2024-04-09 551 浏览
本人到店外賣自取,叫咗個烤肉撈檬同春卷,同埋叫咗杯越南柑桔茶,到最後返到屋企先見到冇比杯嘢飲我,返到屋企後想打電話到店詢問店員可否提供解決方法,但結果電話都係冇人聽嘅,令我感覺今次嘅服務欠優。
外卖自取
2023-08-31 1390 浏览
🔶越南綜合牛肉河 $60★★★★☆食越南野真係唔會錯過Pho,諗住第一次食就叫綜合牛肉河,咩都有啲,點知原來係冇生牛肉。但就有牛丸、牛展肉。牛丸口感彈性有肉味唔係淨係粉個隻,牛展肉就半筋半肉咁,炆煮到淋哂,但嫌佢差少少味道。湯底望落雖然清清地,但飲落又出奇地香濃,加少少青檸汁同辣椒,真係狂飲碗湯。河粉好細滑,軟稔感剛好,又吸到湯汁,正!🔶豬頸肉法包 $40★★★★☆每個法包都會烘熱到脆底,食落脆卜卜,入面有酸甜紅白蘿蔔絲、青瓜,略微醃得唔夠酸。豬頸肉入味夠咸,切碎左夾落去食落更方便,但整體食落係好食!🌟總括:位置超唔起眼,但味道都幾正宗,住喺附近可以一試。
綜合牛肉河
🔶越南綜合牛肉河 $60
★★★★☆
頸肉法包
🔶豬頸肉法包 $40
★★★★☆

🌟總括:位置超唔起眼,但味道都幾正宗,住喺附近可以一試。
綜合牛肉河
頸肉法包
2023-08-22 981 浏览
💛正宗越南人做既味道👍牛油果沙冰新奇健康又好飲。米子卷嚿嚿都有蝦,菜,粉絲,包到滿滿,材料好新鮮。堂食即製即食最對味🤤🤭🤭🤭🤭🤭#baonamquan
💛正宗越南人做既味道👍
牛油果沙冰新奇健康又好飲。
米子卷嚿嚿都有蝦,菜,粉絲,包到滿滿,材料好新鮮。
堂食即製即食最對味🤤🤭🤭🤭🤭🤭

#baonamquan

牛油果沙冰,米子卷

牛油果沙冰,米子卷
  • 鮮蝦米子卷
  • 牛油果沙冰
最大嘅驚喜竟然係法包,叫咗個豬扒包,超級好食,真係極度之👍🏼👍🏼👍🏼因為個包裏裏外外都係脆卜卜,個豬扒整得好好食,夾埋簡直無敵😆另外個越南咖啡又係非常之好飲,香茅豬扒撈檬值得一試!住屯門嘅朋友,可以去食下😝
另外個越南咖啡又係非常之好飲,香茅豬扒撈檬值得一試!
住屯門嘅朋友,可以去食下😝
豬扒撈檬
越南黑咖啡
豬扒法包
豬扒撈檬
越南黑咖啡
豬扒法包
2023-03-27 1053 浏览
見到有朋友去左越南🇻🇳我都好掛住呀🥺無得飛,唯有食住越南野過下口癮😋原來屯門有間越南小店係新墟街市個頭假期一樣有下午茶👍🏻🖤招牌生牛肉湯河 $50湯頭清甜,牛肉份量都多,不過牛味唔算濃郁可能係食完澳洲牛,所以有對比🙈河粉真係好滑,有別於坊間一般食到既🖤豬扒法包 $40越南法包🥖同樣岀名,梗係要叫返個回味下🥰夾雜住🥕紅蘿蔔絲同🥒青瓜絲,酸酸甜甜加埋豬扒同肉鬆,同埋新鮮熱辣辣又脆口既法包,好味😋
見到有朋友去左越南🇻🇳
我都好掛住呀🥺
無得飛,唯有食住越南野過下口癮😋
原來屯門有間越南小店
係新墟街市個頭
假期一樣有下午茶👍🏻

