2019-01-20
自從日日媽媽帶我食過後,就成日想再食。公司附近有,但永遠排晒隊。終於藉著平日放假時去食吓!由於平日,時值2點多,見唔洗排隊,即入!喜歡的食物"蕃茄海鮮意粉",不在午餐menu內,只好散叫!見house (red) wine $16杯,又叫埋!海鮮份量ok多,有墨魚圈,蝦同青口,同意粉都好入味!我並非對紅酒很有研究,可是它送來時是凍的,有所懷疑,因為平時飲的都係室温! 咁就問吓google 大神,參考了 作者: 韋婉愉/《品酒世情》葡萄酒的最佳温度/2016年6月2日 的文章,原來凍係啱嘅。畢竟,紅酒要慢慢飲,但齋飲又怪怪的,於是叫了客芝士蛋糕。蛋糕芝士味未夠香濃,但配紅酒都夾到。這間連鎖餐廳裝修不是華麗的一類。有自助飲品角落,按枱上的鐘去呼喚侍應落單,食物有侍應端上,這些跟平常的餐廳有分別。
由於平日,時值2點多,見唔洗排隊,即入!
蛋糕芝士味未夠香濃,但配紅酒都夾到。