因為工作關係之前成日要飛台灣, 返工之前好中意去當地早餐店食蛋餅, 飲豆漿,但發現香港原來好少, 咁啱經過見到裝修幾懷舊feel ,廚房開放式,用鐵板炒麵好似幾唔錯就點黎試下, 炒麵可能係用鐵板炒過嘅關係, 所以好有鑊氣, 麵條亦較挺身, 不似港式粥麵檔既炒麵再點埋杞子元肉紅棗豆漿又係出面少見, 都唔錯, 可以少甜些更好, 杯底真係有杞子元肉, 女人啱飲, 以為份量不多, 本來想點埋蛋餅, 但原來食落都夠飽,😂, 要下次先再黎試了~蛋餅

2024-10-24 936 浏览
魚肉煎豆腐入面係冰嘅,豆漿凍到完全入唔到口。肉鬆蛋餅疑似有頭髮碎,起碼五六條,同店員反映佢話係肉鬆碎,但確實唔似(偏直同黑色)。最後店員答應可以取消,收走咗蛋餅,但同一時間我朋友原來幫我埋左單,店員亦照收多左蛋餅錢,直至我臨走喺收銀處店員亦沒有任何表示有收多蛋餅錢定點。。過程唔超過5分鐘,店內亦唔多人,冇可能係唔記得咗。。講咗取消嘅時候朋友埋完單但未離開,係有足夠時間退返錢,但店家仍然選擇唔岀聲。。呢間嘢唔會再黎,好唔老實,店員態度亦不友善。
魚肉煎豆腐入面係冰嘅,豆漿凍到完全入唔到口。
呢間嘢唔會再黎,好唔老實,店員態度亦不友善。
2024-10-22 964 浏览
肉鬆蛋餅分量少,冇味,價錢貴$38豆腐花吾夠滑,分量少,價錢貴$18抽風系統差,食完成身油煙味見鋪頭新開張,特意去幫襯,鋪頭用木傢俬,坐位空間都夠,到時候祗有我一位客人,之後有另外一檯客人及一份外賣,但我坐了10分鐘,另外一檯客人及外賣都己做好,我還未有食物,後來問店員,他們解釋是食物都是接單才做,但我是第一位客人入座,為什麼最後才有食物上枱? 食物落單時間管理十分差。再者食物吾得,又貴又份量少,不會推薦😂😂😂
肉鬆蛋餅
分量少,冇味,價錢貴$38

豆腐花
吾夠滑,分量少,價錢貴$18

抽風系統差,食完成身油煙味

再者
食物吾得,又貴又份量少,不會推薦😂😂😂
2024-10-19
$60 (早餐)
一入餐廳係好靚,但係勁大浸油煙味,食完成身都係呢陣油煙味再者,食物貴,細份又難食米粉炒得好碎又燶蛋餅厚粉無味,食緊一舊唔知乜嘢,完全唔知食緊乜滷水豆腐豆卜超級鹹買單時我同職員講佢哋啲嘢都幾難食啊,佢就話啱啱開張,而家仲試緊大家嘅口味,但係如果你整得咁難食,就唔應該開呢間舖頭之後職員叫我喺佢哋IG同佢老闆留comment,一望就發現原來都有幾多人都話佢啲嘢好難食,其實咁多人都評分咁差,點解一啲都冇改善
一入餐廳係好靚,但係勁大浸油煙味,食完成身都係呢陣油煙味
再者,食物貴,細份又難食
米粉炒得好碎又燶
蛋餅厚粉無味,食緊一舊唔知乜嘢,完全唔知食緊乜
滷水豆腐豆卜超級鹹
2024-10-19 929 浏览
呢個鋪位以前係「蘿蔔向南」,諗住新開張,入去試吓。裝修都唔錯嘅,而且好多後生喺廚房度做嘢,樓面都有兩三個靚妹,整體感覺都算舒服。叫咗四樣嘢(炒米粉、肉鬆蛋餅,加多2杯豆漿),食物冇乜特別,份量好少,豆漿成20幾蚊一杯仔,兩啖飲晒,埋單$106,老實講,咁嘅價錢好難同人競爭,而且食物選擇唔多,應該都冇下次了…….仲有一個問題,就係油煙好重,佢好似冇乜抽煙設備,喺度煎蛋,我坐咗10分鐘左右,出嚟搞到成浸味,唔係咁好
呢個鋪位以前係「蘿蔔向南」,諗住新開張,入去試吓。

豆漿和芝麻豆漿