餐厅: 譚仔三哥米線 (西洋菜南街)
资讯:

2023-06-04 565 浏览
不知幾時開始,便❤️上酸🌶️🌶️辣。由酸辣湯底改吃麻辣湯底。也由十小辣吃到現在可吃中辣了。不過好多間分店的味道都大落差,有時上到枱個碗米線係暖的,有時個湯無味,好差。今日去呢間,再比多一次機會佢………🙏點幾去到,不用排隊。我哋上2/F雅座。去到時只有一枱外國人客人及我們。雖然譚仔阿姐同鬼佬🐔同🦆講,但阿姐都能應付自如,成功落單。✌️今日我叫了中辣麻辣湯(🐔肉+酸菜),個湯好濃味及堅辣,超ok。老公叫了個套餐及土匪🐔翼。他:個湯濃味,好吃。感覺這間分店的環境,員工態度及食物质量都👍👍👍。
不知幾時開始,便❤️上酸🌶️🌶️辣。

由酸辣湯底改吃麻辣湯底。

也由十小辣吃到現在可吃中辣了。

今日去呢間,再比多一次機會佢………🙏

點幾去到,不用排隊。我哋上2/F雅座。

去到時只有一枱外國人客人及我們。

老公叫了個套餐及土匪🐔翼。他:個湯濃味,好吃。

感覺這間分店的環境,員工態度及食物质量都👍👍👍。
2023-06-04
2023-05-30 321 浏览
If you're a fan of Yunnan cuisine, you won't want to miss out on 譚仔三哥's過橋米線. This restaurant serves up some of the best rice noodles I've ever had, with a wide range of delicious ingredients to choose from.On my recent visit, I opted for a combination of belly meat, chicken, beef, beef liver, fried sauce, sauerkraut, cuttlefish balls, bamboo fungus, and more. I was blown away by the variety and quality of the ingredients, which all worked together to create a rich and complex flavor profile.The

The rice noodles themselves were perfectly cooked, with a satisfying chewiness that made each bite a pleasure. The broth was deeply flavorful and comforting, with a slight spiciness that added just the right amount of kick. I was particularly impressed by the beef liver, which was cooked to perfection and added a wonderful depth of flavor to the dish.
2023-05-04 533 浏览
譚仔米線以其美味的米線湯底和豐富的配料而聞名。米線**:譚仔米線的米線口感綿滑細膩,Q彈有勁。米線是由大米粉製成,經過適當的烹調時間和火候,使其具有獨特的口感。米線不僅具有濃郁的米香,還具有一定的營養價值。湯底**:譚仔米線的湯底是其最具特色之處。一般來說,譚仔米線有多種湯底選擇,如:酸辣湯、清湯、豆花湯等。果然名不虛傳,好好味呀。 佢亦都做緊好多折扣優惠,有啲仲買一送一,好抵呀! 仲有學生優惠添,啱晒我哋!
譚仔米線以其美味的米線湯底和豐富的配料而聞名。

2023-04-27 514 浏览
中意食酸茶魚既我見到譚仔出酸菜魚緊係要黎試啦^^ 張廣告相係鯛魚加魚片頭 ,但可以轉其他同價值既配料,,一飲個湯底就知完全 唔合格,又唔太酸唔太辣,做唔到真正酸菜魚既味道,所以呢個湯底係絕對唔會 encore,反而佢恆常既湯底,清湯、酸辣湯底仲出色。
2023-04-23 403 浏览
職員態度極度無禮明明個餐就可以轉十小辣,又話唔可以,又態度極差自己唔清楚餐廳操作,就睇熟先幫人落單一開頭叫佢俾QR Code我自己落單,個職員自己嫌煩,又唔肯放食物又大大力放落枱,湯汁四射
職員態度極度無禮
明明個餐就可以轉十小辣,又話唔可以,又態度極差
自己唔清楚餐廳操作,就睇熟先幫人落單
放食物又大大力放落枱,湯汁四射
  • 土匪雞翼
  • 一戰酸鯛
2023-03-27 625 浏览
某一個2023年的晚上,一條友行完街,見呢度冇乜人排隊,就直入食返個過橋米線套餐,加土匪雞翼,凍檸茶少甜!我碗嘢轉左菜底,但食食吓見到啲豬肉片唔對路,大家可以望吓啲相!當時我即刻同個店員反映,但係佢堅持係熟喎,但呃鬼食豆腐咩?!如果熟咗,又點會係鴛鴦顏色?!店員點都唔換,死都話熟,我一個女人,又做唔出D咩,唯有谷住到氣咁了起晒豬肉出嚟 ,生豬肉喎!可以食到人生蟲囉!寧願唔食,都唔想自己入醫院囉!呢間譚仔永久black list!!!!!

