2023-10-26 13 浏览
罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐👉🏻餐前小食唔知會隨時都有變但當日係枝豆💚等緊食物黎嘅時間真係好適合黎慢慢食😆👉🏻刺身頭盤刺身真係超級大盤真心有啲嚇親😳就好似平時去食日式放題嘅時候見到刺身拼盤🍣刺身包括有花龍蝦刺身🦞象拔蚌刺身,油甘魚,北海道帶子,銀鱈魚🐠酒漬赤蝦 🦐北寄貝,個人就最鐘意食龍蝦刺身平時比較少機會會食到所以好特別😊👉🏻時令海蝦食到刺身蝦後就食清蒸蝦🦐蝦都偏大隻仲有少量蝦膏係入面加上新鮮嘅關係就咁食已經好好食唔洗再添加任何嘢🫶🏻👉🏻法國藍龍蝦清蒸龍蝦係我最鐘意嘅海鮮🦞龍蝦真係好好食就咁食已經冇得頂了🤭
罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐
👉🏻餐前小食
👉🏻刺身頭盤
👉🏻時令海蝦
👉🏻法國藍龍蝦
2023-10-25 11 浏览
🤩法國藍龍蝦🥳🥳🥳原家約好幾位姐妹一齊食新野,早前成日都食埋D熱氣野,搞到個人幾咁唔健康,今次我地幾個就食得健康D,主要就係食海鮮,不過係蒸既海鮮,呢間餐廳個名好特別,叫做虎嘯,大部份都係海鮮,我地叫了好幾種,當中既法國藍龍蝦,龍蝦肉好清甜,法國既龍蝦係特別靚同大隻,肉質鬆軟好靚🤩北海道扇貝、時令海螺🥳🥳🥳😈呢度既扇貝都好好食,係北海道既扇貝,中間既肉就夠晒厚,食落去都有一種鮮既感覺,仲有螺都唔錯,咁樣蒸既話仲更加有鮮味🤩一夜干石特魚🥳🥳🥳😈原來呢一隻魚都相當好食,都係好少食到呢種魚,魚味好鮮,同埋已經分齊晒,食起上來好方便🤩山椒醬油配白鱔🥳🥳🥳😈呢個簡鱔加埋醬油就非常好食,呢度既海鮮都好新鮮,蒸得香,又唔洗等咁耐🤩櫻花蝦芝士烏冬🥳🥳🥳😈頭先都當係小食,最後食埋烏冬就夠晒飽,呢個烏冬既麵好有口感,好滑身,面上仲有好香既芝士同櫻花蝦
🤩法國藍龍蝦🥳🥳🥳
🤩北海道扇貝、時令海螺🥳🥳🥳
🤩一夜干石特魚🥳🥳🥳

🤩山椒醬油配白鱔🥳🥳🥳
🤩櫻花蝦芝士烏冬🥳🥳🥳
2023-10-25 8 浏览
一間餐廳竟然有套餐係有蒸氣火鍋又有刺身,仲有其他唔同嘅食物,食完一個餐超飽!主角一定係法國藍龍蝦,龍蝦每人都有半隻,都幾大隻,蝦肉蒸完都好爽口,好彈牙,亦有啲蝦膏,好濃味,龍蝦鉗都好大隻,都係新鮮嘅龍蝦!時令海蝦同樣都係大大隻,係新鮮嘅海蝦,好鮮味,爽爽地,唔會係霉晒既肉!海葡萄原隻鮑魚同時令海螺一齊蒸,差唔多時間熟,鮑魚同海螺都係幾爽口,鮑魚上面放咗啲海葡萄就更加鮮味,海螺都係食得出好鮮甜!牛肉福袋同墨魚滑都係一齊蒸,牛肉福袋整得好靚,福袋嘅豆腐皮煙煙韌韌,牛肉餡醃得好好,好嫩滑嘅牛肉,另外墨魚滑好香墨魚味,仲有啲墨魚粒,口感好好!
上星期同三個好姊妹三個發現左天后超級正嘅@虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店🔥(∴🕶∴)🔥我哋四個都係食呢個法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐💥((⊂(。`・ω・´。)⊃))💥我哋都超級鍾意佢嘅剌身頭盤,打卡真係好靚,仲要有好多款唔同嘅刺身,自己覺得佢哋嘅油甘魚、北海道带子、銀鱈魚、北寄貝係我最鍾意食㗎!法國藍龍蝦每人有成半隻,超級多肉,食落嘅味道好甜,唔需要任何調味都已經好好味!原汁原味!呢一款風乾咗嘅一夜干石特魚都係我平時食日本餐廳必叫小食!山椒醬油配白鱔👍🏻平時都好鍾意白鱔,啲魚肉好滑,開咗呢一個山椒豉油,辣辣地都幾正!超鍾意食佢哋呢個牛肉福袋,因為個福袋甜甜地,入面啲牛肉又好Juicy!新鮮嘅時令海蝦,超級彈牙之餘又大隻!仲有呢杯自製洛神花茶都好好飲,酸酸地咁!

