2024-06-08 72 浏览
上次經過調景嶺彩明商場見到Yolanda Bakery 既cake 好吸引但因為趕時間買唔到🥲今日papa收工特登去買返黎比我地食🥰🍰班蘭瑞士卷本身我好鐘意食斑蘭味既cake😋一開盒好香好重斑蘭味😬瑞士卷口感軟綿綿 好軟熟🍪皇牌四味曲奇Papa四款曲奇🍪包括蝴蝶酥,牛奶,檸檬🍋杏仁粒同朱古力脆脆🍫豆最愛朱古力味 香味勁香濃🍫蝴蝶酥好鬆脆 甜度剛剛好🌼金桂雜糧花膠花膠有4個味道可以選擇 包括金桂雜糧、椰香銀耳、楊枝甘露同人蔘!papa買咗金桂雜糧花膠比我😍食完飯即時開黎當糖水食😋一打開勁香桂花味!花膠好有咬口 大大舊份量又多❣️即開即食勁方便🐝蜂蜜岩燒蛋糕最鐘意既芝士🧀蛋糕,用不同方式做各具特色。蜂蜜岩燒蛋糕賣相較吸引🤩味道較特別一d👍🏻蘭特餅店 Yoland Bakery📍 將軍澳調景嶺彩明商場214舖@yolandabakery#蘭特餅店# #cake# #花膠# #育兒親子樂#

🍰班蘭瑞士卷
🐝蜂蜜岩燒蛋糕
蘭特餅店 Yoland Bakery
📍 將軍澳調景嶺彩明商場214舖
@yolandabakery
#蘭特餅店[话题]# #cake[话题]# #花膠[话题]# #育兒親子樂[话题]#
今日經開將軍澳彩明商場,見到人氣餅店Yolanda bakery ,佢哋所有蛋糕同餅,都堅持人手手工製作,而且價格大眾化,非常用心😘的一間甜品店 🫰🏻✨椰香銀耳/楊枝甘露即食花膠花膠大大件份量勁足料👍 口感滑嫩彈牙,椰香銀耳椰味香濃,楊枝甘露芒果味好清新,必食推介🫰🏻✨班蘭捲蛋糕/紫薯捲蛋糕用左班蘭同紫薯做餡,捲蛋糕口感軟綿,蛋味香濃✨牛油味/朱古力味/鹹蛋肉鬆味曲奇佢哋的手工曲奇,係皇牌產品之一,口感鬆脆,牛油🧈味~牛油味香濃,香脆鬆化,朱古力🍫味~一打開就聞到好香濃的朱古力味,鹹蛋肉鬆~肉鬆同鹹蛋嘅味道鹹香味重,一試愛上

✨椰香銀耳/楊枝甘露即食花膠

✨班蘭捲蛋糕/紫薯捲蛋糕
用左班蘭同紫薯做餡,捲蛋糕口感軟綿,蛋味香濃

✨牛油味/朱古力味/鹹蛋肉鬆味曲奇
2024-06-01
2024-05-09 82 浏览
母親節就快到🎉係時候送禮比媽媽👩🏻氹吓佢哋開心😜帶比佢哋一份喜悅🥰當日我揀左2盒花膠糖水😌有兩款味道~一款係椰香銀耳~另一款係楊枝甘露味道😋味道唔算好甜~好養顏/滋潤😘補補身體🤩另外揀咗四款曲奇🤪~有不同味道👅招牌特濃牛奶🥛、牛油味、特濃朱古力好鬆脆、柔軟~食的時候有一種綿密的口感🤩蝴蝶酥~紫菜味道~好酥脆~外脆內軟🥸而且好有奶油的味道🙂‍↔️店舖位於調景嶺分店~主推手工曲奇😂全部都係自家製的~有多種不同味道嘅選擇😂店員話比較受歡迎😂必試👏🏼另外仲有不同糕點/蛋糕選擇~

