2017-09-22
今日突然想食生蠔,大埔其實無選擇,上網睇過呢間蠔王新開,所以即管嚟試吓,坐低同老闆傾吓發現原來係前身Jingle’s蠔吧嘅老闆再開返,唔怪得啲裝修似曾相識啦!因為太想食蠔,所以一坐低就order咗個生蠔拼盤,$398有5款唔同嘅生蠔共10隻,仲要係夠哂新鮮甜美,絕對超值!食完生蠔,我地叫咗老闆推介嘅蒜蓉包同鵝肝,蒜蓉包特別之處係真係有個焗蒜頭比你食,焗完後嘅蒜頭好香好好食,蒜蓉包香脆但唔會油膩,加埋粒蒜頭喺面一齊食,真係別有一番風味!連我平時唔係好食蒜蓉包嘅都同老公平分咗成碟!(咁啱今日又好肚餓)之後係我至愛之一香煎鵝肝,佰幾蚊有兩片真係唔貴,煎得外脆內軟,油份夠、香而不膩,如果個肚擺得落,真係好想食多碟今日食量驚人,可能樣樣嘢都好食所以唔知飽我地仲叫咗個Set dinner,二佰幾蚊有兩隻生蠔、蟹肉龍蝦湯、10oz肉眼扒、餐飲,真係抵到暈!最重要係,質素一流!尤其個龍蝦湯,老闆仲好細心咁幫我地一分為二,分兩碗上,等我地兩個都可以試到!果然係店主推介,Yum Yum!最後,老闆再推介我地試餐廳嘅鎮店甜品~薑味雪糕!其實本來已經好飽,不過老闆誠意推介,個名聽落又幾得意,一於又試一份!老闆
最後,老闆再推介我地試餐廳嘅鎮店甜品~薑味雪糕!其實本來已經好飽,不過老闆誠意推介,個名聽落又幾得意,一於又試一份!老闆又細心地幫我地分開兩份!一食落口,果然有驚喜,真係好夠薑 好似食梗薑糖咁,食落口凍冰冰但去到喉嚨時就開始有啲辣味,感覺好得意,好好味!
本來諗住普通食個晚飯,卻意想不到食到一餐咁豐富咁好食嘅晚餐!最重要係,老闆全程好有heart嘅體貼招待!。。。老闆話新開無乜人知,叫食客幫手宣傳吓。。。食完後真心覺得值得推介!所以決定將本人嘅第一次食評送比Oyster King!