招聘中
月薪 (面议)
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
2021-05-07 184 浏览
📍譚仔雲南米線 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場4樓4001號舖蟲草花雞卷米線🍜堂食$43起湯底以蟲草花同雞湯為主😏加上花雕酒烹調,有獨特濃郁嘅藥膳香氣🤗飲起嚟不油不膩,可以為一眾媽媽們滋補養生👏🏻米線配料選材亦相當豐富,有啖啖肉嘅去骨雞卷☺️加上大量滋補健脾嘅蟲草花😆仲有雲耳、杞子、溏心蛋同芫茜🤩用料講究,整體配搭十分滿意😁母親節Special,只係十日限定㗎咋😎另外仲有$8加配鮑魚食,由於母親節優惠,堂食會送笑口棗一客😉凍葡萄特飲配乳酸爆珠🍇加配價+$12凍香茜青檸雪碧🍀加配價+$12最後當然試埋兩款解辣特飲🍹我幾鍾意呢款葡萄特飲配乳酸爆珠,飲落唔算好甜🤓爆珠口感有趣,值得一試😌本人貴為芫茜黨成員,亦試埋香茜青檸雪碧😂芫茜味唔算好重,但感覺都幾清新😛
📍譚仔雲南米線 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場4樓4001號舖

蟲草花雞卷米線🍜堂食$43起
湯底以蟲草花同雞湯為主😏
加上花雕酒烹調,有獨特濃郁嘅藥膳香氣🤗
飲起嚟不油不膩,可以為一眾媽媽們滋補養生👏🏻
米線配料選材亦相當豐富,有啖啖肉嘅去骨雞卷☺️
加上大量滋補健脾嘅蟲草花😆
仲有雲耳、杞子、溏心蛋同芫茜🤩
用料講究,整體配搭十分滿意😁
母親節Special,只係十日限定㗎咋😎

凍葡萄特飲配乳酸爆珠🍇加配價+$12
凍香茜青檸雪碧🍀加配價+$12

最後當然試埋兩款解辣特飲🍹
我幾鍾意呢款葡萄特飲配乳酸爆珠,飲落唔算好甜🤓
爆珠口感有趣,值得一試😌
本人貴為芫茜黨成員,亦試埋香茜青檸雪碧😂
芫茜味唔算好重,但感覺都幾清新😛

母親節就到啦 大家諗好咗同媽媽去邊度慶祝未呢~譚仔雲南米線(譚仔)最近就推出左一款母親節期間限定嘅蟲草花雞卷米線 由5月7號至16號 一連十日都有得食㗎❗️數量有限 售完即止❗️·蟲草花雞卷米線 $43起賣相相當吸引 湯底以花雕酒同蟲草花雞湯熬製而成 飲落鮮味十足不油膩 肥Glor都忍唔住一淡米線一啖湯啊🙌🏻再加上有啖啖肉嘅嫩滑無骨雞卷 仲有高纖雲耳、名目杞子、養顏蟲草花同滋味流心蛋等養生食材 簡直就是一邊食好西一邊補身啊👍🏻🌟只要喺5月8號至9號幫襯譚仔 仲有額外著數優惠等緊大家👇🏻👇🏻👇🏻1️⃣鮑魚 喺上述指定嘅兩個日子惠顧任何米線就可以加$8就可以試到濃汁鮑魚一隻!鮑魚味濃郁 口感鮮甜爽脆 口感味道一流 超級抵食~2️⃣笑口棗喺上述指定嘅兩個日子去譚仔堂食 每檯即可獲贈笑口棗一客👍🏻滿滿嘅芝麻食落好香口 一啖一粒咁食好鬆化啊 肥Glor食到停唔到口~咁多位米線fans快啲帶埋媽媽一齊去補補佢啦👩🏻‍🦱❤️📍 譚仔雲南米線 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場4樓4001號舖

