呢間位於太子嘅人氣餃子店長期都要排隊,夏天排隊真係熱死~不過早前發現其實可以用the gulu拎定飛,今次就係去之前拎定飛,去到咁啱嗌到自己number就可以直入😆呢間最出名就係邪惡金沙煎餃 (+$17),今次就要咗份芝士粟米鮮肉餃 ($45),一上枱就見到滿滿嘅鹹蛋黃蓉舖滿煎餃表面,煎餃係煎到啱啱好金黃色,加埋鹹蛋黃香真係超邪惡🫶🏻餃子咬落去雖然未到拉絲個種,但係芝士味比想像中更濃郁,不過粟米存在感唔算好高,但整體嚟講都幾有特色🤤香菇鮮肉餃 ($45/7) 就要咗湯餃,食落去冬菇香幾出,亦都見到菇粒,咬落去都有少少汁水~值得一讚嘅係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯湯底,飲落去椰子味好出,超級鮮甜,完全唔口渴,feel到係足料嘅老火湯🤣招牌滷汁拼盤 ($47)都幾大份,有牛𦟌、雞臀、雞翼同滷水蛋,四樣入面最鍾意牛𦟌,夠大件,而且比較厚身,雞腎都幾有咬口,另外兩個就正常發揮,呢個滷汁偏甜😛另外叫咗枝青檸蜜($12)都幾解渴~總括嚟講,呢間嘅餃子的確幾出色,當日其實12:20左右去到已經全店滿座,以街坊店嚟講都唔錯,如果係附近想食餃子都可以一試佢哋個煎餃🤍

另外叫咗枝青檸蜜($12)都幾解渴~

Bookmark咗呢間餃子應該超過兩年🤔好多人都叫史努比去試下終於 終於都去咗試🤪下晝5點幾去到佢哋已經滿座6點之後更加開始排隊 果然名不虛傳😳*雙拼餃子+$2*.🔸紫菜拼椰菜湯餃10隻 $54湯底系椰子雞湯 清甜唔油膩淡淡地咁更突出餃子嘅味道每隻餃都脹卜卜塞滿餡🤭好大隻餃子皮整得好好😳超煙韌好有咬口!!但又唔會太厚 口感勁正🤪👍🏿紫菜鮮肉餃(10隻) $52第一次食紫菜餃呢個combination估唔到又幾好食🤣肉質比較紥實 但唔系鞋口嗰種硬可能因為加咗紫菜特別彈牙 但冇蓋過豬肉香食落好有肉感😝味道: 9/10👍🏿椰菜鮮肉餃(10隻) $46四十幾蚊十隻餃確實好抵😆見到menu上面寫住招牌不過史努比反而確實佢冇紫菜咁出色🤷🏿‍♀️質感就唔系彈牙嗰種 椰菜比例佔多 帶出其清甜豬肉份量亦唔系少 有肉香之如令餃子更滑身都唔錯~😚味道: 8/10性價比: 9/10👍🏿芝士粟米鮮肉煎餃(7隻) $45 *轉即煎餃+$2*呢個有少驚喜😝嚟到熱辣辣即刻食 除咗皮脆之外咬開仲要爆晒汁😳好juicy同埋唔會煎到個皮硬晒變炸餃 真系香脆煎餃🤭同樣系非常足料爆晒餡略嫌佢有少少油膩 不過好彩底部墊咗張索油紙吸
Bookmark咗呢間餃子應該超過兩年🤔

🔸紫菜拼椰菜湯餃10隻 $54
湯底系椰子雞湯 清甜唔油膩
淡淡地咁更突出餃子嘅味道
每隻餃都脹卜卜塞滿餡🤭好大隻
餃子皮整得好好😳超煙韌好有咬口!!
但又唔會太厚 口感勁正🤪

咬開仲要爆晒汁😳好juicy
同埋唔會煎到個皮硬晒變炸餃 真系香脆煎餃🤭
同樣系非常足料爆晒餡
略嫌佢有少少油膩 不過好彩底部墊咗張索油紙
吸咁啲食落都唔算好油~
滿滿嘅豬肉mix埋芝士

