招聘中
薪金面议
14天前
薪金面议
14天前
更多好工 (5)
餐厅: 譚仔三哥米線 (太興廣場)
资讯:

2021-05-22 427 浏览
窮遊香港-試試譚仔新湯姬松茸螺片雞米線 又去左試譚仔新湯 到底伏唔伏?姬松茸螺片雞米線$45先講賣相 理想同現實真係差別好大廣告圖 有6粒菇 4舊雞 2片螺片.再望番我果碗 搵埋個碗底都係得3粒菇 4粒雞 2片螺片‼️係4粒雞呀 👎🏻碎濕濕果隻🤦🏻‍♀️$45黎講 算係好小餸如果加小小錢 叫過橋會抵d🤦🏻‍♀️都明白廣告圖 同現實有分別 係正常咖啦.再講味道 新湯底今次我覺得唔錯 飲得味道似平時 滋補中藥湯類但就唔係完全中藥味 帶小小味精feel有小小松茸菇味 加胡辣湯底 再加胡椒味😋因為佢雞肉用咗胡椒雞 胡椒雞好滑🤔螺片唔大片 👌🏻煮到好軟 似花膠松茸冇咩特別.整體評價好過上一個湯鐘意滋補中藥湯類 既朋友可以一試不過譚仔最鍾意都係 唔係真蕃茄味嘅蕃茄湯😂.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_尖沙咀. #譚仔三哥米線 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場1樓.⭐️評分:味道:4/5環境:3.5/5 呢間裝修幾新淨服務:3/5抵食:2/5 餸菜真係唔靚仔.‼️想睇更多資訊‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfu

姬松茸螺片雞米線$45
鐘意滋補中藥湯類 既朋友可以一試
不過譚仔最鍾意都係 唔係真蕃茄味嘅蕃茄湯😂
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_尖沙咀
#譚仔三哥米線 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場1樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:3.5/5 呢間裝修幾新淨
服務:3/5
抵食:2/5 餸菜真係唔靚仔
‼️想睇更多資訊
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #米線 #譚仔三哥
2021-05-12 324 浏览
「譚仔三哥」尖沙咀金鐘馬倫道5號太興廣場1樓——————————原來自己食咁耐先知一直都係鐘意食有三哥嘅譚仔,怪不知有時唔知點解D食物會有D唔同,以後記住有三哥local先去😂—————————-🟥三哥酸辣米線:配脆肉脘魚片、豬腩肉:兩款餸都是我的至愛,脆卜卜的脆肉鯇,又爽又滑又有口感的豬腩肉⋯⋯好惹味的三哥酸辣湯底😋————————-🟧蒜燒茄子🍆:🧄蒜蓉足料的燒茄子🍆⋯⋯夠味道————————🟫口水三素:木耳、冬菇、豆腐:入味夠味的三味吃落又係幾滋味———————🟩蜜桃🍑乳酸: 又香又甜又好味😋食完飲番杯特飲⋯⋯蜜桃飄香乳酸正解喝解凍透心涼——————-開心🥳⋯⋯就係咁簡單
「譚仔三哥」
尖沙咀金鐘馬倫道5號太興廣場1樓
——————————

—————————-
🟥三哥酸辣米線:
配脆肉脘魚片、豬腩肉:
好惹味的三哥酸辣湯底😋

蜜桃飄香乳酸正
解喝解凍透心涼
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
2021-05-11 199 浏览
七仙羽師傅新推介✨蟲草花雞卷米線✨滋補米線☺️有健脾蟲草花、高纖雲耳、明目杞子第一次食吾辣的湯底都有驚喜👍🏼香濃雞湯以花雕酒提味,配人手卷的去骨雞肉卷、精緻嫩滑啖啖肉😋 爽口的蟲草花及雲耳令口感更豐富,溏心蛋加分✔️加錢食爽口鮑魚🤩一咬就食到唔會韌食譚仔又多一款選擇,即日至16/5 限時推出‼️Btw 芫荽fans必試芫荽特飲💚七喜溝芫荽😆淡淡地甜甜地好清爽~