呢一款風乾咗嘅一夜干石特魚都係我平時食日本餐廳必叫小食!

新鮮嘅時令海蝦,超級彈牙之餘又大隻!
仲有呢杯自製洛神花茶都好好飲,酸酸地咁!
2023-10-20 21 浏览
☺️入到來先知原來係 甘多野食既餐廳,(‼️四位用餐)所有食物都係非常新鮮,都幾特別, 🙂🙂前菜:一夜幹石特魚,魚肉鮮嫩,搭配著香氣四溢的調味料,讓人回味無窮。小食:牛肉福袋 ✔️肉質都係夠嫩〰️好食到無得彈。外脆內嫩,牛肉的香氣和口感與包裹的糯米粉醇厚地融合在一起,令人讚歎。墨魚滑展示了墨魚的獨特風味和彈性口感,搭配著醬汁的調味。主菜:原隻法國藍龍蝦(每位半隻)〰️肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了蝦的鮮甜和鮮美。最重要係海水味好重,好得好滿足又飽肚☘️壽司:白蝦夠曬結實彈牙。赤貝比較軟糯,有淡淡海水味。深海池魚,喜之次,大拖,穴子都唔錯。飲品:自製洛神花茶,具有酸甜的味道,給茶水帶來了一種清新的感覺。感受到洛神花的芳香和茶的舒緩,讓人放鬆身心,是開胃既飲品。
太耐冇食咁好味嘅海鮮啦,之前都係食開普通打邊爐,今次發現原來日式蒸氣海鮮刺身好食好多😍💟罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐:💟餐前小食💟剌身頭盤(花能蝦刺身、积拔蚌刺身、油甘魚、北海道带子、銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝)擺盤精美、打卡一流!💟法國藍龍蝦(每位半隻)鮮甜又美味嘅龍蝦,真係令人一試難忘,估唔到第一次食法國嘅藍龍蝦已經咁有水準!💟原隻北海道扇貝扇貝嘅size約有12cm,非常吸引,除咗原先扇貝好鮮甜之外,另外仲加咗海草配西京麵豉,味道又更加有層次!💟櫻花蝦芝士烏冬芝士香味完全滲透在滑溜烏冬當中,每一啖都食到芝士鹹香味道,芝士控大愛!💟海葡萄原隻鮑魚、時令海螺、時令海蝦新鮮嘅海鮮,無得彈!💟一夜干石特魚、山椒醬油配白鱔魚肉鮮味十足!💟日式京葱醬油配阿波尾雞阿波尾雞入味雞肉又滑🍗💟牛肉福袋、鮮製墨魚滑好嫩好滑又多汁嘅牛肉!墨魚滑每天新鮮製👍🏻💟新鮮野菜盛合:非常豐富,多選擇❣️💟日式雜炊:好有海鮮味,好好食🤤💟日式甜品:飯後甜品一流嘅蛋糕🍰
💟罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐:
💟餐前小食
💟剌身頭盤
擺盤精美、打卡一流!
💟法國藍龍蝦(每位半隻)
💟原隻北海道扇貝
💟櫻花蝦芝士烏冬