🔸豆漿 $12
🔸菊花蜜 $12
媽媽👩🏻話豆漿好飲 甜度啱啱好
菊花蜜嘅菊花味就唔系我哋杯花 似甘菊花多啲
同埋甜度稍為偏高~

*不設加一服務費*

落單個店員好好人
本身史努比想嗌涼拌藕尖 但店員話都好辣下
好彩佢咁講 如果唔系史努比一定食唔到😂
不過另一個店員態度就真系爭咁啲嘅 但未至於受氣~
Overall確實幾好食
加上餃子大隻足料 價錢又唔貴
唔怪得之咁多人讚同埋咁多人排隊🤭
雖然佢哋最出名好似系金沙餃 但史努比個人就鍾意普通餃多啲🤣冇咁膩

(合牌合作分享🫶🏿)
整體評分:
涼拌海蜇
  • 芝士粟米鮮肉煎餃
  • 湯餃
2024-07-15 263 浏览
餃子控們,等我為你介紹最近食到嘅高質餃子🥟 太子嘅豐信餃子店 @fungshundumplingshop 啲餃子超高質,係每日新鮮製造,即叫即包,皮薄餡靚👍🏻必要叫佢哋嘅湯餃,用上椰子海帶鮮雞豬骨湯底,係小店嘅獨門配方,仲要煲至少4個鐘,飲得岀有家嘅味道🥰 餐廳更提供煎餃、麵食同小食等,依家餐廳亦擴充緊,遲啲就唔洗排長龍等食😝.湯餃 (10隻 | 雙拼) $54: 餃子皮厚薄適中,粒粒都好飽滿麻辣白菜鮮肉餃——加入麻辣口味更惹味,其實唔算辣小棠菜鮮肉餃——餐廳新品,加咗小棠菜令口感更脆口湯餃 (7隻 | 雙拼) $45: 芫荽鮮肉餃——芫荽同肉嘅比例剛好,荽味香濃邪惡金沙煎餃 (10隻 | 雙拼) $74: 餃子面舖滿鹹蛋黃碎,鹹度適中好惹味,餃子外皮脆卜卜,內𥚃爆漿肉汁韭菜鮮肉餃——韭菜味好香,招牌必定要叫芝士粟米鮮肉餃——有拉絲效果,帶點鹹香,加埋粟米好香甜餐廳亦都有自家製健康飲品,叫咗青檸蜜同清熱潤喉羅漢果甘草茶(各$12)

湯餃 (10隻 | 雙拼) $54
: 餃子皮厚薄適中,粒粒都好飽滿
麻辣白菜鮮肉餃——加入麻辣口味更惹味,其實唔算辣
小棠菜鮮肉餃——餐廳新品,加咗小棠菜令口感更脆口

湯餃 (7隻 | 雙拼) $45
: 芫荽鮮肉餃——芫荽同肉嘅比例剛好,荽味香濃

邪惡金沙煎餃 (10隻 | 雙拼) $74
韭菜鮮肉餃——韭菜味好香,招牌必定要叫
芝士粟米鮮肉餃——有拉絲效果,帶點鹹香,加埋粟米好香甜

2024-07-15 246 浏览
不嬲都係豐順餃子嘅忠實粉絲 每逢經過太子嗰頭都一定會黎食豐順餃子 😝今日同朋友分別嗌咗湯餃同埋煎餃湯餃就揀咗芝士粟米鮮肉餃同埋紫菜鮮肉餃 紫菜鮮肉餃係第一次試 竟然出乎我意料😲 一路食一路諗緊點解啲紫菜可以咁有咬口 平時食開啲紫菜都唔係咁嘅質地 但係我好鍾意呢個texture 同埋唔會太鹹🤭🤭 至於芝士粟米鮮肉餃就每次都係必點既🤭 本人係芝士控 最鍾意就係啲拉絲芝士 而呢間餃子舖竟然做到餃子入邊嘅芝士係有小拉絲🤭煎餃就叫咗咖喱鮮肉餃,同埋麻辣白菜鮮肉餃 兩個都係重口味之選 再加埋用煎既方法烹調真係好香口🥳小食就share咗個秘汁拼盤 入邊有滷蛋、牛展、雞腎同埋雞翼 份量都唔少🤤 而且個汁好特別好惹味 我會形容係鹹少少嘅瑞士汁🤓或者甜少少嘅滷水汁由於啲搞事真係好大隻 所以叫咗10隻真係超級飽 好適合大食嘅人 知於食量可能少啲嘅女士可能叫七隻會比較適合

