酥脆,飽都要食完整件。

個人評分

脆香雞下脾
2017-08-28
辣肉腸迷你批
脆香雞下脾
N年無食PHD,因為之前習慣食Pizzahut 厚批,而PHD係薄批。另一個原因是當初PHD剛開業時,Pizza超薄也超難食。想不到今天再食,PHD批的厚度已經介乎Pizzahut厚批和薄批之間,由於係手打批,比Pizzahut厚批軟d,很適合小朋友年紀大牙力不夠的人。總括來說,這個批較軟易入口,除了較鹹外配料較少外,已經接近Pizzahut水準了。畢竟他們是同一集團而且鯉景灣這分店開了有好幾年了,手打師傅由新手變老手了。推薦給有小朋友的人士。在店内可以觀看搓餅過程呢記得星期六日經過西灣河港鐵站拿大批$69優惠券(星期一至日適用)啊,常常都有派,派了很多年了。

推薦給有小朋友的人士。在店内可以觀看搓餅過程呢

燒烤雞肉薄餅
2016-03-13
用餐优惠
優惠券
燒烤雞肉薄餅
  • 手打薄餅
2015-12-15 1538 浏览
今晚2個人,遇著星期二,有優惠,指定大批款只是$59,即大概半價。叫了夏威夷千島醬大批,另加$17芝心批底,扺到爛。落打後等左10分鐘就有得取,行返屋企,打開個盒,熱辣辣,天氣轉涼,拎住辣手的薄餅,實在無得頂!👍 上面再鋪多4一5包芝士粉,扯開薄餅,有拉芝士效果,而且批邊包住芝士,較落軟林林,又有芝士味,比平時乾到嚡的包邊吾同,而且千島醬夠惹味,咬落每啖都令人有份滿足感。😋再叫了個拿破倫雞皇意粉,拿破倫汁有豐富香草味,非一般茄汁充砲艇,而且有小小黑椒,令人有暖和感覺,也提升了整個醬汁的層次,意粉咬落彈牙,吾會林,雞肉青椒及磨菇也先抄得香口,唯獨雞肉及磨菇份量少了一點點。大慨$100,2個人食得飽飽的,又好味,抵呀~
星期二至扺食
加了芝心批,再要多個意粉
千島夏威夷芝心批$59十$17
拿破倫雞皇意粉
2015-05-19 1059 浏览
PHD雖然多數批都係薄批,但係勝在選擇多,有好多種唔同嘅口味,而且價錢比起同公司嘅Pizza Hut平得多,間唔中仲會有一啲更加抵嘅優惠,接近買一送一,另外值得一提嘅係佢嘅炸雞,外層炸到金黃色,但入面依然好Juicy,唔試就走寶!
2015-04-23
  • 炸雞
2015-03-21 858 浏览
有得堂食 但位唔多11:00開門 11:00入去食叫左珍寶定多寶普通批 + 芝士邊 - 堂食8折小食併盤 -呢度芝士條係我既最愛 雖然食一條好快飽雞翼係我第二最愛什菌豆腐芝士飯 ( 果名大約是甘好好味 好鐘意豆腐 滑滑的
有得堂食 但位唔多

好好味 好鐘意豆腐 滑滑的
2015-02-21
小食併盤
2015-01-26 882 浏览
是晚,電話訂單點了一個PHD多寶大批並加左360芝心批,同埋已說明了走洋蔥。結果不但沒有走到,員工卻用懶散的態度敷衍我說:佢廚房部電腦係唔會出到走洋蔥的字眼,根本係一個藉口,因為佢收銀機印單出黎果時明明係有寫到走洋蔥的。並且,看到廚房員工正在談天說地,大聲講大聲笑,感覺好懶散。回到家一看,PIZZA完全不平均分配,一件可以很細件,另一件卻可以是一細件的兩倍。講返味道,PHD多寶材料有雞肉、辣肉腸、蘑茹、五香肉粒、洋蔥、青椒,而芝心批邊係用了Parmesan Cheese,用料都算好足。無論大塊定細塊都總有2塊辣肉腸可惜,芝心邊內的芝士較為結實,拉不出一絲絲的芝士來,茄汁底又查得不平均。因為佢係手拉薄餅關係,人人手勢不同,今次呢個PIZZA餅底較薄,一拎就散

