呢個價錢,呢個質素,我比200分,環境、工作人員;清潔、食物、一切都好好!五保飯以為比平嘢,結果幾好食嘅雞翼,價錢平,以為個飯好細,但係食到好飽。最難忘係,林食完嘢俾錢,打爛咗冇怨言,立即幫我清潔, 10分細心!
2023-05-29 941 浏览
點心食物味道係幾好食既。但服務態度就令人失望。腸粉不太厚,鮮蝦腐皮卷新鮮炸起,食的時候仲係好熱。蝦餃燒賣都好食。荷葉飯,本來有期待。味道係好食既。點知食嘅時候竟然發現有雞蛋殼,其實本身想同職員講叫佢哋注意吓,驚俾小朋友唔覺意吞到。(上圖的右上角)叫職員,個個都扮睇唔到。之後傳菜阿姐通知了應該係部長或者經理的丫姐過嚟。點知佢竟然答:「有雞蛋殼,好正常喎,炒飯要用雞蛋喎。」滿腦子疑問❓乜原來炒飯應該要有雞蛋殼喺入邊㗎 ?我哋當堂「吓」左一聲。之後佢再補多句「咁幫你取消囉。」呢段期間,佢係用一個極度晦氣的語氣說話。老實講,我哋並唔係稀罕免費三十幾元的荷葉飯。只不過諗住善意提醒注意多少少。而且果片雞蛋殼都幾大片。一個唔覺意,真係會界傷喉嚨。其實忙中有錯,大家都會體諒。好聲好氣講句唔好意思,好難為你咩?
點心食物味道係幾好食既。但服務態度就令人失望。

腸粉不太厚,鮮蝦腐皮卷新鮮炸起,食的時候仲係好熱。

蝦餃燒賣都好食。

荷葉飯,本來有期待。味道係好食既。

叫職員,個個都扮睇唔到。

之後傳菜阿姐通知了應該係部長或者經理的丫姐過嚟。

點知佢竟然答:「有雞蛋殼,好正常喎,炒飯要用雞蛋喎。」

滿腦子疑問❓乜原來炒飯應該要有雞蛋殼喺入邊㗎 ?
我哋當堂「吓」左一聲。

之後佢再補多句「咁幫你取消囉。」

呢段期間,佢係用一個極度晦氣的語氣說話。

2023-04-25 758 浏览
有時候不想經常吃西餐,偶爾想食下中餐,我們便會走到Popcorn的譽居吃晚飯,而且人不會太多,不用排隊,可以一試哦!❤️❤️❤️這間譽居頗特別的,晚飯時間你仍然可以點點心吃,點心的質素都不錯,即叫即蒸都很新鮮的!除此之外,亦都有一些粥粉麵飯可以點的,選擇都是多元化,飯的話都可以點福建炒飯、炒飯,炒麵等👍🏻👍🏻👍🏻最後仍有一些很傳統的甜品、糖水可以點,因此吃完晚飯後再吃甜品,都是非常滿足的中菜廳❤️❤️❤️

最後仍有一些很傳統的甜品糖水可以點,因此吃完晚飯後再吃甜品,都是非常滿足的中菜廳❤️❤️❤️
2023-04-06 874 浏览
今天放假,當然要嘆一個早茶。這間餐館在星期一至五早上11時前,或星期六日早上10時前有早晨孖寶。孖寶都幾多款式,有皮蛋瘦肉粥、艇仔粥、蠔豉牛肉粥,又有荷葉飯、鳳爪排骨飯、章魚肉餅飯、鮮蝦三寶餃,鮮竹卷等等。今天叫了皮蛋瘦肉粥,皮蛋和數,肉的份量也不錯,但味道麻麻,一食落已知道很多味精,而且粥底冇乜米,個樣杰杰地但是不好吃,完全不覺得是食粥,食完不停飲水另一個點心鯪魚球,就正正常常幾彈牙水準還可以不過最值得一題是,這間餐館員工的態度,上次門口的接待員,下次收銀和侍應,只可以用五個字形容:寸嘴冇禮貌