今日同朋友分別嗌咗湯餃同埋煎餃

2024-07-14 303 浏览
深水埗太子是一個著名的餃子聖地,個人最喜歡的餃子店一定是豐信餃子店。不管什麼時候,都要排隊等位,因為他們有各式各樣的餃子選擇。這是我第一次光臨。今次點左甜蜜蜜雞翼 - 雞翼肉質鮮嫩入味,涼拌皮蛋 - 流心皮蛋味道酸甜爽口,開胃粟米鮮肉餃 - +$17轉金沙餃, 餃子稍油但皮煎得酥脆可口雲耳椰菜鮮肉餃 -餃子皮煎得香脆煙韌, 外皮酥脆香菇鮮肉餃 -  湯底是用椰子、海帶、雞骨等熬製而成,味道濃郁。餃子好大粒好食
今次點左
甜蜜蜜雞翼
甜蜜蜜雞翼, 涼拌皮蛋
- 雞翼肉質鮮嫩入味,
涼拌皮蛋 - 流心皮蛋味道酸甜爽口,開胃
粟米鮮肉餃
粟米鮮肉餃
- +$17轉金沙餃, 餃子稍油但皮煎得酥脆可口
雲耳椰菜鮮肉餃
雲耳椰菜鮮肉餃
-餃子皮煎得香脆煙韌, 外皮酥脆

香菇鮮肉餃
2024-07-07
2024-07-13 219 浏览
餃子可以揀湯餃/煎餃(加$2)因為餃子Size大粒,所以每樣要7隻都夠我地兩個人食,叫了3樣餃子再加兩碟小菜一人一枝飲品其實都已經夠食我地一共食了二百幾蚊人均都只係$100多啲但已經食左咁多樣野餃子方面,餃子皮不會厚我推薦🥟芝士粟米鮮肉餃今次加了$2轉煎餃芝士味不會膩,甜甜地下次會試埋湯餃係咩口感至於湯餃我揀了🥟芫茜鮮肉餃餡料真係好大粒,足料湯底係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯仲要係唔落味精一路食餃,一路飲湯👍🏼🥂飲品就一人一枝應該係自家製的我試了青檸蜜,酸酸甜甜,好味😋
餃子可以揀湯餃/煎餃(加$2)
因為餃子Size大粒,所以每樣要7隻都夠
我地兩個人食,叫了3樣餃子
再加兩碟小菜
一人一枝飲品
其實都已經夠食
我地一共食了二百幾蚊
人均都只係$100多啲
但已經食左咁多樣野

餃子方面,餃子皮不會厚
我推薦🥟芝士粟米鮮肉餃
今次加了$2轉煎餃
芝士味不會膩,甜甜地
下次會試埋湯餃係咩口感

至於湯餃
我揀了🥟芫茜鮮肉餃
餡料真係好大粒,足料
湯底係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯
仲要係唔落味精
一路食餃,一路飲湯👍🏼

🥂飲品就一人一枝
應該係自家製的
我試了青檸蜜,酸酸甜甜,好味😋
2024-07-11
  • 芫茜鮮肉餃
2024-07-13 180 浏览
特登揀閒日下午2點後時間去食門外都仲有人等位菜單上嘅「招牌」野食,當然要試啦!不過我就眼大睇過龍唔知原來餃子係可以加兩蚊變「雙拼」下次一定要試「雙拼」,咁就可以試多啲味道😋🥟餃子可以揀湯餃同煎餃🥟我就一共叫了3樣餃子試1. 芝士粟米鮮肉餃 (揀煎餃)🧀芝士味道係偏甜,幾特別,唔會好漏我開頭以為係鹹味較重既芝士所以呢個餃係有驚喜,值得試2. 芫茜鮮肉餃 (揀湯餃)🐽呢個味道似牛肉球肉唔會嚡熠熠,好腍3. 薺菜馬蹄鮮肉餃 (揀湯餃)🐎馬蹄爽口、清甜🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵小菜方面1. 涼拌手拍青瓜🥒會有少少辣,但連我唔太食辣的人都食到2. 涼拌皮蛋🥚個汁係鹹鹹甜甜我覺得個甜味少少似枇杷膏嘅味🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🐷會再次幫襯因為大件又抵食同埋食完野又可以行去深水埗/旺角繼續玩今次兩個人去平均每人都係食左$100超級抵!
特登揀閒日下午2點後時間去食
門外都仲有人等位

