2021-09-11 535 浏览
芒晶晶 酒釀湯圓飯後一點甜 今日夜晚出奇地熱 食完行一陣想食多碗小甜品先返屋企搵到附近呢間 貴族甜品 芒果肉粒 雪糕一球 水晶珠 黑珍珠酒釀桂花芝麻湯丸 有淡淡的酒香和桂花的清香 個湯係暖湯黎既芝麻湯丸係自家出品 香甜爆餡芝麻餡不會太甜芒晶晶 非常多新鮮芒果肉加埋水晶爆珠 完全反相既質感 一口吃下 口感豐富有爆珠卜卜卜又有芒果既酸甜果肉 仲要加埋有冰凍既芒果雪糕非常降溫下火消費$70評分8/10深水埗元州街158號
芒晶晶 酒釀湯圓
搵到附近呢間 貴族甜品 芒果肉粒 雪糕一球 水晶珠 黑珍珠
酒釀桂花芝麻湯丸 有淡淡的酒香和桂花的清香 個湯係暖湯黎既
芝麻湯丸係自家出品 香甜爆餡芝麻餡不會太甜

消費$70
評分8/10
深水埗元州街158號
2021-09-07 240 浏览
已經食過幾次位於深水埗嘅貴族甜品,一直都覺得芒果口味最好食,今次試下楊枝甘露,果然芒果好濃稠,雪糕味好正,份量都夠多!下次都會再試其他但係店如其名,係有少少貴~
但係店如其名,係有少少貴~
2021-08-17 277 浏览
同朋友行街行到又熱又攰,咁啱行經呢間甜品舖,大家二話不說就入去。因為係午飯過後時間,店內顧客不多,女店員好nice 著意我哋隨便坐坐低望望Menu 實在太多選擇,但大家似乎都想食雪糕,點了三款附有雪糕嘅甜品▶️七星伴月(雲喱拿椰汁,西米,西瓜,雪糕,水晶珠,黑珍珠)▶️童趣 (鮮雜果,雙球雪糕)▶️芒晶晶 (芒果,雪糕,水晶珠,黑珍珠)牆上掛了幾幅壁畫,感覺好歐陸總結:店舖雖小但總算坐得舒服,甜品/糖水選擇眾多,份量亦豐富,下次一定會再來!

▶️童趣 (鮮雜果,雙球雪糕)

▶️芒晶晶 (芒果,雪糕,水晶珠,黑珍珠)
牆上掛了幾幅壁畫,感覺好歐陸

下午茶
2021-07-01 350 浏览
食完晚餐點少得搵下糖水食,見到呢間啲選擇都幾多樣化,有啲窩夫,雪糕,中西糖水,睇相已經有啲吸引,有食慾,又唔洗排隊,就入黎試試佢。法式焦糖燉蛋配雪糕50幾蚊,呢款甜品價位就有少少偏貴,佢焦糖面比較硬,同埋厚身,入面燉蛋味道唔係特別出色,雲尼拿雪糕似係普通既牌子,整體而言唔突出,不太值得。雙球雪糕配一堆水果30幾蚊,呢個反而感覺性價比會高啲,曲奇雪糕我本身都好鍾意食,水果唔會酸,都係正常發揮。下次有機會來會試下佢窩夫!
食完晚餐點少得搵下糖水食,
見到呢間啲選擇都幾多樣化,
有啲窩夫,雪糕,中西糖水
睇相已經有啲吸引,有食慾,
又唔洗排隊,就入黎試試佢。

法式焦糖燉蛋配雪糕50幾蚊,
呢款甜品價位就有少少偏貴,
佢焦糖面比較硬,同埋厚身,
入面燉蛋味道唔係特別出色,
雲尼拿雪糕似係普通既牌子,
整體而言唔突出,不太值得。

雙球雪糕配一堆水果30幾蚊,
呢個反而感覺性價比會高啲,
曲奇雪糕我本身都好鍾意食,
水果唔會酸,都係正常發揮。

下次有機會來會試下佢窩夫!
2021-04-23
2021-04-08 358 浏览
呢間野食左幾次但由始至終都忠於叫佢個❤️原盅椰皇燉蛋白雙丸❤️$58 (9/10) 係比較貴 但入面有齊我鍾意食嘅野*有2粒湯丸(芝麻味)*芋圓都好多*椰皇蛋白芋圓好夠味,椰皇蛋白好滑熱辣辣 好啱女仔食 仲係冬天食嗰陣仲開心外賣番屋企拎15分鐘都仲好熱雖然貴 但其實兩個人食都好夠今次另外仲試左芒芒小丸子 $ 30 (8/10)係芒果沙冰底 芒果一d都唔酸小丸子好煙韌😋
呢間野食左幾次
但由始至終都忠於叫佢個
❤️原盅椰皇燉蛋白雙丸❤️$58 (9/10)
原盅椰皇燉蛋白雙丸

