招聘中
7天前
7天前
28天前
餐厅: 譚仔三哥米線 (萬事達廣場)
资讯:

2021-06-08 373 浏览
今日想清下腸胃,又唔想食粥,就走左去食譚仔三哥的清湯米線。 可能係午餐時段,去到門口要等五分鐘才有位。坐低後就叫左個雞肉清湯米線。雞肉份量算多,雞肉算嫩口。 加上譚仔既清湯米線個人覺得都唔錯。食一個米線都好飽肚了。
雞肉清湯米線
2021-05-21 310 浏览
個人想食米線。去咗三哥食清湯米線。配菜我點咗魚片頭、魚蛋及腩肉。因為個湯好大份量,我無點到飲品。米線好彈牙。清湯好甜。魚片頭好食。魚蛋好好味。個腩肉屬上等食材。入口彈牙三種配料加埋腐竹做湯底,咁就好好味。疫情關係,只許4人一桌。中午時份往往要搭枱食飯。
题外话/补充资料: 疫情關係,只許4人一桌。中午時份往往要搭枱食飯。
2021-05-21
2021-04-28 252 浏览
等位情況混亂,員工不太有禮貌,自己安排失當但又大聲呼喝,又唔聽人講野。不想再到美孚分店今日落雨諗住堂食快食,但等左好耐位。到終於有得入,排我後面個個都入咗。到坐低諗住叫嘢食,佢先話我要一個未坐低,要我即刻走,咁我就同佢講,但我之後嗰人都入咗,我問係咪應該順延。其實佢好聲好氣我都算啦,但佢越講越大聲,講到好似我打尖咁,但明明係佢自己安排失誤,仲將個責任擺喺我身上,所以最後決定唔食。一直係譚仔頭號fans,但對呢種服務態度好失望

一直係譚仔頭號fans,但對呢種服務態度好失望
2021-04-20 180 浏览
真係好中意水煮湯鴨血🔥.水煮湯鴨血米線 ($39)水煮湯好惹味 不過少少偏重口味米線已經包括鴨血,豆卜同唐芹鴨血有五塊 每塊都好厚同綿滑豆卜有三個 吸曬啲水煮湯 超正🤤·蒜泥白肉 (大)每次都一定叫嘅小食 爆多蒜泥🤩🤩
真係好中意水煮湯鴨血🔥

水煮湯鴨血米線 ($39)
水煮湯好惹味 不過少少偏重口味
米線已經包括鴨血,豆卜同唐芹
鴨血有五塊 每塊都好厚同綿滑
豆卜有三個 吸曬啲水煮湯 超正🤤

蒜泥白肉 (大)
每次都一定叫嘅小食 爆多蒜泥🤩🤩
其實要食素都唔難 去三哥都有得食😌唔係廣告🪧純粹想講下點先可以隨時食到素💚.📌香烤素菜卷 $14呢個素菜卷都出咗一段時間🧐早知嗰陣去試食event試咗先😣咁就唔會晒錢叫嚟食☹️佢可以配重慶口水汁/麻辣涼拌汁🌶但因為店員話食齋最好唔好加 所以就走咗汁😛佢就係普通齋鋪嘅腐皮卷🤣佢入面係白蘿蔔同紅蘿蔔絲 再加啲腐皮🥕雖然係寫烤 但我覺得佢係炸🔥幾鍾意佢炸到好脆 不過真係勁油 油到佢會滲油成隻碟都係😫好重油膩感😢.📌素茄湯米線 $42食素唔知食咩好 我就會去三哥食素茄湯🍅佢比普通嘅茄湯清啲 同濃茄味啲🥰最鍾意就係加金菇同生菜🥬感覺姐姐會大方啲 多餸過平時啲肉🤣同埋有冇人都覺得堂食係大碗過外賣😎大大碗 未食晒已經大滿足🤰🏻
📌香烤素菜卷 $14
香烤素菜卷
香烤素菜卷