2015-01-25
用餐优惠
優惠券
2014-05-01 702 浏览
可能無咩人叫外賣,勁快送到。叫左個 " PHD 2-3人餐"$158 & 每次外賣必叫既"芝士條" $28( 任何手拉薄餅 (大批1個) + 飯/意粉 (1客)+ 雞翼(8件) ) PIZZA叫: PHD珍寶意粉叫: 肉醬意粉之後夠$180 送左個炸春卷黎。芝士條其實同PIZZA既芝士邊一樣味,不過呢個邊係會脆脆的。因為好似春卷,我之前都一直叫佢芝士春卷
可能無咩人叫外賣,勁快送到。

PIZZA叫: PHD珍寶
意粉叫: 肉醬意粉

之後夠$180 送左個炸春卷黎

芝士條其實同PIZZA既芝士邊一樣味
不過呢個邊係會脆脆的。
因為好似春卷,我之前都一直叫佢芝士春卷
芝士條
2014-04-17
15 分钟 (外卖送餐)
芝士條
2013-05-17 424 浏览
收到宣傳單張得知PHD有新口味推出,於是打電話叫了一個2-3人套餐...老公仔去了外賣自取,套餐包括一個普通批(試新口味套餐另加10元)+一客意粉(另外可以選擇飯或雞翼)+兩碗忌廉雞蓉粟米湯(另外可以選擇罐裝汽水或香滑豆乳布甸)新口味批的配料都有好幾種: 五香肉粒、雞肉、粟米、洋蔥、紅椒、芝麻、紫菜、木魚、日式芥末醬、沙律醬(宣傳單沒有寫)實體版本:木魚另外用膠盒裝住,於進食的時候加上,這樣可以避免木魚簿片變軟,保持口感日式芥末醬和沙律醬也足夠,但其他配料稍為不足,不過有許多紫菜幼條批底比起最初開店時的粉團顆粒粗了少許,而且批身亦較之前厚(可能食客普遍覺得厚批比較飽肚的原因而改變了),幸好手拉的煙韌口感依舊,新口味的味道也很清新,芥末醬偏甜少辣,配上沙律醬剛好提鮮,原來沒有食慾的筆者也引發起食慾來...之後,飲了餐湯,湯的質地較水狀,忌廉味不重,不過配料充足,有許多粟米粒和雞肉粒,可以解去食Pizza後的肥膩感...最後吃芝士白汁雞皇意粉,芝士淡口,白汁很滑,雞皇不是常見的塊狀,而是長身片狀的鮮嫩雞肉,意粉份量不多不少,還配上紅椒,不帶肥膩感方面值得一讚,唯習慣濃味的筆者覺得味道稍淡,
老公仔去了外賣自取,套餐包括
一個普通批(試新口味套餐另加10元)+
一客意粉(另外可以選擇飯或雞翼)+
兩碗忌廉雞蓉粟米湯(另外可以選擇罐裝汽水或香滑豆乳布甸)

實體版本:

最後吃芝士白汁雞皇意粉,芝士淡口,白汁很滑,雞皇不是常見的塊狀,而是長身片狀的鮮嫩雞肉,意粉份量不多不少,還配上紅椒,不帶肥膩感方面值得一讚,唯習慣濃味的筆者覺得味道稍淡,不過於食慾不佳的時候吃上一餐清新少見的Pizza套餐也是一次美好的美食回憶,讚~!
题外话/补充资料: [b]除了套餐試新口味要加10元外,其他如飯轉意粉不用另加收費(滑豆腐系列除外) 特別一提的是外賣自取有七折呢![/b]
2013-05-16
外卖自取
$60.5 (晚餐)
  • 和風大醬手拉簿餅,芝士白汁雞皇意粉,忌廉雞蓉粟米湯,芝士配滑豆腐雞皇飯,香滑豆乳布甸
2012-08-24 379 浏览
為了慶祝弟弟考到大學,我們一家訂了PIZZA 作晚餐。本想叫PIZZA HUT,但今期好似冇咩新野,所以叫了PIZZA HUT 的子公司PHD 再加多個特價PIZZA IN PIZZA HUT. PHD: 叫佐個4人套餐,加$轉360度芝心批,再加多2個小食: 香脆芝士條和牛奶球$270小食拼盤OK , 薯角最好食千島海鮮PIZZA差,完全冇芝士味,D芝士又實,枉我仲加佐$買,早知.... 香脆芝士條 $26同個PIZZA一樣,差,完全冇芝士味,D芝士又實,下次如再食,一定唔再買芝士類牛奶球 $26本身係OK GE,但個醬太甜啦,搞到個喉嚨好唔舒服焗芝士豆腐海鮮飯呢個唔錯,豆腐夠滑,飯係一粒粒的,唔會太淋,海鮮預佐係雪藏貨,但只得幾粒蒜香包網上訂滿$160 送的,但唔好食,個包太UM,唯一可取之處是幾多蒜粉,夠味香滑豆乳布甸全晚最好食的野,好香豆味,一個字,正!
為了慶祝弟弟考到大學,我們一家訂了PIZZA 作晚餐。