·蟲草花雞卷米線 $43起
凍香茜青檸雪碧

1️⃣鮑魚
鮑魚

2️⃣笑口棗
笑口棗

咁多位米線fans快啲帶埋媽媽一齊去補補佢啦👩🏻‍🦱❤️

📍 譚仔雲南米線 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場4樓4001號舖
2021-05-06
凍香茜青檸雪碧
鮑魚
笑口棗
2021-04-24 402 浏览
自問食開三哥嘅我,真係好少食譚仔,曾經食過某幾間分店都覺得唔係好岩我口味🙈但今次咁岩公司附近開左一間譚仔,同事又想食,就一於去試下新出嘅米線😆🤣·香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇($43)我本身唔抗拒,但又未算得上係芫茜愛好者,所以試下都無所謂🙊·之前去某間分店食過,啲米線好鞋唔滑身,隻辣都唔係我中意食果種麻辣🥲·但今次去海港城分店,啲米線幾滑,魚湯加辣隻辣都唔錯,好彩芫茜份量唔算好多,皮蛋都大大舊,魚肉係脆肉鯇,唔怕煮到淋晒,同埋最重要係唔腥,仲有魚味😆·今次之後,對譚仔改觀🤣🤣呢期仲有其他芫茜飲品,但我就唔敢試了🙈
香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇($43)
我本身唔抗拒,但又未算得上係芫茜愛好者,所以試下都無所謂🙊
2021-02-19 1067 浏览
📍譚仔雲南米線譚仔同三哥真係開完一間又一間越開越多分店 😍😍,作為譚仔忠實粉絲嘅我真係越嚟越方便 🙈,今次喺港威商場開咗新分店啦 🎉🎉,大家又多個選擇,今次推出左兩款新米線 🍜、兩款小食同兩款飲品🥤,相信大家喺唔同嘅地鐵站都見到唔少嘅廣告 ,係咪好吸引呢 😜 仲適合一家大細食,有辣有唔辣,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇 ———————————————————最新推出嘅新品有 🌶 泡椒酸菜魚米線配脆魚鯇🍜丶( 香荽皮蛋魚湯米線配脆魚鯇🍜,不過要注意啊 ⚠️ 呢款只限海港城分店)丶川風香辣黑柏葉、巴蜀爽脆生腸———————————————————泡椒酸菜魚米線配脆魚鯇🍜大家有冇食過之前嘅酸菜魚湯底呢❓佢同嗰個湯底有啲相似不過加咗泡椒落去,再配上酸菜,湯底最少要五小辣起🌶,飲完成碗湯都唔會覺得頸渴👍👍,脆魚鯇真係要讚😻,完全冇腥味或者唔新鮮,食落口好爽口連我唔鍾意食魚嘅都食晒,值得一試 🤩———————————————————香荽皮蛋魚湯米線配脆魚鯇🍜一聽到個湯底名好似打邊爐 🍲,呢排咪好流行芫荽蛋糕芫荽飲品,譚仔都唔輸蝕😂😂,推出香荽湯底米線🍜,呢個好啱小朋友食,湯底好清好似媽咪煲完湯咁 👍👍,
📍譚仔雲南米線
泡椒酸菜魚米線配脆魚鯇🍜
香荽皮蛋魚湯米線配脆魚鯇🍜
一聽到個湯底名好似打邊爐 🍲,呢排咪好流行芫荽蛋糕芫荽飲品,譚仔都唔輸蝕😂😂,推出香荽湯底米線🍜,呢個好啱小朋友食,湯底好清好似媽咪煲完湯咁 👍👍,好重芫荽味,鍾意食芫荽嘅大家一定鍾意 ❤️,魚湯清清地所以真係好鮮甜,仲有皮蛋係落咗一隻㗎😳😳,大家快啲嚟試吓啦
川風香辣黑柏葉
呢個好好食呀‼️‼️好有驚喜,全部黑柏葉切到細細塊,唔會好大嚿好難咬 食落口好爽口👍,好細心呀,黑柏葉配合埋辣汁味道好正勁惹味😜
菠蘿冰
菠蘿冰大大杯夠晒解辣,食完辣野飲一流,菠蘿冰面頭好多菠蘿🍍,食極都有嘅😂😂,味道又唔會好甜,我冇叫少甜但都覺得可以😎
凍豆腐花黑糖薑母茶
聽個名好似好特別🤣,唔係喎但係又幾好飲喎,好少飲品上高會放豆腐花,黑糖薑母茶如果大家驚薑嘅話可以叫淡啲,突然間覺得自己好養生添 😅😍
———————————————————
環境 - 比平時出邊嘅譚仔大好多,大家唔使驚冇位坐啦,環境仲有好多唔同嘅新裝飾,大家嚟到就欣賞下啦😍,真係好欣賞可以成日推出唔同嘅新湯底👍👍
📍地址
尖沙咀海港城港威大廈4樓
2021-02-19 553 浏览
————🥰今次去左 #尖沙咀海港城 #譚仔雲南米線新分店🙈每次新菜單都好有新驚喜🤩今次試左佢地嘅米線、小食同飲品·———1️⃣ #泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42👀湯底好濃魚湯味 加埋酸酸辣辣嘅泡椒酸菜 好惹味🤤 怕食魚嘅朋友都唔洗驚因為全部都係魚片冇骨🤣2️⃣ #香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 $42😂😂一飲落個湯以為自己打緊邊爐😍超多皮蛋 仲要有冰花面香茜味岩岩好 唔會超突出🤫細食嘅朋友記得要叫小米 因為皮蛋份量都好多🤣🤣3️⃣ #川風香辣黑柏葉 $28 #巴蜀爽脆生腸 $334️⃣ #菠蘿冰 加配價$11 #凍豆花黑糖薑母茶 加配價$11食完辣野 飲番杯特飲即刻解到辣🥳—————⚡️食物 4/5⚡️環境 3/5⚡️服務 3.5/5———譚仔雲南米線(海港城)尖沙咀海港城港威商場4樓4001號鋪#winfat#winfat尖沙咀#芫茜#芫荽控#香茜皮蛋#泡椒酸菜魚#譚仔海港城#凍豆花黑糖薑母茶#菠蘿冰#譚仔#譚仔雲南米線h
————
🥰今次去左 #尖沙咀海港城 #譚仔雲南米線新分店
🙈每次新菜單都好有新驚喜
🤩今次試左佢地嘅米線、小食同飲品
———