💟海葡萄原隻鮑魚、時令海螺、時令海蝦
新鮮嘅海鮮,無得彈!
💟一夜干石特魚、山椒醬油配白鱔
魚肉鮮味十足!
💟日式京葱醬油配阿波尾雞
阿波尾雞入味雞肉又滑🍗
💟牛肉福袋、鮮製墨魚滑
好嫩好滑又多汁嘅牛肉!墨魚滑每天新鮮製👍🏻
💟新鮮野菜盛合:非常豐富,多選擇❣️
💟日式雜炊:好有海鮮味,好好食🤤
💟日式甜品:飯後甜品一流嘅蛋糕🍰
好想講下呢個比較特別嘅“法國藍龍蝦”,聽講法國人本身好喜歡食,今次一試真係返唔到轉頭。佢口感鮮嫩滑膩,肉質彈牙,帶有淡淡的甜味和海洋香氣。每一口都能品味到豐富的海鮮風味,絕對是海鮮愛好者的極致享受^_^而“時令海蝦”不過不失,保持到新鮮嘅水準,唔會係雪藏蝦。特別之選“日式京蔥醬油配阿波尾雞”,喺呢度可以食到,真係好難得,因為佢係喺德島豐富的自然環境中悠閒地飼養,不含生長激素及不含抗生素,肉質有彈性,富有肉味,真係好味又健康。^w^***刺身頭盤,主力推介:*花龍蝦刺身~鮮甜多汁,肉質鮮嫩。*北海道帶子~口感鮮美,帶有淡淡的海洋香氣。*象拔蚌刺身~肉質鮮嫩彈牙,帶有濃郁的海鮮味道。*北寄貝~軟嫩滑膩,口感豐富。*酒漬赤蝦~鮮嫩爽脆,帶有微鹹的風味,十分開胃。
而“時令海蝦”不過不失,保持到新鮮嘅水準,唔會係雪藏蝦。

***刺身頭盤,主力推介:
*花龍蝦刺身~鮮甜多汁,肉質鮮嫩。
*北海道帶子~口感鮮美,帶有淡淡的海洋香氣。
*象拔蚌刺身~肉質鮮嫩彈牙,帶有濃郁的海鮮味道。
*北寄貝~軟嫩滑膩,口感豐富。
*酒漬赤蝦~鮮嫩爽脆,帶有微鹹的風味,十分開胃。
2023-10-18 17 浏览
呢個蒸氣海鮮同平時有所唔同係唔係只有海鮮而係仲有其他食物所以唔會覺得好單調!價錢方面就相對平時只有海鮮嘅套餐會平少少🤏🏻計埋加一大概係$600頭左右。唔係海鮮但又意外好食嘅包括有牛肉福袋 同墨魚滑,牛肉福袋外表係腐皮而內饀係牛肉🐄仲要有好多湯汁係入面。而墨魚滑就普通但就新鮮整嘅所以好食!開始去到海鮮部分了!第一係一夜干石特魚同山椒醬油配白鱔,個人就覺得正常但朋友真係大愛🫶🏻佢地話要推下😂第二係法國藍龍蝦,每個人都有半隻唔洗話冇得食,都叫做大隻嘅。第三係原隻鮑魚同海螺🐚兩者都好彈牙吅完全都咬到🥰
2023-10-17 25 浏览
因為老公超級鍾意食海鮮,間唔中都會喺屋企自己整下唔同嘅海鮮。但喺屋企整就要好多麻煩嘅工序ε-(´∀`; )今次就出咗去食蒸氣海鮮有多款海鮮選擇!仲要唔需要自己處理麻煩嘅工序簡直就係超好(*☻-☻*)法國藍龍蝦第一款海鮮就係龍蝦,每一位都有半隻。龍蝦真係啖啖肉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢隻龍蝦都係好新鮮同埋好多肉。刺身頭盤刺身總共有七款,包括有龍蝦,油甘魚,帶子,北寄貝,赤蝦,象拔蚌,銀鱈魚!真係超豐富\(//∇//)\每一款刺身食一片就好似係去咗食放題咁(´・ω・`)刺身們都係好好食嘅同新鮮!海葡萄原隻鮑魚鮑魚都幾大隻下,本身都驚會咬唔到但係超林的說^ω^時令海螺海螺都整得唔錯,比想像中好食o(^▽^)o日式京葱醬油配阿波尾雞醬汁配上雞肉係好夾的,雞肉都算嫩!
法國藍龍蝦
刺身頭盤
日式京葱醬油配阿波尾雞
醬汁配上雞肉係好夾的,雞肉都算嫩!
2023-10-17 16 浏览
一個套餐有齊蒸海鮮刺身,非常豐富,4個人去食,餐廳環境好好,好闊落,食得特別舒服!🫶🏻原隻北海道扇貝扇貝真係好大隻,好大粒,好爽嫩啲肉,好鮮甜,用咗麵豉醬去煮,鹹鹹地,更加鮮味,加埋啲海草,好清新!👏🏻海葡萄原隻鮑魚鮑魚都幾大隻,係即日新鮮運返嚟,加咗啲海葡萄喺上面,蒸完出嚟肉質爽口彈牙,鮮味十足!✌🏻時令海螺海螺都幾大粒,好鮮甜,唔使蒸好耐,蒸完出嚟好爽彈牙,q彈嘅口感,又有螺本身嘅鮮味!🫰🏻時令海蝦海蝦好大隻,放上蒸籠海蝦仲識郁既,夠晒新鮮,好鮮甜,蝦味好濃,好爽彈,肉質好好!🤘🏻櫻花蝦芝士烏冬烏冬好煙韌,係好靚嘅日本烏冬,好掛汁,芝士味好濃,沾滿啲芝士醬同埋啲櫻花蝦去食,夠晒鹹香!
🫶🏻原隻北海道扇貝
👏🏻海葡萄原隻鮑魚