另外揀咗四款曲奇🤪~有不同味道👅

招牌特濃牛奶🥛、牛油味、特濃朱古力
好鬆脆、柔軟~食的時候有一種綿密的口感🤩

蝴蝶酥~
紫菜味道~好酥脆~外脆內軟🥸而且好有奶油的味道🙂‍↔️

2024-05-01
外卖自取
$110 (其他)
2023-10-31 149 浏览
本身唔太鍾意食曲奇餅, 因為覺得大部分曲奇餅都偏甜及油膩, 吃一,兩塊已 覺得很滯。Yolanda的曲奇餅算是例外, 首先每塊曲奇餅的size不太大, 也不太厚,just fit, 味道及款式選擇超過十款, 現在做特價100蚊五盒,今日試了以下三款:第一款是藍莓, 中間有顏色部分是藍莓, 味道甜及煙韌, 與曲奇本身有很好的化學作用, 提供兩層層次的咀嚼感, 與原味很相似, 但是今天原味售罄了, 所以買了三盒藍莓味。第二款是特濃朱古力, 味道較濃及較甜, 藍莓味可以一次過吃很多塊,甚至一整盒, 但第二款通常三至五塊內。第三款是朱古力脆脆, 不是曲奇餅, 像厚密度的餅乾 ,硬身的朱古力脆脆塊,咬落去撲撲聲,質感厚身而脆。另外,蛋糕方面推介楊枝甘露爆珠款,整個蛋糕佈滿爆珠及水果, 蛋糕內也有水果層,size剛剛好,是生日蛋糕的好選擇。
覺得很滯。

2023-07-30 174 浏览
💡【自家製蛋糕和曲奇】 放假就緊係要搵朋友一齊玩下啦,但去人地屋企無理由兩手fing fing咁,點都要買番點野,今次呢間人氣品牌蘭特餅店一直以自家製精美蛋糕和曲奇,性價比相當高,仲深受朋友喜愛。選左4款不同口味嘅件裝蛋糕,口感好鬆軟,而且又唔會太甜,食完又唔會覺得好膩🍰朱古力榛子朱古力味夠香濃,入面仲好幼滑。🍰抹茶紅豆抹茶味道清新,加埋紅豆更有口感。🍰芒果芝士香甜嘅芒果配埋軟熟嘅芝士香,好好味😋🍰柯華田味道比我想像中濃烈,上面鋪滿曬柯華田碎碎。曲奇🍪特濃黑芝麻曲奇 黑芝麻香醇濃郁,口感仲好鬆化。 🍪特濃咖啡一打開蓋已經聞到好香咖啡味,仲有陣陣奶油味。🍪櫻花蝦脆味棒呢個好特別,入口帶一點咸,但食落又帶點櫻花蝦香味。🍪原味蝴蝶酥表面好鬆脆,帶點甜甜地。
💡【自家製蛋糕和曲奇】

🍰朱古力榛子
朱古力味夠香濃,入面仲好幼滑。
🍰抹茶紅豆
抹茶味道清新,加埋紅豆更有口感。
🍰芒果芝士
香甜嘅芒果配埋軟熟嘅芝士香,好好味😋
🍰柯華田
味道比我想像中濃烈,上面鋪滿曬柯華田碎碎。

曲奇
🍪特濃黑芝麻曲奇
黑芝麻香醇濃郁,口感仲好鬆化。
🍪特濃咖啡
一打開蓋已經聞到好香咖啡味,仲有陣陣奶油味。
🍪櫻花蝦脆味棒
呢個好特別,入口帶一點咸,但食落又帶點櫻花蝦香味。
🍪原味蝴蝶酥
表面好鬆脆,帶點甜甜地。