係比較貴
但入面有齊我鍾意食嘅野
*有2粒湯丸(芝麻味)
*芋圓都好多
*椰皇蛋白

芋圓好夠味,椰皇蛋白好滑
熱辣辣 好啱女仔食 仲係冬天食嗰陣仲開心

外賣番屋企拎15分鐘都仲好熱
雖然貴 但其實兩個人食都好夠

今次另外仲試左芒芒小丸子 $ 30 (8/10)
芒芒小丸子

係芒果沙冰底
芒果一d都唔酸
小丸子好煙韌😋

原盅椰皇燉蛋白雙丸
芒芒小丸子
今晚係深水埗食完四川勁辣水煮魚後,大家建議去食甜品!朋友選擇咗「貴族」甜品‧已經唔係第一次嚟呢間「貴族」甜品,不過已經係好耐之前,只係記得無咩特別‧見之前大家既食評唔係太好,自己都試過有類似經驗‧唔知係咪轉咗手,今次店舖改變咗唔少, 除咗食物美味材料豐富,店內唔再係一班唔理客人既員工,店員服務態度一流,平時有禮貌既我,遇到呢位靚女店員都要大讚一吓。靚女店員衣著和樣貌當然好Sharp,原來除咗說話有禮貌,有問必答平易近人,又會顧及客人感受,盡量安排和滿足客人要求,讚呀~~ so good!我哋一行四人叫咗椰皇燉牛奶蛋白、杏仁糊、牛奶燉蛋白加紅豆同埋龍珠二世‧朋友既杏仁糊,遠遠已經聞到好濃嘅杏仁味,椰皇燉牛奶蛋白好滑椰香味超濃,而我既龍珠二世都能保持一貫水準,唯獨芒果真係有點酸,可能因為唔係季節原因‧今晚大家都非常滿足,對「貴族」甜品評價非常高 ,一定會再來‧我們離開前都向靚女店員讚一讚,比個like先 bye bye 啦 ‧

椰皇燉牛奶蛋白、杏仁糊、牛奶燉蛋白加紅豆 & 龍珠二世
题外话/补充资料: *其實已經好少寫食評,今次真心覺得值得,才花上時間~~ ^^
2020-10-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
椰皇燉牛奶蛋白、杏仁糊、牛奶燉蛋白加紅豆 & 龍珠二世
2020-09-17 248 浏览
深水埗,食飽飽又口痕,食個甜品先綿綿冰第二次食哩間,試下我平時唔會食既綿綿冰,揀左乳酸味,竟然有4款配菜,唔使另多加錢湯圓加多樣熱食,但食唔慣咁大粒花生碎,仲有湯圓無餡,有d失望
深水埗,食飽飽又口痕,食個甜品

綿綿冰

湯圓
加多樣熱食,但食唔慣咁大粒花生碎,仲有湯圓無餡,有d失望

益力多綿綿冰
雷沙湯丸
益力多綿綿冰
  • 綿綿冰
呢日外賣自取app又有做$8優惠,指定款式係紅棗雪蓮子燉桃膠(原價$43)。我食晏時成日會經過呢間糖水舖,但佢2點先開,所以未有機會試過。今日有優惠,就一於偷走買幾碗同同事食下🙈。3點到去到舖頭,無乜人,都唔奇嘅,學生又未放學。店員阿姐好熟悉用部外賣機😂,唔錯,基本上唔使點等,就已經有得拎。糖水非常熱辣辣👍,唔係攤凍哂。等嘅期間,我係咁宜揭下個menu,見到都幾多選擇,有港式有中式,定價都唔平。拎到返office都仲係熱的,但個兜出面好似瀉咗啲,有啲黐立立...。打開見到個糖水都清清地,用個匙羹撩起,係見到有唔少材料嘅,紅棗、杞子、龍眼肉、雪燕、桃膠同皂角米,不過好似有啲料唔係好浸得開😅,桃膠同雪燕仲係一大餅/嚿,煲開咗唔應該係咁。再者,更恐怖係個糖水真係甜到起痰😖😖😖,太誇張了,好彩後尾加咗啲熱水就好啲。總括嚟講,如果齋講呢碗糖水,就真係麻麻地,係幾多料,但太太太太太甜😑,加上啲料未發得起哂,不過以優惠價嘅價錢諗,都接受嘅。至於其他甜品原價都唔太平,無乜特式嘢,環境又好一般,所以未必會嚟食,相信同區會有其他更好嘅選擇。

紅棗雪蓮子燉桃膠

紅棗雪蓮子燉桃膠
2019-12-18
2019-09-10 520 浏览
今日下午叫了糖水外賣 賣相看圖都不用多說吧,嘔吐🤮🤮🤮物一樣成個豆腐花淡而無味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️零碎的紅豆沒有特別雪米糍放左豆腐花上 完全不夾 口感好怪🤢🤢🤢外面個皮都淋曬👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼令外同事叫的糖水也黎錯,於是打電話📞📞同舖頭講,點知有個女人聽電話 態度惡劣 叫我同事自己打去戶戶送吧 😤😤😤#千其不要中伏👿👿👿#不會再幫襯 👿👿👿
成個豆腐花淡而無味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
零碎的紅豆沒有特別