⚡️食物 4/5
⚡️環境 3/5
⚡️服務 3.5/5

———
譚仔雲南米線(海港城)
尖沙咀海港城港威商場4樓4001號鋪

#譚仔
#譚仔雲南米線h
  • 香茜皮蛋魚湯米線
2021-02-04 579 浏览
Harbour city 居然會開譚仔,趁lunch time 黎試吓。 叫左一直食開既魚旦酸菜十小,點知米線比平時既硬好多,十小個麻辣係唔同味......唔洗講咁多, 堅失望。但大家依然可以試吓,希望只係新opening 廚房做得不足,望日後有改善
2021-01-29 572 浏览
呢間新開既海港城港威商場既譚仔雲南米線,充滿左譚仔味~因為呢到有譚仔姐姐嘅樣拼出嘅特色牆同譚仔話特色牆~我都黎睇下呢啲感受下先~除左環境之外,我相信一碗好味米線一定最吸引人~今次有新米線喎~泡椒酸菜魚米線,由5小辣起~我食5小辣就唔覺太辣,仲好惹味~魚係用無骨脆肉鯇!米線連埋酸菜魚肉加埋其他配料既口感更豐富!香茜皮蛋 脆肉鯇 米線~足料皮蛋、芫茜配埋脆肉鯇,簡簡單單既清甜好味~係海港城分店限定架!仲有次次食譚仔我都會叫既香草雞翼,焗出黎既口感同普通雞翼真係好唔同架~唔辣又岩小朋友食!推介呢個新特飲 ~凍豆花黑糖薑母茶 ,用飲管啜住豆花,配上黑糖薑母,有薑汁豆花既感覺!仲有經典菠蘿冰!

除左環境之外,我相信一碗好味米線一定最吸引人~

2021-01-28 361 浏览
今次嚟到新開嘅海港城店食譚仔好開心終於開到嚟岩哂shopping 行到餓嘅人樓上返工嘅朋友又可以唔洗行咁遠搵米線食勁方便!嚟到當然要試新嘢啦同埋只有海港城限定嘅🔸香茜皮蛋哩款係以打邊爐嘅#芫茜 皮蛋湯做湯底用咗松花皮蛋 香味特別濃架加上清香嘅芫荽同埋脆魚片 感覺好健康清熱氣一流🔸泡椒酸菜魚哩款岩哂好辣人士湯底由五小辣開始 辣得過癮酸菜開胃 食得滿足🔸 凍豆花黑糖薑母茶好健康又特別嘅飲品面頭係滑滑嘅豆腐花黑糖薑母茶嘅薑味好特出眼見都有薑粒係底哩款值得一試🔸菠蘿冰好傳統嘅港式飲品想尋回童年回憶嘅朋友可以試吓