✌🏻時令海螺
🫰🏻時令海蝦
🤘🏻櫻花蝦芝士烏冬
2023-10-16 10 浏览
天后有一間好正嘅蒸氣刺身( ᐛ )っー☆))🔥🔥,餐廳環境別致又闊落,就係呢一間虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店!💯法國藍龍蝦未蒸熟嘅藍龍蝦已經好吸引,非常之新鮮,蒸完之後龍蝦肉好鮮甜,真係一試難忘!💯原隻北海道扇貝海草配西京麵豉有少少鹹味,配搭清淡鮮甜嘅扇貝上,確實係一個好好嘅配搭!💯海葡萄原隻鮑魚、時令海螺非常鮮甜又彈牙,兩款海鮮都好新鮮!💯一夜干石特魚魚肉風乾後更香,好有風味!越食越香越好味!💯山椒醬油配白鱔超級滑嫩嘅白鱔配上山椒醬油,辣辣地又入味,好yummy !💯牛肉福袋非常飽滿嘅牛肉福袋超吸引,入面嘅手打牛肉超有牛肉香味,仲要有豐富嘅肉汁!正呀!以上都係係罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐入面嘅食物❗️

💯法國藍龍蝦

💯原隻北海道扇貝

💯海葡萄原隻鮑魚、時令海螺
非常鮮甜又彈牙,兩款海鮮都好新鮮!

💯一夜干石特魚

魚肉風乾後更香,好有風味!越食越香越好味!

💯山椒醬油配白鱔
超級滑嫩嘅白鱔配上山椒醬油,辣辣地又入味,好yummy !