📌素茄湯米線 $42
素茄湯米線

素茄湯米線
2021-03-06 304 浏览
仲記得第一次接觸花膠雞米線係同事帶我去長沙灣分店食當時幾surprise竟然咁用心推出左個高質米線因為飲落既湯底係飲得到花膠既膠質,而且帶微微胡椒香,仲要用原隻雞件黎做配料當時亦都係限定推出新品既最後一日,自此一路就對呢碗米線念念不忘近期見到三哥啲地鐵廣告,發覺竟然重新推出番呢個花膠雞米線,專登午餐時間行遠啲去試下其實係落單既時候,姐姐問想要咩湯底已經聞到有小小伏味,乜唔係特製湯底黎架咩🥲無論點都好,都阻止唔到我想搵番「初戀」既初衷硬住頭皮照嗌個普通酸辣我既幻想就係我夾起呢舊cheap cheap滑雞件既時候完全破滅做乜姐🥲做乜比左舊係普通打邊爐啲任食滑雞件我姐🥲話哂你個米線都$48架個胡椒味原來唔係指湯底,而係重度醃製既雞件三哥,你還番個初戀比我得唔得呀🥲明明poster上面啲雞都仲係新鮮雞件(啲皮黃架)🥲,會唔會貨不對板得太緊要⋯⋯是日探店尋初戀之旅以失敗告終再見了我的初戀🥲

仲記得第一次接觸花膠雞米線係同事帶我去長沙灣分店食
當時幾surprise竟然咁用心推出左個高質米線

其實係落單既時候,姐姐問想要咩湯底
已經聞到有小小伏味,乜唔係特製湯底黎架咩🥲
無論點都好,都阻止唔到我想搵番「初戀」既初衷
硬住頭皮照嗌個普通酸辣

個胡椒味原來唔係指湯底,而係重度醃製既雞件

三哥,你還番個初戀比我得唔得呀🥲

是日探店尋初戀之旅以失敗告終
再見了我的初戀🥲

2021-02-22 236 浏览
走去食三哥米線。三款配料是雞肉,貢丸及魚蛋。個湯我選咗用蕃茄甜湯。個湯好甜好好味。配料雞肉鮮嫩。屬上等食材。個貢丸好彈牙。食落好足料。加上個魚蛋好食。新鮮好味。米線好大碗。賣相好正。大碗抵食。個餐只係售$45。非常抵食。依加食重有coupon送。3月份買米線可以買兩餸免費食一款。送口罩。依家重做埋善事。買一個米線,三哥送一個米線當做善事。
题外话/补充资料: 依家重做埋善事。買一個米線,三哥送一個米線當做善事。
2021-02-22
  • 蕃茄甜湯米線
1️⃣「花膠胡椒雞美線 🍜🐔」-有幾片花膠同無骨雞肉,雞肉好嫩好入味,花膠偏爽口,有滿滿嘅骨膠原,營養豐富,鍾意食辣可以配煳辣湯底,另外仲可以加自己鍾意嘅餸,今次小編加左腐皮🙈 ~Fish maw and pepper chicken mixian-2️⃣「熱情果烏龍茶☕️(+$11;原價$15)」-由冷泡炭燒烏龍茶、檸檬梳打同熱情果製成🍋,幾清新,充滿果香,加入嘅寒天QQ好似更加Q彈嘅透明珍珠咁~Passion fruit oolong tea
1️⃣「花膠胡椒雞美線 🍜🐔」
2️⃣「熱情果烏龍茶☕️(+$11;原價$15)」
2020-07-09 947 浏览
Food🍽Rice Noodles in Hot and Numbing Soup with Pork🐖Liver and Beancurd Sheet- the Middle Level Hot and Numbing Soup has an obvious Pork🐖Bone soup flavour, middle level spiciness, only has a hint of numbing sensation- Pork🐖Liver is dry and not tender- Beancurd Sheet contains obvious Soy Bean Flavour👍Ambience💗- Simple decoration. Quite clean- Waitresses are affable
Food🍽