七仙羽師傅新推介✨蟲草花雞卷米線✨
滋補米線☺️有健脾蟲草花、高纖雲耳、明目杞子
食譚仔又多一款選擇,即日至16/5 限時推出‼️
2021-04-22 279 浏览
最鍾意食普通酸辣,酸度剛剛好,不過可以再辣嘅,但感覺上比三哥酸辣清好多,唔係成個湯底紅哂勁多辣油咁。配料揀左雞肉同生菜。雞肉就依舊好抵讚,好多塊,而且唔太肥、好味!但係生菜反而唔算好多,喺第二間店舖好似有多啲。但爽爽地,配埋個湯底一齊食都唔錯
2021-04-16 405 浏览
3月16推出既水煮湯鴨血,一見到已經超多人去試食,評價好壞參半本身好中意食麻辣鴨血既我都唔執輸,三哥出一定去試下啦水煮湯底辣度係 5小起,唔想要水煮湯既朋友可以轉其他湯底黎到個賣相覺得唔錯,有鮮辣椒芹菜係面鴨血數量都好多,仲有啲豆腐卜但期望愈大失望愈大鴨血我覺得有陣怪味🥴 結果食佐2至3舊都冇再食湯底小小似三哥酸辣但本人覺得三哥酸辣好味好多整體都冇乜驚喜,鴨血好失望🥺不過值得一讚係每次黎呢間分店都覺得服務特別好!姐姐好有禮貌👍🏻
3月16推出既水煮湯鴨血,
一見到已經超多人去試食,評價好壞參半
本身好中意食麻辣鴨血既我都唔執輸,
三哥出一定去試下啦

水煮湯底辣度係 5小起,
唔想要水煮湯既朋友可以轉其他湯底
黎到個賣相覺得唔錯,有鮮辣椒芹菜係面
鴨血數量都好多,仲有啲豆腐卜

但期望愈大失望愈大
鴨血我覺得有陣怪味🥴 結果食佐2至3舊都冇再食
湯底小小似三哥酸辣
但本人覺得三哥酸辣好味好多
整體都冇乜驚喜,鴨血好失望🥺

不過值得一讚係每次黎呢間分店
都覺得服務特別好!姐姐好有禮貌👍🏻

2021-03-17 472 浏览
早排見到譚仔三哥出咗隻叫砂砂湯底,其實即係喇沙湯,今日才有時間去試吓。問侍應砂砂湯底有幾辣,她說5小辣,咁我自己揀咗3小辣丶牛肉丶生菜配凍央,等咗5分鐘,先嚟米線。這個喇沙湯底的味道同向泰國/新加坡食店食果d喇沙湯底差唔多一樣,唔同嘅係因為我改咗3小辣,所以比正常喇沙辣咗。湯底配有韮菜丶芽菜丶腐皮,牛肉大塊同埋唔會硬實實,生菜的份量好似少咗啲。整體味道係好味,係估唔到譚仔三哥都可以做到喇沙湯底凍央⋯好味過凍啡,點解?因為佢哋係落得比較少奶,所以奶茶溝啡嘅鴛鴦係好味過就咁咖啡侍應姐姐都醒同好有禮貌咁帶位和落單,送餐果d姐姐都一樣好有禮貎

這個喇沙湯底的味道同向泰國/新加坡食店食果d喇沙湯底差唔多一樣,唔同嘅係因為我改咗3小辣,所以比正常喇沙辣咗。湯底配有韮菜丶芽菜丶腐皮,牛肉大塊同埋唔會硬實實,生菜的份量好似少咗啲。整體味道係好味,係估唔到譚仔三哥都可以做到喇沙湯底[偷笑]

凍央⋯好味過凍啡,點解?因為佢哋係落得比較少奶,所以奶茶溝啡嘅鴛鴦係好味過就咁咖啡[偷笑]