2023-07-29 143 浏览
之前Popcorn 開果陣都有買開,知道搬左過去調景嶺,立刻過嚟幫襯吓,好鍾意佢地啲曲奇🍪同蛋糕🍰.佢哋主打手工曲奇同自家制蛋糕,絕對用心制造,食出人情味,更體貼到人家口味💕💕 而且價錢親民💞💞.曲奇❣️🍪特濃朱古力朱古力味道香濃,再混入杏仁片令,令到入口更加香脆可口😋.🍪伯爵茶曲奇上面有伯爵茶葉、燕麥、紅莓。加入燕麥令口感更加鬆化,曲奇入口鬆化,紅莓酸甜,增加層次感💞.🍪特濃朱古力朱古力味真係好香濃,入口鬆脆味美💞.🔺焦糖杏片條入口酥香鬆化,面頭焦糖不會太甜,薄薄杏片非常香脆可口,口感一流👍🏻.蛋糕❣️🍰咖啡芝士咖啡蛋糕控點買,入口咖啡味香濃,口感細緻綿滑💕.🍰芒果芝士加入芒果口感清新,芒果新鮮,芝士跟芒果非常之配搭💕.🍰楊枝甘露呢個口感非常豐富,加入布甸跟爆珠造成,口感好豐富,而且唔會太甜💕.🍰開心果開心果味道超濃,蛋糕鬆軟可口,感覺輕盈,不太甜,但果開心味好香濃💕.
曲奇❣️
🍪特濃朱古力
朱古力味道香濃,再混入杏仁片令,令到入口更加香脆可口😋
🍪伯爵茶
🍪特濃朱古力
朱古力味真係好香濃,入口鬆脆味美💞
🔺焦糖杏片條
蛋糕❣️
🍰咖啡芝士
咖啡蛋糕控點買,入口咖啡味香濃,口感細緻綿滑💕
🍰芒果芝士
加入芒果口感清新,芒果新鮮,芝士跟芒果非常之配搭💕
🍰楊枝甘露
🍰開心果
2023-07-22 130 浏览
見到彩明商場開咗間新嘅餅店,所以買咗個楊枝甘露蛋糕同麻薯葡撻試吓🔥葡撻就一般般,似係蛋撻多過葡撻楊枝甘露蛋糕 ~$100 (個生日牌舖頭冇包)特登揀咗個細尺寸,一人一細件岩曬當飯後甜品,價錢幾實惠🤑 蛋糕好香水果味,不過啲生果唔夠新鮮,芒果好酸,其他生果都冇乜味。佢有芒果爆珠,都幾正😋蛋糕夾心cream同蛋糕底,個餡仲有西米露,甜度適中,質素ok,不過冇話好出色味道: 6/10環境: 7/10服務: 7/10人均: $10-150

楊枝甘露蛋糕 ~$100 (個生日牌舖頭冇包)

味道: 6/10
環境: 7/10
服務: 7/10
人均: $10-150
2023-07-07 104 浏览
🧁 最近行街經過喺調景嶺嘅彩明商場,入面見到間富有平民化嘅甜品曲奇麵包舖,店主話每樣嘢都係每日全人手製作,而且嚴選左各種各樣嘅新鮮材料,店舖仲有提供各類型嘅2D海棉蛋糕、3D造型蛋糕,多達20款曲奇罐仔。 🍪 我特別推介佢地嘅特濃朱古力曲奇,雖然份量唔係好多,但係只係賣20幾蚊,而且好好味,曲奇餅非常鬆脆,充滿着朱古力味! 🉐️ 店舖希望將每日製作嘅曲奇同埋蛋糕嘅熱誠帶俾每一位客人幸福感、美味可口、滿足感!

Handmade🖤 Yolanda Bakery🍰🧁🍪🎂..一間烘焙小店,售賣各種精緻糕點,價錢親民但卻用料十足、吃得出誠意❤️。不單有賣相亦有內餡,小店都有驚喜😍,經過當然不能錯過呢!杏仁花生醬卷蛋 $35花生醬味道平日少見,有醬香而蛋糕鬆軟,加上杏仁碎增加口感。蜂蜜岩燒戚風蛋糕 $20小小一個造型可愛,獨吃不錯喔!脆皮芝麻波 $9 麻糬葡撻 $8返熱後吃都不錯,茶點之選。曲奇超香牛油味,吃出手工的味道🖤,芝麻味鬆化 & 海鹽脆米曲奇,集咸甜味道更有層次感呢。件裝蛋糕 $28 同樣吸引🍰,種類多,今次就試左:朱古力榛子、紫薯麻糬蛋糕、藍莓芝士、爆珠楊枝甘露,色彩繽紛,各有特色呢。..×××××ש將軍澳調景嶺彩明街1號彩明商場1期2樓214號..

Handmade🖤 Yolanda Bakery🍰🧁🍪🎂

不單有賣相亦有內餡,小店都有驚喜😍,經過當然不能錯過呢!

杏仁花生醬卷蛋 $35
花生醬味道平日少見,有醬香而蛋糕鬆軟,加上杏仁碎增加口感。

蜂蜜岩燒戚風蛋糕 $20
小小一個造型可愛,獨吃不錯喔!

