食粉絲食到橡筋 態度仲要好差 一句對唔住 唔好意思都冇,真心嬲左食物種類少,好似啲兩餸飯(仲要難食過佢),只不過係放題咁地方隔涉,又唔就腳,過隔離食其他仲好收得咁貴又咁差,黃又點😪

食物種類少,好似啲兩餸飯(仲要難食過佢),只不過係放題

地方隔涉,又唔就腳,過隔離食其他仲好

收得咁貴又咁差,黃又點😪
2021-06-29 1867 浏览
雖然話去餐廳食野係食質素唔係食服務但係基本禮貌都無 尤其收銀嗰個 粗聲粗氣唔洗你笑騎騎 多謝前多謝後但係真係毫無禮貌可言好聲好氣問野 答你嗰陣時惡到好似趕客咁唔係話顧客即上帝 但係就算同一般人交流都唔會係用呢啲咁嘅態度收人錢都收得寬容啲啦出左名都唔係咁咯如果唔係因為真係想係附近搵素食都真係會因為呢啲態度而揀第二啲
雖然話去餐廳食野係食質素唔係食服務
出左名都唔係咁咯
如果唔係因為真係想係附近搵素食
都真係會因為呢啲態度而揀第二啲
2021-06-27 1731 浏览
終於食到係大角咀好出名既走肉。朋友一去到同我地講隻大碟係唔換要重複用🥲🥲自助餐唔換碟其實真係有啲核突依家仲要疫情 食左1-2轉都唔想夾了其實佢有啲細碟可以畀你拎既 但個碟係好細😂同埋見到好多人食物夾都掂到已經食過既碟🥲🥲🥲就算你用細碟都冇用 個夾都污染了變相大家食大家口水尾🥲衛生方面真係要好好改善下講番食物貴精不貴多大家大推既口水雞真係幾好食唔似食緊素😋仲有薯粉都好食 夠惹味冇錯呢間素食重口味人士都幾岩食🤣同其他素食餐廳比係濃味啲既😆暫時都唔會再去啦 最尾見到抹枱都有啲hea😂😂
終於食到係大角咀好出名既走肉。朋友
一去到同我地講隻大碟係唔換

冇錯呢間素食重口味人士都幾岩食🤣
同其他素食餐廳比係濃味啲既😆

暫時都唔會再去啦 最尾見到抹枱都有啲hea😂😂
2021-06-25 8448 浏览
今日帶屋企人去依間口碑甚佳的’走肉朋友’父親節當晚入座收費都係每人$150無加一而平日成人亦只須$125就可任食!買完飛就可以筷子起動🥢環境衛生 估唔到有咁多賣相精美嘅食物揀店員好快就會refill食物保證盤常滿😚原本諗住素自助餐唔方好食得去邊點知都岀左去四五轉 連我係肉食者都覺得味道好好唔知大家係咪覺得素食一定係得齋鹵味呢依間好多新派素食 肯定有岩你口味自助餐就食得多啦 咁究竟素自助餐會有咩食呢冷盤 💙涼拌皮蛋豆腐手拍青瓜 / 雞絲青瓜麻醬菠菜沙糖蕃茄素口水雞 ( 同真口水雞無異, 醬汁岀色)各種沙律菠菜脆卷 (賣相精緻嘅菜菜卷, 唔使點汁都好惹味)熱盤❤️水準之上青紅椒蒸豆腐油炸鬼點五柳汁冬瓜環炒飯炒麵清炒時菜荷塘小炒各種炸物Pizza冬瓜湯 ( 好好味飲左3小碗✊🏻)仲有好多不能盡錄..甜品有香滑豆腐花飲品 有竹蓆水 / 洛神花茶 / 普洱茶(全滿分🌟🌟🌟🌟🌟)
今日帶屋企人去依間口碑甚佳的’走肉朋友’
父親節當晚入座收費都係每人$150無加一
而平日成人亦只須$125就可任食!
買完飛就可以筷子起動🥢

涼拌皮蛋豆腐
手拍青瓜 / 雞絲青瓜
麻醬菠菜
沙糖蕃茄
素口水雞 ( 同真口水雞無異, 醬汁岀色)
各種沙律
菠菜脆卷 (賣相精緻嘅菜菜卷, 唔使點汁都好惹味)