Ambience💗
- Waitresses are affable
2020-06-17 650 浏览
天氣悶悶熱熱,心情都係食辣辣比較開心餐牌有新野試,但個人比較愛麻辣4小😂😂😂😂😂,2個2子當然叫套餐.......吃什麼都有啦😆😆😆😆.......環境乾淨。隔離是投注站,容易搵......,晚上比較小人,所以不用等位,環境整潔,隔位都好似好有空間.....👍🏻🍜4小辣比較偏.....唔算辣,麻比重好合理。套餐方面,岩晒咩都想食想試的我,豬膶牛肉爽,有牛獨墨丸魚蛋,肉醬加酸菜簡直無敵,豆卜吸收晒麻辣精華,真係一流..........土匪雞翼非常好食....香口,夠熱食,雞翼真係正。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻檸檬茶
天氣悶悶熱熱,心情都係食辣辣比較開心
2020-04-10 616 浏览
今次叫了清湯米線🍜,配口水雞汁拍青瓜及唔少得很愛的辣爆🌶🌶🌶🔥小豬件,愛辣朋友心定要試,,宜家堂食,仲送每人一個譚仔三哥口罩套,精美好用,正正正呀👍👍👍
2020-04-10
唔知各位身邊有冇啲無辣不歡嘅朋友呢?🤨 近排三哥竟然出咗款辣嘅飲品,鍾意食辣嘅朋友一定唔可以錯過。⁣🌶️⁣爆辣小豬腱 ($23) ⁣⁣⁣一份就總共有三塊豬扒。🥩 豬扒嘅肉質好軟腍,而且肉味都好濃郁。😋 烹調時落咗孜然粉,所以特別有種燒烤嘅風味。🔥 雖然佢叫上「爆辣」小豬件,而且面頭都好多辣椒,好似好辣咁。🥵 但係,其實食落去辣度唔係特別高,感覺有啲似五小辣呢個level。🖐🏻 豬扒咁惹味,配上米線都幾襯。⁣👆🏻⁣雜果賓治五小辣 (加配$10) ⁣⁣⁣唔知辣嘅飲品,大家試過未呢?🤪 譚仔三哥竟然出咗呢一款辣嘅雜果賓治!😯 開頭飲落去,就係普通雜果賓治嘅酸甜味道,而且都幾好飲添。😆 之後,辣味就會慢慢湧出嚟,而且集中喺舌頭較後嘅位置,而且麻辣嘅感覺仲會持續好耐,感覺真係好特別。😬 同埋食米線嘅辣嘅感覺好唔同。😂 飲呢個配埋上麻辣米線真係有全方位地辣嘅感受,好特別,絕對值得一試。⁣👍🏻

爆辣小豬腱 ($23) [好味度:7/10]⁣⁣⁣
爆辣小豬腱

雜果賓治五小辣 (加配$10) [好味度:7/10]⁣⁣⁣
雜果賓治五小辣
爆辣小豬腱
雜果賓治五小辣
2019-09-30 743 浏览
其實我一直都無食過譚仔嘅蕃茄湯底之前見到佢地轉咗全日供應先知原來係每日新鮮整全部都係新鮮蕃茄搞到好想試下係咪真係咁好食外賣可以分湯上不過近近地就唔分湯啦一碗過真係好多蕃茄蓉有啲酸酸甜甜嘅蕃茄味加埋辣都幾好食又多款湯底可以揀
其實我一直都無食過譚仔嘅蕃茄湯底

有啲酸酸甜甜嘅蕃茄味
加埋辣都幾好食
又多款湯底可以揀

2019-08-22 412 浏览
返工冇時間,惟有就近食三哥,貪呢間出餐夠快因為好近,已經食左好多次了中午12點幾去,間餐廳已經好full,仲有人等位我唔食得辣,平時都會食清湯/番茄湯底今次就想食清啲,有雞肉有菜又走左腐皮真係好啱被迫出面食又想keep fit嘅朋友
返工冇時間,惟有就近食三哥,貪呢間出餐夠快
因為好近,已經食左好多次了
中午12點幾去,間餐廳已經好full,仲有人等位
我唔食得辣,平時都會食清湯/番茄湯底
今次就想食清啲,有雞肉有菜又走左腐皮
真係好啱被迫出面食又想keep fit嘅朋友
雞肉生菜清湯走腐皮
2019-06-19 391 浏览
每次要一個人食飯,都會選擇譚仔。一你係方便快捷,二來都多人一個人食冇咁尷尬。每次食都係會叫麻辣五少竹笙豬膶竹笙豬膶,其實不嬲都食開。不過唔知點解近排好似辣左咁,咁唔知係咪轉左師傅。
不過唔知點解近排好似辣左咁,咁唔知係咪轉左師傅。