侍應姐姐都醒同好有禮貌咁帶位和落單,送餐果d姐姐都一樣好有禮貎[强]
2021-03-17
午餐
我成日都嚟食(姐姐們可能都認得我唔定),服務態度真係好好,出品質素一直好穩定!今日(2月13號,年初二)有對一男一女坐隔離枱,一坐低個男就整跌枱上用嚟隔格既膠板!個男佢既又扔嘢又喺咁爆粗又無那那走去坐人哋張枱,嗰張枱有人坐緊喺度㗎大佬!唔好咁癡線啦好嘛!之後又坐喺地下!嗰個女既又唔聲咁去摷人哋sideboard攞嘢但姐姐們都處變不驚依然保持笑容服務佢哋。姐姐們~辛苦哂!!!祝牛年行好運!年年加人工最緊要身體健康!! 我愛你哋
我成日都嚟食(姐姐們可能都認得我唔定
),服務態度真係好好,出品質素一直好穩定!

但姐姐們都處變不驚
依然保持笑容服務佢哋。

姐姐們~辛苦哂!!!
祝牛年行好運!年年加人工
最緊要身體健康!! 我愛你哋
2021-01-28 456 浏览
.🥳譚仔就不嬲定時定候都會去食,今次呢個花膠胡椒雞米線真係好吸引,我諗每一位女士見到花膠呢個字眼,都會好想試吓😆♥️▫️ 【煳辣湯花膠胡椒雞米線】🔥中辣🔥冬天到♥️大家都會想食啲暖粒粒嘅嘢暖肚,今次譚仔三哥推出呢個花膠胡椒雞米線💁🏻‍♀️的確幾吸引,配料一如以往有芽菜、韭菜、腐皮,今次仲加咗杞子添😍即刻成個感覺養生好多,而我不嬲都鍾意食中辣加上煳辣湯底,食到成個人熱辣辣🔥花膠份量比我想像中多-我分別去咗兩間譚仔三哥食,不過可能唔同分店關係,有啲花膠就比較完整一大塊,有啲就比較切咗細塊d😍我就比較鍾意食一大塊多啲,花膠感覺更加厚身😂而佢呢一款花膠係屬於爽滑口感,食落都唔錯,但係如果你追求有黏口個種花膠就唔係你杯茶啦👋🏻😆-個人來講今次都幾喜歡佢嘅胡椒雞,好入味,比起平時食嘅雞肉更加有誠意,雞味都比較重啲😍但係如果好似我食煳辣湯底嘅話,就可能比較搶咗胡椒雞嘅味道,識落就相對來講唔夠突出,可能因為係中辣嘅關係啦🔥如果想胡椒雞肉味更加突出,湯底就應該揀啲比較清淡少少,或者冇咁辣💁🏻‍♀️.

▫️ 【煳辣湯花膠胡椒雞米線】🔥中辣🔥
  • 花膠胡椒雞美線
2021-01-23 223 浏览
今日去尖沙咀行街,唔知食乜,見到譚仔三哥,就上去食啦。向門口已經有職員叫我量體溫,然後帶我入去坐咗張4人枱,唔洗搭枱坐低睇吓餐牌,有蕃茄湯底,就選這個吧,再要3小辣丶雞肉丶酸菜,加配新出特飲熱情果烏龍茶係$11。特飲好快到,熱情果醬唔太甜,都算大杯,夠凍,都ok。碗米線都到啦蕃茄湯酸甜好開胃,因為我加咗辣,更加開胃酸菜份量多,但係雞肉丶芽菜比較少,好彩米線份量夠,係夠飽整體職員及環境係好另外,原來新出砂砂湯底,下次要試吓。

特飲好快到,熱情果醬唔太甜,都算大杯,夠凍,都ok。
碗米線都到啦
蕃茄湯酸甜好開胃,因為我加咗辣,更加開胃
酸菜份量多,但係雞肉丶芽菜比較少,好彩米線份量夠,係夠飽