脆皮芝麻波 $9 麻糬葡撻 $8
返熱後吃都不錯,茶點之選。

件裝蛋糕 $28 同樣吸引🍰,種類多,

今次就試左:朱古力榛子、紫薯麻糬蛋糕、

藍莓芝士、爆珠楊枝甘露,色彩繽紛,各有特色呢。
×××[蘭特餅店 -Yolanda Bakery]×××
©將軍澳調景嶺彩明街1號彩明商場1期2樓214號
2023-06-11 73 浏览
🎈Yolanda 蘭特餅店彩明商場內的街坊小店蛋糕、曲奇賣相精緻,價格卻相當親民🤗出品有誠意,值得支持❣️🎈藍莓芝士賣相好靚,食落幾香芝士味口感順滑,甜度剛剛好,幾正🎈爆珠楊枝甘露蛋糕味道清香,有陣陣芒果香🥭加上粒粒爆珠,呢個款式唔係度度食到 🎈濃情朱古力蛋糕質感軟滑,朱古力味香濃🍫可可粉亦好加分,令味道更有層次🤗🎈朱古力榛子朱古力同榛子味balance得剛好裡面仲有啲脆脆增加口感✨🎈曲奇超多款口味,常見嘅朱古力、咖啡、抹茶之外🍪較特別嘅有燕麥紅莓🧀個人幾推介咖啡杏仁,香濃咖啡味加上杏仁粒粒,雙重享受特濃抹茶,茶味香濃又不失牛油香🫖另外朱古力濃郁得嚟唔太甜都值得一試呢.
🎈Yolanda 蘭特餅店

彩明商場內的街坊小店
蛋糕、曲奇賣相精緻,價格卻相當親民🤗
出品有誠意,值得支持❣️

🎈藍莓芝士
賣相好靚,食落幾香芝士味
口感順滑,甜度剛剛好,幾正

🎈爆珠楊枝甘露
蛋糕味道清香,有陣陣芒果香🥭
加上粒粒爆珠,呢個款式唔係度度食到

🎈濃情朱古力
蛋糕質感軟滑,朱古力味香濃🍫
可可粉亦好加分,令味道更有層次🤗

🎈朱古力榛子
朱古力同榛子味balance得剛好
裡面仲有啲脆脆增加口感✨

🎈曲奇

個人幾推介咖啡杏仁,香濃咖啡味加上杏仁粒粒,雙重享受
特濃抹茶,茶味香濃又不失牛油香🫖
另外朱古力濃郁得嚟唔太甜都值得一試呢

外卖自取
蘭特餅店的蛋糕和曲奇種類非常多嚴選紐西蘭牛油、日本麵粉、有機雞蛋製作送禮自用都是一流的選擇我喜歡在家中下午茶選擇了這幾款蛋糕==========🧁蛋糕🍰 ==========濃情朱古力濃厚香醇的朱古力醬,配上棉花糖及香甜藍莓作點綴,口感細膩朱古力榛子香濃朱古力與幼滑榛子的完美結合,有兩種不同層次黃金瑞士栗子栗子味香濃,配合清新的生果紫薯麻糬蛋糕芳香的紫薯配合柔軟的麻薯,內裏還有開心果醬的點綴杏仁花生醬卷蛋香軟鬆化,杏仁味非常香濃==========🍪曲奇🍪==========特濃咖啡咖啡味香濃,口感香脆特濃牛油超軟熟的牛油曲奇,有一種入口即溶的感覺鹹蛋肉鬆曲奇 中西合璧的感覺,香口的鹹蛋味配合肉鬆非常特別原味蝴蝶酥每一個都是完整的心形,鬆化酥脆
蘭特餅店的蛋糕和曲奇種類非常多
嚴選紐西蘭牛油、日本麵粉、有機雞蛋製作
送禮自用都是一流的選擇