呢間譚仔永久black list!!!!!

2023-03-26 478 浏览
叫左酸菜鯛魚米線同香烤豬柳,原本想叫土匪雞翼,但見豬柳$16平啲,就試下。點知叫左入致癌食物比自己,豬柳薄到似肉片都算,唔知係咪廚房既太得閒,燒到啲芝麻同舊肉燶哂。成舊野食落口係苦既,想死快啲真係可以買黎食。寧願比多8蚊買雞翼。果鯛魚正正常常,果湯底同平時既酸辣湯差唔多,少左層油,加多兩滴酸,唔好以為係出面酸辣魚咁既湯底,諗多左啦,🤡一啲都唔似。有啲酸菜但滾到都無咩味可以再出,陣味只係吸返湯底味。

有啲酸菜但滾到都無咩味可以再出,陣味只係吸返湯底味。
外卖自取
  • 香烤豬柳(如想食炭燒)
2023-03-14 481 浏览
#fatchubelly全港譚仔三哥米線(全港)烤原條鰻魚麻辣湯米線 (酸辣湯底)$42 譚仔三哥應該大部份都食過不過大家未必食過譚仔推出嘅新款嘅鰻魚米線😋依家仲要$42就食到喺超級市場買一條急凍鰻魚都要差唔多價錢💸一開始覺得鰻魚同米線未必夾🤨點知鰻魚甜甜地嘅燒汁配搭酸辣米線都幾得意鰻魚嘅味道其實同一般超級市場買到嘅急凍鰻魚冇乜分別同樣係冇骨,而且啖啖肉👍幾有驚喜嘅木魚絲甜甜地嘅口味同酸辣湯底都幾夾🤩總括而言鰻魚米線嘅CP值好高👍而且鰻魚同米線兩者出奇地夾經過三哥可以一試❤️⚠️我哋試過夜晚想食但係賣晒😖而且唔知個優惠做到幾時所以穩陣起見就早啲去食🤣PS: 喺譚仔定三哥fans呢? 😎(利申本人三哥fans)
#fatchubelly全港

譚仔三哥米線(全港)

烤原條鰻魚麻辣湯米線 (酸辣湯底)$42

一開始覺得鰻魚同米線未必夾🤨
點知鰻魚甜甜地嘅燒汁
配搭酸辣米線都幾得意

鰻魚嘅味道其實同一般超級市場買到嘅急凍鰻魚冇乜分別
同樣係冇骨,而且啖啖肉👍

幾有驚喜嘅木魚絲甜甜地嘅口味

但係賣晒😖
而且唔知個優惠做到幾時
所以穩陣起見就早啲去食🤣

PS: 喺譚仔定三哥fans呢? 😎
(利申本人三哥fans)

譚仔三哥頭號fans,最近見到佢出左新既三酸撈薯粉,即刻放工去左試下😍,總要係薯粉底,薯粉配辣真係無敵好食😍😍🥢三酸撈薯粉 ($45)薯粉包括了墨丸同豬肉兩樣食物,紐紋薯粉彈牙而且掛汁,調味同配料都超級豐富濃郁,配料包括有薄脆、花生、芫茜及蔥花等,好好食,我揀左中辣,好過癮,食得辣既不防試下🤤🤤🤤🤤另外,小編叫左杯凍檸茶解辣,一唔記得叫少甜就成杯好似糖水咁🥹大家記得下次要叫小甜喇😂

🥢三酸撈薯粉 ($45)

2023-02-18 527 浏览
耐無食就會想嚟食下譚仔米線,推薦佢嘅皮蛋, 蒜泥白肉,仲有必食嘅土匪雞翼!!米線如果中意爽口質感啲,可以落單啊譚仔姐姐要爽米,甘就唔會林baba無哂口感,價錢仲好大眾化
2023-02-13 413 浏览
平時對三哥既感覺都唔錯 今日呢間妲仔亞傘真係完全係效率低 問佢4餸米線只有優惠一$20一餸米線 竟然話唔得 一定要埋第二擊,明明寫明如果要半價土匪就一定要叫埋$20一餸米線,但並不等於叫左$20一餸就一定要叫埋半價米線,仲要無一個員工回應到我問題,到底員工質素在哪
2023-02-07 491 浏览
真係一定唔可以漏左我最愛永遠食唔厭嘅譚仔三哥😭😭😭🫶🏻🫶🏻我呀爸成日問我點解咁中意食😂但就係又抵又好食啊!!仲要食咁多次都係咁好食😅有新發現!平時一直都係食開雞肉十小(因為我唔食得太辣🥺) 佢個湯真係冇得頂,又有小小麻,啲雞肉浸落去個味再出啲🥺💓真係好好食不過今次再試埋蕃茄湯,覺得佢會成為我新寵😂😂蕃茄湯令個湯底冇咁辣!!呢個係我個人發現😂😂!好啦 三哥真係好好食!!!🫠💗