🖤招牌生牛肉湯河 $50
湯頭清甜,牛肉份量都多,不過牛味唔算濃郁
可能係食完澳洲牛,所以有對比🙈
河粉真係好滑,有別於坊間一般食到既

🖤豬扒法包 $40
越南法包🥖同樣岀名,梗係要叫返個回味下🥰
夾雜住🥕紅蘿蔔絲同🥒青瓜絲,酸酸甜甜
加埋豬扒同肉鬆,同埋新鮮熱辣辣又脆口既法包,好味😋
2023-01-20 911 浏览
今日一個人行到去新墟附近,搵地方食晚餐,又唔想去多人既地方,竟然比我係巷仔入面,發現呢間越南野。好,坐低睇下有咩好食先。扎肉撈檬,個粉都幾大碗,扎肉都唔少,上面有花生、乾蒜,好香口。呢款檬粉白色,,睇相都見到好光澤,食落係好滑口,暫時係我食過最好食嘅檬粉。越式春卷,春卷肥嘟嘟,外面個皮係金黃色得黎薄到半通透,有啲似支竹炸皮,比岀面平時食開既更脆。裡面塞滿滿餡料,而且見到餡料係有層次整齊咁放,口感好豐富。熱柑桔水,食完熱氣野,叫左杯柑桔下下火,又唔會太甜,唔錯!

好,坐低睇下有咩好食先。

裡面塞滿滿餡料,而且見到餡料係有層次整齊咁放,口感好豐富。

熱柑桔水,食完熱氣野,叫左杯柑桔下下火,又唔會太甜,唔錯!
2023-01-14 684 浏览
出去買嘢,行行吓開始肚餓,心血來潮好想食越南河,咁啱就見到呢一間越南餐廳呢間小店感覺幾地道,我就叫咗個越式牛肉湯河,越式海南雞飯!等咗一陣就有得食啦,個越南河賣相都幾靚,配有青檸同埋辣椒仔可以加入河粉,個湯味道都幾濃,呢度用嘅牛肉係牛肉片,而唔係出面用嘅肥牛,所以食落去更有咬口!推介大家試吓用餐廳一個裝有蒜蓉片嘅醬汁,加咗落去酸酸甜甜真係幾好味第一次食越式嘅海南雞飯,原來仲會有煎蛋,上面中間有蔥油,雞肉都好滑,份量都幾多另外都叫咗個越式牛油雞翼,即叫即整熱辣辣好有驚喜嘅係杯椰子咖啡,上面有一層椰子沙冰,樓下個咖啡味道好香,好濃,加上椰子沙冰味道好有層次牛油果沙冰都唔錯,真係用牛油果去整,好香牛油果味,所以整體嚟講呢間越南小店真係好有驚喜

呢間小店感覺幾地道,我就叫咗個越式牛肉湯河,越式海南雞飯!

另外都叫咗個越式牛油雞翼,即叫即整熱辣辣

入面好污糟…地下、枱面同櫈都係癡笠笠坐坐直頭身痕…好癲啲麵完全係茶餐廳味….同係越南食嘅味道差好遠好遠啲湯勁難飲!冇牛味!味精湯咁……唔係其他寫手咁寫到咁好味囉…佢地冇良心架!唔好信佢地!我就係比佢地食評呃咗!唉!佢地係咪食開餿
入面好污糟…地下、枱面同櫈都係
癡笠笠
坐坐直頭身痕…好癲

啲麵完全係茶餐廳味….同係越南食嘅味道差好遠好遠
啲湯勁難飲!冇牛味!味精湯咁……

唔係其他寫手咁寫到咁好味囉…佢地冇良心架!唔好信佢地!
我就係比佢地食評呃咗!唉!
佢地係咪食開餿
嗱渣港式越南河
放假去開屯門新墟街市附近,發覺有條巷好似西貢嘅美食街有越南餐廳之外,仲有泰國小食店,假日都好多人去呢到食野餐廳唔算好大,大概可以容納20人主要係食湯粉、撈檬、越南特色飯同小食招牌生牛肉湯河係我首選之一🤤生牛肉半生熟上枱,用湯嘅溫度將牛肉整熟牛肉肉質鮮嫩,較少脂肪,入口嫩滑好香濃嘅牛肉味啊🤤湯底唔會好鹹,仲有陣陣牛肉香味,而且河粉好掛湯添😋雞扒撈檬估唔到咁滋味😋雞扒香煎至金黃食,外皮香脆帶有香茅香味,非常惹味將酸汁同檬粉、蘿蔔絲、青瓜絲?花生碎拌勻酸酸甜甜,開胃又好味啊!小食首推牛油雞翼香炸牛油雞蛋香噴噴,雞翼大大隻,咬落去唔會好油外脆內軟,好滋味😛😛越南餐廳·河·飯 屯門屯門鄉事會路94-110號康利中心地下17A號舖
放假去開屯門新墟街市附近,發覺有條巷好似西貢嘅美食街
有越南餐廳之外,仲有泰國小食店,假日都好多人去呢到食野