熱盤❤️水準之上
清炒時菜
荷塘小炒
各種炸物
Pizza
冬瓜湯 ( 好好味飲左3小碗✊🏻)
仲有好多不能盡錄..
甜品有香滑豆腐花
飲品 有竹蓆水 / 洛神花茶 / 普洱茶

(全滿分🌟🌟🌟🌟🌟)
  • 口水素雞
  • 菠菜脆脆卷
  • 沙律
2021-06-23 1662 浏览
走肉朋友(大角咀)父親節食返健康素食,哩間走肉朋友餐廳是自助餐型式,亦有提供外賣飯盒,位置交通方便。餐廳裝修比較年輕化,枱同座位比較闊落,適合家庭及朋友聚會,每節自助餐時間90分鐘,先購票後進食型式。食物方面都有十幾廿款菜式提供選擇,有凍盤(凍豆腐、西式沙律、川式中華沙律、口水素雞、手撕素雞、菜卷、水果),熱盤(素叉燒、炒時菜、炆冬瓜,炒雜姑),炸物(素pizza、炸番薯、炸南瓜、炸姑),鍋物(冬瓜雜豆沙、素豪仔粥、白飯),糖水(自制豆腐花,綠豆爽),熱茶、凍飲(竹蔗茅根、紫天葵)每樣食物都是細盤,職員補充速度快和保持食物新鮮總結每樣食物味道都幾好,不太咸和甜,老少咸宜,價錢都幾抵,最後用完膳離開要自行清理枱面,分類碗碟用具。
走肉朋友(大角咀)

ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次去咗食走肉朋友💛第一次食素食自助餐,比想像中多嘢食😆而且款式都好多,唔係得傳統嘅齋菜🥳對於想嘗試下素食既人,應該會係好選擇!Lunch buffet自助午餐🥣食物種類有好多,沙律、涼菜、小食、甜品、炸物都有♥️口水雞,炸饅頭,鎮江骨,煎釀三寶,天婦羅,薯粉等等🍤我就最鍾意食鎮江骨同天婦羅,鎮江骨係佢既醬汁再配炸兩,一啲都唔會奇怪😚而天婦羅既炸粉唔厚,仲有炸番薯蓮藕唔同選擇🍠至於甜品同湯,我就覺得有啲啲淡同浠🥺如果你係食開素食可能會覺得太濃味,但係初嘗素食絕對冇問題🥰
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次去咗食走肉朋友💛

Lunch buffet自助午餐🥣

如果你係食開素食可能會覺得太濃味,但係初嘗素食絕對冇問題🥰
  • 口水素雞
  • 天婦羅
2021-05-18 2392 浏览
🇭🇰💛走肉‧朋友 🥬素食人士的自助餐🍽話說👩🏻‍🦱係食素的 而且仲好咀刁😅唔係咩都岩食出街食飯又唔想煩點菜 所以就帶左佢黎試素食自助餐🥬🍽餐廳位於大角咀好易搵 中間Buffet table大小岩岩好坐位就係高枱凳 4人枱唔算好大 舒適度就差少少🤏🏻台側邊有位掛袋🎒晚市先係每人💰150蚊 食90分鐘 要讚既特別節日日都唔會加價👍🏻價錢黎講食物選擇都幾多 有沙律 🥗前菜🥒炸野🫔熱葷🍲甜品🍨等等飲品就主要係茶類☕️為主 媽媽👩🏻‍🦱話菊花茶🌼幾好飲每款食物都有標明名同埋素食類別 蛋奶素 全素 五辛素等素食人士可以按自己需要揀野食😆👩🏻👧🏻大約都試左7-8成 感覺佢地會用心做好彷真同調味😋菜式唔係行清淡健康路線✖️✖️所以味道都唔錯 打破左大家覺得素食就係難食既傳統觀感口水雞🐥菠蘿咕嚕肉🍍蝦肉🦐都外型做得好似口水雞🐥用腐皮做成 口感好似不過味道就係腐皮菠蘿咕嚕肉🍍硬身油炸鬼做成蝦肉🦐就真係幾似唔係好分得出係素👧🏻特別鐘意麻辣薯粉🌶食左兩碗 麻味好出 有彈性 帶點辣 好惹味👍🏻👍🏻素菜芋頭魚 春卷🫔煎堆 Pasta 🍝Pizza🍕 豆腐 都不錯有encorePizza係薄片 鋪滿芝士🧀幾香口😋菠菜脆脆
🇭🇰💛走肉‧朋友 🥬素食人士的自助餐🍽