另一個點心鯪魚球,就正正常常幾彈牙水準還可以

2023-03-22 485 浏览
食物還可以,個別員工服務態度需改進。於17/03/2023早茶時段,穿格子套裝的那個女樓面待客態度欠佳。客人提醒她不要攪亂同枱不同組別客人的單據,她不領情及誨氣回應。
2023-03-17
2023-01-25 737 浏览
去買一碗麵外賣,要求淋啲給老人家吃,但在外賣收據上沒有顯示。於是回頭向收銀員查詢,但收銀員態度惡劣,語氣「非常之重」,加上「手指指」的不停說「我唔知!!你自己搵經理查!!你睇吓電腦有冇打入去!!」。而剛剛個女經理在電腦房立即開電腦,「喝」我過來說:「你自己看!電腦有沒有輸入!你自己看!你自己看!」。其實向收銀員查詢一下,如果說已輸入了,其實便可以完成查詢,為什麼要這樣喝顧客呢?!

2023-01-25
30 分钟 (外卖自取)
午餐
2022-12-20 688 浏览
星期六晚 (17/12/2022) 叫了碗鹹蛋叉燒飯 (正價),有六至七件叉燒,但全部又硬又實,淨係得一嚿叉燒咬得入。最後,那一頓晚飯,只吃了同半隻鹹蛋,一碗白飯加一件叉燒!譽居 signsture dish 竟令人如此失望!
譽居 signsture dish 竟令人如此失望!
2022-12-14 548 浏览
員工態度不能接受,食物中規中舉,但大多也是凍了,應該準備好食物但又沒有安排出單給我們,不能接受。另外電話接線生態度語氣極差,如果上班不開心或受氣,請不要找食客出氣。應該不只是我有這個感受,最後看了店家review, 其他人也有同感,希望你們會改善,美食更好吃也沒用。
外卖自取
  • 皮蛋瘦肉粥
2022-10-02 1014 浏览
外賣於將軍澳pop corn 餐廳店內一小時多仍未出餐,打去查詢時女店員態度極極極極惡劣,好聲好氣查詢,竟呼喊客人查詢有問題,最後更突然cut 線,其後再多次致電亦同樣即刻cut 線,女店員一直唔幫手解決問題之餘,更以極不禮貌方式對待客人,沒辦法想像佢哋咁樣對待附近居民,,何以一間老字號集團中式餐廳竟如此對待客人,永不會再次幫襯!!!
2022-10-02
80 分钟 (外卖送餐)
2022-04-10 2334 浏览
下午茶又想食點心, 一般酒樓都只係食到四點幾....😉來這裏吃, 就算晚市都可以照吃點心....🥰精美點心, 標榜是新鮮製作, 即叫即蒸....某些點心還註明需要約15至20分鐘茶位 $5@沙律蝦春卷$33皮薄脆口,蝦肉餡料好足料👍譽居蝦餃皇 $39雖然蝦餃皮不是太薄但是煙韌有口感蝦肉夠彈牙豉汁蒸肉排 $27不會太多肥肉味道調配剛好,不會太鹹京式菜肉包 $25熱辣辣🔥餡料豐富😋蠔皇北菇麵 $45炆得好淋嘅冬菇+爽口嘅麵條咬口感豐富😍原盆馬拉糕 $27糕身鬆軟👍健康薑汁糕 $25薑汁味濃厚糕身口感煙韌彈牙
下午茶又想食點心, 一般酒樓都只係食到四點幾....😉
來這裏吃, 就算晚市都可以照吃點心....🥰