餐廳唔算好大,大概可以容納20人
主要係食湯粉、撈檬、越南特色飯同小食

招牌生牛肉湯河係我首選之一🤤
生牛肉半生熟上枱,用湯嘅溫度將牛肉整熟
牛肉肉質鮮嫩,較少脂肪,入口嫩滑
好香濃嘅牛肉味啊🤤
湯底唔會好鹹,仲有陣陣牛肉香味,而且河粉好掛湯添😋

雞扒撈檬估唔到咁滋味😋
雞扒香煎至金黃食,外皮香脆帶有香茅香味,非常惹味
將酸汁同檬粉、蘿蔔絲、青瓜絲?花生碎拌勻
酸酸甜甜,開胃又好味啊!

小食首推牛油雞翼
香炸牛油雞蛋香噴噴,雞翼大大隻,咬落去唔會好油
外脆內軟,好滋味😛😛

越南餐廳·河·飯
屯門屯門鄉事會路94-110號康利中心地下17A號舖
2022-12-02 345 浏览
越南餐廳·河·飯 (屯門)屯門屯門鄉事會路94-110號康利中心地下17A號舖青檸梳打$8青檸加入梳打之後消暑解渴,透心涼。越南🇻🇳奶咖啡$15非常濃郁嘅咖啡,調配得啱啱好,提神醒腦,香淳奶滑,正!小食拼盤$90雞翼豬扒墨魚🦑餅非常豐富,雞翼、豬、墨魚餅🦑,每樣各有四件,都勁飽,香茅雞係最好食,外脆內滑,豬扒乾身,墨魚餅爽口彈牙。越式雞肉湯河$50要讚一讚個湯底非常好味,我可以飲嘢,雞肉新鮮,竟然會類似白斬雞質感,河粉好食夠透明。烤肉撈檬$58烤肉香,湯底夠味,檬粉彈牙,烤肉外脆肉嫩,配合整碗粉好夠料好豐富!
越南餐廳·河·飯 (屯門)
屯門屯門鄉事會路94-110號康利中心地下17A號舖

青檸梳打$8
青檸加入梳打之後消暑解渴,透心涼。

越南🇻🇳奶咖啡$15
非常濃郁嘅咖啡,調配得啱啱好,提神醒腦,香淳奶滑,正!

小食拼盤$90
雞翼豬扒墨魚🦑餅

越式雞肉湯河$50

烤肉撈檬$58
2022-12-01 355 浏览
越式雜錦飯$65呢個飯真係好抵食,大大碟,有四隻香茅雞翼、一個太陽蛋、一份香茅豬扒,每樣都勁香口好好送飯,雞翼脹卜卜,香茅味十足,豬扒都係,充滿香茅味,碎上,方便客人進食😽🫰🏻仲有青瓜、蘿蔔絲同肉鬆越式春卷$38老闆娘話佢地春卷好受歡迎,所以又叫咗一份嚟試吓,一試果然冇呃我,春卷皮好薄好脆,好似紫菜咁薄,但係又唔會令到入邊嘅餡爆出嚟,餡有肉碎、蘿蔔絲同木耳,由於佢係炸嘅,所以怕油嘅朋友可以陪佢哋嘅撈檬汁 越式鮮蝦米子卷兩條$45呢個咪卷非常清新,入面包住大大隻嘅蝦,有埋檬粉係入面,有埋生菜同扎肉粒,成件事好有口感😆烤肉撈檬$58烤肉好香,炸咗啲肉好有口感,但係炸完又唔會好乾,份量又夠多,有埋生菜青瓜絲同蘿蔔絲,真係好大碗女仔應該食唔晒🙈anyway 真係好抵食青檸梳打青檸梳打真係好解油膩 ,食親越南嘢都一定會飲嘅飲品
越式雜錦飯$65

越式春卷$38

越式鮮蝦米子卷兩條$45

烤肉撈檬$58

青檸梳打
青檸梳打真係好解油膩 ,食親越南嘢都一定會飲嘅飲品
  • 越南春卷
  • 烤肉撈檬$58
  • 越式雜錦飯$65
2022-11-27 256 浏览
今日路經屯門新墟的小巷,竟然發配左間越南小店🌟🌟買左個生牛肉湯河,配左杯青檸茶盛惠💲60+💲81. 飲品青檸真的令飲品好清新👍🏻👍🏻👍🏻2. 生牛肉湯河本身想撩晒d牛肉上來影相,但無論幾努力撩,都真係得!!咁!!少!!💲60黎講真係算少得可憐🥺🥺🥺不過,外賣拎到出去食,牛肉都仍然幾好咬口,質素已經算幾唔錯。而且外賣都做足乾濕分離,整體都可以接受既~
今日路經屯門新墟的小巷,竟然發配左間越南小店🌟🌟