用返放係出邊既細碟 一次性用會較衛生🥲
始於唔知大家用食物夾時 會唔會又掂返落自己食過既碟😅
另外因為經常性要除罩帶罩😷如果台上有放埋搓手會更好啦
2021-05-11 2213 浏览
大角咀有好多黃店,朋友話想食走肉朋友就平日晚上去,不算滿座。服務態度:因為第一次堂食唔知(之前食過外賣自取)一入到量完體溫,收銀呀姐多謝都冇句淨係講:「250」。我地黎唔切反應望住佢,佢都係淨係講「250」,諗一諗先知原來收錢先,250蚊。講野粗聲粗氣,好似欠佢咁。之前幫襯過買外賣都唔係咁。食物:味道不過不失,款色種類唔算好多價錢:$125位總結:唔會幫再幫襯。未見過態度咁差既黃店。真係差到要上黎寫。我寧可忍受有禮貌唔好食既黃店,但絕不能忍受冇禮貌既黃店。

食物:味道不過不失,款色種類唔算好多

價錢:$125位

2021-05-08 1568 浏览
以前都係台灣食過素食buffet😆😂近年係香港都興起素食風😂 依間buffet 行"先付款,後食用" 既方法, 本身以為食tea buffet 都會貴, 會overpriced...但點知原來係HK$90/75 mins...聽到個價錢真心覺得好抵...順帶一提 店入面全自助, 由攞餐具,攞野飲同歸還餐具都係顧客自理既!由涼拌(手拍青瓜) 到主食(白粥加炒米粉,陳村粉)加甜品(豆腐花)通通都有, 涼拌同主食帶少少川味風🥵有幾款特別要提下, 因為真係唔錯:素口水雞🐔: 前後食左4舊...素雞肉口感同普通雞肉唔太遠, 帶少少甜味..又帶d 辣係幾過癮, 不過我都個要邊飲野邊食鬼馬糖醋骨👻: 估佢唔到用油炸鬼代骨原先肉食既豬肉😂食落有"咯咯"聲 好好玩😆😂另外個蒸蛋雖然比平時屋企食既實左d..但配埋油炸鬼 配搭幾新鮮😆😂有讚亦都有彈既...其中佢塊芝士pizza 就我同朋友都覺得over 左😂芝士太多, 好重騷味..應該係水牛芝士太多?!??! 反正攞左一塊然後食唔晒🤦‍♀️總括黎講...性價比中上!!抵食既!! 可以encore!!!

2021-05-02 1929 浏览
本身一心唸住試下傳聞中排隊既餐廳點知.....簡直係惡夢嘅開始。一入去就要先付款後揀餸每人派一隻碟見到啲食物質素衰個大學既canteen 果staff 話可以食一個鐘個三個字但你食左十分鐘就想走人呀食極都係得幾樣野素食完全唔係你平時會食既素係無味ga真係唔好試打卡都唔好黎呢到呀真係好難食 果油炸鬼 好似考你牙力甘唯一最好食係果蒸水蛋黎過一次再會食第二次既人 一定係前世無食過野希望鐘意食素既人 切勿不要以身試法
本身一心唸住試下傳聞中排隊既餐廳
點知.....簡直係惡夢嘅開始。
一入去就要先付款後揀餸