整體職員及環境係好

另外,原來新出砂砂湯底,下次要試吓。
蕃茄湯底酸菜雞肉米線
2021-01-22
下午茶
蕃茄湯底酸菜雞肉米線
2021-01-15 280 浏览
突然好想食譚仔三哥,又好掛住佢地嘅出色辣味道,所以晚餐就係佢😉😉———————原來出咗D新口味,咁我真係有超過三個月未去過😅唔知出咗幾耐,對我嚟講我第一次食就當佢係新口味😂————————🟧新口味花膠胡椒雞:都有兩、三片花膠,有雞件,湯好濃郁.好香好正的胡椒辣味😋另外我自己再加咗四款餸:—————🟫豬腩肉:我每次都會食呢個,因為呢到嘅腩肉好正,好可惜返到屋企食嘅時侯,原來漏咗無比我,但張單係收咗錢😅😅————————⬛️😅「不過佢哋好多間嘅廚房共通點係成日漏嘢,因為我試過好多次食親嘢一定有漏,堂食可以補回,但外賣點補,(試過有一次無漏嘢係我特別提佢哋因為外賣漏嘢,記得不要漏,只係昵次無漏過😅)所以佢哋D廚房真係要留意一下,因為食過好多間都漏嘢,真係莫明其妙!」😅⬛️——————-🟩魚片:餐牌無寫係乜嘢魚🐟,但食落好脆,似脆肉鯇、正,我鍾意食又爽又脆的魚🐟😋👍———————🟥豬肚:食落爽口又夠腍——————-🟪豬潤:又滑又嫩———————小食系列:🟨蒜蓉茄子:好足蒜蓉味道,好有雲南感覺😁——————-🟧口水三素:豆腐、冬菇、雲耳三款都夠味,又爽又辣的滋味——————-🟫口水雞翼:麻辣夠香夠味

———————
原來出咗D新口味,咁我真係有超過三個月未去過😅
唔知出咗幾耐,對我嚟講我第一次食就當佢係新口味😂

🟧新口味花膠胡椒雞:
都有兩、三片花膠,有雞件,湯好濃郁.好香好正的胡椒辣味😋
另外我自己再加咗四款餸:

