2021-01-20
同老公出黎行街買野,行到攰攰地,又凍冰冰,想食返碗熱辣辣既米線暖下胃,原來海港城有間新開既譚仔!😋好耐都冇食佢地既米線啦!最近仲新出左2款新口味米線:泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇同香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇!當然要一人叫一碗試下啦!除此,我地仲叫左2個小食:川風香辣黑柏葉同巴蜀爽脆生腸,同埋2杯飲品:菠蘿冰同新推出既凍豆花黑糖薑母茶。泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇:湯底由5小辣起跳,飲落酸酸辣辣好開胃,脆肉鯇食落好爽脆,另外仲加左滷水豬大腸,豬大腸食落有咬口,滷水味香,配埋米線一齊食👍🏻👍🏻香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇:湯底帶點芫茜味,仲有魚湯既鮮甜,配埋爽脆既脆肉鯇同埋松花皮蛋,就好似打緊芫茜皮蛋湯既邊爐咁😆😆不過只係海港城店限定,其他店食唔到架!有興趣可以黎試下! 川風香辣黑柏葉 同 巴蜀爽脆生腸:秘制辣汁香辣惹味,黑柏葉同生腸都好爽脆,作為冷盤好開胃呀!菠蘿冰 :菠蘿冰酸酸甜甜又解辣,重菠蘿味,仲有好多菠蘿粒係入面。凍豆花黑糖薑母茶:薑母茶帶點微辣既薑味配埋滑溜溜既豆花,唔算好甜,又養生。
泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇:
香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇:
川風香辣黑柏葉 同 巴蜀爽脆生腸:
秘制辣汁香辣惹味,黑柏葉同生腸都好爽脆,作為冷盤好開胃呀!
菠蘿冰 :
菠蘿冰酸酸甜甜又解辣,重菠蘿味,仲有好多菠蘿粒係入面。
凍豆花黑糖薑母茶:
薑母茶帶點微辣既薑味配埋滑溜溜既豆花,唔算好甜,又養生。