PHD:

小食拼盤
OK , 薯角最好食
千島海鮮PIZZA
差,完全冇芝士味,D芝士又實,枉我仲加佐$買,早知....
香脆芝士條 $26
牛奶球 $26

本身係OK GE,但個醬太甜啦,搞到個喉嚨好唔舒服
焗芝士豆腐海鮮飯
蒜香包
網上訂滿$160 送的,但唔好食,個包太UM
,唯一可取之處是幾多蒜粉,夠味
香滑豆乳布甸
全晚最好食的野,好香豆味,一個字,正!
题外话/补充资料: 我唸我以後都唔會再食PHD
2012-08-23
外卖送餐
2011-09-26 281 浏览
路過有人派傳單,便到PHD買Pizza外賣自取做晚餐啦.由於現在做緊 - 外賣自取半價 我們便要了多寶大批一個 + 拿破崙意粉 + 雞翼 Total : 130有找我們三人也食得飽飽.但個批底好像比較淋,如果硬一點會好d和容易食.
多寶大批
路過有人派傳單,
便到PHD買Pizza外賣自取做晚餐啦.
由於現在做緊 - 外賣自取半價

我們便要了多寶大批一個 + 拿破崙意粉 + 雞翼
Total : 130有找

我們三人也食得飽飽.

但個批底好像比較淋,如果硬一點會好d和容易食.
2011-09-23
17 分钟 (外卖自取)
多寶大批
  • 雞翼
2011-08-04 199 浏览
是日媽媽不在家,哥哥到PHD買pizza, 肉食大王大批+轉芝心批其實pizza來來去去也是這一種味,很難形容.但重點就是PHD夠平!外賣自取還50% OFF !(要大批+小食)味道也不過不失,也足料,我1人可吃掉半個!(是日沒吃過東西而已!別以為我是大食狂)某程度上這些對我來說只是填飽肚子而已.
是日媽媽不在家,哥哥到PHD買pizza,

肉食大王大批+轉芝心批

其實pizza來來去去也是這一種味,很難形容.
味道也不過不失,也足料,我1人可吃掉半個!
(是日沒吃過東西而已!別以為我是大食狂
某程度上這些對我來說只是填飽肚子而已.

2011-02-16 266 浏览
今晚難得屋企齊齊正正老豆就話不如去買PIZZA食我記得上次經過鯉灣果度, 見到果度D師傅拋餅, D技術幾咁精湛!! 睇到我企左係度所以就決定行過兩條街去買果度D PIZZA~~原來間野叫PHD去到D店員就話大批有半價, 即係話69蚊咋喎!?之後就諗都唔諗叫個千島海鮮加埋果個360芝最批底都唔係好貴姐之後仲可以叫多兩樣半價小食(真係好抵)家姐話想食雞翼就叫左蜜糖雞翼同埋脆香雞另外買多3個一人套餐叫左芝士白汁雞皇飯, 葡汁雞肉飯同埋拿破輪雞肉飯總共仲有2個湯同埋4罐美年達果度係開放式廚房, 可以睇到哂個製作過程, 好開明又可以睇多次D師傳轉個餅啦~好過癮原來唔使等好耐就有, 等左10分鐘就有野食拎走拎到返去依然熱辣辣, OH~~~~個千島海鮮實在太美味上次食PIZZA HUT果隻千島海鮮隻汁好似酸少少, 呢隻反而岩岩好個芝士邊軟林林, 咬落去淡淡芝士真係好滿足仲有3個飯, 不過我就霸左隻葡汁雞肉飯食D咖哩味好香, 都有D椰香味, 配飯真係一流仲有一盒4件既脆香雞, 都OK咬落入面都有少少肉汁D蜜糖雞翼個樣好似我媽咪煮果D鼓油雞翼咁, 哈哈, 隻雞翼都好有水準呀WOW, 食到我好飽總括黎講,
今晚難得屋企齊齊正正