我喜歡在家中下午茶
選擇了這幾款蛋糕

==========🧁蛋糕🍰 ==========
濃情朱古力
濃厚香醇的朱古力醬,配上棉花糖及香甜藍莓作點綴,口感細膩

朱古力榛子
香濃朱古力與幼滑榛子的完美結合,有兩種不同層次

黃金瑞士栗子
栗子味香濃,配合清新的生果

紫薯麻糬蛋糕
芳香的紫薯配合柔軟的麻薯,內裏還有開心果醬的點綴

杏仁花生醬卷蛋
香軟鬆化,杏仁味非常香濃

==========🍪曲奇🍪==========
特濃咖啡
咖啡味香濃,口感香脆

特濃牛油
超軟熟的牛油曲奇,有一種入口即溶的感覺

鹹蛋肉鬆曲奇
中西合璧的感覺,香口的鹹蛋味配合肉鬆非常特別

原味蝴蝶酥
每一個都是完整的心形,鬆化酥脆

2023-05-31 64 浏览
今日經過Yolanda Bakery,朋友話呢間嘅曲奇、蛋糕真材實料,有好多款口味,而且價錢相宜。於是各自買左幾款回來嘆下😊。🫙南瓜杏片酥,口感香脆可口。🫙特濃黑芝麻曲奇,芝麻味香濃,十分鬆脆。🫙小紅莓曲奇,中間有粒小紅莓,牛油味香濃。🧁貓山王榴槤蛋糕,口感豊富,香嫩軟滑。🫘咖啡芝士蛋糕,咖啡配芝士很搭。🍰濃情朱古力蛋糕,濃濃朱古力🍫食到好滿足,海綿蛋糕軟嫩。鮮奶撻、麻薯蛋撻各一件,甜甜的都唔錯👍。

🫙南瓜杏片酥,口感香脆可口。
🫙特濃黑芝麻曲奇,芝麻味香濃,十分鬆脆。
🫙小紅莓曲奇,中間有粒小紅莓,牛油味香濃。

🧁貓山王榴槤蛋糕,口感豊富,香嫩軟滑。
🫘咖啡芝士蛋糕,咖啡配芝士很搭。
🍰濃情朱古力蛋糕,濃濃朱古力🍫食到好滿足,海綿蛋糕軟嫩。

鮮奶撻、麻薯蛋撻各一件,甜甜的都唔錯👍。
2023-05-31
2023-05-31 64 浏览
我成日都會經過呢間店買佢哋嘅芝士波波返屋企比阿囝做早餐,今次仲買咗佢哋幾款好有人氣嘅產品╰☆日式芝士蛋糕 $25芝士味香濃,口感濕潤,入口軟綿綿╰☆件裝蛋糕 $20-22(特價每件)見佢做特價,揀咗4款唔同味嘅件裝蛋糕返屋企share•阿華田最頂有阿華田粒粒,味道好濃郁,連埋個餅底食可以減低甜膩•紫薯麻糬紫薯味超香😍紫薯蓉好綿密,仲有麻糬好有口感•朱古力榛子朱古力味濃帶榛子味,仲有脆脆粒粒,多重口感•芒果花之戀芒果香甜😋海綿蛋糕🍰軟綿綿╰☆曲奇🍪 $25(特價每盒)伯爵茶、抹茶🍵、黑芝麻曲奇🍪香脆鬆化帶牛油香,每款味道都好突出,好香濃👍🏻╰☆紫菜肉鬆蝴蝶酥 $30好香牛油味,入口好酥脆帶啖啖鹹香味

╰☆日式芝士蛋糕 $25
芝士味香濃,口感濕潤,入口軟綿綿

╰☆件裝蛋糕 $20-22(特價每件)
見佢做特價,揀咗4款唔同味嘅件裝蛋糕返屋企share
•阿華田
最頂有阿華田粒粒,味道好濃郁,連埋個餅底食可以減低甜膩
•紫薯麻糬

紫薯味超香😍紫薯蓉好綿密,仲有麻糬好有口感
•朱古力榛子
朱古力味濃帶榛子味,仲有脆脆粒粒,多重口感
•芒果花之戀
芒果香甜😋海綿蛋糕🍰軟綿綿

╰☆曲奇🍪 $25(特價每盒)
伯爵茶、抹茶🍵、黑芝麻
曲奇🍪香脆鬆化帶牛油香,每款味道都好突出,好香濃👍🏻

╰☆紫菜肉鬆蝴蝶酥 $30
好香牛油味,入口好酥脆帶啖啖鹹香味