黎過一次再會食第二次既人
一定係前世無食過野

希望鐘意食素既人 切勿不要以身試法
2021-04-13 1754 浏览
晚巿素菜自助餐 • HKD$150呢間素菜好出名,所以都一直好想試~餐廳晚巿採用自助餐形式,限時1.5小時任食當晚起碼有20款熱食、油炸同涼拌食物,除此之外仲有幾款飲品同甜品提供~我全部都試左d,味道黎講整體都覺得唔錯個人特別驚訝係見到有素大腸、咕嚕肉同炸年糕咁多樣野我個人最中意炸南瓜,前前後後都食左5塊另外佢d麻辣食物都調得好惹味,個薯粉同拍青瓜我fill左幾次呢個價有咁好嘅質素,仲要任食,都真係好抵
晚巿素菜自助餐 • HKD$150
呢間素菜好出名,所以都一直好想試~
餐廳晚巿採用自助餐形式,限時1.5小時任食

我全部都試左d,味道黎講整體都覺得唔錯

個人特別驚訝係見到有素大腸、咕嚕肉同炸年糕

咁多樣野我個人最中意炸南瓜,前前後後都食左5塊

呢個價有咁好嘅質素,仲要任食,都真係好抵
2021-03-19 2028 浏览
依家健康主義流行,人人興講素食🥦,市場上愈來愈多素食自助餐。「走肉‧朋友」希望將走肉同找素生活文化帶入社區,齊齊食得健康啲💪🏻。餐廳中間擺放一大張Buffet table,食物包括沙律、前菜、炸物、冷盤、熱葷、湯水、甜品、飲品等,選擇豐富😻。綠意盎然嘅植物加上白色瓷磚同木系椅桌,好似係田園享受素食!不過食完成餐飯,感覺「走肉‧朋友」嘅素食大部份用煎炸炒等方式烹調🤔,味道自然比傳統素食好,的確可以令多啲食開肉嘅朋友試吓走肉。但相對上都油膩同重口味,自助餐形式仲會唔小心食多咗添~所以未必所有菜式都適合食開素食/想追求健康輕盈嘅朋友仔📌~今次咁啱坐係Buffet檯側邊,好近其他排隊夾食物嘅食客。雖然大家拎嘢食有戴返口罩,但坐係旁邊除罩食飯都有啲擔心😥~同埋要留意每人要重複使用同一隻碟,唔同菜嘅汁都會撈埋一齊。👇🏻👇🏻因為款式多,以下集中介紹好味同會回頭食嘅菜式~————————————————👅走肉晚餐 (平日$125/90分鐘)👍🏻皮蛋豆腐︰豆腐豆味香濃,又滑嘟嘟,加埋絕配皮蛋粒同醬汁,凍盤最Like~👍🏻壽司︰一口一件壽司卷,加左沙律醬同海苔碎,味道唔會太單調👍🏻口水素雞︰口水雞汁麻而不

👇🏻👇🏻因為款式多,以下集中介紹好味同會回頭食嘅菜式~
————————————————
👅走肉晚餐 (平日$125/90分鐘)
👍🏻口水素雞︰口水雞汁麻而不辣,用一層層腐皮做成嘅素雞肉,有食緊雞胸一絲絲錯覺
👍🏻菠菜脆脆卷︰菠菜墨西哥餅皮卷住椰菜、紫椰菜同紅蘿蔔絲,口感爽脆,品嚐蔬菜原味

👍🏻菠蘿咕嚕肉︰用炸到硬身嘅油炸鬼扮咕嚕肉,酸甜咕嚕汁應該人人都愛
👍🏻Pizza︰薄身Pizza上面鋪滿芝士,香口兼邪惡

👍🏻木桶豆腐花︰口感嫩滑,想食幾多潷幾多,自己加薑糖漿/黃糖調味
👍🏻Brownie︰朱古力味幾濃厚,甜而不膩,切到細細件唔會太Heavy

*以我所見Top1-3好搶手,不過都有店員定期refill嘅~
🚩總結:體驗素食嘅入門級自助餐
————————————————
🌟注意:入座前先付款,用餐後記得自行將餐具放入回收箱啊
2080 浏览