買左個生牛肉湯河,配左杯青檸茶
盛惠💲60+💲8

1. 飲品

青檸真的令飲品好清新👍🏻👍🏻👍🏻

2. 生牛肉湯河

💲60黎講真係算少得可憐🥺🥺🥺

而且外賣都做足乾濕分離,整體都可以接受既~
外卖自取
對於我哋嚟講,屯門真係這麼近 • 那麼遠。今次有住喺屯門嘅牛朋友,就介紹我哋捐窿捐罅,嚟到屯門新墟街市尋寶。去新墟街市除咗買餸,原來仲有一條專賣泰國同越南食品嘅巷仔,推介位於巷仔入面呢間食越南菜嘅神秘小店:越南餐飯.河.飯。越式下龍灣炸墨魚餅墨魚餅即叫即炸,炸到金黃色,非常香口。一啖咬落去,非常驚喜,入面蘊藏勁多墨魚料,充滿口感!越北綜合牛肉湯河食越南菜當然唔少得食Pho,如果想食多幾款配料,叫碗越北綜合牛肉湯河就啱晒。我哋最鍾意爽口彈牙又爆汁嘅牛丸、至於牛展肉味香濃,但最正係濃濃牛骨味嘅湯底,忍唔住飲咗幾啖湯。招牌生牛肉湯河生牛肉湯河係餐廳嘅招牌菜,生牛肉呈現粉嫩嘅粉紅色,靠熱湯將牛肉浸熟,生熟度啱啱好,肉質嫩滑,肉味香濃,色味俱佳。青檸梳打、柑桔水飲品方面就叫咗青檸梳打同柑桔水,非常清新解喝!

越式下龍灣炸墨魚餅

越北綜合牛肉湯河

招牌生牛肉湯河

青檸梳打、柑桔水
飲品方面就叫咗青檸梳打同柑桔水,非常清新解喝!
2022-11-22
2022-11-08 265 浏览
有日無意中發現新墟有間越南餐廳,位置有少少隱蔽,姐姐好有禮貌,主動介紹d菜式,我地叫左海南雞飯同雞扒飯,估唔到小店既擺盤好有心機,份糧仲幾多下,海南雞唔肥仲好滑,依個價錢非常推介,另外雞扒煎到好香口,加埋隻煎蛋送飯一流,另外仲叫左兩杯特色飲品,唔會過甜解渴一流!最後忍唔住再叫左個小食 炸春卷,四大粒,炸到脆卜卜,估唔到一間小店可以有依個水準,價錢都好抵食,一邊食都好多人買外賣,下次我都要外賣先得!!
星期日放假出咗屯門新墟走走,然後食番個下午茶。今日又去試了新店,今次試咗呢間正宗越南美食。點解咁講?因為目測呢間小店的店員全部是越南人。新店開業約只有2個多月,餐廳簡約小店特色,整體衞生企理。正想著食乜嘢嘅時候,店員主動推介《越式鮮蝦米子卷》($45),就一於試下。首先賣相係唔錯嘅,米子卷有大大隻鮮蝦,生菜包著扎肉,米粉條,及香脆蒜片,的確係好味道。加上佢哋個醋汁,更加香濃惹味。呢個汁一定要試,跟其他港式越南餐廳真的有很大分別,十分好味所以忍唔住用了很多。再加多一份小食《香茅豬扒》($36),切好碎上方便進食。豬扒醃製入味,濃濃香茅味道,上枱熱辣辣,入口軟香而且肉汁豐富,非常好味。《越式椰汁咖啡》($32),咖啡香濃,面舖上椰汁沙冰,好睇又好飲!最後臨走忍唔住還買了個《越式烤肉法包》($40),今晚返屋企當晚餐。法包都冇令人失望,入面超多料,雖然凍咗都一樣好好味!餐廳有多款招牌湯河、檬粉,今次第一次食相當滿意,下次要再來試佢嘅湯粉。食物出品好味嘅小店值得支持,推薦大家嚟一試,一定會令你有驚喜。

越式鮮蝦米子卷

香茅豬扒