2023-01-14 635 浏览
次次來這間三哥食晏,都要等15分鐘以上,所以返工返學已經唔敢來。今日見係周末,就想同屋企人去三哥簡簡單單來食碗麵。之前一直以為上菜慢係因為太多外賣。點知今日足足等咗20幾分鐘,期間睇住個廚房只出到兩碗麵同一個外賣,全場連飲品都欠奉。其中一碗麵在我張檯,我哋想等埋其他嘢食再share,點知等到碗麵凍都未等到另外的食物。我三次舉手想叫阿姐攞幾隻碗分來食住先。點知個個阿姐一係當睇唔到,一係講句“轉頭幫你”就掉頭走。其實阿姐咁唔想撈,這家店佈局又非常適合用機械人。會否考慮改用QR code落單,用機械人派嘢食?碗筷呢D,擺出來自助就可,我都唔想問勿演阿姐攞囉,食到我一肚氣!

2023-01-11 583 浏览
譚仔三哥又出痴X線之作(突襲神經線)🤪🤪當日本野遇上雲南野既時候🤯到底會係咩感覺❓🦭直接一句:「Marketing既野真係識條鐵」。今次肥豹試左🦭1. 烤原條鰻魚麻辣湯米線成條鰻魚咁上🦭仲要好有心機咁用啲豆卜去托住舊魚唔比佢掂到湯。但一食都係浸曬落啲湯到😂咁就尷尬啦,本身啲鰻魚醬同啲魚油就比啲湯洗到一乾二淨😂兩樣野真係各自各分開曬,牛頭唔搭馬嘴咁,都真係唔夾得幾緊要😂不過點解都照有三分,係因為佢啲鰻魚(雖然應該係現貨),但起碼唔係硬身鰻魚😂又唔係話好難食既,只係真係唔使特別去試。2. 青花椒香茅雪碧呢杯野真係好新奇,拿本來香茅青檸雪碧有啲鋪頭都有做,但一加青花椒就真係好怪😂就好似你食完米線碗湯,再飲多碗湯一樣😫仲要上面成層個啲花椒油係到🤢三哥呢鋪真係玩大左🦭豹言豹語:​重點黎啦,呢個餐係無得轉幾他野飲😂係咪都收你$78,唔要野飲都係$78。值唔值真係好見仁見智啦🤪雖然出面買成條鰻魚都唔平既,不過三哥做到咁貴都真係有啲意料之外。
譚仔三哥又出痴X線之作(突襲神經線)🤪🤪
當日本野遇上雲南野既時候🤯到底會係咩感覺❓

🦭直接一句:「Marketing既野真係識條鐵」。

今次肥豹試左🦭

1. 烤原條鰻魚麻辣湯米線

2. 青花椒香茅雪碧

豹言豹語:
2023-01-05 626 浏览
Caca一向係譚仔三哥fans,尤其是薯粉,好多時會揀薯粉食😋,最近見到新品三酸撈薯粉,立刻去試下先😍👧🏻Caca今次食乜嘢🥢三酸撈薯粉($45,可選2款$6食材)我就揀左最愛嘅彈牙墨丸、滑滑豬肉,撈撈粉特別食到掛汁紐紋薯粉嘅彈牙,獨特嘅酸香夠晒濃郁,配料超豐富,有芝麻脆辣椒🌶️、黑芝麻薄脆、花生🥜、芫茜及蔥花等,食落每啖都香脆可口,辣度適中,食得超爽爽!
🥢芝麻沙薑雞丁海蜇($22) 有辣、有唔辣一口雞丁肉質夠嫩又爽滑,爽甜青瓜夠晒開胃,仲有脆彈海蜇,係必點小食!🍹奶蓋芒果蒟蒻椰香金露(加配 $13,原價$17)🥭由金黃鮮芒果肉製成嘅泥露,飲落綿滑而清甜有,濃郁果香混合椰汁、Q彈芒果蒟蒻珠仲有面層芝士乳酪奶蓋,口感超豐富,食完薯粉辣辣地飲返杯,perfect池!🥳三款食物都係期間限定呢!

👧🏻Caca今次食乜嘢
🥢三酸撈薯粉($45,可選2款$6食材)
🥢芝麻沙薑雞丁海蜇($22) 有辣、有唔辣
🍹奶蓋芒果蒟蒻椰香金露(加配 $13,原價$17)

🥳三款食物都係期間限定呢!

三酸撈薯粉
2022-12-31