菜單上嘅「招牌」野食,當然要試啦!
不過我就眼大睇過龍
唔知原來餃子係可以加兩蚊變「雙拼」
下次一定要試「雙拼」,咁就可以試多啲味道😋

🥟餃子可以揀湯餃同煎餃🥟

我就一共叫了3樣餃子試

1. 芝士粟米鮮肉餃 (揀煎餃)
🧀芝士味道係偏甜,幾特別,唔會好漏
我開頭以為係鹹味較重既芝士
所以呢個餃係有驚喜,值得試

2. 芫茜鮮肉餃 (揀湯餃)
🐽呢個味道似牛肉球
肉唔會嚡熠熠,好腍

3. 薺菜馬蹄鮮肉餃 (揀湯餃)
🐎馬蹄爽口、清甜

🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵

小菜方面

1. 涼拌手拍青瓜
🥒會有少少辣,但連我唔太食辣的人都食到

2. 涼拌皮蛋

平均每人都係食左$100
超級抵!
  • 芫茜鮮肉餃
2024-07-10 182 浏览
今日終於去人氣餃子店朝聖,假日去到兩點幾仲有好多人排隊,好彩等咗一陣就有位。餃子款式好多好特別,仲有得揀鹹蛋黃加邪惡金莎鋪係面🤤個人最中意食香菇鮮肉湯餃($42/7隻)湯底係椰子海帶豬骨濃湯好鮮甜,每隻餃子都超足料,咬落肉餡仲好有冬菇嘅鮮味。試完湯餃就要試佢啲煎餃邪惡金沙梅菜粟米鮮肉餃($42/7隻)加$16邪惡金沙滿滿嘅鹹蛋黃鋪係餃子上面,真係唔係間間舖頭都試到。另外,佢嘅小食都好出色🤤甜蜜蜜雞中翼+涼拌皮蛋雞中翼醃得好入味,甜度剛剛好值得一試皮蛋份量好多配埋酸薑好正,夏日炎炎食涼拌小食開胃一流👍🏻總括嚟講性價比高,用料足,值得再encore🤤🤤
餃子款式好多好特別,仲有得揀鹹蛋黃加邪惡金莎鋪係面🤤

個人最中意食香菇鮮肉湯餃($42/7隻)

試完湯餃就要試佢啲煎餃

另外,佢嘅小食都好出色🤤
甜蜜蜜雞中翼+涼拌皮蛋
雞中翼醃得好入味,甜度剛剛好值得一試

皮蛋份量好多配埋酸薑好正,夏日炎炎食涼拌小食開胃一流👍🏻

總括嚟講性價比高,用料足,值得再encore🤤🤤
香菇鮮肉湯餃($42/7隻)
邪惡金沙梅菜粟米鮮肉餃($42/7隻)
甜蜜蜜雞中翼+涼拌皮蛋
香菇鮮肉湯餃($42/7隻)
邪惡金沙梅菜粟米鮮肉餃($42/7隻)
2024-07-08 140 浏览
記得第一次黎個陣係已經大排長龍😂今次就揀平日夜晚黎, 大概等2-3張枱就入得🤗見到隔離鋪頭好似都係豐信, 裝修緊, 希望遲d間鋪大d可以容納多d人😳大概8pm入座, 好多餃子都賣晒🥹🌟涼拌海蜇 $22 + 凍豆漿 $12🌟天氣熱到乜咁, 即刻叫左支凍既甜豆漿降溫😋仲有encore涼拌海蜇🤤口感夠爽口彈牙, 調味岩岩好, 餃子未黎到已經清左碟😂🌟香煎豆腐 3塊 $19🌟朋友推介必食, 煎得好香口🤤豆腐都好嫩滑😋🌟芝士粟米鮮肉湯餃 10隻 $55🌟本身以為賣淨既餸子冇咩特別😂但呢款芝士餃有驚喜! 芝士味好重好香, 同餃子好夾😳咬到有拉絲🤣個皮厚度岩岩好, d餡既份量又岩岩好, 再加上招牌椰子雞湯底(冇味精, 最後我係飲晒🤣)真係冇得輸, 唔怪得咁多人幫襯🥹

