2024-07-10 178 浏览
【港式經典。車仔麵】在中環想吃車仔麵真的選擇不多。這家新開不久的小店位置很好找,鄰近地鐵站。店裡不大,座椅全都是高座,也蠻舒適。有10款麵類供選擇,不想吃澱粉也可選蔬菜。配料就有22款。點餐是掃碼下單很方便的。❈ 一麵三餸 HK$57起 (可選湯麵/拌麵)炎夏關係這次選了拌麵配濃香沙嗲。麵底是油麵,配料是豬軟骨、牛筋和韭菜餃。牛筋滷的軟軟帶點彈性,有膠質很入味。豬軟骨也是肉嫩香軟,不會黏牙。韭菜餃相對地比較普通。沙嗲醬是屬於味濃但不會死鹹,吃完一碗後不會口渴。
【港式經典。車仔麵】

❈ 一麵三餸 HK$57起 (可選湯麵/拌麵)

一麵三餸
2024-07-10
一麵三餸
  • 牛筋
  • 豬軟骨
2024-07-04 179 浏览
身為車仔麵狂熱分子喺中環返工冇好食嘅車仔麵真係好痛苦終於機會嚟啦飛雲經過見到呢間新開嘅車仔麵 就係天橋樓下好就腳 裝修都好舒舒服服 就入去試吓打開個Menu即刻心心眼!全部配菜都唔馬虎 有內臟有滷水超過10隻面底可以揀 仲可以揀菜底 減脂期都冇問題!再加五隻醬汁可以混搭 全部都勁吸引 真係好難揀叫咗豬骨湯底本身以為係清清地嗰啲原來係極度濃郁 超正 成碗湯飲晒咁滯豬大腸滷得好入味 完全唔馬虎 清潔得好乾淨菜心唔係好似出面得嗰幾條咁小氣 係成份啊隻糖心蛋超靚超金黃 目測係日本靚蛋最推薦係蘿蔔!完全冇根 勁入味 好耐冇食過咁出色嘅蘿蔔鴨血都非常唔錯 又有菜跟埋 個麻辣同我喺台灣食嗰啲有得揮值得一提喺枱面仲有紙巾絕對係有心做飲食業為客人着想(香港已經越嚟越少餐廳肯俾紙巾….)中環返工嘅各位絕對值得一試
身為車仔麵狂熱分子
喺中環返工冇好食嘅車仔麵真係好痛苦
終於機會嚟啦飛雲

打開個Menu即刻心心眼!

全部配菜都唔馬虎 有內臟有滷水
超過10隻面底可以揀 仲可以揀菜底 減脂期都冇問題!
再加五隻醬汁可以混搭

隻糖心蛋超靚超金黃 目測係日本靚蛋

最推薦係蘿蔔!完全冇根 勁入味 好耐冇食過咁出色嘅蘿蔔
鴨血都非常唔錯 又有菜跟埋 個麻辣同我喺台灣食嗰啲有得揮
中環返工嘅各位絕對值得一試

中環新開嘅車仔麵店 ,喺士丹利街大排檔街, 原本嘅餐廳配搭都好吸引。🤣 如果自己自選嘅,寫到去八餸,達致達到車仔麵自由。 中上環區番工區黎講,呢個價錢份量好足,如果套餐仲連飲品。➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺ ➺ ➺  🍜 [ 招牌麵 連飲品 | HK$88 ]🥢 秘製辣魷魚、鹵水豬腸、豬皮、牛腩、蘿蔔🍜 [ 鹵水四拼麵 連飲品 | HK$81 ]🥢 牛筋、牛腩、蘿蔔、鹵水豬腸、鹵水蛋選擇困難症直接叫佢嘅原定配搭,兩款都係啖啖肉嘅選擇。車仔麵嚟講,色水好吸引,材料比例都好足,食到勁飽。如果細食嘅人個人覺得食三餸$57都好夠食,湯底本身都香甜,再加上本人重口味嘅人士,見佢醬汁款式都多覺得好吸引。真心貪心,但係又唔想全部放曬落碗影響個口味,沙嗲/咖哩另上。秘製汁幾特別,甜甜辣辣嘅感覺。 咖哩醬好香濃,即刻好想繼續食。沙爹醬偏甜香辣嗰種, 唔食太辣嘅人可以試下。魷魚爽口,配埋佢密製汁食幾夾。蘿蔔特別欣賞,好甜好入味,而且冇渣。 牛筋好淋,好有膠質。 牛腩都煮得幾入味,而且唔會煮到好嚡。豬腸好值得讚,洗得好乾淨,食嘅時候唔會好邪惡。

鹵水四拼麵

招牌麵

🍜 [ 招牌麵 連飲品 | HK$88 ]
🥢 秘製辣魷魚、鹵水豬腸、豬皮、牛腩、蘿蔔

🍜 [ 鹵水四拼麵 連飲品 | HK$81 ]
🥢 牛筋、牛腩、蘿蔔、鹵水豬腸、鹵水蛋

• 鹵水四拼麵
  • 招牌麵