2019-04-25 220 浏览
老虎我唔係好食甜品都覺得OK.我只係鐘情於芒果口味,叫左個芒果奶凍。甜品黎講$30有咁既質素,芒果味濃,又唔係HEA你,都滿意。老虎乸食伊甸園(完全唔明點解要改呢D名) ANYWAY佢話材料夠多之餘係夾既,味道係好食,連最容易出事既龍眼佢都話正,咁我都試一啖,又真係OK $32朋友凍既椰皇燉蛋白雙圓頂$53。朋友意見:燉蛋白帶椰香.好夠滑。周圍望見到個甜品放題1.5小時都有係$130有找,鐘意食甜品可以去試下,平靚正,老又有得平D,學生又有得平D。但自問無本事~ 如果係肉就爽啦... 貴族甜品整體評分 8.0 /10推介: N/A(五分滿)老虎乸滿意指數:🐯🐯🐯🐯🐯(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯🐯
老虎我唔係好食甜品都覺得OK.

貴族甜品
整體評分 8.0 /10
推介: N/A
(五分滿)老虎乸滿意指數:🐯🐯🐯🐯🐯
(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯🐯
2019-04-06
宵夜
可能時間尚早,甜品鋪人流不多,其實就只有我們兩人, 以甜品店來說,餐廳人流餐廳座位和空間算大,以當區平日的人流,要坐滿實在不容易。芒芒小丸子 ($30) Mochi in Mango Juice (HKD30)小丸子看起來就跟吸濕珠一樣,樣子有點驚嚇,但食落口感不錯,有咬口煙韌;芒果不算新鮮,相信是不當造的季節的關係吧!多芒果布甸 ($30) Mango Pudding with Fresh Mango (and Evaporated Milk) (HKD30)就是由芒果布甸、芒果粒和花奶所組成,布甸不過不失,雖然算滑,但不算太香,本身沒有什麼味道,還好有花奶調味;芒果也是同樣的問題,就是不太新鮮,口感不太好,也不夠甜。以上兩款食物質素算可接受, 雖然未算十分出色,但考慮到糖水舖來說相對便宜的價錢,有空間感,份量又足,感覺都不錯,會考慮再來。

芒芒小丸子

多芒果布甸

2019-02-24 231 浏览
經過深水埗緊係要食一食甜品啦,深水埗有好多出名嘅甜品店,不過未試過呢間,喺門口睇完佢嘅餐牌就決定試吓,我叫咗個宇治金時同咖啡牛乳飛雪,2款都好好味宇治金時-d綠茶雪糕好濃綠茶味,仲有大大粒紅豆咖啡牛乳飛雪-咖啡味嘅綿綿冰,入口即溶,咖啡味好香濃,仲有幾粒勁大嘅綿花糖

宇治金時-d綠茶雪糕好濃綠茶味,仲有大大粒紅豆

2019-01-20 267 浏览
朋友喜歡吃桃膠,剛好行過貴族甜品,被餐牌吸引,於是決定一試。當天叫了椰汁桃膠和椰汁蓮子雪耳,前者淡而無味,桃膠分量少沒有口感,後者賣相差分量小,十分普通,加上糖水不夠熱,下次也不想再幫襯。

2019-01-19
2019-01-06 237 浏览
成日都食好多西式甜品,偶爾食中式甜品都唔錯!點左個木桶豆腐花😋用個木桶裝住,好似更加原汁原味,即製即食咁😚😚😚呢個豆腐花滑嘟嘟,猶如少女肌膚般軟滑,唔知食完皮膚會唔會靚d🤣🤣聞落有濃濃嘅豆香味,質感好好,唔會一畢起就散曬。嫩滑嘅豆腐花加埋黃糖,甜甜蜜蜜,入口瞬間有綿綿嘅感覺~食幾啖就成個人暖曬,好幸福!🌸份量好多,兩個人食都夠。🥰🥰另外,仲點左北海道牛乳燉蛋白,牛奶味濃郁,唔會太甜,味道啱啱好🥰
成日都食好多西式甜品,偶爾食中式甜品都唔錯!
木桶豆腐花

木桶豆腐花
2019-01-02 199 浏览
今日係元旦,所以特登再去貴族度食宵夜糖水。 但估唔到,今日元旦竟然唔係好多人嚟食糖水。所以唔使等就完可以直接walk in入去。入到去,朋友一如既往地嗌佢鍾意食嘅 紅棗雪蓮子燉桃膠,而我就鍾意試下新嘢,所以叫咗杏汁蓮子燉雪耳。杏汁蓮子燉雪耳:個杏汁蓮子燉雪耳一放埋嚟,已經問到好濃嘅杏仁味。可見佢用既材料都幾充足。而且望落去啲杏汁已經將個雪耳污到變成奶白色 ,好靚。雪耳食落十分爽口。而且因為浸咗啲杏汁,所以食落去好滑好香口。成個杏汁只係有少少甜,所以食完成個糖水都唔會一種好滯嘅感覺。紅棗雪蓮子燉桃膠:呢個紅棗雪蓮子燉桃膠用料同平時食開嘅一樣,但今日就偏甜咗少少。而且依然唔係好細心。佢哋用嘅紅棗仲係有核嘅,所以食嗰陣時就要自己去核,變相就食得冇咁盡興啦 。希望可以改善下啦。