🟪豬潤:
又滑又嫩

小食系列:
🟨蒜蓉茄子:
好足蒜蓉味道,好有雲南感覺😁

🟧口水三素:
豆腐、冬菇、雲耳
三款都夠味,又爽又辣的滋味

🟫口水雞翼:
麻辣夠香夠味,雞翼滑溜

——————
最後我要讚呢間個收銀好有禮貌,又熱誠👍👍👍👍👍
想食就食,想食就買😁
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
—————-
2021-01-09 237 浏览
平時食三哥都一定食哂,有時誇張到湯都飲埋。但今晚食呢個外賣三小辣雞肉,係好失望呢間d三小辣係等於出面五小辣,雞肉有幾舊有浸雪味,米線係好硬!因為叫咗分湯,所以我都浸左10分鐘先,但都係好唔入味,好乾咁,真係唔好食
雞肉三小
2020-10-05 783 浏览
好耐冇食過三哥啦!今日終於搵到時間食!因為我唔食得辣所以次次去都係食清湯/蕃茄湯個茄湯好濃好好飲,酸酸甜甜咁,食落勁開胃,嗌咗雞肉,肉質普通有啲鞋。。。再嚟就係尖椒皮蛋同土匪雞翼皮蛋好入味好上口,土匪雞翼一如既往咁好食好有鹽同芝麻味成餐勁重口味,但絕對係平民價錢
好耐冇食過三哥啦!
今日終於搵到時間食!
因為我唔食得辣所以次次去都係食清湯/蕃茄湯
再嚟就係尖椒皮蛋同土匪雞翼
皮蛋好入味好上口,土匪雞翼一如既往咁好食
好有鹽同芝麻味
成餐勁重口味,但絕對係平民價錢
2020-10-05
2020-07-03 969 浏览
我鍾意食辣,尤其鍾意熱辣辣的米線。 試過咁多間,我最鍾意食三哥米線。 點解呢?因為他們有新鮮肉, 豬肉片、牛肉片、雞肉片等。 而且他們的麻辣調製得非常惹味, 所以我一般都會去吃三哥米線。📍地理位置三哥米線遍佈全港九新界, 我比較常去的是尖沙咀的三哥米線。 金馬倫道地鐵出口一出一分鐘就行到,地點非常方便。💒 店舖環境這家店舖環境比較寬敞, 如果不是午飯打工仔吃飯時間, 一般也不用等位,就有位坐。 這家店舖冷氣特別大, 這是因為客人吃辣米線吃到流汗, 所以這一點也既細心。🍧 麻辣牛肉片腐竹三哥米線這次我點了這個麻辣牛肉片腐竹三哥米線。 他們麻辣分小辣中辣大辣, 小辣也分十級, 例如十小辣就適合一些非常怕辣的人,但又想要一點刺激的。 而我比較喜歡吃辣所以就點了中辣。 麻辣有一些酥酥麻麻的感覺, 除了辣椒之外,那種麻辣麻痺的感覺,令我上癮。 牛肉片非常新鮮嫩滑, 不像是外面吃的牛肉片很老很韌, 這個估計是牛柳的部分。 腐竹是我的至愛,腐竹皮能夠吸收麻辣湯中的汁,非常入味。🍨 整體感覺每次吃完這個米線我也全身出汗, 又刺激又好味。 唯一不滿意是他們上菜時間比較長, 因為在這類型快餐店一般我們也比

📍地理位置

💒 店舖環境

🍧 麻辣牛肉片腐竹三哥米線

🍨 整體感覺
每次吃完這個米線我也全身出汗, 又刺激又好味。 唯一不滿意是他們上菜時間比較長, 因為在這類型快餐店一般我們也比較趕時間, 不像是西餐廳那樣可以等很久。 除此之外我非常滿意這碗麻辣米線, 令我回味無窮。
  • 麻辣牛肉腐皮米線
朋友不斷吹奏話好想食譚仔三哥嘅酸辣撈薯粉,要等埋我一齊去食。Wow 佢嘅配料好吸引😍😍,因為全部都鍾意食,豬耳青瓜絲木耳同薄脆,食落所有野好夾, 薯粉煙韌度啱啱好,酸辣嘅話酸度係夠嘅。但可惜default 最少5少辣,但平時食開10少已經覺得好夠辣嘅我,食得有d辛苦🥵。跪求三哥你出10少辣,好俾d唔食得辣如本人,都可以enjoy吓個薯粉。三哥好貼心預備埋disposable 圍身俾客人,可以慎防d汁濺到件衫,嗰日好死唔死著白色衫,加上本人食野經常漏口,成日跌d野食醬汁喺件衫度,呢個圍身係加晒分。💯除左野食之外,環境方面有少少意見,我一開頭坐近收銀嗰張大枱,個冷氣對正個頭咁吹唔係幾好🤧,好彩最後調到枱,希望會有改善啦。
酸辣撈薯粉
酸辣撈薯粉
2020-05-23 603 浏览
今日收工係the one 做完gym, 咁就順便係尖沙咀食埋野先返屋企啦,做完運動又唔好食太飽wor, 於是就選擇左去譚仔啦!上到去見到個餐牌花膠雞美線,重要係兩周限定,重要係每日售完即止,咁就當然係要試下啦!等左一陣起菜啦!第一眼就覺得點解同張相咁大分別呀!完全托唔起d餸,唔見晒。哎,唔緊要啦,好味就得啦,個湯就真係雞湯黎呀!有雞味,而花膠都數個有3舊,食落去係有口感,雞肉都係雞脾肉黎呀,係同張相內容無分別,整體感覺係幾特別,因為從來未係譚仔飲過雞湯,而配料都非常認真,食完都好滿意,希望佢地未來可以再增加多d新款式啦。