今次嚟到新開嘅海港城店食譚仔

🔸菠蘿冰
好傳統嘅港式飲品
想尋回童年回憶嘅朋友可以試吓

2021-01-27 190 浏览
尖沙咀海港城港威商場4樓有個隱蔽位置,內藏一間隱世譚仔!而呢間海港城譚仔,竟然有期間限定米線😳🌿香茜皮蛋魚湯米線配脆鯇魚呢排香茜好出名🤣湯底好鬼清同有魚味,好似打邊爐湯底咁,清湯以外嘅選擇嚟講真喺唔錯,希望遲啲其他分店都有😝皮蛋外皮有雪花紋❄️份量都幾多,切開成6小塊,香茜一大束😙鯇魚片脆卜卜夠哂大塊🌶️泡椒酸菜魚湯米線配脆鯇魚泡椒辣度預設為5小辣,我食開10小辣第一啖飲落口無咩嘢,之後愈飲愈覺得辣辣哋😇同時會覺得愈嚟愈開胃,味道好似酸菜魚湯咁,愈飲愈想飲😂加配料嘅墨魚春卷有3條👅川風香辣黑栢葉 黑栢葉以前有推出過,但係無咗,有生之年見到推出返真係好感動😭黑栢葉無漂又爽口,帶點微辣!🍍菠蘿冰原來可以叫少甜,依家先知。。。呢個菠蘿冰酸酸甜甜,🥤黑糖薑母凍豆花用大飲管吸表面嘅豆花🤣好似食緊甜品咁薑母同糖漿喺哂個底度,一攪會飲到薑母,味道唔會好辣,因為糖漿味較重

🌿香茜皮蛋魚湯米線配脆鯇魚
香茜皮蛋魚湯米線脆肉鯇

脆肉鯇

🌶️泡椒酸菜魚湯米線配脆鯇魚

加配墨魚春卷

加配料嘅墨魚春卷有3條
黑栢葉

👅川風香辣黑栢葉
黑栢葉無漂又爽口,帶點微辣!

🍍菠蘿冰
原來可以叫少甜,依家先知。。。
呢個菠蘿冰酸酸甜甜,
土匪雞翼

🥤黑糖薑母凍豆花
用大飲管吸表面嘅豆花🤣好似食緊甜品
午餐
2021-01-27 211 浏览
譚仔雲南米線 進駐海港城喇😍去到當然要試下新產品同海港城店限定食品啦.香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇🌱芫茜清香撲鼻🌿松花皮蛋,香味十足😋.泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇🍜泡椒、青剁椒、指天椒🌶酸辣過癮🤤脆肉鯇爽脆無骨🐟.川風香辣黑柏葉🖤黑柏葉食落有少少韌😆麻辣惹味柏葉.麻辣豬耳🐷豬耳爽口大塊😉.涼拌川北豆腐🥢嫩滑豆腐配上涼拌醬汁,非常好味😬.菠蘿冰🍍加入清新菠蘿粒,港式風味🇭🇰酸酸甜甜😗.凍豆花黑糖薑母茶🤍上層軟滑豆腐花,下層黑糖薑母茶🥰健康養生
川風香辣黑柏葉🖤黑柏葉食落有少少韌😆麻辣惹味柏葉
麻辣豬耳🐷豬耳爽口大塊😉
涼拌川北豆腐🥢嫩滑豆腐配上涼拌醬汁,非常好味😬
菠蘿冰🍍加入清新菠蘿粒,港式風味🇭🇰酸酸甜甜😗
凍豆花黑糖薑母茶🤍上層軟滑豆腐花,下層黑糖薑母茶🥰健康養生
喺海港城新開分店,裝修特別,更加設分店限定神秘湯底(香茜皮蛋),小編作為譚仔/ 三哥頭號粉絲,當然要試下啦!🥬香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 $42估唔到唔使食火鍋都品嚐到香茜皮蛋湯底。芫茜份量多,唔會太重口味。香滑松花皮蛋同香茜係完美配搭,香氣撲鼻。食松花皮蛋時發現有顯眼嘅雪花圖案,幾靚。脆肉鯇無骨爽脆,一試愛上。🌶泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42至少五小辣或以上!酸酸辣辣,非常開胃。雖然添加左三重辣椒(泡椒、青剁椒、指天椒),辣味有後勁,但辣度係可接受。🌶巴蜀爽脆生腸 $33口感爽脆可口,不妨一試。秘制辣汁帶麻香,十分惹味,食落特別開胃。另有新款小食-川風香辣黑柏葉 $28 🐤香草雞翼 $26香脆外皮,肉質飽滿,同土匪口味差唔多。🥤凍豆花黑糖薑母茶+$11黑糖薑母茶甜味溫和,薑味唔重,飲落有粒粒薑粒,幾特別。最吸引係上層嘅豆腐花軟滑解辣,係少有嘅配搭。🍍菠蘿冰+$11原粒菠蘿清甜可口,又可解辣。個人偏好菠蘿冰。
芫茜皮蛋脆魚鯇

