2019-05-01 635 浏览
生牛河簡直係越南菜經典之一喜愛生牛河嘅原因之一係因為鍾意呷個碗濃郁嘅牛肉湯底而芽莊係我喜愛品牌之一******雖然BEP係芽莊旗下年輕版但湯底遠遠唔及芽莊湯底牛肉味唔算濃算係有少少失望而且牛肉上到台時已差不多熟晒口感上有啲韌******串燒稍為令人失望今次點咗牛、豬及雞肉串但牛串燒得過熟又係好韌反而係雞串同豬串比較好食整得好入味如果叫串燒的話可以唔點牛******牛油雞翼算係中規中矩之作無大驚喜喜歡食雞翼嘅朋友可以一試
生牛河簡直係越南菜經典之一

算係有少少失望
而且牛肉上到台時已差不多熟晒
口感上有啲韌

串燒稍為令人失望
今次點咗牛、豬及雞肉串
但牛串燒得過熟

牛油雞翼算係中規中矩之作
無大驚喜
喜歡食雞翼嘅朋友可以一試
2019-04-28 426 浏览
越南河粉一向是係我非常喜歡嘅comfort food, 今日睇戲前見到BEP原來係奧海城地下近Market Place cashier 出口附近開了分店便順道吃個午餐。生牛河同中環果間一樣沒什麼驚喜,一樣有齊一碟青檸、銀芽金不換香葉等配料,不過不失啦。越南炸春捲就脆口又美味嘅,但係番茄蟹檬同我係胡志明市嘗過嘅實在分別很大。湯粉內只有一隻細小的蟹腳,湯底亦完食唔到鮮味。食第一啖已經令我非常失望!!下次絶對唔會再食。

越南咖啡
越南牛河
番茄蟹檬|
炸春捲
炸春捲
2019-01-14 644 浏览
3大2小 6點去晚飯 成間嘢得我地 waitress指我地去個4人卡位 坐落比較逼 問可否park多張2人台 - 老實講5個人有大有細坐6人卡位都唔過份掛!個waitress好似好唔情願 死人話唔得 講真 - 如果我3個人你都係坐4人卡位 咁點解5個人又要坐4人卡位?佢仲要話「你逼逼地坐到啦」 哇 你間嘢都吉既 我地有細路都唔食得耐 你洗唔洗咁呀做生意!平時我試過11:30去lunch又係冇人都死要我坐bar台因為我一位 都算 今次真係好離譜!於是起身走 以後唔會再去!
2018-11-26 801 浏览
As usual, there are a couple Vietnamese restaurants at Olympic, but BEP is definitely not a wrong choice. There are different lunch sets, which comes with an appetizer and an entree. The Pho has a decent soup base, but not many slides of beef. For this price, there should be a little bit more beef. The beef is median raw, but the texture is relatively fine. The Bun was good and the chicken is cooked just well and tender. The noodle is a bit hard. The chicken meat was marinated very well, very tasty.
2018-10-24 639 浏览
因為outback要等位所以黎呢間即刻有得食 但以越南野黎講$90一個lunch set而野飲要加錢就有啲貴 我地叫左個pho同咖哩茄子飯 pho正常但個茄子原來唔係紫色個隻茄子🍆 係有時泰國咖哩會加落去做配菜個隻 其實都因為想食下飯而叫 但佢飯得呢個選擇 好難食 可能我唔啱食越式咖哩 小食係好食嘅 不過有一款係要加多十蚊真係唔知個set有咩抵 不過散叫都唔平 但其實散叫就唔使逼死食lunch set個幾款 好似得四款揀 超少選擇 平過呢間又好食過呢間有大把 所以一定冇下次