#千其不要中伏👿👿👿
#不會再幫襯 👿👿👿
外卖送餐
2019-08-29 422 浏览
1️⃣宇治金時 $38小丸子夠煙韌,紅豆都夠淋,抹茶雪糕味道ok😆底層就係抹茶沙冰,有顏色但就冇咩味🤨要撈埋雪糕先好味,但又搞到味道淡左🙈.2️⃣白雪公主 $33 芒果雪糕再配埋新鮮芒果,芒果份量都幾多同都好甜,個底仲有好多河粉,不過我覺得多左啲😶.3️⃣七星伴月 $33個名咁中秋月餅feel😂原來係七粒圓碌碌既西瓜球伴住中間既雪糕球,仲有啲西米同水晶珠,味道正正常常🤣.4️⃣原盅椰皇燉蛋白雙丸 $53雙丸有芝麻湯丸同芋丸,椰皇味好香😁食落都算滑👍🏻
1️⃣宇治金時 $38
2️⃣白雪公主 $33
3️⃣七星伴月 $33
4️⃣原盅椰皇燉蛋白雙丸 $53
雙丸有芝麻湯丸同芋丸,椰皇味好香😁食落都算滑👍🏻
2019-06-24 433 浏览
之前食過好幾次芒芒類,榴槤類都好食,態度都好,今日黎開長沙灣食飯,就黎埋食糖水,叫左個杏汁燉雪燕,黎到成碗白膠漿,同佢地講,黑晒面極差態度:「我地呢度係禁架喇,冇落任何野係杰架喇,椰汁都係禁架喇,問佢地可唔可以換,晦氣答咪換囉,諗緊換咩嘅時候就係廚房係度講黎講去問樓面同事換咩牙佢,其實有冇需要禁嘅態度對客,吾鍾意換俾人咪吾黎食囉
2019-06-24
2019-05-28 367 浏览
貴族甜品,不會再光顧食個最難食的芋圓,硬過石頭,因外賣返到屋企(5分鐘路程)打去同佢講又冇禮貌,唔認自己d食物質素差,同我講話因為凍的,所以係會硬硬地🤮🤮唔係第一次食凍嘅芋圓,離哂譜
貴族甜品,不會再光顧

唔係第一次食凍嘅芋圓,離哂譜
2019-05-25
2019-05-18 306 浏览
有晚朋友話想食香蕉船,見呢度有所以就揀咗呢度食。入到去第一件好笑嘅事係....同其他客人一齊玩「爭櫈仔」。鋪頭裏面有一行二人位拍埋嘅長枱,我同朋友坐近門口,左邊仲有位。跟住staff話因為多人,要我同右邊嘅人一齊向左移。幾乎半張長枱嘅人都要移。所以我第一個感覺係間店好逼。之後最驚訝嘅係....香蕉船嘅雪糕有好多粒冰,仲要好大粒。如果1個雪糕係咁就算啦,個甜品有3個雪糕,3個有冰。都唔知食雪糕定食冰...如果有朋友想去呢度食雪糕/香蕉船,要考慮下先啦~
有晚朋友話想食香蕉船,見呢度有所以就揀咗呢度食。

入到去第一件好笑嘅事係....同其他客人一齊玩「爭櫈仔」。

所以我第一個感覺係間店好逼。

之後最驚訝嘅係....

香蕉船嘅雪糕有好多粒冰,仲要好大粒。
香蕉船

如果1個雪糕係咁就算啦,個甜品有3個雪糕,3個有冰。

都唔知食雪糕定食冰...

如果有朋友想去呢度食雪糕/香蕉船,要考慮下先啦~
2019-05-03
等候时间
10 分钟 (堂食)
宵夜
2019-05-13 186 浏览
平靚正嘅甜品店深水埗出名嘅糖水鋪有好多 大排長龍但行過少少 呢間貴族甜品都人氣旺盛.草莓🍓金磚$43即叫即製 等左5-10分鐘就有得食麵包烘得好乾脆 仲有濃濃嘅蜜糖香.白雪公主$33即係河粉 芒果 雪糕🥭好滑啊份量又適中 幾好味 對得住個價錢.店內有甜品放題$108/1.5小時各位餓底 甜品愛好者可以一試不過要食幾多先回到本lol 啲野本身都幾平
平靚正嘅甜品
店內有甜品放題$108/1.5小時
各位餓底 甜品愛好者可以一試
不過要食幾多先回到本lol 啲野本身都幾平
2019-05-02 190 浏览
貴族甜品這天下班感覺又攰又肚餓,所以便到這甜品店放鬆一下。我點了稱為「九份」的甜品。顧名思義,他有九種不同的材料,但我其實唔太清楚有哪些,只是看見自己喜歡的紅豆和芋圓。嘗試了一下紅豆,真好味。然而芋圓酸酸的,怪怪的,其他材料也不是我心目中想吃的,所以整體來說我並沒有太大的滿足感。
貴族甜品