🥬香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 $42

泡椒酸菜脆魚鯇

🌶泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42

🌶巴蜀爽脆生腸 $33
另有新款小食-川風香辣黑柏葉 $28

🐤香草雞翼 $26
香脆外皮,肉質飽滿,同土匪口味差唔多。

🥤凍豆花黑糖薑母茶+$11

🍍菠蘿冰+$11
原粒菠蘿清甜可口,又可解辣。個人偏好菠蘿冰。
大腸
大腸
  • 香茜皮蛋脆魚鯇米線
  • 巴蜀爽脆生腸
2021-01-22 135 浏览
大辣泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇,採用泡椒、青剁椒、指天椒製作,多層次辣度,不同麻、香、辣程度,食完好暖胃,酸菜口感爽口,味道酸甜,湯底味道酸辣、帶有鮮味,脆肉鯇口感爽脆,味道鮮甜,食落啖啖肉,米線口感爽滑。中辣香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇,芫荽份量多,味道清甜,松花皮蛋口感滑溜,蛋香味濃,脆肉鯇肉質結實。巴蜀爽脆生腸,生腸爽滑、脆口,味道麻香十足,食落好惹味。蜀香肚絲豬肚,表面鋪滿芫荽、香芹、芝麻、香蔥、辣椒、花生、秘製辣汁,豬肚口感彈牙,食落好入味。凍豆花黑糖薑母茶,豆花口感軟滑,豆味濃香,黑糖薑母茶味道甜辣,但唔會太辣或太甜,好貼合年青人口味,似係一杯飲得嘅豆腐花甜品。菠蘿冰,菠蘿食落好Juicy,味道香甜,飲落好清爽。

巴蜀爽脆生腸,生腸爽滑、脆口,味道麻香十足,食落好惹味。

菠蘿冰,菠蘿食落好Juicy,味道香甜,飲落好清爽。
  • 泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
  • 香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇
  • 凍豆花黑糖薑母茶
之前聽朋友講海港城譚仔新開張, 有分店限定嘅口味, 大食妹心郁郁,於是同朋友一齊去試<香莤皮蛋魚湯米線配脆肉鯇>朋友嗌左海港城分店限定嘅香莤皮蛋魚湯米線配脆肉鯇魚湯清甜, 配撘香莤可以去除脆肉鯇腥味, 食落滋潤暖胃加上皮蛋都幾特別<泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇>大食妹就食左碗泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇泡椒酸菜魚湯味道酸辣, 裏面除左爽脆肉鯇外, 仲有好多腐竹, 非常惹味<蒜泥白肉>除左主食外, 大食妹仲加左蒜泥白肉蒜泥超級多, 加入白肉度一流呀個口臭足三日<川風香辣黑柏葉>朋友就食左川風香辣黑柏葉, 呢個小食大食妹無耐之前食過, 口感同樣爽口, 但相對中環分店, 味道無咁辣<菠蘿冰>食咁辣僅係要飲返杯解辣嘅菠蘿冰啦呢杯凍飲有超多菠蘿呢<凍豆花黑糖薑母茶>朋友見豆花黑糖薑母茶好似幾特別, 就嗌左杯薑味好足
<香莤皮蛋魚湯米線配脆肉鯇>
朋友嗌左海港城分店限定嘅香莤皮蛋魚湯米線配脆肉鯇
魚湯清甜, 配撘香莤可以去除脆肉鯇腥味, 食落滋潤暖胃
加上皮蛋都幾特別
<泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇>
大食妹就食左碗泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
<蒜泥白肉>
除左主食外, 大食妹仲加左蒜泥白肉
蒜泥超級多, 加入白肉度一流呀
個口臭足三日
<川風香辣黑柏葉>
<菠蘿冰>
食咁辣僅係要飲返杯解辣嘅菠蘿冰啦
呢杯凍飲有超多菠蘿呢
<凍豆花黑糖薑母茶>
朋友見豆花黑糖薑母茶好似幾特別, 就嗌左杯
薑味好足
  • 蒜泥白肉
2021-01-20 99 浏览
仲食緊墨演山小凍鏈茶?太out喇!譚仔已經推出咗好多新嘢食,有辣有唔辣,任君選擇😋🥬 香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 (呢間分店先有)芫茜fans有福喇!而家譚仔可以食到呢個芫茜皮蛋米線喇!不過其實茜味都唔係超超濃,唔係特別討厭芫茜都可以試吓㗎~ 皮蛋方面比起我哋平時小食叫嘅皮蛋大舊啲靚仔啲!仲有咁多魚食,夠曬足料😋🌶 泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇同樣有魚湯同脆肉鯇,但呢個就係5小辣起辣嘅。譚仔專為食辣人士調配,辣得過癮!(朋友食得好爽,我就食返X茜喇🙂)🐽 巴蜀爽脆生腸酸酸辣辣又爽嘅生腸,開胃又過癮。🧆 川風香辣黑柏葉我大推呢個~爽口得黎夠麻辣,好食~