老豆就話不如去買PIZZA食

所以就決定行過兩條街去買果度D PIZZA~~

原來間野叫PHD

去到D店員就話大批有半價, 即係話69蚊咋喎!?

之後就諗都唔諗叫個千島海鮮

加埋果個360芝最批底都唔係好貴姐

之後仲可以叫多兩樣半價小食(真係好抵)

家姐話想食雞翼就叫左蜜糖雞翼同埋脆香雞

另外買多3個一人套餐

叫左芝士白汁雞皇飯, 葡汁雞肉飯同埋拿破輪雞肉飯

總共仲有2個湯同埋4罐美年達

果度係開放式廚房, 可以睇到哂個製作過程, 好開明

又可以睇多次D師傳轉個餅啦~好過癮

原來唔使等好耐就有, 等左10分鐘就有野食拎走

拎到返去依然熱辣辣, OH~~~~個千島海鮮實在太美味

個芝士邊軟林林, 咬落去淡淡芝士真係好滿足

仲有3個飯, 不過我就霸左隻葡汁雞肉飯食

D咖哩味好香, 都有D椰香味, 配飯真係一流

仲有一盒4件既脆香雞, 都OK
咬落入面都有少少肉汁

WOW, 食到我好飽

總括黎講, 我覺得真係好抵食!! 而且又快整好

如果仲有半價, 下次同班FRIEND開PARTY一定再叫過
千島海鮮360芝最批
蜜糖雞翼
真係好抵呀!
phd
2010-10-02 133 浏览
最近聽朋友講新開佐間PHD既pizza...見又近近地...就一於試下啦...我地叫佐個PHD多寶手拉既大批,原來宜 家大批自取做緊優惠半價...真係好抵....計埋都係60幾蚊就有得食...pizza又唔會太多油...而且又唔會凍哂 哦....熱辣辣得黎又好軟又脆哦

2010-08-01 132 浏览
今晚唔想出街食飯,叫左 pizza 外賣叫左個香芒凱撒雞肉普通批加芝士,菠蘿火腿餡餅及蜜糖 BBQ 雞翼個 pizza 味道 very good! 不過另加既芝士,好似麵粉,完全冇芝士味餡餅太 dry, 質感似麵包多d, 完全唔似餡角,好港式! 雞翼略鹹,蜜糖味唔夠總括來講, 得個 pizza 好味!
今晚唔想出街食飯,叫左 pizza 外賣

個 pizza 味道 very good!

不過另加既芝士,好似麵粉,完全冇芝士味

餡餅太 dry, 質感似麵包多d, 完全唔似餡角,好港式!

雞翼略鹹,蜜糖味唔夠

總括來講, 得個 pizza 好味!
2010-08-01
35 分钟 (外卖送餐)
  • 香芒凱撒雞肉普通批
2010-06-28 137 浏览
買了兩個套餐,包括兩個湯,其中一個是酸的。於6月6日再光顧買套餐時通知服務員,他淡淡然的解釋,頓覺欠缺更進改善誠意,希望日後對食物品質及服務有所改進,俾增強顧客的信心。香芒凱撒雞肉批+12元轉芝最批,Pizza味道清新,芝味香濃; 葡汁雞肉焗意粉及黑椒雞槌味道不俗;外賣自取半價算合理。加8元升級細薯角只得4條,份量少了點。

2010-05-28
  • 芝心香芒凱撒雞肉批,黑椒雞槌