杏汁蓮子燉雪耳:

紅棗雪蓮子燉桃膠:

2019-01-01
$36 (宵夜)
2018-12-31 191 浏览
食完飯想食甜品,見到呢間Noble,就睇下有幾「貴族」。一入到去,椰香彌漫,一聞就知有我鐘意的椰皇甜品。地方細細,座位都多嘅。多唔好款式的甜品,由傳統的,到近年好hit 的waffle ,到燉燕窩滋潤的都有。邪惡的碳水化合物 waffle...想天氣冷上加冷的冷冷...傳統之選同飲品。果果果系列。我就叫咗原隻椰皇的甜品。算是比較貴的系列(貴族嘛!),不過唔係因為有人請而叫得貴 lol ,而是一直都好鍾意原隻椰皇,暖又保。(無計啦,識食叫開好嘢)不過如果你想追女仔,帶黎呢到食你要衡量下,因為最貴的椰皇成百蚊(其實我都想食,好似喺燕窩...不過有少少貴),除非你搵個非港女會幫你省錢的(eg. 我)。有西米露。3粒芝麻湯圓。3粒芋圓。另外叫咗茫果布甸,賣相好靚,成朵花咁。食完埋單走人。
食完飯想食甜品,見到呢間Noble,就睇下有幾「貴族」。

邪惡的碳水化合物 waffle...

想天氣冷上加冷的冷冷...

傳統之選同飲品。

果果果系列。

有西米露。

3粒芝麻湯圓。

3粒芋圓。

另外叫咗茫果布甸,賣相好靚,成朵花咁。

食完埋單走人。
  • 椰皇系列
2018-12-28 146 浏览
就在那天吃過米線的同一天,完成了晚餐當然要留肚子吃甜品,由米線店走出來最近的就是這家Noble貴族甜品了,店舖面積還算大,但桌子與桌子之間、桌子與椅子的距離為何那麼近.....座得比較迫.....不行,座得不舒服會使到食客有不愉快的食後感啊 = = .....既然座了下來,就給他們考驗一下的甜品當然是榴槤系列,榴槤公主:一般地將榴槤打成蓉,再加上奶凍及QQ布甸啫喱放在面,榴槤味不夠濃,水的狀態比較強烈,比較普通。榴槤銷魂:主角榴槤、雲喱拿雪糕、芋丸、綠茶點子,我為什麼會選擇這個呢,不就是因為有我喜歡的芋丸子,但....失望了,榴槤蓉還是比較水狀,香味不足,也連丸子不應該有厚實的感覺,而該是QQ彈牙,綠茶點及的份量多了點。
既然座了下來,就給他們考驗一下的甜品當然是榴槤系列,
榴槤公主

榴槤銷魂
题外话/补充资料: 看來廚房要努力點弄更好的甜品出來.....
2018-11-30
$47 (其他)
2018-12-26 93 浏览
晏晝嘅時間嚟到,好似都係得老闆娘一腳踢,由樓面廚房去到埋單全部都係得佢一個,所以都唔使要求太多服務😂同埋好似呢度都係做街坊生意多。今次叫咗兩個甜品,質素都唔錯。呢個榴槤甜品都幾大碗而且真係有好多榴槤肉,上面嘅啫喱都好彈牙。另外呢個燉蛋白,真係熱辣辣,冬天食就一流,同埋湯圓都唔會浸到糊哂。燉蛋白都好香好滑。😃

今次叫咗兩個甜品,質素都唔錯。

2018-12-03 128 浏览
一開始聽到貴族甜品個名諗到嘅就係個價錢會唔會好貴啦 跟住之後有一次上網見到佢話有甜品放題 但一路都未有時間去試... 今次去到都係唔係食甜品放題 只係普通咁散叫😂😂 一去到見到隔離位食緊一個好大嘅燉椰王 都好吸引! 但係嗰日唔想食熱野 而且Menu上面好多好吸引嘅凍甜品 例如係吾同既冰 芒果甜品等等...呢度嘅甜品嘅份量都比較大 咁就叫咗兩個吾同既甜品試下啦 綠茶嗰個係冰嚟嘅 但係個人認為就真係比較多冰 有啲凍🙈 啲小丸子同埋紅豆加返分👍🏻 另外芒果嗰個 啲芒果好新鮮! 不過兩個甜品嘅雪糕都好好食 好香同埋好滑!!!