小食係好食嘅 不過有一款係要加多十蚊
2018-10-02 548 浏览
環境文青·越南菜~~~~~~~~~~~~~~~~~~奧海城最近開左好多野食,今次試左間越南菜先。Pho Ga 雞絲粉($75)湯底清清地,雞絲都有好多,檬粉多滑,最特別係芽菜另上,但有D硬Com Binh Dan越式碟頭飯($98)豬扒炭燒味好重,好香,煎蛋有D太熟,隻蝦好似好珍貴,得一隻斑蘭味越式椰香糕($45)比較堅硬😂,斑蘭味好重,但好難切,要D牙力~~~~~~~~~~~~~~~~~~
環境文青·越南菜
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
奧海城最近開左好多野食,今次試左間越南菜先。
Pho Ga 雞絲粉($75)
Com Binh Dan越式碟頭飯($98)
豬扒炭燒味好重,好香,煎蛋有D太熟,隻蝦好似好珍貴,得一隻
斑蘭味越式椰香糕($45)
比較堅硬😂,斑蘭味好重,但好難切,要D牙力
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018-09-06 553 浏览
夏日炎炎,咁熱既天氣最好食凍凍到粉麵,越式撈檬就係個好選擇啦平日嫌旺角多人,就會去隔離大角咀揾野食今日就去左奧海城啦,第一道係柚子大蝦沙律,估唔到份量都唔細,而且食得出燒大蝦係有落足心機整既,表面帶少少焦,蝦肉好彈牙,而且蝦肉鮮美,係好味既!之後仲叫左個炸豆腐撈檬,豆腐卜再炸,會有d乾,好彩有個汁可以仼加,建議大家選擇其他撈㩚之後仲叫左個雞絲湯檬,以個唔錯!雞絲有咬口,個湯清清地,食落好舒服,係夏日好選擇

平日嫌旺角多人,就會去隔離大角咀揾野食

2018-06-03 1125 浏览
奧運站的餐館、一般都要排隊的。這家可以拿號碼,所以比較好。在等的時候可以附近走走。 我們等了10分鐘,就坐下來了。上菜速度很快。牛肉河粉不過不失。雞肉沙拉個人認為黃瓜比例太多,整盤菜食到只有黃瓜味。如果是喜歡黃瓜的人,會比較適合。牛肉撈檬適合炎熱的夏天吃。吃完很舒服。他們的沙爹蝦我有少少失望。蝦很新鮮,但是烤過頭了,很乾硬,所以下次我可能不會再點。總體來說我還是會回來,一來方便、夏天在Mall 裡面吹冷氣逛街等位子總是比在街邊等舒服。尤其是帶著小朋友一起來。