精美點心, 標榜是新鮮製作,
即叫即蒸....某些點心還註明需要約15至20分鐘
茶位 $5@

沙律蝦春卷$33
皮薄脆口,蝦肉餡料好足料👍

譽居蝦餃皇 $39
雖然蝦餃皮不是太薄
但是煙韌有口感
蝦肉夠彈牙

豉汁蒸肉排 $27
不會太多肥肉
味道調配剛好,不會太鹹

京式菜肉包 $25

糕身口感煙韌彈牙

2022-04-09
下午茶
2022-03-24 1311 浏览
又嚟總不會令我失望嘅「譽居」飲早茶,我偏愛坐卡位,因比較寬敞清靜…而呢間亦算多此種座位給我選擇!😉今次嘅早晨套餐有些改動,除了原本款式外,還加添了一些新款式,可以讓我多些選擇,於是 order 了一些之前未嘗過的點心 😘👆🏻“雞包仔”~包蒸得夠軟熟,雞粒加薑汁味,口感唔錯!😉👆🏻“鮮蝦三寶餃”~皮薄餡靚,🦐大大隻又爽甜,仲有三款唔同配料添!👍🏻😋👆🏻“鮮蝦翠玉瓜蒸腸粉”~腸粉又薄又滑,配合蝦及翠玉瓜粒,都幾好味!😚👆🏻“土魷肉餅蒸飯”~比較一般,冇咩特色!😌👆🏻“黑芝麻馬蹄糕”~馬蹄爽口兼甜,配合黑芝麻香味,口感煙煙韌韌幾得意!👍🏻😋

👆🏻“雞包仔”~包蒸得夠軟熟,雞粒加薑汁味,口感唔錯!😉

👆🏻“土魷肉餅蒸飯”~比較一般,冇咩特色!😌

2022-03-01
$72 (早餐)
2022-02-16 1056 浏览
早茶孖宝价格很优惠~排骨鸡爪蒸饭很合我口味!而且份量也很足!肠粉一直都是我的最爱~这家出品也很不错~誉居就在我住的酒店楼下,非常方便,是我早茶最方便的选择哈哈哈~
排骨鸡爪蒸饭
排骨鸡爪蒸饭
2022-01-26 1008 浏览
冇諗過商場入邊酒樓都有下午茶餐,而且種類好多,份量又足夠,食到好飽,啲點心都好熱蒸得好香,而且環境衛生好好,位置有優越,一定會去再試,最深刻係佢個叉燒包真係好香脆
2022-01-14 670 浏览
覺得「譽居」嘅“即叫即整”點心,除了多款式外,味道亦不俗,所以相約朋友再嚟一齊飲茶嘆下,又可試多啲不同點心! 😉兩款粥都好夠料,尤其“及弟粥”,真係有啲喜出望外,豬肉丸彈牙、豬膶爽滑,又有我喜愛嘅豬肚👍🏻😋。而牛肉蠔豉粥,牛肉頗多使粥夠甜,可惜蠔豉就略嫌硬!😅飯蒸煮得剛剛好,唔太淋唔太硬,而餸亦好足夠!😚馬拉糕及咸肉裹蒸粽充滿傳統味道,潮州粉果皮薄餡靚!😘腸粉蒸得非常滑,加埋甜醬麻醬一齊食,真係👍🏻😋,但油炸鬼就唔夠脆!木魚茄子調味正、雪山义燒包外皮夠鬆軟餡夠密味、綠茶咸水角幾特別!😉

飯蒸煮得剛剛好,唔太淋唔太硬,而餸亦好足夠!😚

馬拉糕及咸肉裹蒸粽充滿傳統味道,潮州粉果皮薄餡靚!😘

2021-12-22
2021-11-14 1079 浏览
所有服务人员,上至经理,下至服务生态度都极差。请问消费者是去消费就餐还是听人吼叫,很重的放碗筷的?这样的店简直拉低商场的水准!整个管理一塌糊涂,落错单不想办法解决,一顾的推诿。经理出来原来是最凶的那一个,无怪员工都冲顾客大吼大叫。再也不会光顾!落错单确是我的问题,我已经声明可以取消就取消,不方便就打包领走,但是服务生和经理还是一味的骂骂咧咧,什么情况?食物质素一般,环境麻麻,完全对不起这些个大爷服务生的脾气。
食物质素一般,环境麻麻,完全对不起这些个大爷服务生的脾气。