今次去到都係唔係食甜品放題 只係普通咁散叫😂😂

不知所謂,我食緊榴連公主,有客入黎話唔聞得榴連味,老闆娘好大聲同個客講(重要指住我)話佢食完榴連啦,我重杯都收埋佢,叫個客入黎,離哂大譜,唔識尊重客人,唔聞得榴連就唔好食甜品啦,唔通個客入左黎,唔俾其他客人食榴連?不如以後唔好買榴連?不知所謂既服務態度!佢係客人我唔係客人?
2018-11-29
2018-11-12 203 浏览
今晚,和三五知已相約來到這區出名的甜品屋,價錢比想像中便宜,甜品份量十足,賣相同外形不錯,比一般酒店更好,質素好高。我一個人已經叫了,兩款甜品,有宇治金時和芋圓牛奶燉蛋白。
我一個人已經叫了,兩款甜品,有宇治金時和芋圓牛奶燉蛋白。
宇圓牛奶燉蛋白
宇治金時
2018-11-10
等候时间
2 分钟 (堂食)
宇圓牛奶燉蛋白
宇治金時
2018-10-16 185 浏览
從前把貴族與松記相比,總覺得貴族更勝一籌⋯⋯因爲它的賣相吸引,味道也遠勝。但最近一次,卻覺得它退步了,特別是雪糕的質素。感覺太冰,不滑,味道如雀巢公司😑⋯⋯今次點了窩夫,脆脆的,但口感卻一般,太乾了,再加上朱古力雪糕球,如前言,雪糕並不特別好味。還附香蕉,但中間有撞傷的黑印。另外叫了心太軟,中間的確流心的。但朱古力味不香濃,味道只是一般。外層也沒有脆的感覺。
2018-10-14
2018-10-12 123 浏览
今日同朋友去黃金買野,熱辣辣想搵個地方坐下抖抖,附近好似無乜café,咁就去左呢間甜品店,叫左兩個甜品share食。白雪公主 $32點睇呢個配色都係bella而唔係白雪公主,芒果唔算多但都甜既,芒果汁有加糖偏甜,河粉好多下食飽飯食覺得膩,椰子味唔算濃但都滑既,雪糕係雀巢貨色,意料之中既因為個價錢都好抵下。少女時代睇個名唔知係乜,問店員先知,應該係因為顏色好少女啦哈。巨峰味刨冰配小丸子紅豆同雪糕。靚就幾靚既,食落完全唔夾,巨峰味糖漿好人造味;紅豆同巨峰又唔夾;但係紅豆同vanilla雪糕同小丸子又夾倒。正確泥講應該話個刨冰味錯左,整體都怪怪地。至在坐下,平平地簡單食下甜品,都ok既,
今日同朋友去黃金買野,熱辣辣想搵個地方坐下抖抖,
附近好似無乜café,咁就去左呢間甜品店,
叫左兩個甜品share食。

白雪公主 $32

點睇呢個配色都係bella而唔係白雪公主,
芒果唔算多但都甜既,芒果汁有加糖偏甜,
河粉好多下食飽飯食覺得膩,椰子味唔算濃但都滑既,
雪糕係雀巢貨色,意料之中既因為個價錢都好抵下。

少女時代
睇個名唔知係乜,問店員先知,應該係因為顏色好少女啦哈。
巨峰味刨冰配小丸子紅豆同雪糕。
靚就幾靚既,食落完全唔夾,巨峰味糖漿好人造味;
正確泥講應該話個刨冰味錯左,整體都怪怪地。

至在坐下,平平地簡單食下甜品,都ok既,
2018-10-05 125 浏览
因朋友最近搬到長涉灣住,三個人house warming之後就搵甜品做完結,所以去左依間甜品。入到去每人叫一樣,再加一份糖不甩,一齊互相分享。第一道甜品係榴槤公主:榴槤味相當足,食落口有好多榴槤肉,可見用料充足。第二道係椰王燉3.6牛奶蛋白:牛奶好香而且唔太甜,唯一唔夠好就係可能燉耐左,蛋白唔夠滑。整份甜品連椰殼的肉都食埋。第三道甜品係紅棗雪蓮子燉桃膠:同樣料足,有兩三匙桃膠(算係甘),唯一唔好係太淡味,甜多少少會好D。第四就係糖不甩:無唔特別,所以唔多講了。
入到去每人叫一樣,再加一份糖不甩,一齊互相分享。
第一道甜品係榴槤公主:

榴槤味相當足,食落口有好多榴槤肉,可見用料充足。

第二道係椰王燉3.6牛奶蛋白:

第三道甜品係紅棗雪蓮子燉桃膠:

第四就係糖不甩:
無唔特別,所以唔多講了。
2018-10-05
等候时间
15 分钟 (堂食)
$60 (宵夜)