牛肉河粉

雞肉沙拉

牛肉撈檬適合炎熱的夏天吃。吃完很舒服。

牛肉撈檬

沙爹蝦

2018-06-02
牛肉河粉
牛肉撈檬
操完gym,又到拍拖時間,咁熱更係室內商場啦,奧海城二期地下重修後,由原本超市位拆多幾間食市,熱都死食越南野都唔錯打開meun好似lunch貴左d,再望下隔離叫咩,原來份量好大,如果一人叫個粉,我一定食唔晒,叫沙律同一碗粉剛好1,燒蝦柚子沙律,好多青瓜,但金不換多左少少,好清新好味2,香茅牛肉撈檬,都好多青瓜,味道唔會太濃3,野飲都好大杯,2個人share都可以,青瓜青檸薄荷梳打食完呢餐感覺好清新,好排毒呢!
1,燒蝦柚子沙律,好多青瓜,但金不換多左少少,好清新好味
2,香茅牛肉撈檬,都好多青瓜,味道唔會太濃
3,野飲都好大杯,2個人share都可以,青瓜青檸薄荷梳打
食完呢餐感覺好清新,好排毒呢!
2018-05-19
午餐
2018-05-14 624 浏览
雖則說對媽媽好,日日都是母親節,但正日,怎樣都要帶媽咪出去食餐飯試下新野,今日揀選了在奧海城開了差不多半年的BEP😊店主打越南菜,裝修簡潔、時尚又舒適,地方雖不大,但檯與檯之間有一定的距離,不會有壓迫感。而這裡的效率更是甚高,點菜後不需五分鐘已開始上菜,十分鐘左右已經全上,全檯都放滿食物, 這下子就真的是有壓迫感,下回要分兩轉點😆現介紹一下所點食物:1)柚子蝦沙律 - 個酸甜醬味道真是調得很好,把沙律菜混進去,很惹味。柚子很新鮮,鮮甜且多汁。蝦大隻得來亦很鮮。2)蝦卷 :用薄薄的米紙包著,內裡的菜很爽脆,咬下去發出嗦嗦聲,但味道略為清淡,點上魚露會帶出味道。3)牛油雞翼 :炸得透但沒有過火,不過牛油味不夠,如能加重牛油味會很不錯。4)香茅雞串燒 :大大串,雞肉很鮮,咬下去滲出少許油份,但沙爹汁味不夠香,稍為遜色。5)Pho combo 河粉3X : 可點選三種配料,我們點了生牛肉,手打牛丸及爽腩,三種牛類配料都不錯,牛丸彈牙很香牛味,爽腩帶少許肥很香口,河粉份量也不少,湯頭味濃散滿蔥花,整體不錯。6)西貢咖哩蟹肉:這個咖哩真的是十分好味,咖哩不辣但很香,蟹肉份量很多且新鮮,完全沒有腥味

6)西貢咖哩蟹肉:這個咖哩真的是十分好味,咖哩不辣但很香,蟹肉份量很多且新鮮,完全沒有腥味,用來撈白飯及蒜蓉包真的是一流👍🏼👍🏼

7)蒜蓉包:香脆,蒜蓉味夠,只是上檯時兩大片要自己切開比較麻煩。

這店質素整體不錯,但食完難免有點口渴,要有心理準備哦!

2018-05-13
2018-05-04 571 浏览
幾個月前朋友介紹試咗呢間餐廳,環境清幽,分內外堂坐位,座位分佈尚算闊落👍🏻朋友推介食咗個蕃茄蟹檬,食過之後成日都掛住啲個湯檬粉,每個星期總會有一日返嚟幫襯,每次再嚟到呢間餐廳都一定要點返啲一個檬粉,佢個蕃茄湯底混集左蟹肉同蟹膏,蕃茄同蟹肉味道調配得剛剛好,最啱鍾意食蟹🦀嘅朋友,檬粉連蟹湯一齊食,熱辣辣感覺好舒服,當中仲有蟹肉丸、蟹腳同越南札肉,啖啖肉得來有多重口感,好豐富又真係好好味👍🏻😋
番茄蟹檬
2018-05-03
番茄蟹檬
2018-04-01 648 浏览
🧐最近行開奧海城二期 會發現新開左間行簡約風格既餐廳 以為食fusion菜/cafe原來係走中高檔路線既越南菜🇻🇳😎 @bephk .-----------✔️Tom Cuon蝦卷🦐 ($85)即係鮮蝦米紙卷 蝦肉幾爽 幾鮮甜 味道唔差但最大扣分位係份量太少😩 得嗰四件 顯得價錢有點貴⭐️評分: 6/10.✔️河內魚餅撈檬🐟($75)要強調 個魚餅真係好好食‼️皮脆 但唔係好熱氣個隻 魚肉超滑 調味啱啱好 而且唔似泰式魚餅咁 越南隻魚餅一點也不辣I like it❤️整體有好多配料 紅蘿蔔絲 青瓜 花生粒 香菜 芽菜 比例上感覺多配料多過檬粉🙈 令成碗粉好有咬口👅.⭐️評分:6.5/10 (價錢扣左少少分).✔️Pho ga 雞絲粉🐥🍜($72)湯底好濃郁 雞絲份量都幾多 另上既配料睇得出好認真👍🏼 有肥美爽甜既芽菜🌱提升鮮味既青檸🍋 仲有香菜~ 味道唔錯😋⭐️評分:7/10.✔️Pho nam牛爽腩粉 ($82)湯底and粉同上面個碗差不多 但牛肉有點韌 吃不出哪裏爽 小失望☹️⭐️評分:6/10-----------🍎👧🏽覺得食物整體味道屬於水準以上 只係價錢偏貴😌 值得一提嘅係 職員服務態度好好👍🏼
原來係走中高檔路線既越南菜🇻🇳😎 @bephk .
-----------
✔️Tom Cuon蝦卷🦐 ($85)
⭐️評分: 6/10
✔️河內魚餅撈檬🐟($75)
要強調 個魚餅真係好好食‼️
⭐️評分:6.5/10 (價錢扣左少少分)
✔️Pho ga 雞絲粉🐥🍜($72)
⭐️評分:7/10
✔️Pho nam牛爽腩粉 ($82)
⭐️評分:6/10
-----------
🍎👧🏽覺得食物整體味道屬於水準以上 只係價錢偏貴😌 值得一提嘅係 職員服務態度好好👍🏼👍🏼 經常會過黎加水💧
2018-03-31 377 浏览
生牛肉河要$98@ 🤭🤭🤭唯有叫平d 雞絲河$68@雞肉都幾好食~伴菜有碟肥仔芽菜 伴食好爽口! 另外叫左蝦米仔芥蘭苗 好淋 個汁幾特別 青檸檬梳打$45@ 好貴 好貴 好貴囉 !
生牛肉河要$98@ 🤭🤭🤭