📍走肉‧朋友
地址︰大角咀博文街28-30號地舖

2021-03-10 1645 浏览
💛 五餸飯 $55 佢地本身係做緊素食自助餐但係因為前排疫情嚴重左就轉左形式🍴黎到就可以先去counter比錢買飛再去出面任揀5個餸然後佢就會夾比你😚·雖然好似暫時少左好多選擇但係野飲、飯、湯、糖水都係任裝😚而揀左嘅呢5款餸全部都好好食🤣咖喱齋椰汁味重😚奶油津白夠甜😆口水素雞、麻辣紅薯粉夠辣夠惹味🤪沙拉骨(即係好脆嘅油炸鬼加醬😆)都好好食 絕對要試下🤣🤣完全唔會覺得自己係食緊素菜因為都好多元化好豐富同埋係會食到好飽咁出去嫁🥳cp值又高😆遲啲有機會一定要試埋佢嘅自助餐🤤✨
💛 五餸飯 $55
2021-03-04 1641 浏览
呢一間都算素食界出名嘅黃店餐廳,間唔中都有唔同嘅products比大家買,大家都可以留意下佢啲小食包🤩佢地係以自助餐形式黎運作,疫情之下,可能都好多人比較擔心衛生問題🤧所以每一次離開位拎野食嘅時候都需要帶口罩,安全起見,每一次拎完野食,小編都會消毒雙手先食野,感覺都乾淨啲😷明白環保問題所以每人一隻碟無得換,但疫情關係,咁樣都幾唔衞生,因為你唔知出面共用嘅餐具有無掂到人地隻碟🤢因為佢係自助餐形式,$150/90分鐘,所以小編都食左唔同野,未能夠一一盡錄,但會特別講幾樣好吸引到小編嘅野食🥴以一間細舖黎講,食物同飲品類別都適量🤗佢地每一款食物都有一個名牌去介紹番,唔同類別嘅素食者都可以留意番,咁大家都食得放心又安心,仲好過安心出行!🤔==============================🍽 走肉‧朋友📍 大角咀博文街28-30號地舖⏰星期一至日 12:00 - 16:00, 18:00 - 21:30==============================1️⃣【蝦片炸子雞】雞個方面,佢地以麵團作代替,食落都好有口感,外皮唔係太脆☺️就咁睇顏色方面,都幾吸引,唔會overcook👍🏻(🔥
以一間細舖黎講,食物同飲品類別都適量🤗
🍽 走肉‧朋友
📍 大角咀博文街28-30號地舖
1️⃣【蝦片炸子雞】
就咁睇顏色方面,都幾吸引,唔會overcook👍🏻
(🔥怒食指數:8/10)
2️⃣【千島海鮮pizza】
真係好高質,唔可以食太多碳水嘅小編都忍唔住食左3塊🍕
呢款係薄身嘅,佢個皮都邊係偏薄
千島醬嘅味好出,topping有蕃茄、紅椒等等,唔會太多topping令到太重或太濕🤪
千島醬隻味唔會太濃,食左咁多塊都唔會好膩或好乾好口渴,真係好正!😂
(🔥怒食指數:9.5/10)
3️⃣【羅漢齋翅】
小編好鍾意食碗仔翅,佢呢一款都做到隻味都好相似😯
冬菇絲、木耳絲、粉絲,仲有一條爽身嘅蔬菜絲,材料方面都幾豐富,唔會輸比平時嘅碗仔翅🤤
口感方面,條蔬菜絲小編唔知佢係咩蔬菜,但口感幾正,比較爽口,加埋啲冬菇絲、木耳絲,會比較有層次🤯
(🔥怒食指數:9/10)
4️⃣【木瓜雪耳糖水
小編平時好少食中式糖水,最多都係食腐竹糖水🤨
整體覺得甜左少少,但木瓜同雪耳都煮得好淋😏
(🔥怒食指數:8/10)
🔥評分:
羅漢齋翅
木瓜雪耳糖水
2021-02-27
2021-03-01 1240 浏览
第一次嘗試素食餐廳嘅lunch buffet,野食種類多,賣相亦吸引,食完兩round已經夠飽,又平又抵食!辣野比較多,好推薦中意食辣野嘅人去試下👍酸辣粉絕對比得上出面嘅舖頭,夠辣,口感適中唔會太淋或太韌👌雞肉做得唔夠似,但幾入味好食
辣野比較多,好推薦中意食辣野嘅人去試下
👍酸辣粉絕對比得上出面嘅舖頭,夠辣,口感適中唔會太淋或太韌
👌雞肉做得唔夠似,但幾入味好食

2021-02-25