大概8pm入座, 好多餃子都賣晒🥹

🌟涼拌海蜇 $22 + 凍豆漿 $12🌟
天氣熱到乜咁, 即刻叫左支凍既甜豆漿降溫😋

🌟香煎豆腐 3塊 $19🌟
朋友推介必食, 煎得好香口🤤豆腐都好嫩滑😋

🌟芝士粟米鮮肉湯餃 10隻 $55🌟

2024-07-04
用餐优惠
試食活動
  • 涼拌海蜇
2024-07-04 177 浏览
太子長期排隊人氣餃子店 定期番黎試試佢地水平 不過呢間如果多人 夏天排隊真係熱死.⭐️椰菜鮮肉餃 10隻 跟湯 $46最鍾意佢哋湯底 標榜冇落味精🥰係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯 幾清甜好飲👍🏻餃子算係大隻 皮薄多餡 完全冇穿👍🏻餃子皮又唔會太薄冇口感 係做得唔錯😅但湯清甜 餃子都係偏甜 食到最後覺得有啲太甜.⭐️薺菜馬蹄鮮肉餃 ⭐️芝士粟米鮮肉餃$55 10隻煎餃加2蚊 雙拼加2蚊😈雖然煎餃望落幾油 但夠香脆 2邊都有煎香 加分餡料唔會好鬆散 少少芝士2款都係偏甜口味 都ok啦.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_太子.#豐信餃子店 (太子)地址:太子汝州街17號地下A號舖.⭐️評分:味道:3.8/5環境:3/5服務:3/5抵食:3.5/5.#旅遊 #美食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #香港好去處去 #香港旅遊 #香港旅行 #旺角美食 #旺角必食 #深水埗美食 #深水埗必食 #大角咀美食 #大角咀必食 #太子美食 #太子必食 #韓國菜 #餃子
⭐️椰菜鮮肉餃 10隻 跟湯 $46
餡料唔會好鬆散 少少芝士
2款都係偏甜口味 都ok啦
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_太子
#豐信餃子店 (太子)
地址:太子汝州街17號地下A號舖
⭐️評分:
味道:3.8/5
環境:3/5
服務:3/5
抵食:3.5/5

#旅遊 #美食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #香港好去處去 #香港旅遊 #香港旅行 #旺角美食 #旺角必食 #深水埗美食 #深水埗必食 #大角咀美食 #大角咀必食 #太子美食 #太子必食 #韓國菜 #餃子 #煎餃
2024-07-02 176 浏览
一直想試依間水餃好耐 今日行過太子就黎試下 好好彩剩係等一抬就到我地🥹 點左兩款湯水餃同兩款小食:𖥧韭菜鮮肉餃 (7隻)𖥧香菇鮮肉餃 (7隻)𖥧招牌秘汁拼盤𖥧香煎豆腐𖥧豆漿水餃超大粒 皮薄餡多 超足料~!兩款水餃都好出色!個人偏愛香菇鮮肉餃多啲,好香冬菇味,好厚肉之餘仲食到香菇粒😌韭菜鮮肉餃都吾錯 隻隻都超厚肉好味! 水餃既湯底係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,剩飲湯都覺得好好飲🥹加上無味精加分☺️另外香煎豆腐上碟熱辣辣 好好味!豆腐煎到岩岩好入面keep到好嫩滑!拼盤有鹵蛋 金錢展 雞腎 同雞翼 超大碟又多款 而且好香鹵汁味~!我鐘意~!下次再黎試下其他水餃🥟🥹

點左兩款湯水餃同兩款小食:
𖥧韭菜鮮肉餃 (7隻)
𖥧香菇鮮肉餃 (7隻)
𖥧招牌秘汁拼盤
𖥧香煎豆腐
𖥧豆漿

水餃超大粒 皮薄餡多 超足料~!
韭菜鮮肉餃都吾錯 隻隻都超厚肉好味!