🥬 香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 (呢間分店先有)

🌶 泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇

🐽 巴蜀爽脆生腸
酸酸辣辣又爽嘅生腸,開胃又過癮。

🧆 川風香辣黑柏葉
我大推呢個~爽口得黎夠麻辣,好食~
2021-01-20 73 浏览
呢日難得隊友比我小休一下,同朋友黎過快閃聚向海港城shopping完見有啲肚餓,睇睇水牌發現原來已經進駐左。BAR枱都座得舒適掛畫內有乾坤就係8千位譚仔姐姐真摯的笑容上到黎感覺新店比其他分店開揚,座位非常舒適牆上掛畫亦非常特別。再睇睇餐牌有新野喎,嗌黎試下先🍜香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇呢款米線淨係海港城店先有得食架乍!湯底芫茜🌿味非常濃郁,而且好鮮甜!用上整隻松花皮蛋同埋多芫荽,非常足料!脆肉鯇啖啖肉,仲爽脆,芫荽控必食!🤤由於朋友唔食魚就嗌左平時自選款式🍅蕃茄湯底,酸菜牛肉(10小辣)佢話呢間蕃茄湯底都特別啲,碎蕃茄蓉上,湯底好濃郁。至於小食就叫左川風香辣黑柏葉食落好爽口,醬汁麻麻辣辣甘,非常醒胃幾好食架!👍🏻👍🏻巴蜀爽脆生腸食落爽脆,🌶麻麻辣辣,👍🏻👍🏻👍🏻🥤凍豆花黑糖薑母茶估唔到呢個配搭都幾好飲,薑茶帶有薑粒,飲落去少許微辣黑糖唔會好甜,加埋滑滑豆花,又健康又解辣!👍🏻👍🏻 🥤波蘿冰🍍多數懷舊冰室先有得飲,譚仔有得飲當然叫黎試下啦!菠蘿肉都好多,朋友話好新鮮非常解渴。 新店除左有限定既「香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇」,仲有新登場「泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇」,五小辣起跳,嗜辣既朋友🌶不仿

呢日難得隊友比我小休一下,同朋友黎過快閃聚

BAR枱都座得舒適

掛畫內有乾坤就係8千位譚仔姐姐真摯的笑容

上到黎感覺新店比其他分店開揚,座位非常舒適
牆上掛畫亦非常特別。再睇睇餐牌有新野喎,嗌黎試下先

🍜香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇

脆肉鯇啖啖肉,仲爽脆,芫荽控必食!🤤
由於朋友唔食魚就嗌左平時自選款式

🍅蕃茄湯底,酸菜牛肉(10小辣)
佢話呢間蕃茄湯底都特別啲,碎蕃茄蓉上,
湯底好濃郁。
至於小食就叫左

川風香辣黑柏葉
食落好爽口,醬汁麻麻辣辣甘,非常醒胃幾好食架!👍🏻👍🏻

巴蜀爽脆生腸
食落爽脆,🌶麻麻辣辣,👍🏻👍🏻👍🏻

🥤凍豆花黑糖薑母茶
估唔到呢個配搭都幾好飲,
薑茶帶有薑粒,飲落去少許微辣黑糖唔會好甜,
加埋滑滑豆花,又健康又解辣!👍🏻👍🏻

🥤波蘿冰🍍

新店除左有限定既「香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇」,仲有新登場「泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇」,五小辣起跳,嗜辣既朋友🌶不仿去挑戰下
📍🍜譚仔海港城
地點:海港城 港威商場4樓4001
(CitySuper後面電梯直上,7-11後面)
#芫茜
#芫荽控