💯牛肉福袋

以上都係係罕有法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐入面嘅食物❗️
2023-10-16 8 浏览
最近係天后開工,☺️心情靚靚就想食下特別野,天后有間係食蒸氣海鮮,☺️之前聽朋友講呢種食法唔錯,所以好想食下,呢間餐廳都幾大,☺️有中式又有日式既感覺。店員既服務唔錯,好溫柔又好禮貌☺️☺️牛肉福袋 ,墨魚滑見到張餐牌咁靚,就覺得質素係非一般好,叫了少量食物來試試,估唔到環境咁靚之外,食物都可以咁靚,呢個真係用上福袋造型,好有趣,另外墨魚滑好香滑,好好食😉☺️扇貝呢度仲有扇貝海鮮,好新鮮,呢個扇貝都整得好靚,扇貝好肉厚又鮮甜😉☺️時令海蝦 呢度既海蝦都好大隻,好有海蝦既味道,好多蝦肉都係好鮮甜😙☺️法國藍龍蝦一睇佢就好多肉,呢個法國既龍蝦,肉質好鮮又嫩滑,好有蟹肉既鮮味,咁樣食又真幾特別,絕對唔差😙
☺️牛肉福袋 ,墨魚滑
☺️扇貝
☺️時令海蝦
呢度既海蝦都好大隻,好有海蝦既味道,好多蝦肉都係好鮮甜😙
☺️法國藍龍蝦
2023-10-12 23 浏览
今日同我朋友慶祝生日,琴晚就膽粗粗打去店家問會唔會有位如無意外都係full晒,不過 老闆好好話如果今日有位多咗出嚟即刻同我講,最後今日好好彩咁樣成功有兩個位。😈😈上到去第一個頭盤刺身,每一道到鮮甜到不得之了。當我仲喺刺身頭盤意猶未盡嘅時候 ☺️☺️☺️老闆已經攞出佢哋嘅主角龍蝦。🤩🤩隻龍蝦新鮮度滿分,甜度爆分,最令人驚喜嘅係個龍蝦鉗個尖啄竟然可以好似食生蠔🦪,咁樣又一啖海水,扣住喺個尖啄,好正嘅體驗。😍😍😍然後白麵豉帆立貝,鮮甜到不得了,之後嚟嘅會一款海鮮鮮度甜度都係滿分💯然後終於到成餐嘅高潮位,龍蝦粥,當前面嘅海鮮嘅精華全部流入呢一兜粥裏邊,好難想像究竟有幾咁鮮甜。幫放入口嗰一瞬間,我只可以講「おいしい!!!!」所有材料嘅精華全部落晒落去🤩🤩仲有龍蝦膏嘅味道,嗰種鹹香同個粥真係好夾😍😍😍好正既一餐☺️☺️

好正既一餐☺️☺️
今日約咗朋友特登嚟呢間餐廳試,試完都覺得好滿足,特別有四樣係好推薦。🌟時令海蝦有四隻望落都好新鮮,蒸熟之後肉質保持鮮嫩唔會好鞋好硬。🌟法國藍龍蝦(每位半隻)呢個品種係不易捕獲,所以能夠喺度食到真係覺得好難得。蒸熟後係一種鮮香嘅味道,食落肉質鮮嫩多汁,入口即化。啖啖肉又滿足。🌟日式京蔥醬油配阿波尾雞阿波尾雞係一種來自日本嘅特色家禽,肉質鮮嫩多汁。佢嘅肉質緊實,口感優良,味道鮮美濃郁。配上京蔥醬油,香氣四溢,味道更加提升。🌟草莓芝士蛋糕蛋糕底層酥脆,芝士層口感細膩,亦食到一粒粒碎草莓。每一口都帶來甜蜜的享受,絕對是甜品愛好者嘅最愛。

🌟時令海蝦
有四隻望落都好新鮮,蒸熟之後肉質保持鮮嫩唔會好鞋好硬。
🌟法國藍龍蝦(每位半隻)
🌟日式京蔥醬油配阿波尾雞
🌟草莓芝士蛋糕
2023-10-11 8 浏览
爸爸上星期六生日全屋人就去咗呢間天后專食海鮮蒸氣食晚餐🥣大家一齊同爸爸一齊慶祝生日🎂🪅大家對整體嘅質素頗滿意下加上海鮮都好新同肥美❤️除咗海鮮外仲有好多嘢食就主要介紹下啦🤭首先係牛肉福袋同墨魚滑😙牛肉福袋嘅饀料都有幾多但要小心爆汁燙親舌頭👅而墨魚滑都係新鮮整成的都算彈牙😜此外係日式京葱醬油配阿波尾雞🐣雞肉就正常但個汁就真係好夾了同雞肉真係冇得頂🙌🏻 蔬菜有一個新鮮野菜盛合🥬都有幾多款唔同嘅蔬菜都算新鮮🥦最後一定要講下法國藍龍蝦🦞真係好好食仲有少量嘅膏不錯👌🏻