下次再黎試下其他水餃🥟🥹
2024-06-29
午餐
  • 香煎豆腐
  • 香菇鮮肉餃
2024-06-23 294 浏览
同事好鍾意食餃子,尤其係太子豐信餃子,每日新鮮製造,餡料、包餃都是人手製作!食過一定翻尋味,佢今日又約咗我一齊去食啦!店舖地不大,但整潔乾淨,主打多款煎餃和湯餃,每日人手新鮮製作餡料,客人亦可再加配湯麵及小食。芝士粟米鮮肉餃:餃子粒粒豐富飽滿,即叫即製保證新鮮,呢款芝士餃煎係最佳選擇,餃子皮煎得香脆煙韌,以鮮肉、粟米粒和芝士作餡,咬落啖啖肉汁,而且充滿芝士香。韭菜鮮肉餃:湯餃會配上椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,湯底健康無味精,味道鮮甜。韭菜與肉比例剛剛好,每啖都充滿肉汁香和韭菜香。芫荽鮮肉餃:嚴選鮮嫩嘅芫荽,味道清香,豬肉的甜味提升芫茜既香味,食後齒頰留香!甜蜜蜜雞翼:雞翼肉質嫩滑入味。涼拌皮蛋:酸薑流心皮蛋永遠都係最佳拍檔,味道酸酸甜甜,好醒胃。香煎豆腐:煎好上枱時熱辣辣,豆腐香口又嫩滑。自家製健康飲品:菊花蜜:菊花茶本身已很清新滋潤,加入潤喉的蜜糖,喝一口除了有濃香的菊花味,還有富有層次的香甜蜜糖味!清熱潤喉羅漢果甘草茶:有潤肺止咳,潤燥安神之效。味道甘甜。

甜蜜蜜雞翼:雞翼肉質嫩滑入味。

香煎豆腐:煎好上枱時熱辣辣,豆腐香口又嫩滑。

自家製健康飲品:

清熱潤喉羅漢果甘草茶:有潤肺止咳,潤燥安神之效。味道甘甜。
叫左7隻雙拼煎餃,芝士粟米餃同韮菜餃,成日喺IG見到金沙餃(+$17)好吸引,所以都叫埋,最後埋單$64味道方面韮菜同芝士都好食,韮菜味足,芝士香口唔漏,好欣賞佢啲肉餡唔係落左好多醬油好咸蓋過肉味嗰種,面頭既咸蛋黃都好食但同餃子餡唔係話好夾,同埋食多左啲咸蛋黃會好漏,亦都會搶左本來肉餡既味。另外餃子皮好薄,煎得有啲脆,如果冇加咸蛋黃應該食到更脆既口感!同埋佢個菜脯偏辣都好食,仲要成兜擺喺度任人落,唔似坊間有啲餃子名店定量供應,亦都欣賞呢度既辣醬有兩種比人揀,蒜蓉辣醬同辣椒油,兩隻都惹味!整體黎講呢度既餃子味道好好,一定會再黎,金沙餃抱住嚐鮮心態試一次就夠,同埋最好有人分食,就咁湯餃/煎餃應該仲好食!
叫左7隻雙拼煎餃,芝士粟米餃同韮菜餃,

芝士粟米餃
芝士粟米餃
2024-06-17 213 浏览
任何時間都要排隊,平日都要去排隊有好多餃子嘅選擇,而且所有嘅湯餃都勁大粒,下次我就會試埋煎餃佢個湯先係蒸水非常之好飲,配埋啲餃子食一流啊。餃子係好大粒,但係味道就偏淡,如果唔鍾意食濃味嘅呢就啱啱好。
任何時間都要排隊,平日都要去排隊

2024-06-16 184 浏览
超大粒餃子🥟 叫咗個白菜鮮肉餃🥬 7隻對我而個弱小女孩👧🏻嚟講 其實岩岩好 又唔會浪費 因為包料超滿湯底用椰子海帶鮮雞豬骨濃湯 火候十足 食到最後可以飲埋佢 飲完後超暖身 狂出汗 超補
超大粒餃子🥟
叫咗個白菜鮮肉餃🥬