唯有叫平d 雞絲河$68@
雞肉都幾好食~
伴菜有碟肥仔芽菜 伴食好爽口!

另外叫左蝦米仔芥蘭苗
好淋 個汁幾特別

青檸檬梳打$45@
好貴 好貴 好貴囉 !
2018-03-31
2018-03-18 473 浏览
在奧海城商場都比較少越南餐廳看見門面設計新穎又是新餐廳 便約了朋友午餐時間去試試午餐時間 人流不多 不用等位便安排入座午市套餐小食 主菜 也是三選一小食方面 點了脆皮雲吞蝦 有2件味道普通 不會太油膩感覺像大版春卷主菜方面試了生牛肉湯河 附四片牛肉味道中規中矩 沒有特別配菜也是很普通原本以為飲料不用加錢叫了杯青檸梳打後來朋友才跟我說要加$18覺得不是很值得附近比較少同類型餐廳 較少競爭食物水準中等 但是以這個價錢的午市套餐 不配飲品 再加一服務費 覺得可以有更好的選擇
在奧海城商場都比較少越南餐廳

再加一服務費
覺得可以有更好的選擇
午餐
2018-02-27 538 浏览
今日同屋企人一齊食越南野,貪佢多菜夠健康!🤗我地一開始order 左二個餐,1. 熟牛肉湯河+烤豬肉沙律 2. 烤雞撈檬+牛肉丸湯 3.蝦米紙卷首先,個沙律好fresh 好新鮮。之後就食左熟牛肉湯河,因為太好食,所以吾記得影相。重點係佢係牛展,吾係一般既牛肉,超香又淋。 佢個湯重好香,我平時都吾會飲湯,今次因爲太香,所以我都飲左湯。之後就食牛肉丸湯,佢d牛肉丸好重牛肉味🤣🤣🤣🤣依個烤雞撈檬好正好重料,簡直比左2串烤雞串比我咁。由於個烤雞撈檬太好食,所以我地再encore 多一次....Omg....好大食呀
今日同屋企人一齊食越南野,貪佢多菜夠健康!🤗

首先,個沙律好fresh 好新鮮。

之後就食牛肉丸湯,佢d牛肉丸好重牛肉味🤣🤣🤣🤣

依個烤雞撈檬好正好重料,簡直比左2串烤雞串比我咁。

• 烤雞撈檬,牛丸湯,熟牛肉湯河